Hål i väggen på Arphus

Publicerat: 2010-11-11 Kl: 20:26:19 | I kategori: Allmänt

God kväll alla härliga läsare :)

Dagen har verkligen gått i ett! Började dagen med att släppa ihop Catmandhu med unghästarna, det såg ut såhär:

Många fina hästar i olika färger..

Demeter och Poseidon

Dosan i täten..

Tjohoo! här kommer vi.. Tyvär valde de att vara längst bort i hagen så bilderna vart ju sådär..

Vi hann med att mocka några boxar i varje stall innan vi for iväg till Arphus och träning för Pether Markne.. Sofia på Limit och jag med Mille.. Det vart hela 2 (!) tuffa timmar för oss, jobbigast för mig och Mille tror jag men det behövdes verkligen.. Det är MYCKET jobb kvar med honom.. Pether tyckte att jag skulle ställa dit Mille 3-4 dagar och att jag då skulle komma och rida varje dag för att jag ska ha någon som tittar och pushar mig varje pass. Tyckte att det verkligen lät super :D Så förhoppningvis kan jag köra dit honom redan nästa vecka.. Jag åker ju ändå förbi Arphus två gånger om dagen på vägen till och från Ekelund.

Jag och Mille fick jobba med att få honom mjuk och rörlig i munnen och sidorna då han är rak som en planka (faktiskt är det nästan så illa - jag har bara inte riktigt velat inse det) Jag får INTE bära runt på honom - HAN måste bära sig själv! Så nu är det färdighängt i matte - nu ska han stå på egna ben! Han var svettig ifrån öra till svansrot - fattar inte att han kan svettas så mycket, dessutom har pälsen redan växt ganska bra sedan jag rakade honom.

Så fort han hängde sig i handen och hamnade på frambenen fick jag rycka upp huvudet med innerhanden och jag kan säga att det var svårt. Är så van vi att ha honom i handen (på fel sätt) och nu fick jag inte "hålla" i honom.

Böja böja böja..

och han gav ju aldrig med sig mer än korta stunder.. Jag fick jobba mig blå! Men det är såå supernyttigt för det går inte att göra massa "grejjer" innan hästen jobbar korrekt bakifrån. Hur tråkigt och tufft/jobbigt det än är är det bara att bita ihop och kämpa på :)

Sen fick vi lite vila och Pether gav sig på Limit och Fia, bvar inte så fokuserad på hur det såg ut osv för henne för jag behövde verkligen tänka till och bara vara en stund innan det var dags för mig igen, Sofia var kanonnöjd med sitt pass och nu är hon orolig för hur hon ska kunna rida så utan att Pether står bredvid.

Under vår skrittpaus vart jag kall då jag var ganska svettig efter första rundan så jackan åkte på..

HÄR ÄR HAN FIN!

Titta på sargen till höger i bilden :S Mille gjorde en finfin spark.. Hopplösa pålle.. Som "tur var" lyckades han pricka in en planka där det visst gått önder innan och de inte hade målat ännu..
Anledningen till sparken var att Pether ville att jag skulle testa lite byten då han tror att det kan vara en bra grej för Mille för att bli mer lösgjord och rörlig. Mille vart arg och slog mot spö och skänkel..


Något som var kul med Pether var att han hela tiden påpekade hur bra jag red osv plus att det vra viktigt med att få ordning på Mille så att han inte förstör min fina/mjuka hand :D något som jag vart jätteglad över för som ni kanske minns så hade Pether bara en sak han påpekade om min sits vid förra passet och det var just att han tycket jag vart lite för hård/spänd i min underarm - vilket jag verkligen tänkt på sedan dess. Så då kan man ju säga att det gett resultat!!!!

Väl tillbaks hemma igen så åt vi lunch och pratade lite om Sofia (som provjobbat denna vecka) och både hon och vi är positiva till att fortsätta så imorrn åker hon hem till Trollhättan igen för att förbereda med att få med sin häst osv :) förhoppningsvis kommer hon inom två veckor. Det är även Sofia som tagit alla fina bilder på Arphus idag :D

Sen fixade vi färdigt alla stallarna innan det var dags för intag av hästar medans jag skyndade mig att göra iordning Rangun för en tur ut då pappa sa att han broddat, det visade sig att han bara broddat fram så jag red på vallen och jobbade mycket galopp i intervaller och lite byten. Oh vilka byten sen!! Tänkt om man kunde få fram det på dressyrbanan!

Kl.16 var det sedan dags för Ebba att rida Gordon vilket gick mycket bra jag fortsatta jobba med galoppen och hon börjar verkligen få kläm på hur hon ska göra. Pappa Otto mockade ridhuset så fint också ;P
Efter Ebba var det dags för Stella på Lady kl.17, hon börjar också hitta knapparna på sin fina ponny och vi jobbade en del med de raka spåren i vänster varvet där Stella gärna rider henne utåtställd för att få tag på henne så hon fick nu tänka lite svag öppna. Alltså att ta in framdelen ngt innanför spåret för att komma ifrån högerställningen.. Det ser sammanfattningsvis mycket lovande ut för mina duktiga elever inför helgens KM!

Kram
Kommentarer
Postat av: kerstin

jätteroligt att läsa om din träning o dina hästars utveckling! inspirerande även för en superamatör som jag :)



2010-11-12 @ 15:15:45
Postat av: Madde

Tack! Alltid kul med lite feedback :) både positiv och negativ..

2010-11-13 @ 19:00:24
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0