Jumping a' la Jocke!

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 22:33:05 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


pappsen på finaste Anirco

Snygg stil ;P Korrekt form o allt..Det ruskigt fula planket vi hade tidigare.. "Hemmamålat"

Memorerar du banan kanske?? :p
Att glömma bort vägen och kanske till och med hoppa fel hinder kallas att "göra en Jocke"
Då han mkt ofta glömde banan..

Vi jobbar stenhårt på att få upp honom i sadeln igen :)

Kram Madde

Lyxtorsdag!

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 20:34:36 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Belive it or not! Idag behöver jag inte skriva lång dag.. :) Vi var nämnligen klara strax efter fyra idag!! Fia var nog lika förvånd som jag..

Fia hade "sina" barn på morgonen och jag red Limit som var superfin.. Börjar verkligen få ut halsen på honom nu. Känns kanon :)

Även Rangun hans med innan lunch i ridhuset.. Efter detta åkte broddarna av och benskydd o boots på, även Mille & Limit fick benskydd sedan släpptes de tre ihop.. Överlyckliga Rangun hann inte ens komma fram till sina kompisar innan han satte sig på baken.. Smidig som få, men alla var hela om än ganska skitiga då de kom in på em.
Tog en del bilder men kameran blev kvar i stallet, ska försöka komma ihåg sladden imorn så jag kan lägga in dem - sover ju på Ekelund hela helgen.. Jobb jobb jobb..

Efter lunch red Fia ut på Arrobell och ponnyerna iordningställdes för en skogspromenad. Fia tog ridskoleponnyn Gent och jag startade med Rockii. Jag ledde honom vägen upp förbi brevlådan och sedan en bit in i skogen innan jag satt upp och sedan gick vi där en bit innan vi vände och jag hoppade sedan av innan vi kom ut på vägen igen - Duktiga Rockii, han tyckte det var kul och ville gärna gå så snabbt kan kunde och fick.
Tiger tog det lite lugnare, vi gjorde på samma sätt. Mycket nyttigt för dem att gå över stenar,pinnar osv..

Här kommer äntligen lite fler bilder jag tog på ponnydressyren i söndags :)
Isabell C och hennes fina Novio
Emma & Sixten på framridningen..
Halt hälsning! Ebba & Gordon
Freja & Barris

Tillbaks till dagen!

Jag och Fia hann även med Poseidon innan jag skulle ha lektion/rida. Han skötte sig bra men blev lite skrämd en gång då det var tvår ryttare till i ridhuset varav den ena red väl nära när jag hängde på honom och sedan böt galopp mitt framför näsan på honom - det tyckte han var lite läskigt :s Annars problemfritt!

Idag har jag alltså fått en ny elev :D I vinter har vi ju fått en del nya inackorderingar och en kom med två hästar som tyvärr blivit skadade båda två så nu har hon köpt en ny häst som de haft i några veckor. Så idag har vi haft vårt första pass som bestod av att jag red hästen och sedan avslutade vi med att hon fick prova en stund. Så nu har jag en ny elev som ska rida på torsdagar - KUL! Trevlig och fin häst också..

Jag kom ju hem så tidigt idag att jag hann åka förbi Bidermans i Eskilstuna, något jag planerat i ett par veckor utan att hinna innan de stänger :S Mina stallskor är nämnligen helt slut, blev även en sopkvast, ett regntäcke till ridskoleponnyerna samt lite "Anti Bit" spray och creme. Sprayen ska jag ha på grimskaften som Rockii & Tiger använder, cremen ska jag ha på Rockiis boxväggar samt på staketet i sjukhagarna - där Carezza nu står och gnager :S Hon jagade stackars lilla Amorina i förrgår och halkade och gled på framknäna så hon har ett par små sår...
Melete på sommarbete 2010.. Hon är inte våran häst utan hon är inackorderad hos oss.

Nu ska jag och Anders se på en film vi hyrt!

Kram Madde

Lite bilder från Erika!

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 11:00:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Tidsinställt inlägg med lite bilder tagna av Erika T - www.ettahnia.blogg.se


Blir alldeles lycklig när jag ser den här fina bilden på Ebba & Gordon tagen på framridningen i söndags :)


Fina El Barcelona "Barris" tillsamans med Freja i söndags! (jag påpekade de där händerna ett antal ggr för övrigt) :P


Rockii & Tiger solade i hagen..

Kram Madde

utan snus i 14 dgar sa vi forsmakta pa denna o

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 09:55:36 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Eller vad var det som stod pa flaskposten i pippi filmen?(Jocke star for det dar med snuset hoppas det stammer) Ja ja det ar inget synd om oss vi ar pa semester. Tur att vi har sa duktiga tjejer :-) men vi har verkligen inte haft tur med vadret. Hittills en em med sol. Forra gangen vi var i Thailand sa tyckte vi att vi hade mkt daligt vader sa nar jag fick tag i tva sista minuten biljetter i slutet av mars nar det aldrig regnar.......idag har vi tyckt att vadret ar super....moln och uppehall man kraver inte sa mkt nar man varit med om regnstorm i Thailand. Sov daligt i natt. Detr var sa tyst ingen storm...Nu ar strommen tillbaks dock har stromkabeln gatt av till vatten forsorjningen. Vilket betyder att vi har inget vatten. Idag stallde de in en stor tunna i vart badrum sa ikvall blir det skopadusch.
Idag har vi gatt ca 7 km till byn for att ata lunch en promenad utmed stranden ca 0,5 m av stranden har forsvunnit i hojd. Motte inte en kotte det kanns som vi snart ar de enda turisterna kvar pa on. De flesta har stuckit har ifran men vi har bestamt att stanna har tiden ut. Koh Jum eller Ko Pu som man ocksa sager. Dessvarre sa har det varit sa daligt vader att de ej har kunnat aka till Krabi o handla till resturangen. Slut pa wiskey etc sa ingen irish coffe pa lange. Igar sa akte vi moppe till byn och inhandlade en flaska thailandsk cognac som de fick gora irish pa. Gick faktiskt ner.
Vi har i allafall haft tur som ej var pa KoSamui nagra kompisar till oss hann darifran precis innan det varsta ovadret. Tydligen sa har militaren gatt in och evakuerat on. (Madde haller oss uppdaterad vi ar lyckligt ovetande)
Manga varma halsningar Ann o Jocke 

14h senare..

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 21:43:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sjunker jag ner på köksstolen framför datorn på Ekelund.. Ännu en dag till ändå, nu ska man bara försöka hitta något att tugga på, duscha och sedan är det kudden som gäller.

Började dagen med Rockii - tömkörning och sedan kom Fia och hjälpte mig, hon ledde och jag satt på - TRAVADE också :) Gillar den ponnyn skarpt. Sedan Tiger med tömkörning och sedan fick Fia longera mig - i TRAV!
Imorgon vore det kul att komma ut en sväng på dem, ska se om det går att ordna :)

De andra pållarna fick gå ut i det strålande vädret.. Varmt och en stor sol ifrån klarblå himmel samt perfekta nysladdade grusvägar.. Limit och Kolibri hade "eld i baken" och Limit hade stenkoll på henne för att kunna härma.. En del fina byten självklart helt oplanerade - alltid de som är de bästa förstås :S
Har såklart förträngt att ringa Pether även idag, men känns som stressigt att försöka knöla in då man inte vet säkert om man har hjälp i stallet osv plus alla hästar här hemma som ska hinnas med.

Åhh så sööt hon är! Förra årets "bebbe" Bell's Melete.. Dock inte lika söt mot sin boxkompis Amorina :s

 

Poseidon var jätteduktig idag Fia longerade mig i trav på volten men det gäller att ha ett litet mantag eftersom han har så enormt steg och man tappar lätt balansen om han rycker till eller får fart framåt, då vill jag inte ta honom i munnen.

