Thinking outside the box!

Publicerat: 2010-11-22 Kl: 21:47:40 | I kategori: Allmänt

Tjoho!

Idag har det varit sjukt mycket känns det som :S

Började släppa ut hästar på morgonen och då dök "Havre Thomas" upp med havre till pållarna och eftersom jag inte var säker på att hösilaget skulle räcka igår så lät jag "klämmen" sitta kvar på traktorn så att Sofia kunde ställa fram i såna fall.. Så jag var ju tvungen att byta och sätta på pallgafflarna för att få av havresäckarna ifrån bilen, vilket inte gick då låsningen verkade ha hängt sig/ frusit. Så jag fick hitta på en annan lösning! Jag tog ett par "köttkrokar" (hmm de lät lite hemskt) och hänga dem på klämmen för att kunna lyfta av havren i snöblåsten.. Jag är sjukt smart ibland måste jag medge ;P

Sedan kom Annika som äger Catmandhu för att hämta henne då hon skulle ha ut veterinär till sig för att fixa tänder, när Dosan kom tillbaks några timmar senare hade hon inte bara fått tänderna raspade utan Annika hade även passat på att klippa henne lite :) Super! Nu kommer hon inte att bli så svettig..

Det har verkligen snöat HELA dagen, och inga små snöflingor utan typ enorma snöflingor har ramlat ner på marken som inte är frusen :( Jobbigt, då det fortfarande blir kladdigt och dessutom svårt om jag måste ploga då jag måste vara så försiktig för att inte få med mig halva marken tillsammans med snön.. Och mer snö är tydligen på väg..

Jag red Rangun i ridhuset på em, han kändes sådär till en början - det känns som att jag tappat lite av den bra ridningen och känslan jag hade för några veckor sedan.. Trist! Men han kändes lite bättre efter en stund men inte alls som jag skulle vilja ha honom. Efter det var det först Poseidons tur, jag longerade och sedan kom Fia och höll i medan jag hängde på honom - inga problem alls! Jag satte även över benet och satt rakt över honom en kort stund..
Demeter fick ha fina dressyrsadeln idag också, hon var lite tjafsig i munnen i början men det berodde nog mest på överskottsenergi för på slutet var hon kanonfin!
Fina unghästar har vi!

Därefter direkt en privatlektion för Sandra på Uranos, han är verkligen en klippa - så fin häst!

Efter lektionen hade jag bara det tyngsta kvar att ta itu med..... :S Fixa skor på både Mille och Limit.. Mille verjade ha tappat ena framskon igår i hagen och Limit hade vridit till sin baksko ordentligt då han kom in ifrån hagen idag.. Så nu har jag bestämt att från och med imorgon får Rangungå själv, hur hemskt det än känns.. han ska egentligen inte gå med andra hästar då han fått broddar på vintern men jag har nu satt på honom benskydd för att han ska kunna gå med dem ändå - det är inget liv för en häst att stå ensam i en hage! Även fast inte han har skadat sig ännu så fungerar det inte att de andra kommer in utan skor :S För jag kan garanterat säga att det är "tack vare" Rangun.

Lille buspojken..

Mille hade ju såklart "guldskor" fram så jag fick leta fram en ny i rätt storlek och slå på.. Så här såg det ut..

Before.. Lite trasig på utsidan också.. :S


Färdigt!

Så var det Limits tur, galet tung bakhov hade han.. Min rygg gick typ av och benen skakade..

Skon såg ut såhär och var då inte så mycket att göra med - enda sättet att få en så kraftigt böjd sko fin igen är att värma upp den och rikta.. Så även här fick jag leta fram en ny baksko med fyra broddhål, dessvärre fanns det inga med enkel tåkappa så han fick med sidokappor istället..

Före..

Efter :) Är jag inte ruskigt bra på typ allt?!! :P Haha.. Har världens bästa pappa att tacka för traktorkörning och skoning iaf!


När jag kom hem hade Anders hämtat ut ett "hemligt" paket jag fått :) misstänkte min bästa vän Christina och så var det såklart - En födelsedagspresent men får inte öppna den ännu för Andres.. "- du fyller väl inte år ännu?" Var hans kommentar..


Nu måste jag nog ändå sova.. full fart imorrn igen! Då ska jag lägga in lite fler protokoll också! Gärna fler kommentarer kära läsare.. Jag vet att det är många som läser bloggen :) både positiva och negativa välkommnas, frågor vad som helst!

Natti..

Kram


Kommentarer
Postat av: Amanda

hehe här är en liten kommentar;) Tänkte bara säga att det här är en jättefin blogg! Och intressant! Bor du på en ridskola eller...? :)

2010-11-23 @ 09:12:39
URL: http://torader.blogg.se/
Postat av: Madde

Tack Amanda.. Ja och min familj, (mamma, pappa och syster) driver en lite mindre ridskola med fokus på kvalite genom fina hästar, små grupper och duktiga engagerade instruktörer. Vi har även 20st (för tillfället) inackorderingar samt gymnasieverksamhet i ett samarbete med St Botvids Gymnasium. Vi ordnar även mycket kurser osv :)

2010-11-23 @ 17:53:31
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Ann

Ja du verkar ju klara allt galant vi kanske ska stanna...snygg skoning, lille pappsen undrar om du fick pa slangarna till harven. Kramar

2010-11-24 @ 12:52:43
Postat av: Ingunn

Läser er blogg lite då och då, det är roligt att följa allt som händer på gården. Jag är imponerad av hur bra ni fixar allt, riktiga hästingenjörer är ni!

2010-11-24 @ 13:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0