Lite sorgligt är det allt..

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 19:47:30 | I kategori: Allmänt

Totilas är nu såld!!



Totilas på plats hos Schockemöhle

Vid tiotiden på måndagskvällen anlände världens bästa dressyrhäst till sin nya ägare, Paul Schockemöhle, i tyska Mühlen. Och i dag var det dags för första ridturen.


Ryttaren som fick nöjet att sitta upp på den svarta drömhingsten var Anja Engelbart - hingstberidare hos Schockemöhle sedan många år.
- Lite skritt, trav och galopp, mest lösgörande arbete - ingen direkt samling, berättade Schockemöhle för St. Georg.

Och Engelbart var lyrisk direkt.
- En sådan känsla har jag aldrig tidigare fått på någon häst, säger hon till tidningen.
Vem som ska tävla hingsten är ännu oklart, men Schockemöhle slår fast att Totilas kommer att fortsätta tävla - men han är inte till salu. Han kommer dock antagligen inte att synas mer på tävlingsbanorna i år. Den närmaste tiden ska Totilas istället tappas på sperma, som ska frysas ner.
Hingstens nästa officiella framträdande blir förmodligen Schockemöhles egen hingstvisning i slutet av januari - då lär det också vara klart vem hans ryttare blir.

Schockemöhle letar efter en tysk ryttare till Totilas, och har kontakter med det tyska olympiska kommittén för ridsport. Även Warendorf, Tysklands huvudsäte för ridsport, har meddelat att man gärna hjälper till att hitta en ryttare.
Att Edward Gal ska fortsätta tävla Totilas är inte aktuellt, även om Schockemöhle uttrycker en viss sorg över att skilja ekipaget åt.

 

Världens absolut bästa dressyrekipage genom tiderna!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0