Lång dag

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 20:45:33 | I kategori: Allmänt

Hejsan!

Just ätit middag och tagit en snabbdusch, kom inte hem förens strax före 8 :S Hjälpte en tjej som rider hos oss då hon blivit lite rädd efter att ha trillat av en häst i ett annat stall, så vi lunkade runt med Cally på ridbanan en stund.
Detta är dock ganska vanligt att barn/ungdomar som ridit på ridskola hela tiden och sen ska ut o rida nån kompis häst eller likanande och man då trillar av o slår sig osv.. Ridskolehästar är ju ridskolehästar och för att passa i en sån verksamhet så måste de vara lätta och trygga, så man kan inte räkna med att alla hästar är som en häst som gått på ridskola i flera år.. Våra hästar kan man klänga på när man ska upp och av, de flyger (oftast) inte i taket för att de blir skrämda eller att man gör något konstigt på ryggen på dem..
Nu har vi dock ett par hästar som det är lite mer drag i men de går också bara med elever som ridit ganska länge, syftar mest på Ronjah som gärna gör ett bocksprång då och då ;P

Idag red jag dressyr på Rangun och han fick ett tufft pass, kändes mjuk och fin när jag började tror det var bra med tömkörningen igår. Sen vart han dock lite motspänstig, spec i högervarvet men han vart kalasfin på slutet och ganska svettig :D

Till lunch lagade jag paj till gymnasiet med skinka, lök och spenat.. Den vart MUMS!  Gjorde sen de sista fyra pajerna till tävlingarna i helgen dessa vart med skinka, lök och färska champinjoner.. De jag gjorde förra veckan vart med räkor, mozzarella, gröna oliver och pesto..

Sen släppade jag in Demeter ifrån hagen, hon stod längst ner och där var det fortfarande 30cm snö och under den massa vatten och lera :D Jippi!! Både mamma och Fia red så jag gjorde allting själv med henne och det gick super hon stod helt still när jag satt upp och sen red jag runt lite men hon ville helst gå till Arrobell, hon är ju inte helt styrbar ännu.. men Fia fick vara lite draghjälp i traven med Mille, duktiga Demeter! Fia hoppade Mille idag och han var genomblöt när hon var klar, var dessutom mycket varmt idag.

http://www.youtube.com/watch?v=2laUkWhreJc

På adressen ovan är min och Ranguns ritt på Gripen förra helgen!

Bye..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0