Kyligt värre!

Publicerat: 2010-09-15 Kl: 21:34:13 | I kategori: Allmänt

Fy sjutton vad kallt det börjar bli! Har varit hos Tilda och haft lektion för henne på Zeline och insåg ganska snart att jag hade för lite kläder på mig.. Stod i duschen ganska länge och inte ens det hjälpte för att bli varm :S Det gick iaf bra för Tilda de gör framsteg hela tiden, idag hade jag med mig en halsförlängare sk. "gummisnodd" för att se om det kunde hjälpa dem en bit på vägen. Något som är viktigt när man ska sätta på en hjälptygel är att sätta den väldigt lös till en början för att se hur hästen reagerar och sen efter hand som man märker att det fungerar bra så kan man korta in den.
Var lite kluven till huruvida gummisnodden skulle fungera på Zeline eftersom hon gärna blir stark och springer emot handen, det blir lätt att de då springer och drar i snodden om man har otur och då gör denna typ av hjälptygel saken bara värre. Tilda tyckte dock att hon fungerade bra på den och jag tyckte också att det vart skillnad så jag lämnade snodden där så får hon låna den ett tag. Tanken med en hjälptygel är ju inte att den ska göra jobbet åt ryttaren utan den är till som en hjälp för både ryttare och häst för att lättare hitta varandra och kunna jobba tillsammans, den kan även göra det lättare för ryttaren att hitta den rätta känslan. Så jag ser inget fel i att sätta på en sådan typ av hjälptygel sålänge man vet vad man håller på med och sen kan det vara bra att ha en instruktör med sig som kan ha öevrsikt så det görs på rätt sätt.

Hittade en bild på Hööks. kan kan välja att sätta snodden antingen i sidorna som på bilden eller mellan hästens framben, själv försöker jag att alltid sätta den i sidorna då det inte "drar" huvudet nedåt på samma sätt vilket ofta leder till att hästen hamnar i framvikt, "på bogarna/på frambenen".
Då är det bättre att sätta snodden i sidorna, sen finns det ju självklart hästar som fungerar mycket bättre med snodden mellan frambenen en häst är tex. vår ridskoleponny Gent. Sätter man snodden i sidan på honom så springer han gärna och drar i den istället.

Kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0