Nu är det vinter igen!!

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 20:11:00 | I kategori: Allmänt

Jag trodde det snöat så mycket förra vintern att denna skulle bli lite lugnare.. Ack så fel jag hade!! Idag har det verkligen vräkt ner snö och det blåser samtidigt så man ser iprincip ingenting. Hästarna fick komma in tidigare också pga det dåliga vädret, och jag kan säga att de ville verkligen in!

På morgonen började jag med att jogga Mille en stund i ridhuset och han verkar och rörelsemässigt däremot är han fortfarande lite tjock runt kotan på vänster bak och eftersom Limit nu kommit tillbaks ifrån Koko så valde jag att ställa honom själv i en lite mindre hage. De leker ju precis hela tiden och far runt som popcorn i hagen så det känns lite onödigt att de ska fara runt nu när han inte är helt ok ännu eftersom Limit säkert har lite lek att göra av med efter en vecka ifrån kompisarna.. :P Förhoppningsvis ska också Limit nu vara bra i sin has som tidigare varit lite svullen - ibland mer ibland mindre och då och då går det upp som ett sår som varat lite.. Nu har alltså Koko behandlat det med värmelaser vilket resulterade i att det kom ut ganska mycket var u hasen och Koko misstänker att det varit något i hasen som inte ska vara där som en tagg eller liknande.
Nu ska Fia rida på som vanligt för att se hur det utvecklas - håll tummarna!

Fia & Limit i Eskilstuna i sommras

Idag var det bara tre tjejer som kom ifrån gymnasieklassen och innan lunch så hade de lite unghästterori då de fick hjälpa till att förbereda Poseidon och Demeter och sen titta när jag longerade och sen red Demeter - hon var SÅ fin! Mamma longerade mig på Poseidon och idag var han lite mer allert eftersom det blåste storm :P

Efter lunchen sen så vart det mycket ridning för alla, gymnasietjejerna red flera hästar var och vissa av dem red sedan mamma en stund och de fick rida igen.. Jag red först Catmandhu idag då mamam känner att hon inte känner sig riktigt trygg på henne efter vad som hänt tidigare.. Jag satte på ett annat bett, tidigare hade hon ett tvådelat med fasta bettringar, hon fick nu ett tredelat gummibett med lösa bettringar samt en remontnosgrimma..
Hon vart mycket emr mjuk och avslappnad i munnen men något som verkligen märktes nu när det var så många hästar i rihuset samtidigt var att hon får panik då någon annan häst kommer för nära. Vet inte alls vad som hänt tidigare men hon måste verkligen varit med om något extremt för som hon reagerade är inte normalt.
Ska även prova att sätta på henne en luva nästa pass då hon också är väldigt ljudkänslig och när det nu blåser såhäs mycket kan det nog vara en bra grej att använda sig av för att få henne att slappna av..

Rangun fick sig en riktigt genomkörare idag! Vart arbete i lite drygt en timme vilket kan vara bra ibland för att förbättra styrka och kondition. Han var väldigt fin och jag jobbade mycket med att rida skolorna med mycket med böjning då både mina tränare och dommare på tävling påpekat detta, att jag rider hästen för rak i sidan. Gjorde även en del arbete med bytena som först inte fungferade helt så jag gick då snabbt över till att göra dem som Liane sagt och sen fungerade det bra igen :D Hade även en del arbete med hans travlängningar som inte är så bra ännu, de blir dock bättre och bättre!


Jag och Rangun Div II hos Gripen tidigare under hösten..

Kram
Kommentarer
Postat av: ♥ L A I L A ♥

Händer imorgon då? :)

2010-11-09 @ 21:06:14
URL: http://lailaaziz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0