Mina onsdagsbarn fick gå ut en sväng i solen och både hästar och barn tyckte det var härligt att slippa ridhuset..

Sedan Grönt kort kurs mellan 18'30 - 20'30 därefter fodrade jag alla stall så Sofia bara kunde gå in då hon var färdig med mammas lektioner..

 

Kram Madde

Från "den gammla goda tiden"

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Hehe.. Pappa med supersmile och en fux..


Ser ni vem detta är??
Jo minnsan mamma är det - Fia tyckte vi var VÄLDIGT lika hon och jag..


Fia på sin lilla hoppkanon Black Beauty "Bettan" den här ponnyn sparng så attans snabbt att hon närapå låg ner i kurvorna och de flesta bilder ifrån höpptävlingar ser man bara en suddig liteon ponny för det går så snabbt.
Innan vi köpte henne och Fia började tävla henne var det Alexander Marknes ponny - hans kommentar i lördags då jag visade bilderna var något i stil med "- den galna ponnyn" han tyckte hon sprang väl snabbt och var lite obalanserad :P
Kortet är taget vid Mantrops travabana på Mantrops Ryttarfestival minns inte vilket år. Fia trillade av både första andra och även tredje dagen då hon föll så på huvudet att hon faktiskt fick åka ambulans till Linköping..Någon av er läsare som minns henne eller kanske ridit henne? Hon gick faktiskt med på ridskolan också..


Simsalabim som föl!!


Arrobell utan "hängmatta" :P Vet inte hur gammal han är då bilden togs, mamma har säkert bättre koll..

Kram Madde

Tisdag

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 19:35:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag och syster varit helt själva i stallet med alla pållar.. Båda våra praktikanter var nänmligen sjuka..
Gick iaf bra, vi gjorde stallarna på fm och sedan åt vi lunch med farmor innan vi fortsatte med motionering av hästarna.. Jag började med att släppa Rockii och Tiger i ridhuset så de fick galoppera av sig lite medans jag passade på att kratta spåret. Sedan borstade jag av lortgrisen Tiger och tömkörde honom - gick bra, hängde även lite på honom. Jag hade ju tänkt promenera ut en sväng på dem båda men det vräkte ju ner snö och regn om vartannat så det kändes inte så lockande :S Rockii fick nöja sig med att srpinga i ridhuset och sedan borstade jag honom nu innan jag åkte hem. Han var så duktig och lät bli att käka på grimskaftet - vad tror ni händer då - Jo då kommer hans boxgranne Memo och börjar dra och bita i grimmskaftet istället. Hopplösa djur, då ville ju Rockii också tugga..

Bild på Rockii ifrån gårdagens tömkörning. På söndag ska Ann som äger de fina ponnyerna komma på besök för att se hur de mår och utvecklats så här långt, då hoppas jag på att kunna visa dem lite ridna :)

Limit var mycket fin även idag och jag bytte stång på kandaret vilket gjorde en del skillnad så den vanliga fasta stången jag hade igår blev lite för skarp/stum i hans mun. Han känns verkligen som något alldeles extra och jag hoppas syster låter mig fortsätta rida och utveckla honom :) Med lite tur kanske en film och lite bilder på oss två kan ordnas under veckan. Juste! kom på nu att jag skulle ringt Pether idag.. får bli imorgon istället.

Fia & Limit på tävling 2010.

Rangun fick gå ut en sväng idag men han var helt knäpp, han som brukar vara lugn och tycka att det är superkul att få gå ut :S Så nu ryker havren för hans del!  Funderar även skarpt på att brodda av honom, Mille och Limit så han kan få gå ut med dem igen. Då gör han av med en del energi på att leka..

Bild ifrån igår då han fick springa i ridhuset. Han lyssnar extremt bra på rösten och så fort jag sa "galopp" så satte han  igång i galopp och galopperade runt runt..

Innan jag åkte hem visade jag en ny elev runt och hjälpte henne med att förbereda hästen osv.. Fick även hjälpa de andra i den gruppen då flera var sena och hästarna lite leriga efter en dag i hagen.. Viktigt att komma i god tid så man hinner förbereda hästen ordentligt och även bekanta sig lite med den innan ridpasset börjar.

Sabina skulle iaf komma nu på kvällen så imorn är vi då minst tre om inte Maria kryat på sig ännu.. Imorgon har jag GK kurs också så det blir en sen kväll för både min och Fias del då hon har mammas onsdagsgrupper.

Ska försöka göra ett tidsinställt inlägg med lite härliga gammla bilder som kommer på fm imorgon!!

Kram Madde

Rockii

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 19:16:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nu kommer äntligen videon på fina Rockii :)


Tjusig va?

Tiger

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 22:27:43 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Här kommer lite snabbt två videos på Tiger


Lite tömkörning - 2:a gången han får göra detta :)


Lösgalopp i ridhuset - Superskoj tyckte han!

Tack :)

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 22:02:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fick en jättefin blomma av Ebba idag!

:)

Köpte ett par nya ridbyxor jag blev kär i igår.. Av Nykvarns Ridsport som var och hade försäljning på Ekelund..

Röda!!

Veckostart..

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 21:53:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Mmm då var det måndag igen.. Imorse var jag så sjukt trött då jag vaknade, kändes som jag skulle behövt sova ett dygn minst..

Bara att pallra sig upp!

Det blev en tuff start på morgonen då en av våra inackorderingars hästar skulle fara vidare till "Trapalanda".. Allt gick mycket bra och sedan var dagen i full gång. Fm ägnades åt två små ponnies, tvättade svansarna och lite frisering blev det innan tömkörning, uppsittning och sedan lösgaloppering i ridhuset. Josse E var ju hos oss så hon fick filma och ta kort.

Tiger.. Dammig som få! Iaf ren svans, jag hade sedan i pälsglans och flätade - när han kom in igen på em var flätan plus hela ponnyn ingrodd med ny lera :S Tack för den Tiger!!

Så söt! Synd att ja blundar på typ varenda bild bara..
Han har så fint huvud..

Tiger galopperade även i tömmen - duktig :)

Rockii var jätteduktig idag och Josse kom med ett mycket bra tips, att ha tömmen bakom baken, han stannar ju gärna och backar eller vänder - nu gick det kanon!

Lite suddig tyvärr..
Snygging..Duktig va?

Limit fick ett derssyrpass på kandar efter lunch och han var ganska svår de första 30-40min men sedan så blev han kanonfin och gjorde faktiskt ett par riktigt fina piaffsteg också!"! :D

Rangun gick ett lite kortare dressyrpass och sedan fick han också lösgaloppera i ridhuset.. Jag han även tömköra Poseidon på utebanan - han är SÅ fin!

Nu ska jag ladda in filmer på ponnyerna och sedan måste jag sova! Ska hämta farmor i Strängnäs kl.7 imorrn..

Kram Madde

Mer bilder

Publicerat: 2011-03-27 Kl: 21:34:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

men först ska jag svara på en av kommentarerna jag fått av en ny läsare  som undrar över vår anläggning och företaget.

