Sorg på ridskolan idag

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 18:54:26 | I kategori: Allmänt

Hejsan,

Idag blev en jobbig dag. Walza som står uppstallad här på ridskolan är nu i Trapalanda. Hon var dålig igår em vid intag men inga koliksymtom. Åt men låg ner emellanåt och ingen temp, lite förhöjd puls men ok i slemhinnor.
På kvällen kom Sofia ut som äger henne en gång till och vi tyckte att vi skulle avvakta till idag. Men hon försämrades hastigt under morgonen så veterinär Göran Ström var här och konstaterade att inget fanns att göra.
Hon hade hög temp och cirkulationen nästan obefintlig. Blodet var tjockt och mörkt och vid rektalundersökning så kände han en stor klump.
Tydligen var hon dålig strax innan fölningen i somras på samma sätt men det gick då över.
Hon fick stilla somna in och det gick bra.
Walza har ju varit lektionshäst i många år på ridskolan innan Sofia N tog över henne. Lärt många barn och även små vuxna att rida.
Så hon finns nog i mångas tankar idag.
Det är alltid lika tråkigt när hästar blir dåliga och inget finns att göra man vänjer sig aldrig vid detta.

Nu är det bara att hoppas på att fölungen tar sig. Hon är ju född i början på juli så hon är ju inte så gammal men det ska ju gå bra bara hon äter ordentligt.
Imorgon för hon gå på ridbanan som har trästaket tillsammans med Gaia och hennes föl Melete. Jocke blir ju tokig om han får laga mer staket. (Han har lagat en del sedan vi kom hem). Det är ju lätt i början att de "letar" efter mamma.
Alla hästarna i den hagen var oroliga idag. Gaia o Melete fick ju gå in tidigt för att hålla Walzas föl sällskap. När jag skulle rida Katmanduh så skrek fölet och hon efter varandra tex så lite spänd ridtur blev det allt.
Vi kommer också att ställa isär Gaia o Melete på natten så får fölen gå tillsammans i en box.
Så nu äntligen är jag inne har ej haft hjälp med utestallet idag så det tog sin lilla tid jag har även haft tre privatträningar idag och ridit Arro Bell, Katmandu, Limit så nu ska jag tina i en varm dusch innan jag börjar med maten.
Kul iaf att alla min elever ridt så bra. Werra galopperar lugnt och samlat, Swarovski hade mkt bra form och fina övergångar o Lille Castor gjorde superfina enkla byten så i vinter hoppas jag att det går att befästa byten på honom. De är så flitiga mina elever.
Då är det verkligen  roligt med träningar.
Ja om en vecka så sitter Madde o Anders på planet hem till Sverige då är det julafton......
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0