Motigt milt sagt..

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 21:19:52 | I kategori: Allmänt

Börjar känna mig väl tråkig och klagande här i bloggen men det känns som att det inte funnits allt för mycket positivt att skriva om sista tiden eller typ hela 2012 har varit motigt.
Denna vecka började inte direkt bättre, leran håller oss i ett evigt söligt/kladdigt järngrepp. Minusgrader SNÄLLA?!
 
Men jag kan börja med dagens höjdpunkt! Bell's Melete gjorde sin andra tur under ryttare (mig) och det gick ju väldigt bra - snacka om obeskymmrad häst. Ska bli kul när man sen kan rida på riktigt för hon är en väldigt fin häst med stor potensial!
 
Bell's Melete med en ek-kvist som föl.
Tror Erika tagit bilden?
 
Vi red sedan ut på Hera, Thaleia & Demeter där den sistnämnda är inne i nån form av trottsålder då hon ibland inte vill gå först i ledet. Tokiga ston säger jag bara.
Tycker att listan med sjuka/skadade hästar detta år bara blir längre
 
 
längre, det är dessutom allvarliga skador som tar tid. Flera av inackorderingarna har varit/är skadade och det känns som att vi skulle behöva fler sjukhagar. Kolibri räknar vi med att få hämta imorgon iaf men oj vilken tide det kommer att ta innan hon ser ut som en häst igen.. Mager och eländig :/
 
Rocco gick ganska bra på em men inser att det är dumt att rida samtidigt som Arrobell är i ridhuset för de två hatar verkligen varandra och han går och småspänner mot honom. Så fort han gick ur ridhuset blir han som en annan häst och fokuserad på ryttaren istället för A.
Min måndagslektion blev minst sagt vild då två av hästarna fick "spunk" och drog med sig resten av gänget genom hela ridhuset. Det är en av baksidorna med dessa flykt- och flockdjur. Men lite av charmen också förstås. Även om man får hjärtat i halsgropen och smått livrädd så händer detta trots allt någon gång ibland och det är en nyttig lärdom för alla. Ridande idag är lite bortskämda med att hästarna nuförtiden är lite för snälla egentligen. Det blir lätt "fel" om man ridit på lugna snälla skolhästar under flera år och sedan skaffar egen eller rider på något annat vis än just ridskola då de hästarna ofta är annorlunda då de inte är vana vid massa olika ryttare osv varje dag.
 
Beautiful horses!!
 
Imorgon är det dags för Erik-hoppning igen!
 
Kram Madde
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0