Snok i sadelkammaren

Publicerat: 2010-05-26 Kl: 22:28:52 | I kategori: Allmänt

Idag har Jocke varit den stora riddaren. När jag kom med Svarten och skulle in i stallet vid lunchtid så såg jag en snok ringla in i vårt lilla stall. Ringde desperat efter hjälp o klädde av honom ute. När Jocke o Fia kom ner så hade den ringlat in i sadelkammaren. Efter lite arbete fick Jocke in den i en säck och kunde sedan släppa ut den nere vid "ån". Tur att de är ofarliga men det hjälps inte för min del tycker jag att det är läskigt ändå.
Idag har vi passat på att rida runt sjön efter allt regnande. Ikväll blev det en tur till med min 19 -grupp. Då red jag Bosson fick rida på rätt ordentligt då han tyckte det var lite läskigt att gå först.
Imorgon åker Cally känns både och. Vet att hon kommer må som en prinsessa med Jennys omsorg men hon har varit här sedan hon var 5 år då hyrde jag henne på hösten och hade svårt att lämna tillbaks henne och köpte henne när sedan sommaren kom. Lite lurad blev jag allt - när sedan hennes reg bevis kom så visade det sig att hon var ett år yngre än förra ägaren sagt. Året innan hon kom till oss gick hon på en ridskola i Stockholm. Som fyraåring - skandal och inte heller tillåtet enligt Ridsportsförbundet.
Be alltid att få se passet innan du hyr en häst!
Så hon är allt värd att bli pensionär - hoppas att Jenny betäcker henne!
Tänk vad många barn som lärt sig rida på Cally. Gjort sin första tävlingsstart varit på sin första borta tävling osv. Hon har deltagit i många allsvensk omgångar både dressyr och hoppning. Ett år var det dessutom hennes förtjänst att MRK vann div III i hoppning. Då med Elin Hagstein på ryggen!
Många har vunnit KM i hoppning på Cally, hon kan verkligen vända på en femöring.
Det är faktiskt min arbetskamrat (inte bara en häst)under många år som slutar - men med tanke på var hon hamnar så känns det ändå bra.
Tack för alla fina år och att du lärt barnen att man måste hålla i tygeln och ha kontakt med munnen annars vill jag inte gå, och det gå inte att dra i en tygel när man ska svänga för då viker jag bara halsen och springer på spåret 20 varv till.

Ha det gott.
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0