Katastrofdag som ändå slutade ganska bra..

Publicerat: 2010-05-12 Kl: 20:50:36 | I kategori: Allmänt

Hejsan..

Usch vet inte vart ja ska börja :S

Åkte iaf från Ekelund till Strömsholm kvart över 7 imorse, när jag kom åkande så var Nejlika ute och käkade frukost själv utanför stallet.. Hon kan på nått vis få upp spännet på grimmskaftet..

Vi, ja & Mille alltså, kom fram till Strömsholm prick halv 9 och då fick vi bröja med böjprov och longering, såg helt ok ut.. Sen skulle jag rida - och det gick såklart inte alls.. Så då ville Florian bedöva ländryggen, han hade även i lite kortison för att slippa sticka flera gånger om det nu var ryggen som var problemet.. 6 sprutor och 12 stick utmed ryggraden fick han utstå storprinsen..


Såhär snygg är han nu på ryggen :S får väl rida med ländtäcke tills vinterpälsen kommer..

Efter att vi bedövat skulle vi vänta i 30min och efter det fick jag hoppa upp igen -inget resultat alls!!!

Så då gick vi vidare till baknäna.. 2 sprutor i varje knä och rakad på in och utsida..

Ser nu ut som en skäck..

När vi bedövat bakknäna och sen väntat ytterligare 30min var det dags att rida igen - ingen skillnad :(

Så då ville Florian, som för övrigt nu pratar flytande svenska utan problem :P att vi skulle fortsätta med haserna men jag kände att det inte är där problemet sitter så vi beslutade att röntga ryggen så långt det går samt också röntga haserna.. - och gissa vad vi såg på röntgenbilderna?? Absolut ingenting - allt var perfekt!
Vilket kanske är bra och kul men jag ville ju verkligen hitta vad som är orsaken till hans plötsliga beteende, det har ändå gått 6 veckor sen han gick att rida på nu..

För min del hade det kännts bättre nu om det visat sig att han aldrig kommer att bli frisk för då vet man iaf vad som är fel.. Nu kommer det bli exakt så som jag misstänkte och absolut inte ville, vi ska prova nu ett par veckor med tömkörning och Fenylbutazon och sen ringa Florian om ca 12 dagar då jag ska ha provat rida igen och sen har jag fått en tid den 3 juni hos Ulrika.. Och det värsta nu är att detta kanske inte ens kommer att hjälpa, har man orut kan vi få hålla på såhär uppemot ett år innan man kanske hittar vad som kan vara felet.. Det är INTE gratis att åka till veterinären, åker man till Strömsholm kostar det över 1000kr bara att kliva innanför dörren.. :S

Helst skulle man vilja scinta bakre delen av ryggen och korset, men det är svårt om man inte vet vart man ska leta plus att försäkringsbolagen inte gillar det då det är mycket kostsamt..

Vi körde iaf in på stallplanen igen prick klockan fyra.. Många timmar vart det alltså..
Då var planen att jag skulle rida Rangun ut en sväng, men då bestämde sig Gaia för att äntligen klämma ur sig fölet!! När det var som mest med folk i stallet, massa barn och föräldrar.. Konstiga märr! Ett litet sto vart det iaf!


Som en liten älgkalv :P

Äntligen på benen och pappa serverar lite mjölk ur en flaska.. Hehe hon är så sööt!

Imorrn blir det fler bilder då vi förhoppningsvis kan ta ut dem i solen en sväng :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0