Intensiv tisdag som gett energi!

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 22:19:28 | I kategori: Allmänt

Full fart på Ekelund. Idag känner jag mig nöjd med arbetsinsatsen. Förutom mockning på fm så fick Demeter sig ett dressyrpass hon får gå på skritten först när jag mockar. Idag blev det ganska bra hon testar naturligtvis i början men sen så. Hon lyssnar bra på skänkeln och jag rider en del sidvärts det krävs en snabb, stadig, lätt och följsam hand. Galopparbetet blir också bättre och bättre. Hon blev faktiskt lite trött idag men jag rider alltid rätt korta pass finns ingen vits att nöta på en unghäst. Dessutom gäller det att avväga ridpassen med tanke på hennes "goda" humör.
Arro Bell fortsätter jag att arbeta på träns och han är så fin. Det är arbete med form, lösgjordhet som gäller han känns riktigt stark just nu. Traven är superfin så kul! Det som gäller är att alltid ha hästen framme för skänkeln genom ryggen. Inte alltid det lättaste speciellt svårt kan det vara vid tävling tex.
Efter lunch hade vi ett besök av en tjej som vill praktisera här. Spännande!
Har även haft en privatlektion för två yngre vuxna som hittat ut till vår ridskola. Alltid roligt att arbeta mera enskilt i träningsform även om det naturligtvis är roligt med vanlig gruppridning men det är ju lättare att hinna med den som rider har ju ögonen på sig hela tiden.
Avslutat dagen med 3 timmars hoppträning. Superkul - det var banhoppning idag och en rätt så svår bana som krävde att man var snabb och fokuserad med rätt svåra linjer. Nyttig träning både Bosson och Uranos skötte sig mkt bra. Det var väl mer jag som emellanåt rider i lite högt tempo (blir lätt så när hindren blir högre)
Sista gruppen var vi dessutom bara 4 st-jag, Sofia/Kolibri, Evelina/Bungy o Carina/Dionysos.


När vi ändå håller på med fölbilder så kommer här en precis nyutkommen Bell´s Thaleia nu 3 år.
Mamma är Trocea som tyvärr akut fick avlivas före jul. Hon bodde de sista åren hos Lotta fd Modinger som nu bor på Gotland där hon kamperat ihop med vår gamle Challe som fortfarande har hälsan i behåll.
Se om vi kan åstadkomma någon ny bra bild när Madde kommer hem.
God natt
Ann  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0