Vi familjen Holmqvist består av mor, far jag själv 22 och min syster 20. Vi bedriver en mindre ridskola med för närvarande tolv lektionshästar/ponnyer. Vi annordnar även mycket kurser, läger och weekends både för dig på egen häst eller på våra skolhästar. Anläggningen rymmer 45 hästar varav 23 är inackorderade. Jag själv, Madde, min syster och mamma tävlar också. Sofia är mer hoppinriktad och har äntligen fått en egen riktig hopphäst men har även tävlat dressyr t.om MsvB. Mamma har tävlat t.om SB:1 och jag själv t.om St. George.
I dagsläget har vi fem tävlingshästar, en gammal hingst som är utbildad GP, en 9 åring som tävlas MsvB och siktar på MsvA under året, en 7 åring som var tänkt som dressyrhäst men även hoppar mycket bra så han får göra både och, en 6 åring som går LA/MsvCoch precis börjat med byten samt hopphästen Golden Kolibri som är 12 och har  tidigare tävlat t.om 140.
Hmm ja det var väl lite av vad som finns och händer på vår anläggning! Kom gärna med fler frågor :)

Stilbild på en taggad Tiara! Klubbens för dagen bästa ekipage var helt klart Ada Milton och hennes ponny Tiara som vann LC:2 på Drygt 70% och kom tvåa i LB:1 med drygt 69%
Min andra elev Emma på "Sixten". Emma rider privatlektion för mig varannan vecka och så är hon även med i min dressyrspecialgrupp på måndagar :) Tyvärr inte nån superbild men hoppas på nån fin från Erika i veckan :) Emma var jätteduktigt och kom ihåg programmen nästan helt felfritt! Sixten är ju egentligen hopponny och inte helt lätt i dressyrarbetet.

El Barcelona "Barris" ännu en av "våra" fina ridskoleponnyer, vi får ju låna honom av Josefin Eriksson. Freja hade lite missar i LCn och hamnade på drygt 63% men till LBn skärpte hon till sig och red ihop drygt 66% och en 4:e placering -delad med FYRA andra ryttare. Kan säga att det blev lite kris med våra hederspriser..

Hmm nu blev det nått fel på bilduppladdningen så blev tyvärr ingen bild på fina Novio och Isabell Carlström. De kom 5:a i Lcn på drygt 65% och blev en av de delade fyrorna på drygt 66% i LBn.. Tycker mycket om Novio han är en jättefin och trevlig ponny - jag var med då de provred honom innan de köpte honom :D

Nu ska jag gå och "dö" i sängen, måndag imorgon :s Ännu en låångt dag väntar alltså..

Kram Madde

Slut

Publicerat: 2011-03-27 Kl: 20:06:51 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Helt slute efter en fullspäckad tävlingsdag. Blev även ganska sent igår kväll då vi satt o "gaggade" till kl.1 innan det blev sovdags.Mycket trevligt iaf!

Hundskrället Ross väckte med 15min innan jag skulle upp imorse :S Kom iaf upp kl.7 och sedan ut för att sladda ridhuset osv.. Mina elever har varit jätteduktiga,både Ebba och Emma har ju debuterat på dressyrbanan idag med ponnysarna Gordon och Sixten. De har kämpat superbra och fått fina kommentarer och poäng av båda domarna.

Jag lyckades knäppa några bilder men hade för det mesta Erika T bredvid med sin superkamera så kändes lite halvt onödigt för hennes bilder blir ju helt klart bättre.. Hon mailar förhoppningsvis några fina :)

Byte av handskar och avtag av jacka innan start. Det har ju självklart även idag blåst nått fruktansvärt och svinkalla vindar :S Mamma Carina hjälper till.

Ebba och Gordon på framridningen. Gordon är ju en av våra fina lektionsponnyer, D-ponny.

Visst blev han tjusig i Ranguns snygga träns?
Ebba och Gordon hade även lånat sadel, nummerlapp, schabrak av mig och så fick hon ett jättefint hårnät som jag typ aldrig använt samt min gammla sidenplastrong.  De vita ridbyxorna köpte de av mig på min lilla loppis i höstas!

Kram Madde

Segertäcket redan på!

Publicerat: 2011-03-26 Kl: 20:10:48 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Gordgeus Boy "Gordon" i mitt första segertäcke som jag vann på världens finaste Armstrong.
Ebba fick detta idag/ikväll som första tävlingspresent! Jag kan ju inte heller klämma in nån av mina stora hästar i det :(

Jag hjälpte Ebba att frisera hovskägg och så passade vi till Ranguns träns till morgondagen, han måste ju ha ett svart träns till en svart sadel. Hans vanliga träns är riktigt ljusbrunt så det går ju INTE!

Ebba och Gordon red att dresyrpass på fm också. Jag hann rida ut en sväng på Rangun och sedan förbereda allt inför GK-kurs som startade kl.13 och jag var inte färdigt förens strax innan 18'00.. Hade ju tänkt rida Limit innan sex men så blev det alltså inte. Pysslade och grejjade i stallet, borstade bland annat de små lortisarna Rockii och Tiger. Satte sedan på harven på traktorn så jag kan harva imorgon bitti innan 8. Insåg då jag promenerade från traktorn (andra änden av ridhuset) att det inte var en enda hund här :S Jag hade alltså kunnat rida!! SKIT också :S

Nu borde Fia och Alex snart vara tillbaks med middag - pizza. Sedan blir det förhoppningsvis en mycket trevlig kväll, hmm inser att klockan redan är ganska mycket men men..

Fick ett kul mail ifrån Erika Torrång med en bild på..

Vem är detta?

Rangun eller Poseidon?????

Kram Madde

Var är ni? och varför måste det blåsa hela tiden!!!!!

Publicerat: 2011-03-25 Kl: 21:30:14 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

halloj på fredagskvällen!

Ser i statistiken att läsarna har minskat de senaste dagarna :( Har nir mkt att göra eller har inläggen blivit för trista kanske?

Idag har det varit en lång dag (börjar kännas lite onödigt att skriva detta då det ALLTID är långa dagar på Ekelund) men men.. Startade dagen med "småknoddarna" - Rokii & Tiger. Ville prova på tömkörning men ändå ha sadel på, plus att vår tömkörningsgjord säkert är typ en halvmeter för lång. Kom på en superlösning innan jag somnade igårkväll, en sån "grimmskaftshake" som jag fäste i förbygelringen på sadeln. Därigenom trädde jag tömkörningstömarna så de kunda löpa fritt. Killarna skötte sin mycket bra och då jag var färdig med min lilla tömkörning kom Sofia och hjälpte mig att hålla i medans jag först hängde på dem och hon ledde runt mig och sedan avslutade jag med att sitta på dem då de stod still. Duktiga!

Vi hann även med Poseidon innan lunch - hästen med enorm trav! Gick bra, ett litet försök ifrån hans sida, men Fia var snabb och sedan var han from som ett lamm :) Travade en bit också.

Poseidon!

Efter lunch skulle jag rida ut en sväng på Rangun då det började snöa, då jag var vid brevlådorna kom det som en vägg med snö och typ orkan vindar så när jag var vid Lilla Koltorp var jag tvungen att vända för jag såg absolut ingenting och det blev svinkallt. Så han fick iaf ut och springa lite i snöstormen och sedan när jag kom tillbaks skulle jag ställa honom på skritten - när vi kom ut i stallet var himmlen blå och solen sken.. Typiskt.

Limit fick gå ett lätt dressyrpass i ridhuset på em - ut med halsen och fromen är temat med honom.

Ebba red lektion på Gordon strax efter fyra i 1h. Gick bra och imorgon ska hon rida igen kl.10 :) Hårdträning inför söndag.

Innan dagen var helt slut i stallet så borstade jag de små lortiga ponnyerna och dammade av en gammal repgrimma och hade lite ledträning på ridbanan, de tycket båda det var spännande med en kvällspromenad. Tiger fick en ny lite mindre grimma då den han hade var lite stor så han hade lyckats få ner den så han hade den som ett bett då jag tog in dem ifrån hagen :P

Nu ska jag försöka se på en film som Anders hade med hit till Ekelund samtidigt som jag förbereder morgondagens GK-kurs.

Kram Madde Jag och Aramis på Strömsholms terrängbana!

