Liane träning..

Publicerat: 2010-09-30 Kl: 21:03:56 | I kategori: Allmänt

Halloj och god kväll allesammans :)

Dagen har mestadels spenderats i en bil känns det som.
Började morgonen med att rida Lady åt Åsa, hon var som vanligt fin och det märks att hon gör framsteg. Idag red jag henne på utebanan vilket vi båda gillade men det var så fuktigt och dimmigt i luften att vi vart alldeles blöta och fick vattendroppar på kläder och i hennes man o mina ögonfransar :P

Sen fixade jag vårt lilla stall och förberedde Arrobell och Rangun för träning och packade in allt i bil och transport. Jag började som vanligt att rida för Liane när vi kom fram och vi fick som vi brukar jobba mycket med galoppen. han har ju i grunden en bra galopp men när jag inte rider rätt så blir den inte helt taktmässig eller för långsam. Så jag fick rida på volten och verkligen hålla ställningen inåt samt förhålla på yttertygeln och sätta igång bakbenen med ytterskänkel, mycket på en gång men det är det som är det roliga och svåra med ridning - att sätta ihop alla kroppens funktioner för ett samspel med hästen.

Passet ledde till två riktiga AHA-upplevelser för min del först arbetet med galoppen där jag nu verkligen kände hur jag verkligen måste pressa både mig själv och hästen för att få den där lätta, mjuka och runda känslan i galoppen - vilket också ledde till klockrena superfina byten!!! Happy me!! han gjorde till och med byten hit och dit utan att jag ens hann med att bestämma över dem men det känns som att det gör inget alls.. NU FUNGERAR DET!
Den andra aha-upplevelsen fick jag främst i trav där Liane var noga med att påpeka vikten av att han inte får "välta" springa med innerbogen före i vändningarna, jag fick även där vara noga med att ställa igenom ordntligt och rida med innerskänkeln genom vändningen. Vilket ledde till att skolorna vart så mycket lättare och bättre.


Vilken svans!
Mamma lyckades faktiskt ta en del bilder även om de flesta vart suddiga, tror hon missar det där med att fokusera innan hon trycker av.



Liane påpekade att jag inte får vika mig i sidan i slutan på medellinjen och här ser man verkligen vad hon menar :S Ajjabajja..

Mamma och Arrobell i en öppna

Liane går bredvid med långpisken för att peta på benen i arbetet med passage och piaff. Fina bellhästen

Mammas stövel och stjärnsporre..


Kortfilm i ifrån trav/ passage arbetet..
Tänk att gammelmannen är 19år :D

Sabina efterlyste en bild på "råttan" vår kära Buffy.. dröjer väl inte alltför länge innan hon ser ut så här i snön igen :P

En fråga var också angående våra underbara arbetskamrater ridskolehästarna - hur de tränas utanför sitt "vanliga arbete" och vad de har för tävlingsresultat.. Vilket var en ganska stor fråga och jag tänkte att det är ju ganska många hästar så planen jag har för att svara på detta blir att ta en eller ett par hästar åt gången och berätta om.

Men! med tanke på hur många det är som följer bloggen nu så borde det väl finnas fler med nyfikna frågor?? :P

Kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0