Kurshelg

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 22:23:52 | I kategori: Allmänt

Hejsan,

Ja då Madde ju har semester så får jag ju även försöka att hålla bloggen igång. I helgen ahr man ju fått bekänna färg ordentligt.
7 st härliga ryttare här på kurs varav flera på egna hästar som rest mest långväga kom från Stockholm. Det betydde att vi körde unghästar till vår kära grannar tur att de är lättlastade och lätthanterade.
Kul att jobba på detta sätt även om det innebär många arbetstimmar.
Man ser ju så tydliga resultat på ekipagen. Vi red 3 pass dressyr och två hoppning. Vid hoppningen så red vi alla men i dressyren var det tre grupper.
I hoppning handlade det om mycket lydnad kontroll och rytm. Ganska långa övningar där man tränar på att hålla rytmen samtidigt som linjerna ska hållas i anridningarna.
Personligen gillar jag sådana övningar då det främjar god ridning samt att ev hinder"rädda" ryttare har så mycket att tänka på så fokus hamnar på all ridning mellan hinder.
I dressyren så har det handlat om lösgörande övningar - åttvolter, serpentinbågar, övergångar och skolor.

Avslutade denna intsensiva helg med teori kväll i clinic form. Jag red fina Uranos och visade en mängd olika rörelser: skolor, skänkelvikningar, förvänd galopp, skrittpiruetter samt längningar. Vi hann med mycket kvällen avslutades sedan i cafeterian med ett eftersnack som till viss del handlade hur vi får bra ridskolehästar-behåller dem bra och är ett ridskoleliv bra för hästen.
Vi alla kom fram till att så var nog fallet. Regelbunden motion, alltid någon utbildad personal som är med i ridningen och i även tiden utanför lektionstid.
Helt enkelt reglerad arbetstid med semester osv.
Upptäckte som vanligt att tiden alltid går för fort och att man kan hålla på mycket längre tid.......

Imorgon är det nya tag som gäller måste hinna med att rida fler hästar. Hoppas att jag hinner med 4 i alla fall.


Det fick bli en sommarbild på Nibson då vi hade även en diskussion om honom som lektionshäst ikväll. Han har en stor plats i mitt hjärta - vissa hästar har verkligen något speciellt och det har ej att göra med hur fina-duktiga-välutbildade osv att göra utan just personligheten.
Han har det nog bra i Trapalanda säkert mycket gräs och ingen snö.

Har i allafall avslutat kvällen med att se på världscupen i hoppning kul! Henrik von Eckerman kom 5:a tyvärr kom ej RGB till omhoppning då han fick ett snöpligt tidsfel men en super runda som bevisar varför han är världsetta i hoppning!
Ska bli kul att se på Scandinavium. Har precis fixat boende åt alla i familjen - perfekt.
God natt 
Ann 
Kommentarer
Postat av: Carina Lindström

Nibson finns alltid kvar i mitt hjärta!

En mkt. speciell häst .... men jag gillar ju speciella hästar! =)

2012-01-26 @ 09:01:19
Postat av: Ann

Samma här ofta har jag gillat de som är lite svåra som inte så många andra tycker om. Då får man oftast ha den för sig själv om man ej har förmånen att äga en mkt spec häst. Dessutom lär man sig mkt på dessa hästar och får en helt annan relation.

2012-01-26 @ 22:01:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0