Även torsdagen "överlevdes"

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 21:40:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja jag har för en kort stund sedan kommit in efter att ha haft Jennys tre torsdagslektioner och även fodrat, Fia och några av eleverna hjälpte till :) Jenny är i Alperna och åker skidor, Sofia hade hennes tisdagsgrupper i förrgår.
Även idag har det blåsigt något alldeles förfärligt - jag står inte ut!
Hästarna blir ju alldeles vilda och ser spöken i varje buske och vrå. Har just läst en intressant artikeln i Ridsport Avelsextra som damp ner i brevlådan idag. "Ny studie visar att svaga föl blir sämre tävlingshästar"
Väldigt intressant, det är en studie på Svenska hästar och som jag förstår det kapplöpningshästar. Jag ska försöka ge en kort sammanfattning av vad som stod.

Studien genomfördes på grupper av föl där grupp 1 bestod av 35 "nedsatta" föl och grupp 2 var en kontrollgrupp med 88 friska föl. Av de föl som varit nedsatta under sina första dygn avlivades 10st före två års ålder, av de resterande kom knappt hälften till start på kapplöpningsbanorna i vuxen ålder: 47%.
Gämnfört med de fullt friska fölen där 75% blev tävlingshästar och tolv av dessa uppnådde 50 000kr/år i insprungna pengar medan ingen häst i grupp 1 klarade detta.
Studien pågick under tio år och gjordes av veterinär Elisabeth Hemberg.

Många intressanta artiklar angående uppfödning osv - LÄSVÄRT! Även om man inte är insatt eller intresserad av uppfödning. Var även artiklar om hur mycket det kostar att "rädda" ett svagt/skadat föl då många till varje pris vill rädda och glömmer hur mycket det faktiskt kostar, inte bara pengar utan även tid.


Amphitrite & LeukotheaRokii & Tiger börjar förstå det här med longering allt bättre nu, Rokii har mer energi men vill gärna inte gå runt runt utan stannar gärna och försöker vända medans Tiger istället går lite med "handbromsen" i :p men följer volten riktigt bra.. Stod även på en pall och hängde lite på Tiger som var totalt obekymrad.

Rangun fick gå dressyr - inge bra alls, känns katastrof :( Så han får väl gå ut eller så tills Pether kommer hem ifrån Florida på måndag så jag kan boka in nån träning för jag blir bara frustrerad och lessen när det inte fungerar.
Limit fick sig också ett dressyrpass - riktigt fin var han! Skönt att det fungerar med nån häst iaf :)

Nu ska jag duscha och sedan sova, helgen blev inte riktigt som jag tänkt men det är ju som vanligt känns det som. Insett att jag inte får komma hem till Eskilstuna förens på söndag kväll - om jag har tur. Imorgon ska jag ha lektion för Ebba till strax efter 17'00 gissar jag på sedan ska jag troligtvis/förhoppningsvis visa Gaia för en spekulant.
På lördag vill Ebba rida lektion igen på morgonen/fm, jag skulle behöva hinna rida åtminstonde en häst - Fia får mocka. Sedan "GK-Kurs" mellan 13'00-17'00 och så ska ja jag hinna med nån häst till innan ridhuset är uthyrt från kl.18'00, tror de bara skulle vara till 20'00 så ev om jag orkar kan jag ju alltid ta någon häst efter åtta :S

Kram Madde

Jaha då var onsdagen avklarad!

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 22:13:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Äter rostad frökuse men stark vällagrad ost och världens goaste marmelad till "kvällsmat" - har inte lyckats lista ut vad det är för bär i den dock :s

Min grönt kort kurs höll på från 18'30 till nästan halv 9.. Innan detta mina härliga onsdagsbarn mellan 17'15-18'00.

Hmm vet inte var jag ska börja berätta om dagen, känner mig ganska tom i huvudet. Rangun fick iaf gå ut "runt sjön" tillsammans med Fia på Mille. Mille hade lerstänk över halva kroppen efter att ha sprungit bakom Rangun.
Jag började föresten dagen med The Ponnies! Rokii var först ut och idag fick de ha en sadel på också, insåg idag hur skönt och bra det vore med en longeringshall/volt (typ sådan som var i Tyskland) Jag byggde min egen "longervolt" med hjälp av några dressyrstaket - vilket skillnad det blev nu förstod pojkarna lite lättare att de skulle springa runt mig istället för att dra sig mot den öppna delen av volten. Superduktiga båda två, inte det bästa vädret att hålla på med unghästar i dag har det verkligen blåst så mycket att ja typ flugit iväg i min stora dunjacka.. Rokii har ju helt klart mest energi av dem och Tiger får man jaga på lite mer i början men sedan springer han så fint, de har även fått gå med en väldigt lös halsförlängare även kallad "gummisnodd" vid longeringen. Ska se om vi inte kan få till ett par bilder på dem imorgon kanske :)

Limit fick sig ett dressyrpass och han skötte sig mycket bra, han känns så himmla annorlunda och på ett sätt "enkel" i jämnförelse med de andra pojkarna - Rangun och särskilt Mille förstås. Prövade lite byten också, tänkte att jag nu ska köra hårt med dem ett par veckor innan det är tävling igen för då ska vi inte rida några program med byten så då gäller det att finslipa förvända istället så att han INTE byter :P
Han byter som allra bäst då det inte är planerat :S Typiskt..

Hade även lektion för Åsa på Lady, gick super och hon fick verkligen RIDA! Mycket fin häst men kräver sin ryttare kan man säga, ett sto som testar en del för att slippa :P

Vår fina ridskolehäst Athos då han vann Distriktsmästerskapet för lektionsryttare på stor häst tillsammans med Emma Åkesson.

Nu ska jag strax hoppa in en sväng genom duschen sedan är det sängen som gäller!

Kram Madde

Hjälmtvång..

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 21:10:56 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Ja tycker det är så märkligt att så många ryttare väljer att rida utan hjälm, trotts att alla vet om vilka enorma risker det medför.. Hjärnan kan man inte byta ut utan man måste vara rädd om den man har.
Jag brukar ju kika runt på en del olika "hästbloggar" ser då alltför ofta ryttare på sin hästar/ ponnyer utan hjälm, oftast unga tjejer - är man inte mer rädd om sitt liv undrar jag? Hjälmen är ju en så enkel sak som kan rädda så mycket vid ett fall..

Min mamma hade inte levt idag om det inte vore för att hon hade hjälm vid ett fall för ca 12 år sedan
(minns inte exakt)

Hur skulle livet sett ut utan min älskade mamma?
Jag och Sofia var ju inte så gammla så det är ju ganska tveksamt att vi skulle bott kvar med alla hästarna på Ekelund..

Mamma hade tur och klarade sig med en kraftig nackskada sk. Wipflash (stavas kanske inte så) Som hon än idag har problem med.

HJÄLMEN PÅ!

Sen räcker det ju faktiskt inte bara att "ha en hjälm" den måste sitta bra också. Och det bästa är att ha en egen hjälm och att vara noga med att inte tappa den i golvet osv samt att köpa en ny om du fallit av och slagit i huvudet.

Vi har ju självklart hjälmtvång på Ekelund. Detta är också väldigt viktigt för att våra elever att se att alla rider med hjälm åtminstonde på vår anläggning.
Något som är bra är att våra ryttare på elitnivå i Sverige har blivit så mycket bättre på att använda hjälm vid ridning. Detta är ju jätteviktigt för det är dessa som syns och som folk vill vara som.

Jag ska också vara ärlig i detta "hjälminlägg" och berätta att jag själv ridit utan hjälm, det minns kanske ni som följt bloggen ifrån start. Detta hände då jag var i Tyskland och var inget "planerat" utan det blev så då Sabine red Daylight när jag hade hand om veterinär och en häst och skulle sedan berätta vad han  sagt om hästen men hon ville prata med honom själv så hon gav Day till mig och sa åt mig att rida färdigt så det vara bara att kliva upp :S


Vad tycker ni läsare?
Har ni kanske ridit utan hjälm? Eller ni kanske alltid gör det?

