Rid-weekend

Publicerat: 2011-10-28 Kl: 22:20:23 | I kategori: Allmänt

Japp idag har återigen en weekendkurs dragit igång! Denna kurs är en ren hoppkurs på deltagarnas egna önskan.
Jag har ikväll, med lite hjälp av far, tillagat middagen - lasagne! Till efterätt äppelpaj, pappa fixade äpplena och jag gjorde "smulorna"..
Jag förberedde även söndagens lunch då de ska få äta svamppaj med stuvade höst/trattkantareller :) Imorgon ska jag laga "Fias" skaldjurssås och Tagliatelle till lunch, pappa fixar middagen - tjärlknöl och potatisgratäng.




Idag har jag hunnit med många hästar, tyvärr inte alla :/ Navange blev över..

Thaleia: Longering i alla gångarter för första gången. Idag spände jag även in inspänningen, gummisnodden, och det fungerade kanon - SÅ fantastiskt duktig och lättlärd häst!

Poseidon: Ett pass i ridhuset, gick bra mamma hjälpte mig :)

Rocco: Var till en början mycket seg och bekväm, sedan började mamma piska mattor utanför ridhuset så då blev han sådär lagom spänd :) Tyvärr började sedan hästarna springa lite i hagen utanför så han blev väldigt spänd och ofokuserad. Däremot mycket nyttigt för mig att rida honom när han blir såhär också för det är ju sånt som kan hända på tex en tävling. Jag fick vänta med galoppen till slutet av passet då han var ganska trött, annars hade jag nog farit av eller åtminstonde förlorat kontrollen över honom :P
Han var iaf döfin när jag kunde komma till ridning!

Elton: Fick ett dressyrpass i ridhuset - absolut bästa passet hitills! SÅ fin jag kan inte sluta älska denna fantastiska lilla feta häst - han är underbar!

Rangun: Dressyrpass på träns, travarbetet känns bara bättre och bättre och nu är det istället galoppen som känns som den svåraste gångarten. Han blir lätt lite långsam i sin aktion och det krävs en väldans massa ridning och tryck i sätet för att sätta sprätt i de där bakbenen..
Imorgon ska Ebba få rida lektion på honom - hon fick det av mid i födelsedagspresent då hon fyllde för ett par veckor sedan :) Ska bli kul att se hur det fungerar.

Nu är det nog sovdags, upp tidigt imorgon för att rida, lektion för Ebba, mocka, lunch och sedan ska vi till Stockholm och Anders farmor. Åker strax före två tror jag..

Först måste jag nog städa mitt rum här på Ekelund, blir så stökigt när man iprincip bara är inne och byter kläder varje dag. Nu har jag inte sovit här på många dagar..

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: Maria Granberg

Hon bröt väl benet i hagen? inte pajjade hon för ridningens skäl?

2011-10-30 @ 09:23:53
URL: http://dressyrbloggaren.blogg.se/
Postat av: Madde

Vem bröt benet?

2011-10-30 @ 12:57:54
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Madde

Nu kom jag på Maria - Du menade min kommentar ang Matiné!

Visst hon bröt benet i hagen MEN det skedde då hon var 13år och satt i avel eftersom hon aldrig blev frisk efter sitt fantastiska år då hon var nio-tio..

Benen var slut sägs det, gaffelband osv.. Det skrevs om henne då hon var tolv att det snart var dags att försöka sätta igång henne igen men så blev det alltså inte. :(



Urtist på en så fantastisk häst!

2011-10-30 @ 13:21:42
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0