"Hästnytt"

Publicerat: 2012-05-30 Kl: 21:31:54 | I kategori: Allmänt

"Ekonomisk kris hos Nyköpings RS

30 maj 2012

Sverige Nyköpings Ridsällskaps anläggning är i dåligt skick och både ridhus och stall behöver renoveras omgående. Planen är att kontakta kommunen för hjälp.

Klubbens ordförande Åke Hökby tror att det krävs mellan fem till sex miljoner kronor för att föreningen ska kunna fortsätta med sin verksamhet.

Mest akut är renoveringen av det gamla ridhuset, från 1950-talet. Blir det inte gjort innan vintern tvingas klubben stänga ridhuset, och då även lägga ner verksamheten.
- Det är sargerna som måste bytas ut och underlaget. Som det är nu andas personalen in stendamm som virvlar upp under lektionerna och när vi vattnar sätter sig fukten i väggarna, som är gröna av mögel. Och vi har inget fungerande fläktsystem. I personalrummet har fläkten inte fungerat på två år. Ja, jag förstår att facket inte tillåter att det ser ut så här, säger Åke Hökby till Södermanlands Nyheter.

Styrelsen jobbar nu med att ta fram ett underlag över vad en renovering kostar, för att ta med till kommunen. Förutom ridhuset måste även stallet fräschas upp.
- I framtiden kan vi troligtvis få välja mellan att göra boxar eller ha hästarna på lösdrift. Vi tittar just nu på lösdriftsalternativet, säger Åke Hökby till tidningen."

 

Detta stod att läsa idag på tidningenridsports hemsida :/ Tråkigt - verkligen enorman summor för att renovera anläggningen.. Var ju inte många år sedan de byggde ett nytt ridhus så de nu har två, är ju en bra anläggning med två ridhus, stor utebana och även terränghinder.. Underlaget är dock dåligt i framförallt det gamla ridhuset.. Har ju tävlat där ett antal gånger under alla mina tävlingsår.

Jag & Rangun i den gamla ridhuset..

.. och i det nya.

Ingen bild ifrån deras utebana, den har jag inte tävlat på sedan tonåren :P

"Ny ridbana på travbana

30 maj 2012

Sverige Till hösten ska en ny ridbana stå klar på innerplan på Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Tanken är att arrangera nationella och internationella tävlingar i hoppning och dressyr på banan.

I oktober kan enligt SVT Östnytt den nya hopp- och dressyrbanan vara klar, efter att man nu fått klart med finansieringen. 
- Vi är väldigt glada att detta nu är möjligt, säger Per Redelius på Sörmlands Travsällskap till Östnytt.

Banbygget beräknas kosta 1,9 miljoner kronor - 800 000 kronor kommer från länsstyrelsen via landsbygdsprogrammet, 400 000 kronor från kommunen och 735 000 kronor är från privata medel.
Man har även fått 600 000 kronor till hinderpark, tidtagarur och läktare genom ett EU-projekt."

KUL! Har hört rykten om något stort på g i närheten under en tid men visste inte detta! Ska bli spännande att se - nära också. Sjukt hur många stora banor det finns i närområdet nu. Strömsholm är ju bara det enormt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0