RGB kurs!

Publicerat: 2012-11-07 Kl: 20:46:00 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
En liten snabb rapport från dagens övning. Jag lämnade gården för att delta på seminarium/kurs för RGB Sveriges bästa hoppryttare och han låg ju 1:a i världen i 10 månader.
Man förstår att han är bra när man hör hans syn på ridning och hoppning. Allt handlar ju om grundridning - det finns inget qvickfix....
Allt ska vara enkelt och att man hela tiden arbetar efter samma system. Svara för skänkel o hand bjuda in i handen på båda tyglarna spåra ja det som även gäller i dressyren. Vi var många dressyrtränare på plats också. Flera av oss reagerade dock på en del av ryttarna som deltog när det gällde grundridningen men med hjälp av Roffe så fick man verkligen se resultat.
Han var noga med att allt fungerade innan de började hoppa.
Någon tjej fick även byta till vanligt tränsbett och hästen blev då mkt bättre i munnen.
Första gruppen var största fokus på ryttarna själv sits, position o inverkan.
 
Jens F red med i sista gruppen på en skolhäst från Strömsholm och han red som vanligt mkt bra.
Efter lunch så var det diskussioner med Roffe o han svarade på frågor. Det var nästan det bästa. Han berättade omm hur de lägger upp arbetet med hästarna på gården. Tävlingsplanering-träningsupplägg mm mm.
En lärorik dag med andra ord! Sedan alltid kul att träffa alla människor man har ju inte direkt tid att umgås vanligtvis det är ju alltid hästar hästar.....
 
Avslutat kvällen med markarbetes övningar med mina elever. Kul de red så bra :)
 
Godkväll
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0