Tävlingshelg

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 19:46:31 | I kategori: Allmänt

Har varit dåligt med update i helgen - tävlingar och annat har tagit sin lilla tid.. I fredags umgicks jag med Christina innan hon igår tog tåget hem till Falsterbo i Skåne igen. Upp strax före 6 igår för att hinna med allt innan färd till tävling med Elton. Hade tänkt hinna rida iaf en häst innan jag åkte men tidsplanen sprack lite då dagens teknik ibland spelar oss spratt - mobilen hade lagt av = ingen väckaklocka hos hon som skulle fodra så jag körde igång med det när jag kom strax efter 7..
Till ävlingen fick jag med mig Ebba O som hästskötare - grymt bra med tanke på att jag blev själv eftersom mamma strök sig då Demeter var svullen över ett öga..
 
Elton verkade känna sig lite ensam då han gnäggade en hel del under hela tiden vi var på tävlingsplatsen men han skötte sig i det närmsta exemplariskt! Så duktig och han är ju ändå bara 5år och har inte speciellt mkt rutin över huvudtaget. Första start var en LB:1 han var lie spänd och fick inte till formen helt men ändå betydligt bättre än den sjukt spända rundan på samma bana i augusti. Knappt 63% och första utanför placering blev resultatet.
 
Framridningen till första starten gjorde jag på den stora utebanan - mkt kladdigt och blött var det, kändes då småt ogjort att jag skrubbade han ben med schampo innan :/
 
 
Inne på den mkt tittiga tävlingsbanan..
 
 
Till andra starten & DEBUTEN i LA blev jag rådd att rida fram på den andra framridningsbanan då den inte var lika kladdig - det jag inte gillade med denna var att den låg i lutning vilket kändes sådär..men ngt bättre underlag iaf.
Är han inte FIN?! Coola lilla häst - TACK EBBA som kunde ta så många fina bilder på oss :)
 
:)
 
Inne på banan för andra gången. Han var nu iprincp hel avspänd och inte alls speciellt tittig - två starte var hel klart hans melodi! Och jag upplevde inte alls att kraften tog slut, snarare tvärtom :)
 
Ritten kändes bra, jag kunde RIDA genom hela programmet och ryggningen fungerade hyggligt (fick iaf 5) Blev dock så arg och bedrövad över mig själv då jag inte hade full koll på programpunkterna :/ SÅ ONÖDIGT att ge bort så många poäng. Känner mig elak mot Elton som inte såg till att ha 100% koll -annars hade han fått sina första rosetter igår. Sista halten gjorde jag vid G istället för X vilket gav oss -2 och andra galoppfattningen gjorde jag vid H istället för C och fick då 4 - sen fattning!!! SÅ sur på mig själv. Learning by doing - jag kmr INTE att göra om detta.
Vi fick iaf ihop knappt 62% och blev återigen precis utanför placering, så utan de helt onödiga missarna hade vi absolut varit upp emot 64% om inte mer..
Mkt nöjd med Sir Elton!
Elton med vår hästskötare Ebba!
 
Idag stressade jag halft ihjäl mig på fm för att hinna åka och överaska Ebba till hennes sista start på samma tävlingsplats med skolponnyn Gordon. I första klassen hade han tydligen varit sjukt spänd och rädd för det mesta, samma bana som jag red på igår. I andra klassen fick hon rida i ridhuset så här var han betydligt mer avspänd men tittade ändå lite på ena kortsidan. Det såg fint och prydligt ut men de hade behövt lite stadigare form och framförallt en mer formad/ställd ponny. Ebba lös som en sol efter ritten iaf och det är viktigt och kul :)
Jag hade såklart med mig kameran..
 
I collecting-ring innan start..
 
Fokuserad ryttarinna!
 
Han har blivit ganska maffig den lilla tjockisen (sommar-magen börjar iaf ge med sig till slut!)
 
Ebba filmade mina ritter - någon som vill se den den runda skimmeln? :P
 
Kram Madde
 
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: christina

jag vill se!! diggar bilderna :) meeen, ebba...större ponny alt häst börjar bli nödvändigt :/

Svar: Då ska jag se till att ladda upp dem på Youtube snarast!
Ekelund

2012-10-07 @ 22:17:37
Postat av: Sofie

Ååå va roligt, va duktiga ni är!! Jätte fina procent av en 5åring :) grattis!! Hälsningar Sofie

Svar: Han är grym den mannen! Han blev så mycket finare än vad någon vågat hoppas på! :)
Ekelund

2012-10-08 @ 11:50:36
Postat av: Ann

Och idag har han arbetat på ridskolan han var så duktig. Snart är den sega lite drömmande Elton borta han blir bara piggare och piggare åtmindstonde med hans mått mätt :-)

2012-10-08 @ 21:46:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0