Halsont IGEN!

Publicerat: 2011-10-31 Kl: 21:39:45 | I kategori: Allmänt

Blir galen.. man har lagom blitt frisk så kommer skiten tillbaka :/ Kände på em efter sista hästen att halsen gjorde ont och sedan två lektioner på det gjorde inte saken ett dugg bättre.. Har druckit honingsvatten nu så det lindrar lite iaf.

Honung är bara SÅÅ gott!
(Google)

Idag har jag iaf hunnit med en hel hög av hästar!
Rocco var först ut och fick ett ganska långt pass i ridhuset, massor av övergångar och tempoväxlingar samt fortsatt arbete med lite sidförande hjälper.
Blev riktigt svettig idag så det ser ut som att ja nog inte slipper undan att raka honom, han var iaf snäll på skritten idag - han har ju blivit lite småknäpp/uttråkad så han gör bocksprång och andra tokigheter men idag var han väl trött efter träningspasset. Efter en ordentlig rykt fick han sedan gå ut UTAN täcke i den riktigt varma höstsolen, skönt för honom att få lite sol i pälsen - snart kommer kyla och vinter :(

Tycker lite synd om de hästar som går med massa täcken i denna värme, vid lunch var det över 19 grader utanför köksfönstret.

Poseidon red jag ut tillsammans med Fia/Mille.. Han blev också mycket svettig men vi skittade sista biten hem så han hade nästan torkat när vi väl var hemma igen, han får nog lite vila imorgon ev annars ett kort "dressyrpass" om det finns tid över.

Idag var det premiär för Demeter också, efter flera veckors muggproblem som lett till svullna ben och hälta gav verkligen dagarna på Equirehab resultat. Men jag tackar också för tipset om pepparrot!! Detta skall genast testas, vi har fler hästar med mugg - tack och lov inte lika allvarligt som Demeters. Hon fick gå en kort stund i ridhuset och det gick mycket bra :)
Fina fröken :)

Mamma red Elton samtidigt som jag tog Rangun, bra att få mammas ögon på sig :) Mamma tyckte han såg jättefin ut så det känns toppen, på lördag är jag ju anmäld på tävling - MsvB:4 i Enköping. Elton såg också mycket fin ut när mamma red.

Navange var tyvärr fortfarande inte helt ok ifrån den eländiga strålrötan..

Har också fått en fråga ifrån en läsare..
Camilla:
Trevlig sida du har! Är det dressyravel ni är inriktade på?
-
Ja de senaste årens uppfödningar är mer dressyrinriktning på våra hästar, men flera av dem visar mycket god hoppförmåga så jag tror absolut att en del kkan ha minst lika stor potensial inom hoppningen.
Nu har vi ju i vintras bestämt oss för att inte avla mer då det är fruktansvärt oekonomiskt, speciellt med den typen av anläggning vi har. I dagsläget kan man köpa inridna treåringar för typ 30 000:- det har ju faktiskt, om man skulle räkna på vad våra hästar kostar, en häst kostat innan den ens fyllt ett år.. :/

Eftersom det är höstlov denna vecka så är en del bortresta osv vilket märktes i min första grupp där det endast var två som kom - lyx för dem! Var faktiskt mycket bra för då kunde vi träna ordentligt på galoppen som de precis fått börja med i den gruppen :) Jag hade dem en och en på lina på volten.
Dressyrtjejerna fick idag fortsätta med sidförande arbete i skritt och trav samt halter och ryggningar - DUKTIGA tjejer och hästar!

Imorgon får jag en hästskötare också!!! Ebba som också har lov ska vara med i stallet och hjälpa mig hela dagen :D TOPPEN!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Anonym

Du får gärna berätta om tipset med pepparrot till muggen !!

2011-10-31 @ 22:28:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0