En viktig fråga inom hästsporten..

Kram Madde

Vårvindar!

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 19:45:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag har vi nästan blåst bort ute på Ekelund - men varmt har det varit :)
Ponnyerna verkar trivas bra också, Rokii blev glad då han förstod att Tiger var kvar då vi släppte ut dem på morgonen, de fick gå i "Björkhagen". Rangun blev glad över att få två söta ponnyer som granne då han går i hagen bredvid.

Sofia red hela morgonen och fm, hon hoppade Mille, Arrobell, Limit och Kolibri innan lunch. Jag fixade hästar och mockade i vårt lilla stall innan jag åkte för att lämna mamma och pappa vid tåget samt handla mat till Ekelund. Svindyrt för övrigt!! Galet i lilla Mariefred :S

Efter lunch startade vi med Poseidon som hade väldig fart i benen då Fia longerade, i början i höstas fick man ju lov att vara två stycken då vi longerade för att han överhuvudtaget skulle gå framåt. Sedan hängde jag på honom samtidgt som Sofia ledde runt och sedan satt jag även på honom - inte optimalt väder att hålla på de det låter en del i ridhuset när det blåser och hästarna blir ju överlag alltid lite mer taggade då det blåser.
Medans vi gjorde detta hade tjejerna tagit in Tiger och Rokii, jag hade glömt säga att de gärna äter på saker så ett grimmskaft har redan strukit med :P Låg i en hög med småtampar på golvet.. Fick mig ett gott skratt då jag såg bland kommentarerna till gårdagens inlägg att Tiger även smakat på Simsons fårskinnsludd!! hehe.. jag tror visst det är små tyranner som flyttat hit, Tigers täcke har iaf klarat första natten :)

Blev tyvärr inga bilder ifrån dagen så jag bjuder på en härlig sommarbild på mig & Helios!

Tiger fick starta med "invigning" i ridhuset och verkade tycka det var mycket spännande både han och Rokii tyckte väggarna var lite läskiga och ville inte gärna gå för nära dessa. Spegeln var också spännande - det var ju en snygging som tittade tillbaka på dem ;P
Tiger tog iaf allt med en väldig ro och jag fick honom iaf att springa ett par varv på en volt i något som kan liknas vid longering om ett par dagar så går han nog som ett spjut när han förstått vad det handlar om.
Rokii var lite mer spänd och tyckte det här med ridhus var ganska stort och märkligt, han hade betydligt mer energi än sin kompis och var då lite lättare att få att trava på en volt. Duktiga pojkar!

Efter detta hade jag först lektion för Emma på lilla Sixten, vi började passet med att jag red honom ca 5min - han är verkligen liten och spinkig :P Han var fin men går absolut inte "av sig själv" utan kräver massor av ridning - jobbigt för Emma. Hon fick sedan rida igenom båda programmen inför söndagens tävling, LC:2 & LB:1. Gick mycket bra och speciellt LC:2an var super. Så vi disskuterade lite hur hon ska lägga upp framridningen på söndag och jag påpekade att det är viktigt att hon inte rider fram för länge.

Direkt efter Emma hade jag lektion för Bella på hennes ponny Chanel och det gick mycket bra även här, Bella har blivit mycket stadigare i sin sitts och så har de hittat en liten dressyrsadel som hjälpt till en del :) Blir ju mycket lättare att rida dressyr i en dressyrsadel än i en hoppsadel.


Kram Madde 

Trött

Publicerat: 2011-03-21 Kl: 21:36:08 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja vad säger man.. Kom hem tjugo över åtta efter en lång dag i blåsten på Ekelund. Började morgonen med att rida Rangun i ridhuset - "en truddelutt" som jag sa till Fia men jag menade ju ett dressyrpass :P
Sedan stallfix osv.. Vi äter nu lunch i kafeterian eftersom vi har så många praktikanter :)

Imorgon så åker ju mor och far på en mycket välförtjänt semester.. De ska vara borta i två veckor och åker såklart till sitt favoritställe - Thailand. Mamma hittade billiga biljetter för bara några veckor sedan. Detta behöver de verkligen då deras jobb inte är en vanlig människas 8-5 jobb eller hur man  jobbar som "normal" arbetande.
Till att börja med kan väl alla hålla med om att pappa ser ut som  om han bär något på sina axlar så "krokig" som han är när han går omkring, mycket skoning och annat tungt jobb.
Mamma har ju inte samma tunga arbete som pappa men låånga dagar och väldans mycket att ha i huvudet. Tex måndagar - hon kommer ut till stallet vid 8, då ridning, stallfix eller lektion. Sedan lunch och efter detta ridning, kanske nån träning och pappersarbete såklart. Hon brukar äta middag vid 17 eftersom första lektionen börjar 18'00, sedan lektioner fram till 21-21'30. Långa dagar alltså - det brukar ju även bli en del dataarbete innan det är sovdags på kvällen också.
Många eller ja kanske de flesta förstår verkligen inte hur enormt mycket jobb det är med en sådan verksamhet och anläggning vi har..


Fia krattar gången..

På em kom det två nya förmågor till Ekelund!!! Tiger (med engelskt uttal) och Rokii har anlänt, lite trötta och omskakade efter 2h i transport. körde ju igång med mina elever så fort de åkt så jag hann tyvärr inte bekanta mig så mycket med dem idag. Efter min barngrupp hade jag ju som vanligt mina "dressyrelever" som var så duktiga :)
Efter mina lektioner fick Tiger ett täcke då han blev den som fick bo i utestallet och jag gjorde även höpåsar till honom :) Hann hälsa på dem en liten stund och knäppa varsin bild med min kamera  innan det var dags att fara hem, Ebba åkte med till Mc Donalds som vanligt!


Liten Tiger i innetäcke som jag hoppas han inte ätit upp imorgon - han äter tydligen täcken, grimmskaft ocv :P

Rokii bor nu precis innanför "huvudingången" i stora stallet. Där Kolibri stod tidigare och innan henne Wega. Han blev genast god vän med Memo sm står bredvid :)

Imorgon ska dessa godingar få se sig omkring i ridhuset, blir longering de första dagarna så de lär sig detta och sedan lite tömkörning innan det blir till att börja "klättra" på dem :) Kul kul!

Nu ska jag hoppa i säng innan ögonen går helt i kors..

Kram Madde

sjuk blää

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 23:20:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Madde har väl smittat mig vilken pestig dag. Däremot roliga resultat men jag hade gärna stannat kvar i sängen idag. Ridningen fick jag skippa men mockningen måste ju göras.....sedan iväg på tävling alvedon och ipren fick det bli för mig idag och på hemvägen köpte jag 5 påsar halstabletter på Statoil i M-fred känner henne som jobbar i kassan som undrade om jag hade ont i halsen - skönt för Jocke tyckte hon vet inte vad hon menar med det jag snackar väl aldrig....
Roligt med alla duktiga Mariefredsryttare som bor i  stallet Elin debuterade med familjens häst Archie tyvärr missade jag ritten men hon var nöjd och hamnade strax under 60 %. (var låga poäng i LB såg jag tror hela 5 st som red på ca 45 %?)
Amanda var första utanför placering i LB bra jobbat och strax utanför i LA på 64, ngt% Kul:-D dåligt med tävlingar innan allsvenskorna drar igång kan man säga men det bådar gott inför första omgången. Grattis Madde till en fin placering med allas vår fina Tuareg! Min kära mor som rider på ridskolan var där och hennes kommentar var att nu kan man ju inte skylla på hästen om det inte går bra på lektionerna!
Limit såg superfin ut -när han gick men som sagt var ljudkänslig till max synd. Men man får ändå säga att han kolade ner snabbt efter "reaktionerna"
Ikväll har det kommit en till praktikant som bor kvar (en av gymnasietjejerna Sabina). Så denna vecka är det 3 praktikanter i stallet.
Vet en syssla som blir imorgon.....såg en mkt lerig Demeter när vi kom hem. Tog av täckena idag när det var så varmt och vips så hittar de ju leran.
Hästarna kommer bli ordentligt genomridna i veckan också. Freja ska ju tävla Barris här hemma tex. Maria ska tävla Uranos men det är ju först 16-17 april
Godnatt
Ann

Video LA:1

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 21:03:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Först ut Limited Editon

 

Tuareg

 Duktiga hästar!!

