Grönt kort igång igen!!

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 20:26:23 | I kategori: Allmänt

Då har jag udag kört igång ännu en Grönt kort kurs för ridklubbens räkning ute på Ekelund. Tror det är 3-4 gången jag ansvarar för denna utbildning nu.
Grönt kort.. "Old style" japp - nuförtiden får man inga plastkort längre utan allt lagras i Tävlingsdatabasen "Tdb"

Denna gång har jag bara tre deltagare som snart ska få ut och tävla med sina nya kunskaper :) Tre tjejer ifrån hemmaklubben och två utifrån.
Att ta grönt kort har för många blivit en stor kostnad, de lyckliga deltagarna hos oss hade extra tur att Mariefreds RK fick bidrag de sökt för att annordna just denna kurs vilket gjorde att vi kunde låta dem deltaga nästan gratis. 100kr för medlemar i ridklubben. Detta mest som en symbolisk summa, då jag inte tycker att det ska vara helt gratis.
Sedan får man köpa till Tävlingsreglementena om man vill ha dessa i "bokform"..

Idag hade vi ett 3h pass vilket vi kommer att ha varje träff, nästa gång är redan på onsdag.

Jag har även ridit ett dressyrpass på Rangun, och efter dagens prövning får jag nog ge mig i foderfrågan mot min syster. Hon föreslog tidigare att jag skulle testa samma foder Mille & Kolibri får men jag anser att hästar kan äta havre - han har gjort det jämnt och det har inte blivit någon skillnad alls när jag prövat att ta bort den. Men han är ju som skvatt galen till och från, väldigt fin men extremt spänd :/ Så jag får kanske ge mig angående kraftfodret och testa det nån månad.

Mitt vackra nervvrak..

Mamma hjälpte mig med Rocco efter min kurs och han var såå fin :D Nu börjar det äntligen kännas "enkelt"  inte riktigt det ord jag vill använda men det känns som han följer mig mycket bättre och jag verkligen börjar hitta knapparna men så har jag haft honom i ca 9 månader nu också. Har ju även varit långa perioder jag inte kunnat rida pga kastrering, skada osv..
Men nu är vi på G! Mamma satt och dreglade på en "sockerbit" och instruerade oss :) Jag har även ridit i riktiga ridstövlar både idag och igår - LOVELY! Superkönt osv att rida i mina "luddstövlar" men de är ju inte direkt snygga, lite korta i skaften osv.. Jag är perfektionist på många plan och anser att man ska vara snygg när man rider - måste inte vara massa märkestrams och supermatchat men man ska vara hel & ren.
Jag gillar ju förstås att matcha :P
Idag hade Rocco krämfärgat schabrak med bred guld/marinblå kant samt krämfärgade lindor. Supersnyggt!

Trevlig kväll!

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0