Skönt med lite kyla

Publicerat: 2012-01-05 Kl: 21:04:22 | I kategori: Allmänt

Ja eller både ja och nej faktiskt, var sjukt kallt att rida på morgonen - fingrarna blev som istappar och kinderna blev superkalla. Riktigt råkallt är det - men någorlunda fruset i hagarna vilket är mer än trevligt!

Igår var det ju pissväder, känner mig ganska less på att kritisera vädret hela tiden men vad gör man? :/

Regnade non-stop!

Såhär fint blev det utanför Roccos hage, som Rangun fick gå i igår då Rocco fick stå inne eftersom han avskyr regn och ändå inte är helt ok.
Gissa om Rangun gillade att gå ut ifrån hagen.. NEJ verkligen inte, han började med ett tveksamt skutt och insåg sedan att det var sjukt långt kvar så han frös fast i vattnet innan han sedan besultade sig för att på darriga ben försiktigt men snabbt ta sig igenom blötan! haha tokiga häst..

Jag fick ju då möjlighet att inviga mina fina gummistövlar jag fick av Carina Ottoson för någon vecka sedan! Hon tycker inte jag ska bli blöt om fossingarna och dessa användes tydligen inte så de fick flytta till mig i stallet :) Toppen!

Idag har jag ridit Navange på morgonen och sedan ut en sväng på Elton med Fia och Kollan, trist för vägarna var stenhårda och i skog och hagar genomsurt :/ Vi skulle försöka oss på att rida igenom en sommarhage bakom Svedet och vi kom ca 50m innan Fia insåg att det inte var någon ide, jag var lite efter då jag hade en rodeoponny att tygla!! hahah så underbar häst den där Elton - Fia missade tyvärr spektaklet men idag hade han verkligen huvudet mellan frambenen och sköt som bara lilla Elton kan :D

Vi fick vända och så skrittade vi genom sommarhagarna tillbaka. Trist men vad gör man, jag vet en som hade velat galoppera lite mer iaf :P När det är såhär är det viktigt att inte rida för mycket i hagarna då gräset är känsligt såhär års och tar mycket skada då hästarna går. Man måste hålla sig till stigen/traktorspåret och ta det lugnt - INGEN fläng galopp eller liknande. Detta är vi noga att tala om för de uppstallade också så alla är medvetna om reglerna -det är ju för allas bästa. Förstör vi gräset genom att rida på de känsliga rötterna på vintern finns det ju inget gräs till hästarna när sommaren kommer.


Bell's Hera, Bell's Melete och Bell's Thaleia på sommarbete 2011

Efter lunch for jag och far med de tre hästarna till Equirehab i Kviksund, strax före Strömsholm. Monica började med första hästen vid strax före tre och vi åkte därifrån ganska exakt tre timmar senare, hon är mycket noggran men varje häst.

Kolibri innan longering i ridhuset, de har lite annorlunda belysning..

Ett sånt här stall skulle jag kunna tänka mig - utmed ridhusets långsida :) Kolibris rumpa till vänster och de två hästarna i boxen framför är ju ganska olika stora som ni ser - den högra är lilla Rocco! Monica kallade honom för "ponnyn" :P lillfisen!


Rocco i "behandlingsspiltan"

Arrobell blev pigg som en 3-åring när jag longerade honom - bockade och for runt :) Alla tre blev ordentligt "fixade", massage osv Arrobell och Kolibri fick även nålar och Rocco och Arrobell fick laser. Hon förstod att jag hade mycket svårare i högervarvet med honom för han var ordentligt stel i halsen på högersidan bland annat..

Vi har bokat ny tid hmm tror det blev dagen innan jag ska på semester..

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0