Hopp hela dagen

Publicerat: 2011-10-25 Kl: 23:30:38 | I kategori: Allmänt

Hejsan,

Ja idag har ju varit en hektisk dag som Madde berättat om. Körde hemifrån vid 7 på morgonen hade tre hästar med två för genomgång av Eqiueterapeut Monika Ledin o Demeter som ska stå i saltvatten. Lastade av dem och så snabbt iväg till Strömsholm och fortbildningskurs för Jens Fredricsson i hoppning.
Mycket givande dessutom var vi bara 10 deltagare  vilket på ett sätt gör diskussionerna bättre.
Vi fick först ett teoretiskt pass och sedan red Jens + Ann-Sofi Oscarsson + Ulrika ?(lite dålig koll på hoppryttare).
Alla hästarna var 7 och ämnet för dagen var grundridning vilket många slarvar med. Enligt Jens så var det den kommentaren Hans Horn (landslagstränare) hade om de svenska ryttarna överlag - för mycket fixerade i var hästen har sitt huvud (rida baklänges/rida med händerna).
Det handlade om rakriktning förstås - att verkligen få hästen att bjuda och ta stöd på båda tyglarna. Precis som i dressyren. Känner själv att jag har mkt stor nytta av båda delarna. Gymnastikhoppar ju fina Arro Bell 1-2 ggr i veckan och även om jag tycker att han är hyfsat rakriktad så får jag när jag hoppar verkligen rätt på sidorna och oftast ännu en aha känsla om vad som verkligen innebär med en rakriktad häst + att han är extra fin dagen efter hoppningen.
Bosson däremot är ju extremt oliksidig och om jag ej arbetar dressyr på honom emellan mina hoppass så är han inte så rolig när jag börjar framridningen. (Bosson är ju vår fina lektionshäst så jag kan ju inte trimma varje dag).
Efter lunchen så fick se på ett träningspass med hippologerna Karin som tidgare praktiserat ett tag på ridskolan var med och red. Kul att se! Hon red en fin häst.
De fick se till att verkligen hålla en bra galopp på alla skolhästarna hålla rytmen, balansen o vägen. Hästarna såg verkligen positiva ut. Fina skolhästar. Jens berättade att personalen har delat upp hästarna emellan sig och ansvarar för utbildning och tävling. Målet för i år var att alla skulle gått 1.30 med högst 4-8 fel. Några av skolhästarna var riktigt fina och hade mer potensial än så.
Efter kursen snabbt iväg till Kvicksund och hämta hästarna hem till egn hoppträning för Erik på fina Bosson. Det kändes mkt bra förutom en runda när jag rider på lite för mkt.....
Därefter så var det dags för veterinärföreläsning för Tove Forslund i cafeterian. Ett 30 tal intresserade hade slutit upp och ämnet var friskvård, doping, akut sjukvård. Hade i och för sig inte fått plats så många fler men tror att alla verkligen fick mkt bra info
Hjärnan är lite trött. 9 nov är det dags för Jens kurs igen den gången är det egen fördighetsträning så då hoppas jag att jag får vara med och rida själv på Bosson.
God natt
Ann
Kommentarer
Postat av: Anonym

Nämen vad fin bloggen har blivit! Jättekul att det är olika headers om man uppdaterar sidan eller kommenterar. Den med dressyren är superfint klippt!

2011-10-26 @ 19:20:52
Postat av: Ebba

Ja, bloggen är verkligen kalasfin!!! :D

2011-10-26 @ 20:51:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0