Dressyr i världen..

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 20:31:19 | I kategori: Allmänt

Fina helger för Nina Hofmann

Den Tysklandsbaserade dressyrryttaren Nina Hofmann har två helger i rad haft stora framgångar med segrar för Leo af Magnushöj i Intermediaire II, Grand Prix och Grand Prix Special.

- Han såg en del spöken i första Grand Prix-klassen förra helgen i  Kiel. Då blev det bara 65,8 procent, berättar Nina som dagen efter vann Grand Prix Special på 70,9 med den 15-årige Rohdiamant-sonen.

Den här helgen tävlade Nina i Oldenburg, Rastede. Där vann hon Intemediaire II med 68,9 procent och söndagens Grand Prix på 69,9. Hon har också den lovande unghästen Diamond Dancer som hon rider i den lilla rundan.

- Förra helgen var han tvåa i en S:t Georges på dryga 66 procent. Så det känns väldigt stimulerande, säger Nina som tänker stanna ett bra tag på sin bas i Tyskland.

KUL för duktiga Nina och fina Leo!

GP-hästar kolikopererade

Den amerikanska dressyrryttaren Leslie Morse fick i mars ta sin svenskfödda Tip Top till operation för kolik. Nyligen hände samma sak med en annan av hennes hästar.

Relaterat:

2010-03-14 Tip Top 962 buköppnad för kolik

Denna gång var det KWPN-hingsten Kingston (e Voltaire) som måste kolikopereras. Den 18-årige hingsten har klarat operationen bra och är på bättringsvägen säger Morse till Eurodressage.

Även Melissa Taylors danskfödda, 16-åriga GP-häst Schumacker (e Schwadroneur) har nyligen opererats för kolik och är sakta på väg tillbaka.

- Det betyder 60 dagar skritt vid hand men det är okej för mig, säger Melissa Taylor till Eurodressage.

Vad jag själv tror så handlar dessa kolikanfall om att hästarna inte tillåts röra sig och äta naturligt för att de då skulle kunna skada sig. Dessa hästar på så hög nivå är ju självklart värda enorma summor men för den skull så får man ändå inte ha hästen i en "bommullsinlindad värld". Det är då de skadar sig eller liknande den dag de sen får komma ut. Hästar idag får ofta stora mängder kraftfoder och alldeles för små mängder grovfoder, som är det viktigaste för att hästens mage ska fungera och må bra. Hästens mage är inte skapad att äta pellets och musli utan det är gräs och annat som finns att äta ute i naturen som hästens mage är gjord för - fel foder och för lite rörelse leder raka vägen till kolik och andra åkommor hos våra underbara hästar. Hästar i vilt tillstånd vandrar långa sträckor varje dag och äter resterande delen av dygnet. Magsäcken behöver lite foder ofta och mycket rörelse/motion.

 

Idel tyska segrar

KRONBERG, TYSKLAND: Hemmanationen avslutade lika bra som den börjat och vann därmed samtliga guld vid årets EM i dressyr för juniorer och young rider.

Relaterat:

2010-07-24 Dubbelt tyskt bland young rider

Bland young rider gick guldet i söndagens kür till Fabienne Lütkemeier på 79,35 procent med D´Agostino (De Niro-Shogun). Samma par vann även det individuella programmet på lördagen. Det blev danskt brons genom Anna Kasprzak som fick 77,3 med Blue Hors Future Cup.

Sara Henrietta B Källström kom på åttonde plats efter 72,0 med gina tricot Diezel och Elisabeth Hjelm blev elva med 69,35 för Baltzar.

I juniorernas kür blev det samma medaljörer som i det individuella programmet. Guldet gick till tyska Charlott-Maria Schürmann och World of Dreams 78,3 procent, silver till danska Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy 77,7 och bronsmedaljen hamnade hos Hollands Danielle Houtvast efter 76,9 för Rambo.

Tyskarna har återigen visat vilka det är som regerar i dressyrvärlden.

 

 

Don Auriello till Lövsta och Tinne

Don Auriello - en av Tysklands meriterade unga dressyrhästar - har köpts av Antonia Ax:son-Johnson för att ridas av Tinne Vilhelmson Silfvén.

Den 8-årige valacken Don Auriello har med sin ryttare Birgit Wellhausen-Henschke deltagit i både Bundeschampionat och unghäst-VM som 5-åring. I år har han startat i Medien Cup – Grand Prix för unga hästar 8-10 år - och placerat sig väl.

- Jag är självklart jätteglad, jag tycker mycket om honom och han passar mig perfekt, säger Tinne på telefon.
- Det var Lussan som fick syn på honom på tävling i Hagen, Tyskland i april. Vi frågade om han var till salu, provred och tycke uppstod. Don Auriello kom till oss veckan före Falsterbo i slutet på juni så nu har vi några månader framför oss att träna. Det ligger ingen tävlingsplan klar för honom så vi får se när det är dags att ta ut honom, avslutar Tinne som ju har ett VM med Favourit att planera för.

Don Auriello är efter Don Davidoff med White Star som morfar och såldes av Klaus Hermann Ehlen. Han har med sin tidigare ryttare gjort resultat med över 70 procent i GP under sin första säsong i klassen.

Kul med ett tillskott i den svenska dressyren!!

Hittade en bild ifrån Bundeschampionatet 2007 han fick 9,5 på traven..

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0