Tuareg med stort T!!!

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 20:25:52 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Go söndagkväll allesammans!

En trevlig dag är snart till ända. Idag har vi alltså varit iväg på en lokal dressyrtävling för häst i Strängnäs på Zeger ridcenter och Gripens RF. Hästarna som fick följa med var som sagt "Limit" & "Ture" båda för en start i LA:1.
Limit skulle egentligen Fia rida, är ju hennes häst, men då hon inte är så sugen på att tävla dressyr och speciellt inte i Div 1 laget så fick jag nu rida :) Ture är ju en av våra fina ridskolehästar och han fick följa med då min "dressyrhäst" Mille inte vill jobba tillsammans med sin matte för tillfället :S
Att ta med Ture var ett mycket bra initiativ av mig - VI BLEV 6:a PÅ 66,32%
Kan tilläggas att han inte tävlats sedan han bodde hos sin gammla ägare, och att han inte ens åkt ifrån Ekelund sedan han kom. Han traskade ändå så snällt och fint in i transporten och var faktiskt finare på framridningen än vad han varit de få gånger jag ridit honom hemma innan..


Framridningen..

Fin va?? Ni får bludna för att jag "står på tå" när kortet tas :s

Galopp på framridningen!

Trav på "ponnyn" han är ju iaf 20cm lägre än Limit 175cm :P

Fia filmade ritten som jag lägger in senare ikväll..

Protokollet blev såhär:


Inte så pjåkigt va? 7:or rakt igenom på det allmänna intrycket :DLimit var ju faktiskt först ut av pållarna och han var kanonfin på framridningen. Han blev lite spänd då jag kom in på banan men vi redde ut det tills det var dags att starta.. Han kändes super förutom en onödig miss i första mellantraven, ändå tills vi kom till slutet på den ökade skritten då någon på läktaren drog i en "kardborre" så han spände upp sig och hoppade åt sidan.. Personen som gjorde detta tyckte uppenbarligen inte att det räckte utan gjorde det igen då jag kommit några meter till och just skulle fatta galopp vilket resulterade i tvärstopp och en del disskusioner :( Väl igång i galopp, från C, kom vi till M där en unge på läktaren då gapar rakt ut :S Så han far iväg.. Resten gick ganska smärtfritt, tycker det är så trist när folk inte kan sitta still och vara tysta på läktaren. Att folk rör lite på sig eller går är egentligen inte så farligt utan det är LJUDEN som speciellt Limit exploderar av.
Mycket 7:or  förutom på de här tråkiga missarna - hade vi inte haft detta kan jag nog ändå säga att vi iaf fått ca 70% vilket lett till seger isf.. Nu blev resultatet istället 61,05%


Limited Edition

Snygging!!Bara att ta nya tag!!!

Kram Madde

Tävlingsdags!

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 08:53:06 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Jag som såg fram emot att få en ordentlig sovmorgon idag då vi inte behöver åka fören strax innan ett då jag startar 14'37 med Limit och sedan 16'21 med Ture.. Var supertrött efter middagen igår då vi även spelade lite kort.. Imorse var jag däremot inte så trött kollade på klockan första gången 07'11 och då hade jag redan varit vaken till och från en stund :S Gick upp nån halvtimme senare då det verkligen inte gick att somna om :S
Typiskt bara för att man kan så går det inte..

Eftersom både framridning och tävling är i samma ridhus så tänker jag mig att det kommer bli lite trångt speciellt med stora Limit så planen är att jag ska rida iaf honom lite hemma innan vi åker.

Fia & Limit på tävling hos Gripens RF

Ska rida Rangun innan det är dags att åka också. Syster blev kvar i Nyköping även igår så hon skulle komma hem hyfsat tidigt för att hjälpa mig med hästar, utrustning och packning.

Vill ni följa resultaten kan ni följa tävlingen på www.equipe.com

 

Kram Madde 

Hästskötare-schaufför etc

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 22:48:32 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja nu är det läggdags men imorgon så är det tävlingsdags igen men inte för mig då förstås. Skönt att det är på Helmer/Seger slipper jag o Madde bli osams om vägen i a f. Hittar ju själv utan någon dålig vägbeskrivning eller Maddes GPS  i mobilen.....åkte ju duktigt fel förra veckan.
Idag har det varit fullt upp med lektioner etc så jag lät finaste hästen vila. Får hinna med ett pass imorgon fm.

Från programridningen i torsdags fotograf:Erika TorrångGalopp piruett till höger

Alltid lika rolig att rida.....

God natt
Ann

Lördag kväll..

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 20:50:46 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Halloj allsammans!!

Kan säga att det blev en lååång dag i stallet.. Just ätit middag här på Ekelund tillsammans med mamma, pappa och Anders.. Får se om det kanske blir nått gott till efterätt också :)

Ska börja med "Emilias" kommentar på inlägget angående de nya ponnyerna som kommer på måndag. De ska "bara" komma på utbildning hos mig, till att börja med i en månad sedan får vi se. :) Men visst var de fina? Ska bli superkul att få jobba med dessa fina individer.

Idag började jag med Ebba ca 8'20 då red hon först Gordon ca 30min och sedan Grappan 30min, mamma Carina fick aggera hästskötare så vi skull hinna innan Ungdomsprojektet kl.9'30-10'30. Ebba var duktig och ponnyerna fina, jag fick också "hoppa" upp på Gordon ett par varv då han inte var speciellt medgörlig i vänster galoppen. Vi har nu ikväll, jag och mamma, kollat upp datum för slutmätning då han aldrig blev slutmätt som 8-åring eftersom han då fick problem med hälta. Så på onsdag hoppas vi kunna slutmäta utanför Stockholm så Ebba kan tävla honom på söndag.

Gordegus Boy!! med mig på ryggen..

Sedan blev det till att mocka resten av boxarna som mamma inte hunnit med innan lunch och mer planering inför "GK-kursen" som startade kl.13'00 och höll på till strax efter 17'00. Efter detta red jag först Limit och sedan Ture - båda var fina och skötte sig bra så nu blir det dessa två pållar som får följa med på tävling imorgon hos Gripen RF hos Zeger (gammla Helmer) i Strängnäs.. Rider första hästen vid 15'00 och sista strax innan 17'00 tror jag.. LA:1 är det som gäller för dem båda.

Kanske finns det några som vill komma som hejjarklack? :P Är ju iaf inte så långt och jag hoppas på att de sköter sig. Ture har ju inte varit ute ngn gång sedan han flyttade till och och blir ju nervös bara av att jag tar ut honom själv i ridhuset så vi får väl se..

Trevlig kväll!!

Kram Madde 
Ps. är det någon som vet nån som skulle kunna vara intresserad av vår fina Gaia??
Hon  måste bort nu och igår la jag ut en ny annons på hästnet där vi nu begär 20.000 blir vi inte av med henne så vet jag inte vad vi hittar på :S Hon är ju så fin och snäll att rida och hantera, måste ju finnas någon som vill ha en sån häst att bara ha kul och mysa med.. Eller?

Trötter..

