Ny vecka på Ekelund!

Publicerat: 2010-11-01 Kl: 21:05:07 | I kategori: Allmänt

Ja det har verkligen varit snurr på häsfronten de senaste dygnen!
Idag kom Emma K's nya C-ponny och hennes B-ponny åkte till nya ägare.. Det har väl kanske blivit dags att berätta om den nya hästen som kommit till oss också.. De som håller till i stallet vet väl redan :P
Hon heter iaf Catmandhu och är ett 6-årigt stort svart dressyrsto e: Bugatti Hilltop u: Corall e: Callaghan. Hon ägs av Annika Malmqvist och tanken är väl att vi ska fortsätta hennes utbildning och ev köpa henne av Annika :)
Jag tog iaf premiärturen idag, en ganska kort stund i ridhuset, jag har en plan för de närmsta veckorna som går ut på att hon ska få gå ut mycket i skogen och bara jobbas i en lätt och rund form utan någon som helst press. Hon kändes iaf fin, lite svagare och sned i höger varv men det vart bättre efter hand.. Red inte alls spec länge 30min kanske men hon var helt genomsvettig så jag hoppas hon är lugn att klippa för det känns som ett måste om hon ska orka plus att det inte är bra för dem att bli så svettiga sen när det blir kallare.

Jag hade en jättegullig kille på en privatlektion på morgonen, Stellas lillebror, han hade balansövningar på lina på Nejlika - hon är perfekt för den sortens övningar. Han tyckte det var jättekul och han fick även galoppera för första gången - vilket jag tror han tyckte var absolut roligast!

Jag hade en till privatlektion på em för en tjej som inte ridit sedan hon var liten och gick på ridskola, hon fick rida på fina Uranos och det gick riktigt bra trotts det långa riduppehållet - Ridning är som att cykla - har man en gång lärt sig så sitter det i!


Sista fölet på Ekelund.. Ja nu verkar det som att vi verkligen har bestämt oss och insett att hålla på med uppödning av hästar bara kostar extremt mycket pengar och det är så lätt att de skadar sig innan man ens hunnit börja rida på dem :(

Innan jag skulle åka hem så bad pappa mig om hjälp att tvätta ett sår som Melete fått, han insåg ganska snart att det var lite större än vi trott och då vi nu har en veterinär pappa uppstallad med dotterns ponny i stallet så ansåg han att det behövde sys :( Ser ut som att hon skurit sig på en sten eller liknande då det är ett skärsår från kotan och en bit ner i karleden på vänster fram.. Förhoppningsvis ska det läka snabbt och bli bra, det jobbiga är bara att det är så grisigt i hagarna nu vilket gör att det är svårt att hålla helt rent..

Rangun fick gå ut en sväng med mamma och Arrobell, vi red runt sjön, och passade på att träna byten i lätt sits i galoppen.. Gick strålande!

Efter lunch hjälpte mamma mig med Demeter och Poseidon. Demeter var fin som vanligt och mamam berömde mig för hur bra jag red henne :D Happy face!! Hon kommer nog verkligen att kunna bli ngt! (om hon förblir hel förtås - inget man kan lita på när man håller på med hästar) Poseidon är en riktig LATMASK! Ska bli så skönt att komma ut med honom för att få igång de där benen :) Jag sa till mamma att hon kunde peta till honom med pisken men de verkade inte som att hon riktigt vågade, han är nämnligen inte speciellt känslig för långpisken.. han var iaf inte lat exakt hela tiden utan då och då travade han på ordentligt - Den traven är inte att leka med.. Kommer att bli mycket att sitta på!

Idag åkte Fia iväg men Limit till Koko för att han ska stå där ett tag för behandling av sin has..

Fia och Limit

Kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0