Fullt ös hela dan!

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 20:29:03 | I kategori: Allmänt

Hallo och go' kväll!

Ja dagen har verkligen gått i ett.. Började med att släpa ut alla hästar och sen red jag Demeter och Poseidon i ridhuset, Demeter var riktigt fin och gick nu riktigt bra även i galoppen. Poseidon hade lite mer egen framåtbjudning idag, kan ju bero på att vi tog honom direkt på morgonen plus att pappa höll på med traktorn utanför, och han galopperade faktiskt till och med ganska självmant när jag longerade.

Sedan snabbt mocka vårt lillla stall innan det var dags för privatlektion kl.11 därefter kl.12 dags för skötarkurs för de som är skötare på ridskolans hästar och ponnyer. Så fram till halv fem hade vi storrengöring av deras sköthästars krubba och vattenkopp, storputts av sadeln och tränset samt infettning av dessa innan vi sen hade fika/mellis med toast och bullar. Efter "maten" hade vi lite teori om hur man lägger upp ett ridpass innan vi sen släppte in lektionshästarna och de red ett pass för mig i ridhuset :)

Eftersom jag inte hunnit med mina prinsar tidigare var det bara att ta tag i dem och jag började med Mille som var fin men jag hade gärna önskat lite mer lätthet i framdelen men nu var det ju några dagar sedan jag red dressyr på honom, det vart iaf mycket övergånger och så avslutade jag med att rida den förvända galoppen som jag verkligen måste ta tag i och träna mer så han blir starkare och orkar galoppera runt bättre med hela kroppen. Han är ju faktiskt 6år nu och snart 7 om bara två månader - hästar fyller den första januari. Så jag börjar känna att vi måste verkligen stärka honom så jag kan börja med galoppombyten så smått - vilket han inte verkar ha några större problem med men man vill att det ska bli på hjälpen och inte när han själv har lust..typ.
Rangun fick avsluta min dag med ett dressyrpass, idag valde jag kandaret, det tog lite tid att få igång de där bakbenen idag men han var lite småspänd också för pappa höll på och fixade hage med traktorn utanför.. han gjorde iaf bara superfina stora byten idag!! :D

Ja det var väl min dag..
Imorrn blir det lite lugnare, ska plocka upp min duktiga dressyrelev Ebba utanför Strängnäs på morgonen kl.7, hon ska rida för mig och så vill hon vara med och hjälpa mig lite i stallet och med hästarna. Imorrn måste vi se till och komma ut en sväng med unghästarna också!!


På lördag är det tävlingsdax igen.. Detta är på Strömsholm på vår första MsvB tidigare i år..

Kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0