Publicerat: 2011-03-18 Kl: 21:19:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nu känner jag mig något sånär väl förberedd inför morgondagens uppdrag - Grönt kort kurs.. Mycket nytt att titta på och läsa. Har också varit ute och hängt fram alla täcken och tagit av de som fortfarande hade på sig. Passade även på att mocka högarna i vårt lilla stall - underlättar för morgondagen :) Mille är inte alls glad över sin nya "tjej", jag som trodde han skulle bli glad av att få en snygg brud bredvid - men icke!! Hängde upp ett fleacetäcke över gallret, tycker han kunde låta bli att titta på henne då istället :S.. Han lär väl ha slitit ned och lekt med detta till imorgon bitti..

Nu kommer lite bilder ifrån senaste veckan..
Världens absolut sötaste häst! Rangun såklart.. Linslus som han är..
Sähär förskräcklig såg Limit ut om sitt hovskägg då jag skulle rida förra veckan!!
Bak före..
Bak efter - lite skillnad tror ja..

Fram före..

Efter.. Håll med om att han såg ju nästan ut som en arbetshäst innan :P
Har nu ikväll gjort en del planering för Grönt kort kursen samt tittat på lite datum för "Ungdomsprojektet"
Insåg att det är väldigt fullproppat med tävlingar, träningar, kurser osv osv men..
jag fick syn på en helg som var TOM i min almanacka!! Jag funderade en kort stund och drog sedan bestämt några streck med pennan, här ska inget bokas in.. (ännu iaf) haha näemen skämt o sido jag ska försöka ha den helgen tom så man kan göra ngt annat men exempelvis den icke hästintresserade pojkvännen kanske :P

God natt och sov gott!

Kram Madde

Helt slut i kroppen

Publicerat: 2011-03-18 Kl: 17:51:10 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ojojoj.. Känner mig "gammal" i kroppen, helt slut i både kropp och knopp.. Varit en tuff dag - och den är inte slut ännu :S
Red Rangun på morgonen - dressyr- kändes bättre idag än igår men vi har tappat lite i bytena där han inte riktigt vill lyssna på min högerskänkel. Sedan kom Freja ut och gick med Mille som jag sedan satte en grahmantygel på då han nya påhitt är att resa sig :S Vilken pärs men var ändå ganska fin på slutet - men blir ingen tävling på söndag och troligtvis inte framöver heller. Han får hoppa eller nått istället.

Efter lunch red jag Limit då vi bestämde att jag ska rida honom på söndag istället för Fia om jag ska rida i Div 1 laget på honom. Gick sådär faktiskt, får träna lite till imorgon så blir det nog bra till på söndag :) Troligtvis får även "Ture" följa med istället för Mille, jag ska rida honom imorgon igen så får vi se. Det tog ganska lång tid innan han släppte till och blev fin idag. Hann även med Grappan då jag var tvungen att testa henne med en vanligt tredelat tränsbett, blev lite svårare så Ebba får jobba hårt imorgon bitti.


Ett jäklans piss väder har det varit idag också, hästarna fick gå in ett par timmar tidigare och nu är alla täcken blöta och trista. Jag har lyckats få en del torra ska snart ner till stallet igen för att fixa med de sista.
Idag har vi "möblerat om" i stallet också, på måndag kommer ju två ponnies - Tiger och Rokii. Så nu står Karaat i spilta vilket fungerar kanon :) Rangun fick byta box till den bredvid Arrobell så att Kolibri kunde komma in i vårt lilla stall, vi kan ju inte ha henne bredvid Arrobell då blir han galen :S
Så nu finns en tom box i stora stallet och en i utestallet, får se vad Ann säger och tycker som äger ponnyerna men funderade på om Tiger skulle stå i stora stallet och Rokii i utestallet. Annars få vi möblera om lite till :P

Vill ni kika på de fina ponnyerna redan nu så kan ni klicka in på Anns hemsida: www.hofsta.nu

Ja idag fanns det mycket jag kunde hitta på men jag måste sitta och planera Grönt kort kursen till imorgon.. Anders är uppe i Sthlm för att fira sin bror, Fia är i Nyköping hos Josse för att fira att hon fyllde i onsdags och mamma ville jag skulle följa med till vår granne här på Ekelund.. Men det blir alltså planering och sedan sängen, ska ha lektion för Ebba ganska tidigt imorgon och sedan är det ridning för projektet direkt efter.

Kram Madde

Kall blåst..

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 19:05:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har det verkligen blåst kallt ute på Ekelund.. Det är så öppet så det blåser nästan för jämnan men idag var det verkligen KALLT!

Fick starta dagen, efter lite snabb mockning, med  att ha hand om "Sofias barn" - de skolbarn som kommer upp 2h varje torsdag ifrån Mareifreds skolan. Då hon var tvungen att åka till Strängnäs för att jobba med bokföring/ekonomin in företaget som hon håller på att ta över helt.
Jättebra och skönt att vi har två duktiga praktikanter annars hade stalljobbet blivit väldigt långdraget idag. Det vanliga när man får praor är ju att de inte kan så mycket och ofta inte verkar ha så mycket intresse av att lära sig heller. Hästjobb kräver ju mycket eget driv och engagemang. Maria G har ridit hos oss sedan hon började rida iprincip och Freja hade sin ponny uppstallad hos oss i flera år innan han såldes i höstas.
Jag vill ändå poängtera att jag inte menar att man inte är välkommen om man inte kan så mycket men det gäller att våga fråga och vara lite framåt, öppen och positiv för att lära sig. Att vara på praktik är då ett jättebra sätt att se hur "häslivet" fungerar och man kan då känna efter om det verkligen är något man är beredd att sattsa på - för det tar ALL tid :D

Ridskoleponnyn Ronjah tillsammans med Elin

Rangun fick sig ett dressyrpass efter lunch, samtidigt red Maria Uranos, Freja "Barris" och mamma Jolita. Sedan var det dags för programridning igen och jag skulle rida Mille - vilket gick ganska ok fram till galoppen då det tog tvärstopp :S Känner att detta börjar tära lite på mig och jag har verkligen lagt såå mycket tid och jobb på honom och så hittar han då på något nytt.. Jättetrist att det är så svårt att få tag i Pether för träning för detta skulle verkligen behövas.

Pappa började med Ranguns hovar strax innan ja skulle åka :) Min duktiga häst - visst ser han avslappnad och lugn ut??
Fina!
Ni som hängt med från Ranguns start hos oss vet att han inte var sk. lättskodd till en början. Pappa fick droga honom både en och två gånger för att kunna sko alla hovar. Han var hysteriskt rädd och värst var det när sömen skulle slås i :S men pappa har verkligen gjort ett enormt jobb med honom och nu är han (nästan) som vilken häst som helst att sko. Med nästan menar jag att hon är väl i det närmaste okoplicerad i själva skoningsmomentet men kräver självklart fortfarande en säker han för skulle något hända så skulle man troligtvis får börja om från början igen - så känslig är han.. 
Han fick ju en luva för ett par år sedan också men isydda gummiöron som gör att han hör iprincip ingenting den hjälpte också en del men som ni ser så kan han stå utan hjälpmedel nu :D
Tur vi har världens bästa hovslagare - vi får alltid väldigt fin och bra kritik om hästarnas hovar av bland annat veterinärer.

Nu ska jag se om jag kan baka ihop nån god efterätt sedan blir det lite jobb med hemsidan igen :)
ekelunds-stuteri.se eller ekelunds-ridskola.se

Kram Madde

?

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 17:24:37 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Är det ingen av er läsare som har några kommentarer till filmerna på "Ture" & "Nisse".. ???

Eftersom jag varit hemma som sjukling idag har jag passat på att dra mitt strå till stacken vad gäller städning i det här hushållet. Eftersom jag alltid kommer hem mellan 2-4h efter Anders så brukar han oftast städa, tvätta, laga mat osv.. Passade på att rensa ur garderoben också - det behövdes. Kul när det är rent och fint - mindre kul när Anders sen kom hem och sa att han skulle riva badrumstaket :S Gissa om det blev sågspån, flisor och damm överallt :S..

