Nytt försök

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 10:55:54 | I kategori: Allmänt

Vart så förbannad igår att det var nära datorn åkte ut på gatan.. Hade skrivit ett så långt och innehållsrikt inlägg som när jag trök på spara/publicera så försvann allt utom övertexten :S kan man bli mer förbannad!! Skitteknik!

Får göra om idag men blir nog inte lika mycket tect som igår..

Jag och Golden Grape
Ebba red lektion för mig på morgonen på Grappan.. Hon fick även knoppa henne då jag sa att hon måste börja träna ordentligt nu så de är snygga när det sedan är tävlingsdax! De vart ganska bra för att inte ha knoppat så många gånger, jag hjälpte och visade. Det viktigaste när man ska knoppa är att fläta hårt! Det är även viktigt att använda en kam så att det blir raka "benor" mellan flätorna. Sedan knoppar ju jag själv alltid med endast en snodd då jag anser att detta blir absolut snyggast. Så Ebba fick göra på det viset, är ju lite knepigt innan man får in snittsen.. Carina Eriksson ( som hade lektioner på ridskolan tidigare) lärde mig att göra dessa knoppar - som hon fick göra då hon jobbade hos Jan Brink. När Carina knoppade stod jag och studerade :)
Nu anser jag mig själv proffs inom knoppning :P Hehe.. Att knoppa en häst får inte ta mer än 10min.


Gick kanon för Ebba att rida, jättebra häst för henne att rida nu då vi kämpat på med Gordon de senaste veckorna och de är ju lite olika att rida. Med honom har vi jobbat mycket ställning och böjning då han kan vara lite seg och rak. Grappan har ju enorm framåtbjudning och man får en väldigt bra och lätt känsla i handen då man rider henne så det är som ganska stor skillnad och mycket nyttigt för Ebba då vi fick problem med högertygel/handen där hon vart lite för stark. Vilket gjorde att hon vart utåtställd i vänster varv och överböjd i höger. Superpass och jag hoppas Ebba verkligen är nöjd och förstås hur bra det såg ut :D
Hon får väl dra lott sedan om vilken häst hon ska tävla lag osv på.. Hehe.. Det är en av fördelarna med att rida på ridskola, man får sån erfarenhet av att rida många olika typer av hästar vilket är enormt viktigt om man ska utvecklas som ryttare.

Ebba och Gent på förra årets sommaravslutning :)

Jag och Ebba skrittade ut en sväng på  Rangun och Karaat i det härliga, kalla vintervädret - solglasögon hade varit bra.. Karaat tyckte det var superhärligt att få komma ut och röra på sig..

Maria G kom och frågade om jag inte hade någon häst hon kunde få rida, vilket jag redan hade tänkt fråga henne :P Så hon fick ta Mille och rida med på mammas superduktiga ungdomsgrupp där de igår tränade på skolor.. Jag såg de sista 10min och det såg bra ut - han gillar ju att gå på led min lilla häst..

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Ebba

Jag är supernöjd med passet!!:D Du är världens bästa ridlärare, Madde!:D

Och nu måste vi knoppa mera!

Kram Ebba

2011-02-13 @ 11:41:05
Postat av: Anonym

Madde, du får ha en lektion i knoppning =)

2011-02-13 @ 16:03:45
Postat av: Madde

Bra Ebba :) Ja jag får väl lov att styra ihop en knoppningskurs så ni kan göra era hästar fina till tävlingarna som drar igång på allvar snart!!

2011-02-13 @ 16:55:17
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0