Duktiga elever!

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 22:10:56 | I kategori: Allmänt

Vilket kul jobb man har! Igår så blev det en mastodont dag med den långa resan för att titta på häst. Väl hemma så väntade en ny inackordering på gårdsplan. Kul!
Nu brinner det i knutarna att få upp de två nya boxarna i utestallet och det andra utrymmet med skåp och uppställningsplats.
Är en häst till på ingång.
Därefter var det bara att slänga sig ut i ridhuset för att hålla lektion. Markarbete - vilket jag tycker är superkul vi gjorde favorit i repris. Tre sockerbitshinder på lika långa avstånd där eleverna fick till det så bra så de kunde pricka in allt från 3- 5 galoppsprång emellan och även att ex rida 5 tillbaka o sedan 4 mellan de två sista.
Hur nyttig och kul övning som helst. Dessutom är det lättare för eleverna att verkligen känna in om de har kunnat reglera galoppen. Inte lika lätt utan hinder.
Idag har min ungdomsgrupp överträffat sig själva + att alla bytte häst idag. Hur kul som helst att ha lektion då. Vi avslutade passet med ridborgarmärkeskadrilj. - målet är att få så många elever som möjligt att ta märket före mitten på nov. Första pris en hinderpark till ridklubben för 10.000 kr.
Det är ett etappris sista september tror jag och då vinner man att Elisabet Lundholm (fd landslagledare i dressyren) kommer och har en clinic.
Har idag ridit Grappan igen och även Madde märkte av stor skillnad. Så nu får nog den lilla pållen stå ut med att "chefen" hoppar upp o rider relativt ofta för det är det värt att slippa ha henne springa runt i hundra blås emellanåt. Speciellt i hoppning så är det bara en växel som gäller.
Fina ponnyn!
God natt
Ann
Kommentarer
Postat av: Monika

Ska ni ordna någon ridmärkesdag? Skulle kunna tänka mig att komma + att ta med Hanna att ta märke för att hjälpa er vinna hinder parken.

2012-09-18 @ 13:27:18
Postat av: Madde

Monika - Nja vi har ingen mer bestämd dag, vi hade ju på Öppet Hus 1 september. Men ni får mer än gärna komma och ta ridborgarmärket!

2012-09-18 @ 16:43:29
Postat av: Emilia

Haha Grappan är riktigt fin när man väl kommer på hur man ska göra... Ganska svårt att hinna med på en lektion ibland. Men förut när jag red hos er hade jag i alla fall min bästa hopprunda när vi hade stilhoppning med just Grappan! Tror aldrig hon gått så samlat med mig förut, haha. Kanske man skärper sig själv när det väl gäller också. :)

2012-09-18 @ 20:35:34
URL: http://emiliahudatzky.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0