Tidig morgon..

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 21:46:58 | I kategori: Allmänt

Imorse hade jag larmet inställt på 05'20.. Ganska tidigt om jag får säga det själv :S Men ville komma ut till stallet vid halv 7 för att fodra (normalt fodrar vi senast 7) eftersom jag skulle rida Lady kl.8. Var ju halvt snökaos så gick ganska långsamt på E20, började väl fodra kvart i 7 och kunde sedan börja släppa ut de första hästarna fem över halv åtta. Så jag hade väl fått ut hälften innan det var dags för Lady.

Sedan red jag ett dressyrpass på Rangun som till en början vad rädd för lite saker, fråga mig inte vad - tror inte han vet själv faktiskt. När jag ridit i ca 35-40min och hade en lite skrittpaus funderade jag på att avsluta honom men så plötsligt kändes han sådär fin som bara han kan bli - från ena sekunden till den andra. Mycket skum häst vet inte vad det är som gör det, gör jag något? eller är han bara helt plötsligt tillräckligt uppvärmd i musklerna då?
Valde iaf då att rida en stund till vilket jag inte ångrar - ÅH vad fin han är när han går så!! Ska se om det inte finns någon som kan filma någon dag då jag rider hemma och tränar. :)
Prinsen! Hmm ganska fina knoppar föresten - eller hur? :)

Efter lunchen hann jag även med att rida en stund på både Demeter och Gaia. Demeter kändes idag som hon brukar - massa energi och härlig framåtbjudning! Gaia ar också fin om än stundtals ngt spänd men det var ganska mycket hästar och en del bommar och annat skräp i ridhuset så hon hade mycket att tänka på.

Direkt efter hade jag lektion för Emma K på hennes lilla Sixten, hon hade gjort en jättegullig teckning till mig -en bild på mig och Mille :) Får ta kort på den och visa.. Gick riktigt bra för Emma, om än lite slarviga vägar (!), vi tränade på LC:2 programmet eftersom det är det programmet hon ska rida i Div 3 laget i vår.
Emma & Sixten, tror detta är när hon provred honom. Snodde den på Emmas Fb :P

Efter Emmas lektion och möte samt teori med Ungdomsprojektet red jag dressyr på Mille, som var jättefin! Åh vad kul det är när hästarna går bra - nu ska det bara klicka på tävling också ;P Tror vi ska till Arphus på fredag kanske? Hoppas! Ni som följt bloggen ett tag minns kanske ett inlägg ifrån november förra året så jag skrev och Fautras transporter och hittade även en lite video.
Vi har nu bestämt att vi ska skaffa en större transport för 3 eller 4 hästar, troligtvis blir det för fyra. Det som är lite knöligt då är att ekipaget, bil + transport, kommer att bli 11m (!!) långt. När jag berättade det för Christina i telefon ropade hon till :P Lastbilen de har där hon jobbar har plats för 6 hästar plus en stor bodel är 12m lång..
Det är ju våran bil som gör att det kommer bli så superlångt eftersom den är så stor. Vi har inte beställt någon transport ännu och beställer vi en så tar det 8-10v innan den är färdig.
Men skulle verkligen underlätta nu när vi har så många hästar och flera som är på ungefär samma nivå. När vi ska till Arphus kan man också få med sig fler hästar.

(bild från Google) FAUTRAS är utan tvekan det bästa släpet du kan ha till din häst! Iaf enligt oss :P Hästarna gillar att bara kliva upp i transporten och slippa den jobbiga rampen som också är en stor olycksrisk då "struliga hästar" lätt trampar snett och gör sig illa. Finns heller inget släp som går stadigare på vägbanan än ett Fautras, de är byggda för att man ska kunna köra betydligt fortare än vad man gör i Sverige, (Franskt)
(google) Här är ett exempel på ett 4 hästars släp.

Tog med mig sön och måndagspärmen samt Aktivitetsstöds papper hem för att fylla i men blev inget med det ikväll. Hemma vid halv 7 då duschade jag och lagade middag sedan skulle vi handla men tog lite tid på vi fått tillgång till garage i huset där Anders nu höll på och skottade sedan träffade vi Anders mamma och "låtsaspappa" på affären och sedan var klockan nästan nio innan vi var hemma igen..
Tur att klockan inte går fort :S

Imorgon kommer först Kauko kl.13 för att behandla 13 hästar tror jag det blev, våra egna samt några inackorderingar. Jag ska ha lektion för Åsa på Lady kl.14 och sedan kommer Sadeldoktorn Jimmy Inserte kl.15. Fullspäckat som vanligt!
Jimmy!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: sofia

kollar ni mina ponnysar for jimmy? o nar ska kolibri tillbaka till coco??

KRAM

2011-02-09 @ 14:41:59
Postat av: Madde

Fia är du typ trög eller? om du läser igenom inlägget du just kommenterat så ser du kanske att han skulle komma HIT idag :P

2011-02-09 @ 15:07:08
Postat av: sofia

nej maddde ar inte trog!! om du inte visste sa ar detta en dag typ innan sa jag blir lite osaker pa det ni skirver!!!

2011-02-10 @ 15:11:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0