EM resultat

Publicerat: 2010-08-01 Kl: 17:53:44 | I kategori: Allmänt

Jaha då är EM över för denna gången och Sverige lyckades med en del fina placeringar. En del referat ifrån tävlingen kommer här.


Fättävlan:

PARDUBICE, TJECKIEN: Hannes Melin och Gaston är vice Europamästare i fälttävlan för unga ryttare. Ekipaget ingick också i det svenska lag som tog brons i Tjeckien.

- Jättekul, jag vet nästan inte vad jag ska säga, säger den svenska förbundskaptenen Gunilla Fredriksson på telefon i väntan på paraden som avslutade mästerskapet på söndagskvällen.
Alingsåsryttaren Hannes Melin är trots sin unga ålder en rutinerad EM-ryttare - både på ponny, som junior och som young rider. Silverhästen Gaston fick kliva fram som Hannes första häst i våras då Black Profit skadades så illa att han var tvungen att avlivas. Hannes och Gaston har varit väl med hela meetinget i Tjeckien. Ekipaget låg fyra efter dressyren, trea efter terrängen och avancerade ytterligare ett snäpp genom att vara felfria på den ganska tunggalopperade hoppbanan.
- De har gjort en jättebra tävling, säger Gunilla Fredriksson.

Förutom Hannes Melin ingick Christoffer Forsberg/Graafman och Frida Andersen/Herta i bronslaget. Graafman rev ett hinder och drog på sig lite tidsfel i hoppningen, även Herta rev ett - men det räckte ändå för att hålla undan för lagen bakom.

Sverige tog brons på YREM även förra året. Guldet gick till England, knappt före Tyskland.


Dressyr:

Marina Mattsson bästa svensk

BISHOP BURTON, ENGLAND, PONNY-EM: Marina Mattsson och B Capriole kom 12:a i kürfinalen och blev därmed bästa svenska ekipage.

Marina fick 68,550 procent. Näst sist av de 15 kürfinalisterna kom Amalie Egholm Hebsgaard/Extrem på 63,850 procent.

Vann gjorde holländskan Antoinette Te Riele/Golden Girl, 78,450 procent. Silver och brons gick till Tyskland, silvret till Lena Charlott Walterscheidt/Deinhard B och brons till Jessica Krieg/Danilo, 77,900 respektive 76,500 procent.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0