Äntligen träning

Publicerat: 2012-08-21 Kl: 23:12:21 | I kategori: Allmänt

Godkväll,
Dagen når sitt slut och sammanfattningsvis helt ok dag. Började dagen med privatlektion, krattning av ridhus och puts inför träningen på Arphus.
Hann även med att tömköra en häst innan vi åkte då jag fick ett sms att Pether var försenad. Arro Bell fick åka med igen jag fick mkt bra hjälp - det vi fick arbeta med var galoppslutor som jag fick rida med mkt mer galopp än jag brukar rida-  fick en mkt bra känsla i dem och fina byten. Sedan var det piruettarbete men med fokus på form, bjudning. Arro Bell samlar sig gärna för mkt och vet precis vad han ska göra så då gäller det att man ser till att han håller galoppen och att han ej får fortsätta att vända. Samt se till att han ligger lätt i handen. Väldigt lätt att man som ryttare blir stark i handen och använder handen för mkt istäälet för att vända med säte o skänkel.
Nyttigt! Madde fick en riktig duvning med absolut fokus på form och självbärighet, men hon kanske skriver ngt själv.
Rangun såg väldigt fin ut emellanåt. Bra jobbat.
Vi fick sedan en rundvandring då en kompis var med och då såg jag "min" häst i stallet en liten 4 årig fux som var Pethers nya stjärna men det såg ut som det stod Ann på den. Precis lagom storlek. Tänk att en del hästar behöver bara stå i en box så ser man att det är ngt extra.
Jag har däremot ej hunnit med några unghästar idag men Jaqueline fick ett dressyrpass i ridhuset. Gick riktigt bra för att vara så länge sedan jag red henne. Hon har ju haft ett ganska fult sår på ett framben troligtvis ramlat i hagen och skurit sig. Det har nu läkt riktigt bra och hon har nu sats igång. Charlotte (matte) har ridit i helgen.
Avslutade med ridlektioner och jag hade tisdagseleverna för första gången. Riktigt kul var det alla red så bra och hästarna såg fina ut. Speciellt kul är det med Elton som fungerar så bra hade jag ej trott i våras.
Han tar sig!
Elton o Madde
 
Godnatt
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0