Vågar man hoppas?

Publicerat: 2012-04-12 Kl: 21:28:59 | I kategori: Allmänt

På att våren återvänt??

Så himmla skönt och härligt väder idag :) Love it!

Allt går så mycket enklare och blir roligare än att klaffsa runt i lera och kladd.. Vi har äntligen fått svar på Roccos blodprov! Inget smittsamt så våra tävlingar behöver inte ställas in eller liknande MEN vet inte om vi egentligen blev så mycket klokare av svaret :/ tyvärr. De tog "sänka" på provet och tydligen ska en häst ha 5 eller något lägre i sänka - Rocco hade 900 (!!!)
Detta tyder tydligen på en inflamation/infektion NÅGONSTANNS i kroppen - var är det ingen som vet, han får medicin nu och ett par dagar till sedan får vi ta nytt blodprov innan han kan sättas igång. Förhoppningsvis kanske det går att ta i slutet på nästa vecka, medicinen måste väl ha gått ur helt. Tänk om det kunde prata istället!

Känns som vi bara står och stampar, ända sedan han kom för typ snart 1år sedan så är det hela tiden nya saker som sätter stopp för träning/tävling.

Skrutten och jag på promenad i sommras..

Hästarna jag ridit idag har iaf gått riktigt bra allihopa :D Härligt dessa dagar när allt fungerar! Hera var superduktig på morgonen red några varv själv på utebanan innan vi sedan red ut med mamma och Fia. Navange var lite laddad idag, så det var inte bara svettig häst utan även svettig ryttare efter vårt pass. Började på utebanan för pappa harvade ridhuset, sedan gick jag in och red igenom LB:2an två gånger. Första rundan gick verkligen inte speciellt bra, han låg på i traven och i första galoppen satte han väldig fart - så där som bara han kan ;P
Andra rundan var så mycket bättre och det kändes som att han förstod allvaret och faktiskt lite kunde programmet och vart vi skulle. Det svåraste just nu är halterna där han lätt tänker bakåt, tränade ryggningar för några veckor sedan och detta gjorde han super så vet inte om det är därför han så gärna vill ta ett kliv bakåt efter halten. Detta är något av det "värsta" som kan hända och man dömmer (ska göra det iaf) ner detta ordentligt på tävling.
Sedan är det fortfarande ibland lite svårt med vänsterfattningen då det komme så snabbt efter skritten och jag hinner inte bli klar i tid. Det roliga med honom nu att HAN verkligen KAN och att jag känner så tydligt att när det blir fel så är det ryttarmissar. (Vilket det iof till typp 99% ALLTID handlar om när det inte blir som man tänkt sig)

Efter lunch red jag Rangun på utebanan i solen, jättefin men känner verkligen att det är SVÅRT med honom. Känns som det enda jag gör är att jobba form och tempo/takt, vilket ridningen handlar om men han släpper så lätt och så snabbt vilket gör att det blir svårt att göra några rörelser. Rider ju mycket skolor och förvänd galopp men skulle behöva träna in de förbaskade piruetterna NU! MEN då måste jag först ha förberett - dvs form, takt/tempo - utan detta fungerar det ändå INTE.

Gahh vad det är svårt att rida!
Rangun i ridhuset för ett par år sedan.. Han har blivit lite biffigare nu får jag lov att säga :)

Sedan var det Eltons tur, som idag fick jobba mycket skänkelvikningar som han nog hatar lite känns det som, iaf när man börjar. För det tar i regel ett antal gånger åt varje håll innan han infinner sig och trampar på, han kan ju men sjukt lat/bekväm! Mamma kom förbi och kommenterade hans fina gung i traven :D
Det var två gulliga tjejer i stallet som fick hjälpa mig att fixa Ture och skritta fram honom så tog jag sedan över så fick den andre skritta av Elton.
Ture var ganska svår/motspänstig i början, precis som han egentligen alltid är när jag inte ridit honom på länge. Lite dåligt samvete över att jag inte hunnit med honom mer senaste tiden, hästarna blir så glada och mår så bra av att bli ridna mellan sitt vanliga jobb som lektionshäst. Han blev iaf sitt fina mjuka jag efter en stund och hans bästa sida är absolut galoppen där han har så lätt för sig. När jag börjar rida honom så travar jag bara några varv innan jag sedan övergår till galoppen en stund eftersom det är mycket lättare att jobba honom i galoppen.


Jag och Ture i ridhuset tror det var förra vintern, här med kandar också :)

Ska sova tidigt idag men tänkte göra ett litet inlägg med bilder innan för jag har så mycket på mobilen som bara sammlas till fler och fler..

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Monika

Antar att de letar efter både borelia och erlichios? Vår tränares häst hade erlichios och det tog över 1 år innan de hittade att det var därför han var dålig. Hoppas att han kryar på sig.

2012-04-12 @ 22:04:35
Postat av: Teresa

Fråga Linda hur hon tycker det har gått frammåt med Zid. Först fastnar han med hoven i boxgaller,Sen fick han lymfangit i höstas och sedan så har han nu rullat sig fast i boxen. Så verkar det vara att ha en stjärna! Som Rocco också.

2012-04-12 @ 23:45:55
Postat av: madde

Tack för stöd och råd Monica & Teresa :)

2012-04-13 @ 12:55:59
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0