Mycket bra dag!

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 21:48:02 | I kategori: Allmänt

Well förutom avslutningen då :/ kanske ska börja med det då, och sedan ta det som var bra :) Skulle hoppa Demeter i andra Erikgruppen och jag har ju inte ridit henne sedan förra veckan när det gick så dåligt när jag hoppade, mamma har ridit och så vilade hon tre dagar över helgen - INTE optimalt för den rödtotten. Så jag la ned det passet väldigt fort, känner mig inte bekväm alls när hon tramsar och det är hästar och hinder överallt samt att dörren fortfarande var öppen så hon ville ut. Det var nog det värsta för jag hade verkligen ingenstanns att ta vägen :(


Jag vet dock att vi KAN..

Fotografen för dessa bilder var "Bella" S..

I övrigt har dagen varit toppen!
På morgonen hann jag med fyra hästar samt stallfix. Red först Ronjah, glömde skriva om att jag red henne igår föresten, samtidgt som mamma tömkörde Poseidon. Igår var Ronjah inte direkt fin eller trevlig att rida, då blev det mest skritt. Mamma hade iaf märkt skillnad på lektionen på kvällen - bra! Idag var hon HELT annorlunda, sitt vanliga fina jag, måste hålla efter henne bättre. Ska försöka rida henne minst två gånger i veckan framöver, hon är en ponny som behöver och tycker om att jobba också.

Snygga ponnyn på dressyrtävling med Elin

Jag longerade både Hera & Thaleia och sedan hjälpte mamma till och jag hängde samt satt på Hera, Thaleia blev det bara hänga på då hon är lite väl vaken och ofokuserad på mig och mamma. Kommer nog inte vara några problem när man sen kan sitta upp och bara hänga på en häst framför. Mycket driv och energi har hon! Hon är det jag gillar bäst av de två treåringarna vi har, Fia har ju spanat in sig på henne eftersom hon visat riktigt bra hoppteknik och löshoppar "sig själv". Planen var löshoppning imorgon men vi fick ändra det till torsdag istället.

Jag skrittade även ut en kort sväng - ca 40min på Rangun, tänkte att det kanske var hyfsat isfritt om jag red på en stig i skogen som inte används alltför mycket. Ack så fel jag hade :/ Superisigt överallt, det fanns en liten kort bit på grusvägen där jag kunde trava på mitten vilket han tyckte var kul - men han vill ju galoppera! Det blir väl bättre om några dagar får man hoppas, nu var det mest för att han skulle få lite miljöbyte.
Totalt livsfarligt att rida ut när det är såhär i markerna, inte bara det att man riskerar att hästen skadar sig med sträckningar eller dylikt om den halkar man riskerar ju även sig själv då det är lätt hänt man hamnar under hästen om den halkar/går omkull :S Inte värt det helt enkelt..
Denna vinter har vi dessutom bara två broddar i varje hov vilket är på tok för lite om man ska ut och rida, minst fyra brodd ska man ha. Tidigare vintrar har pappa slagit på "guldskor" med fasta broddar - då det är sex på varje sko och dessa är ju super isiga vintrar. I år kom ju vintern så sent så jag tror det kan ha spelat in att det inte blev sådana skor eller skor med fyra broddhål.
Guldskon (google)

Efter lunchen red jag dressyr på egen hand på Rocco, ville ha mamma till hjälp idag men hon var tvungen att städa huset inför vägmöte på kvällen. Vi klarade oss dock mycket bra på egen hand och det känns ju såå bra att jag vet att jag nu inte MÅSTE ha mammas - eller någon annan tränares hjälp HELA tiden. Idag var det såklart övergångar på schemat och vi var riktigt snygga - han i gråa lindor och schabrak, jag i mina nya grå ridbyxor och de döläckra bruna stövlarna :P När jag puttsat dem lite kommer de nog ha i det närmsta exekt samma nyans som Roccos utrustning.

Elton gick i första gruppen för Erik, SÅ nöjd med honom och mig själv :P Red som gärnet direkt ifrån början, var bara näst sista rundan som blev mindre bra - tror det berodde på att jag var så nöjd med oss och räknade men att detta var sista rundan. Så då fick vi ta allt igen och då gick det som på räls!

Så spänd på att höra hur det gick för Navange på hans första pass som skolhäst ikväll också. Han fick gå med i Charlottes sista vuxengrupp mellan 20-21.

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: Sofia

Navange skötte sig exemplariskt enligt min mening :)

2012-02-29 @ 15:26:35
Postat av: madde

Åh vad glad jag blir Sofia! Sms från Charlotte var också positivt :) Kul att det fungerar bra, har lagt mycket jobb på honom i då är det alltid kul när det går bra :)

2012-02-29 @ 18:11:04
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0