Slut i knoppen

Publicerat: 2011-02-16 Kl: 23:01:56 | I kategori: Allmänt

Vilken dag! Tänk att man kan få så ont i kroppen av att sitta på föreläsning och sedan stå en hel em i ett ridhus. Allra värst blev det med huvudet. Han var ju lite rolig Jens Fredricsson.
Alla ridlärare fick en riktig åthutning angående utbildning av hästar. Han menade på att det är på ridskolan som detta ska ske det är där kompetensen finns med utbildad personal.
Så våra unghästar får nu bli en del av ridutbildningen på ridskolan. Han tyckte att man skulle köpa in 3 åringar och utbilda dem. En del blir bra skolhästar några blir stjärnor man kan även förse ridskolans kunder dvs elever med välutbildade hästar den dag de ska ut och köpa häst osv.
Ja ja det låter bra. Jag lovar Madde vi ska inte betäcka.
Men tanken är ju inte helt fel han tyckte även att man kan ha kurser i unghästhantering och utbildning för ridskolans elever.
Kul att komma bort i alla fall även om man helst skulle komma hem och vara ledig nu var det bara att byta om och ut o ha sina kvällslektioner och rida fick man gömma idag. Imorgon ska det hoppas i alla fall. Hindrena står framme sedan igår kväll.
Startade datorn och jag hade en hel del mail typ 20. Hm..  ridklubben har gjort en skrivelse som kommer i Ridsport nästa nr och jag har redan börjat få svar från en del på förbundet.
Samt svar från andra klubbar som vill haka på "tåget".
Vi får se vad som händer med de huvudlösa regler som Jordbruksverket bestämt angående veterinär på dressyr samt decificering av boxar mm. Jag tror att detta tar död på sporten. Ska man rida Svår dressyr så kommer veterinäravgiften gå på mkt mer än startavgiften en del klubbar har räknat ut att man kommer hamna på närmare 1.000 kr per ryttare.
Ja vill man att det bara ska bli en rikemans sport så kör på. Det blir ju svårt att annordna Grand Prix. I MRK lutar vi åt att skippa GP i sommar och många andra klubbar också.
Mer om detta vid annat tillfälle.
Ann
Kommentarer
Postat av: Ingunn

Angående unghästar i ridskolan så är jag lite kluven i mina åsikter. Jag tycker att det är roligt och utvecklande att få rida unga, outbildade hästar i ridskolan lite då och då, dock är det viktigt att det blir en bra balans så man får växla och inte alltid rider de mest oerfarna. Tror många ridskoleryttare kan tappa sugen då och känna att man inte utvecklar sin egen ridning?

Sen verkar det vara så att de bästa ridkolehästarna är de som skolas in som unga, att de tidigt vänjer sig vid ridskolejobbets påfrestningar både psykisk och fysisk. Alltså en lönsam investering på lång sikt!

Dock är det ju en rätt så tuff belastning på ekonomin på kort sikt för en ridskola att ha en eller två hästar som inte kan jobba fullt under kanske ett eller två år, de flesta har ju svårt att få det att gå ihop ändå.

Tror det krävs en bra grund att stå på i form av stabil ekonomi och bra hästmaterial i övrigt om det ska fungera bra att ha unghästar i ridskolan, och det är inte fallet på alla ridskolor, tyvärr. Kanske kan unghästutbildningen ses som pricken över i, något som de aller bästa ridskolorna kan ägna sig åt?



/Ingunn

2011-02-17 @ 19:03:24
Postat av: Madde

Mycket bra tankar och åsikter Ingunn.. Känns som du satte "huvudet på spiken" :)

2011-02-17 @ 21:18:26
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Ann

Stämmer rätt bra man har några få ryttare som kan passa att sätta på unghästar på en ridskola och de vill ju gärna rida på en välutbildad häst! Nyttigt med båda delarna(för att utvecklas). Man behöver som sagt var ha en bra ekonomi på ridskolan innan och intresserade elever. Det kan lätt bli att hästarna går för tidigt in i verksamheten och det är inte bra för någon.

2011-02-17 @ 23:25:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0