Inte bästa starten på veckan kanske..

Publicerat: 2011-03-01 Kl: 18:41:39 | I kategori: Allmänt

Ja ber om ursäkt över att det inte vart något inlägg igår :S När jag kom in efter min lektion strax innan åtta insåg jag att datorn var kvar i stallet ocj jag orkade verkligen inte gå ut igen..

Igår började jag dagen med att rida Mille i ridhuset, han var kanonfin redan ifrån start :) Han brukar ju vanligtvis vara lite motspänstig och stel till en början men han var rund och fin, däremot var han skraj för "värmehörnan" och även hörnan där skottkärran står. Knäppa häst han går ju förbi detta varje dag! Riktigt nöjd blev jag iaf med passet, han fick gå på skrittbandet både före och efter..

Även Rangun gick ett dressyrpass, lite "ojämn" i formen då han studntals "dök" lite.. Han som brukar vara så fin efter att ha vilat ett par dagar.. Jobbade ganska mycket byten och min duktiga pojke gjorde hela tre "serier" med tre byten i vart annat :D Happy happy me! Även Rangun fick som vanligt gå på skrittbandet.
Jag och drömprinsen på DM i Nyköping 2010

Tove Björksten (veterinär som tidigare jobbat på Strömsholm) var hos oss på fm för att titta på några hästar, vilket var en väldig tur då en olycka hände när Arrobell gick på skritt bandet. En hund ( en av inackorderingarnas) gick troligtvis upp på rampen för att äta bajs efter Arrobell och har då kommit upp med bakbenet på bandet där den fastnade emellan band och ramp. jag stod och mockade på andra sidan väggen och hörde ett hemskt skik ifrån den stackars hunden. Sån himmla tur att det var Arrobell som gick på bandet för hade det varit någon av våra andra "nervvrak" så hade nog både häst och maskin varit skrot idag :S Tur i oturen alltså..
Tove fick avliva hunden på plats, verkligen tur att hon var hos oss för pappa som i vanliga fall får göra sådana tråkiga saker var iväg med hunden för att spåra ett skadeskjutet vildsvin.

Inte en helt bra dag alltså..

Efter lunch red jag Gaia som verkligen börjar få upp konditionen nu för hon har massor av energi, inte på ett dåligt sätt då hon bockar eller drar, utan alldeles lagom så hon har fin framåtbjudning.. Ganska svettig blev hon och det blev en stor hög med päls i stallet efter henne och Poseidon då de nu börjat tappa vinterpälsen. Mamma tömkörde Poseidon, jag kan säga att det var inte bara han som fick jobba - mamma fick jaga honom ganska mycket :P Är ju ett tag sedan han jobbade nu efter sparkskadan och sedan förskylning.

Sedan hann jag även med en liten ponny innan min första nybörjarlektion, Ronjah fick gå en stund i ridhuset och hon var superfin. Hon brukar ju annars kunna vara lite stark och motspänstig när man inte ridit henne på ett tag - KUL! Den ponnyn älskar verkligen att jobba!

Ronjah och Elin F på hopptävling..

Nu ska jag laga middag sedan kommer ett inägg om dagen!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: nora

Hej! Sp himla roligt att se & läsa, jag var fodervärd på Ronjah 2004 - 2005 tror jag det var, skulle köpa henne men sen blev det inte så tyvärr...

Hon var en riktig bock-kung på den tiden och snabb som bara den -älskar hinder! :) måste åka och hälsa på henne...

2011-08-12 @ 12:42:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0