Lång dag - men kul

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 21:59:00 | I kategori: Allmänt

Ja 06.45 rullade bilen till Strömsholm i regnvädret. I god tid var jag där - har blivit duktig på att inte vara sent ute längre.
Ändå var många på plats i manegen redan när jag kom hittade en plats på kanten ihop med Ridskolecehfen på Bullersta - Mia och en tjej till som arbetar på ridskolan. Kul att träffas då en av "mina" elever praktiserar där i tre veckor - Elise. De var så nöjda med henne. Det kändes kul.
I övrigt så startade dagen med Young Rider laget som tog silver i EM. Övningen gjorde de i stort sett galant. Det handlade om grundridning. Att få hästen att ta stöd på båda tyglarna var något R-G B återkom till samt att hästen är framme för skänkeln och att om det inte fungerar i trav på bommar så fortsätter man där. Rakriktning innanför spåret. De fick starta att hoppa på två räcken med bom framför och efter på linje på 28 m först red de på 9 galoppsprång och i slutet på 7.
Ja det tar tid att beskriva hela träningen det var ju en lång dag så en liten kortare resume´. Efter dessa så var det två elever från årskurs 2 och två från årskurs 3 samt Jens Fredricson.
Maria Gretzer poängterade noga att de elever som fick äran att delta inte nödvändigtvis var de bästa eleverna men däremot de med bäst inställning!
Bra tycker jag då det inte alltid är så i livet utan en del åker "räkmacka".
Maria påpekade att då hon kom till Strömsholm i vintras så var hon uppe tre ggr innan de fick börja hoppa hinder (hoppeleverna) utan bara jobbade med grundridningen.
Det kanske inte tilltalade alla. Men ju längre man håller på desto mer inser man att det är grunden som är nyckeln till framgång.
Efter lunch så svarade R-G B på frågor i en timme sedan tog nästa par över Johan Plate och Thomas Fogdö.
Mycket bra det också mer om det i annat inlägg nu är det sovdags.
Godnatt
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0