Söndagens fråga

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 19:01:13 | I kategori: Dagens Fråga



Hur, varför, när föll du för hästarna och ridningen?





Elin och fina Ronjah

Kommentarer
Postat av: Emilia

Jag red på ridskolan i Strängnäs när jag var 4-5. "Red", var väl mest att skumpa runt på en shettis varv efter varv. Men det tyckte jag var kul. Sedan fick ridskolan flytta flera gånger och jag slutade. Min syster red på Ekelund och jag ville också börja. Tillslut fick jag det och jag har ridit där sedan jag var sju tror jag, vilket blir typ åtta år nu. Dock blir det nog så att jag slutar, för att satsa mer på medryttarhästen och utvecklas där med privatlektioner osv, och utvecklas på en häst istället.

Vet inte varför jag fastnade för hästar, kan vara så att mamma hade 2 hästar när jag var bebis, och min syster började ju rida hos er och då hängde jag och min syster på det (även fast vi 2 är de enda inom familjen som fortfarande rider). Jag har fortsatt rida för att det är ett roligt motionssätt, sedan så är hästar underbara djur och de blir väl mer än ett djur, snarare en vän hur fånigt det nu kan låta! :D

Hästarna ger så mycket tillbaka :)

2011-07-24 @ 20:21:22
URL: http://soautomatic.blogg.se/
Postat av: Cristin

Jag fick ett ridläger i present då jag var 9. Jag åke och stormtrivdes med den lilla shettisen jag hade som "min" häst. Efter det blev det ridskola och sedan var jag fast. I tio år red jag flera gånger i veckan på ridskola tills intresset svalnade något men det är fortfarande kul någon gång då och då. Man får mycket frisk luft, många kompisar och bra motion på köpet!

2011-07-24 @ 22:51:40
Postat av: Monica

Djur har alltid varit mitt absolut största intresse! Sen jag började kunna skriva stod det alltid häst och hund överst på min önskelista. :)

När vi åkte bil när jag var liten så satt jag ofta och fantiserade att jag red där utanför i full galopp över åkrar och ängar som vi passerade...



När jag var ca 11-12 år så frågade en kompis om jag ville hjälpa henne att ta hand om och rida hennes farfars gotlandsruss. Om jag ville!!!

Kompisens storasyster och hennes kompis lärde oss att rida (hjälpligt i alla fall! ;)) och sen hade vi hand om ponnyn och red några gånger i veckan i ett par år. I början såg han till att vi hamnade på backen stup i kvarten, men vi lärde oss att klara av honom så småningom. Sen började vi växa ur honom och några mindre tjejer fick ta över.

Efter det var jag medryttare på flera olika ponnyer/hästar innan jag började på ridskola, först i 20-års åldern. Då var det bara att försöka börja slipa bort alla ovanor man lagt sig till med när man flängt runt på egen hand i många år... Men det var roliga år!!

Efter det har jag ridit lektioner regelbundet på några olika ridskolor, med uppehåll på något år då min dotter föddes.



Jag håller på med hästar och rider för att det är bland det roligaste jag vet! Känslan av att få ett så stort djur att samarbeta med dig, kan inte jämföras med något annat!

2011-07-25 @ 08:45:13
Postat av: Madde

Vilka härliga berättelser ni bjuder på! :)

2011-07-25 @ 19:17:29
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Carolina

min familj hade en travare när jag var liten.

efter hon såldes började jag rida på mini ridskola.

sen kom jag till ekelund o har ridit där i snart 6 händelsefulla år med lte uppehåll :)

2011-07-30 @ 23:11:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0