Fortbildning IGEN! Nyttigt

Publicerat: 2011-11-19 Kl: 16:02:22 | I kategori: Allmänt

Hejsan,

En liten rapport från gårdagens kurs. Jag - Ann har ju kursat en hel del sista tiden. Fattar inte allt kommer samtidigt. Nu var det dressyrdags och äntligen efter flera års påstötning så var det förre förbundskaptenen i dressyrlandslaget Elisabeth Lundholm som höll i fortbildningen för instruktörer och tränare.

Det var inte lika många deltagare som på hoppkursen sist men vi var nog kanske 40 st. Vi var 11 som var med och red det var Arro Bell som fick följa med denna gång. Han skötte sig utmärkt emellanåt kände jag mig lite dålig i min ridning. Har ju haft mkt problem med min nacke + att jag haft fel glasögon.
Blev på lurad progressiva glasögon vilket varit en katastrof och mina nya skulle jag fått i torsdags men tyvärr så fick jag dem inte förrän i går kväll när jag kom hem. Så jag fick rida utan glasögon och det påverkar faktiskt balansen. Men nu så kan jag se igen efter 1,5 mån.
Absolut värst var att köra hem i mörkret utan glasögon....

Kursen var mkt givande + att det är kul att träffa alla andra "kolleger" i branschen. Träffade en gammal bekant som arbetade på Hista ridskola för en herrans massa år sedan. Eva Maria Härdin som nu drev ridskola i Filipstad.
Någon som kanske minns henne hon arbetade ihop med Ylva Gustavsson vill jag minnas.

De deltagande hästarna var i olika åldrar och i utbildningen. Elisabeth visade på hur man kan förbättra med fokus på sits och grundridning. Ni som tror att vi som arbetar med hästar sitter och tränar "grejer/rörelser" ska veta att det är 95 % grundridning och sits. När det sitter fungerar allt!
Nästa tillfälle att träffa alla igen är nu på fredag då det är VIP dag på Globen för instruktörer och tränare. Kul -när man träffas så här brukar jag alltid passa på att diskutera med andra hur de lägger upp arbetet på sina ridskolor. Nu har jag fått tips på en ny ide´-utvecklingssamtal i ridgrupperna se hur man kan lägga upp detta får väl testa i några grupper och göra en utvärdering.
Det innebär ju ganska mkt tid att avsätta.

Idag lördag har det varit VARMT vilket jag gillar strålande sol så efter min fm lektion fick det bli en uteritt på Arro Bell Madde på Rocco o Carina på Bosson hängde med.
Härlig tur. Ridklubben har även haft KM i hoppning idag så där var jag med en liten sväng. Maskus hade hand om detta - bra jobbat! En smart ide´hade de också prisutdelning efter allt var undanplockat ska jag ta efter.

Ha en härlig helg själv ska jag bada badtunna och ta det lugnt

Ann
Kommentarer
Postat av: Ingunn

Roligt att läsa om kursen och jag kan tänka mig att vackra Arrobell imponerande som vanligt!

Det är bra att vi vanliga motionsryttare får veta och bli påminda om hur träningen ser ut på högre nivåer, det är lätt att tro att ju duktigare man blir ju mer krummelurer rider man på träning men så är det ju inte alls utan nästan tvärtom. Hög nivå kräver massor av grundträning, så är det nog inom alla dicipliner. Jag har ett förflutet som yrkesmusiker och där var det samma sak; många timmar varje dag med skalor och enkla övningar men med stora krav på kvalitet, det var enda sättet att få de svåra sakerna att fungera.

Tycker att vi lektionsryttare borde tänka mer på det och inte "sura" över att vi aldrig får träna de högre skolorna!

2011-11-21 @ 09:10:51
Postat av: Ann

Kloka ord ja det är bara att träna på grunderna om man ska komma någon vart. Kul att höra av dig.

2011-11-21 @ 22:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0