Ja blir galen!!

Publicerat: 2010-09-01 Kl: 21:32:07 | I kategori: Allmänt

Ja på alla mygg*ävlar alltså! Tyckte det hade lugnat ner sig men tydligen icke.. Kom hem för ca 30min sen och hade då varit ute på Tosterön på Åsby och haft privatlektion för Tilda på hennes fina ponny Zeline, en jättetrevlig connemara D-ponny.. Jag har ju inte sett ponnyn tidigare men tyckte att  det gick bra och jag tror Tilda fick med sig vad hon behöver tänka och träna på. Som för oss alla så handlar ju allt om att komma till den optimala sitsen för att kunna inverka korrekt på hästen, vilket jag nu verkligen fokuserar på, det har jag ju alltid gjort men sen jag började läsa boken jag berättade om tidigare så har jag verkligen börjat komma till insikt och fått många tips på hur man ska tänka och träna för att nå den optimala sitsen..
Eftersom jag inte har så mycket tid att läsa så läser jag ett par sider lite då och då under dagen vilket jag insett är väldigt bra för då jag inte läser så mycket på en gång så hinner jag verkligen smälta och tänka igenom allt. Jag försöker även tänka på det jag läst vid varje ridpass.

Idag så började jag med ett dressyrpass på Rangun i ridhuset han vart till slut riktigt fin speciellt i traven, mamma berömde oss för hans fina trav på slutet :) Jobbade verkligen på det som jag fick göra hos Liane i galoppen och tycker att det ger lite resultat även om jag självklart förstår att det kommer att ta tid innan det sitter och vi som rider VET att det TAR TID. Efteråt fick han gå 10min på skitten, självklart med sin specialluva så han inte blir rädd för allt som låter.

Leo fick gå ett kort pass i ridhuset, hade egentligen velat rida ut då häststackarn inte fått komma ut på jättelänge men imorrn och på fregad så ska hon få ut och sträcka på sig i skogen och på vägarna..

Efter lunch så var planen att rida ut en sväng på Mille och lagom när jag skulle gå ut ur stallet så öppnade sig himmlen och det fullkommligen vräkte ner :S men det var bara att bita ihop och klafsa ut i regnet och sötnosen protesterade såklart innan vi ens hunnit ifrån stallbacken med att lätta i fram och kasta med sitt söta huvud.. Till slut kom vi iaf iväg och vi hann med ett par motstånd till innan vi väl kom till Åbykvarn där det inte gick alls längre såå jag fick leda honom genom gårdsplanen.. Det fungerar inte riktigt att bli arg på honom för han blir då arg tillbaks och har man en så pass stor häst så gäller det att ha hästen på sin sida, jag försökte bli arg på honom en gång men då svarade han med att försöka skjuta av mig :S Tänker rida ut imorrn också och då ska jag sätta på en gramantygel, detta är en hjälptygel som vi vanligtvis starkt avråder ifrån att använda så den kräver mycket stor kunskap och rutinerad ridning då den ofta gör större skada än nytta. Jag har bara ridit med denna typ av tygel på en häst tidigare och det var en  mycket stor och ganska svårriden yngre häst.
Anledningen till att jag ska prova detta när jag skla rida ut imorrn är att jag lättare ska kunna få tag på honom när han kastar iväg huvudet och skjuter iväg i nån form av bocksprång kanske man kan säga, sätter jag på denna tygel så kan jag få tag och böja halsen då han försöker resa sig.


Nu skulle jag ju också kunna göra så att jag har någon annan som rider med och rider i täten men det handlar också om ledarskap och hur ska jag kunna få honom att lyda minsta vink i dressyren om han inte lyder minsta vink när vi rider ut - det handlar trots allt om samma ridning! Att rida ut handlar inte om att hästen ska få göra som den vill - springa i vilket tempo den vill/ springa med huvudet som den vill/ äta om den vill osv osv.. Göra man inte på detta viset så kan man inte klaga på att hästen inte lyssnar för hjälper osv i det dagliga arbetet i dressyr eller hoppningen för hästen ska ha samma ridning och förutsättningar vad den än ombedes göra.
Detta handlar mycket om ryttardiciplin!

Nu ska jag gå och sova!

Kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0