Varför sköter man hästen bättre än sig själv?

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 22:18:30 | I kategori: Allmänt

Ja ännu en dag till ända. Stel i ryggen och sätesmusklerna. Måste börja stretcha bättre. Man ryktar och putsar på häst o utrustning men missar att sköta sin egen kropp. När det är så här kallt så blir man varm när man rider kall när man skrittar av och fixar med hästen. Står ett pass i ridhuset o så upp på nästa häst.
Vore mer konstigt om kroppen fungerade i denna kyla.
Men jag vet inte riktigt hur man skulle kunna ändra på detta.
Idag började jag med frukost för kursdeltagarna och sedan så red jag ett dressyrpass på Katmanduh. Kände mig hyfsat nöjd då det blivit dåligt med dressyr nu under juldagarna. Sedan var det dags för ett dressyrpass nu så red de som haft egna hästar med sig våra lektionshästar så Jolita och Tuareg red de.
Hästarna har ju också haft julledigt så Jolita var inte så rolig i början så jag red henne en stund. Hon var rätt så pigg men ändå motspänstig. Men det gick verkligen riktigt bra för Hanna sedan.
Vi tränade takt o rytm i trav o galoppfattningar. Försökte att anpassa övningar så att de som kommer utifrån har hjälp i sitt arbete hemma med sina unghästar. Två har egna unghästar med och en har en 2 snart treåring hemma.
Efter lektionen så var det dags för Amanda. Red först hennes fina häst som är lite svår att få att ta tag i bettet och få ut halsen. Men då kände jag berkligen av min stela kropp för det fick bli lättridning i traven. Hon rör sig otroligt mkt i ryggen och då gäller det att vara mjuk och avspänd. Galopperade på mkt framåt så hon kom igång ordentligt. Hon kändes fin och det gick bra för Amanda att rida. Det var länge sedan vi hade träning då Amanda först var på semester o sedan jag. Men sedan blev man ju kall igen. Därefter lunch och teori i cafeterian som sedan avslutades med att jag red först Limit (gick så där) han var motspänstig i dag. Sofia kom in med Arro Bell åt mig så bytte vi häst. Så då blev man ju varm igen för att sedan avsluta med ett dressyrpass med kursen i
Det var stor skillnad på unghästarna idag. Gick också bra med Bosson o Uranos. Efter detta var ju kroppen ännu stelare... Så lite stretchning innan middagen blev det i alla fall.
Men så dags. Nu ska det bli ännu kallare igen men hästarna är ju rena i alla fall.....
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0