Jaja bara fram med dammsugarn igen..

Har under dagen suttit en del vid datorn, trist att jag inte kan fixa med hemsidan ifrån den här datorn. har iaf kollat lite bloggar och sånt - finns det några som är intresserade av en tävling i bloggen??
vad skulle ni isf vilja tävla OM??

Finns ju massa kul man kan hitta på som pris osv..

Min 4:e prisrosett som jag och Rangun red ihop till i MsvB i sommras :)

Kom med förslag!!!

Kram Madde

My crazy horse..

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 08:43:00 | I kategori: Hästarna | 6 kommentarer

Nu har jag kikat på videon ifrån fredagens start i Farsta och det såg ju inte helt komplett katastrof ut så det är väl lika bra att ni får se hur han gick :)Ja han ser ju inte lika rädd och spänd ut som han kändes..

Vad tycker ni?

Kram Madde

Inge bra..

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 08:40:15 | I kategori: Hästarna | 4 kommentarer

Mådde skit när ja äntligen kom hem igår, halv nio efter ett långt tävlingsmöte, och jag mår ännu mer crap idag :S
Var så himmla glad och på G på dagen igår då jag fick ett roligt samtal ifrån "ponnysarna" - på måndag kommer hela TVÅ ponnyer som jag ska ha på utbildning i 1månad till  att börja med!! De är fyra år och kanonfina :)

Efter detta gick sedan dagen bara "utför", mest för att det kändes som att den aldrig skulle ta slut och jag kände mig så förskyld :S Tror jag har tagit på mig alldeles för mycket att göra den närmsta tiden, plus att mamma och pappa ska åka bort. Men det löser sig säkert - det gör det ju alltid på ett eller annat sätt.


Nibson


Denna ska också ut på hemsidan sedan :)


Tuareg

"Ture"

Tyvärr lyckades Amanda stå lite ivägen men visst är han ganska fin?!

Kram Madde

Nya regler ställer krav på dressyrryttare

Publicerat: 2011-03-15 Kl: 23:18:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu har man ändrat systemet på TDB vilket betyder att man ej blir bortlottad längre så när klassen är full så stängs möjligheten att anmäla ner och att man hamnar på reservlista. Så nu måste man vara på hugget när anmälan öppnas till varje tävling.
Mariefreds Ridklubb har lagt in en ny tävling annandag påsk - MSV:4 + Georges då det är mkt dåligt med dessa klasser runt omkring.
Tex så finns det ej några möjligheter att ut och starta innan div I som startar här 17 april, för MSVB:4 ryttarna.

Idag öppnades påsktävlingen och sedan 18 ikväll så är det redan 21 anmälningar i Georges!

16 april är det div III och LB:2 är redan full om man ej rider i lag och 17 april är MSVB:4 också full! Så vi kommer få långa tävlingsdagar.

Sitter själv i tävlingskommitte´n och i år har ridklubben satsat på träningsbidrag till alla ryttare som också ställer upp som funktionärer så förhoppningsvis kommer funktionärerna strömma till i år:-)
Vi brukar  i o f s ha mkt funktionärer men det är ju alltid svettigt innan man kommer igång, det dyker alltid upp folk som ej skrivit upp sig tex.
Ja så ni som tävlar - ha koll på vilken dag tävlingen "öppnas".
Så får man hoppas att fler klubbar annordnar tävlingar så att alla får tillfälle att starta i de klasser man önskar.

God natt
Ann

Inte tid att blogg

Publicerat: 2011-03-15 Kl: 10:48:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är det ett tag sedan jag skrev men Sofia är ju dålig att blogga. Sofia var i Botkyrka i lördags och hopptävlade på fina Bosson o Millet. 90 o 1.00 m två rosetter blev resultatet. En på varje häst. Duktig lektionshäst vi har han var felfri i 90 men lite trött enligt Sofia i 1.00 m och hade där en rivning men det är väl inget att bråka om. Första gången han var borta och tävlade 1.00 m om jag minns rätt. Millet hoppade hus - har varit inne på madicks hemsida och sett bilder på hästarna han var duktigt mkt över hindrena. De såg små ut när han var nästan upp i toppen på ngt hinder vid hinderstöden. Han såg ut att tycka det varroligt också dubbel nolla i 1.00 m. Bra jobbat nu är nog Sofia på gång! Men idag ska jag ha "min" hopphäst Bosson på Erikträningen. Sofia ska vara med på Kolibri för första gången ska bli spännande att se hur det går.
Tävlingsmöte i kväll efter träningen också.
Nu är det dags att ha lektion för gymnasiet.
Ann
PS hoppas bilder kommer snart DS

Jumping

Publicerat: 2011-03-15 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Sofia & Simsalabim

Sofia & Tamira

Hopplag div 3
Från v. Olivia Eriksson - "Benny" Angelica Porsin - Nejlika Alva Åbrant - Gordon och Fia på Samantha
HELA tre ridskoleponnyer!!

Sofia på vår uppfödning Zephyros ( endast ett öga pga skada) som vi sålde för ett par år sedan

Ja och Helios!!

Vilket är ditt bästa/första hoppminne??

 Kram Madde

Bildbomb måndag!!

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 21:53:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi tagit hela 100 bilder under dagen! :D Stallen var färdiga redan strax efter 9!! bra jobbat av oss.. Jag mockade vårt lilla stall och Charlotte hjälpte mig med fodringen där. Fia, Freja och Maria mockade och fodrade stora stallet och sedan utestallet..
Måste börja med att tacka för alla fina och roliga kommentarer till dagens tidigare inlägg med bilder ifrån förr!! Jättekul med så många kommentarer - keep it going!


Sedan efterföljde mycket ridning och sedan lektioner för min del..

Började med Ture som också filmades till hemsidan

Superfin pålle!! Förhoppningsvis blir det någon tävling på honom under våren :)

Poseidon var jätteduktig och jättefin idag!! Fia och jag hjälptes åt och jag travade faktiskt en kort bit och det var enorm skillnad mot i november, han är så mycket starckare, stadigare och mer välbalanserad nu :) jättekul..

Sedan Gaias tur som fått vila några dagar

Fin fin eller hur??

Huvudbild..

Samtidigt red Freja på "Barris" El Barcelona

Barris,,

Därefter red Fia Gordon jag "Nisse" och Maria G red fram Jolita till mamma.. Så nu har jag filmer på både Nisse och Ture till hemsidan.

Fina Nibson - ja förstår inte hur vissa inte gillar att rida honom, han är verkligen fin och väldigt okomplicerad.
Vad tycks??

Maria & Jolita
Mamma och Jolita

Våra FINA ridskolehästar!!

Fia & Kolibrie - som börjar bli mycket fin och inte lika kort i halsen..

Kram Madde

Ooold pictures!

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 11:00:00 | I kategori: Allmänt | 11 kommentarer

Fick ett härligt mail av "Cally-Jenny" men "söta" bilder ifrån unga dar på Ekelund!!

Är ni redo för här kommer de!!


Vi mjukstartar lite mer en ponnybild på underbara LUKAS! Hur många av er läsare minns eller kanske till och med har något roligt rid/stallminne tillsammans med denna ponny??
Skriv en kommentar!
Själv har jag haft superkul med denna ponny dår vi på sommrarna red ut massor och mös i skogen där vi letade nya ridstigar osv.. På den tiden kom ju hästtjejerna ut till stallet på lov och helger för att umgås med både hästar och varandra - grymt kul hade vi för jämnan. Förstår inte varför alla barn/ungdommar idag bara sitter inne i stan istället för att åka till stallet :S


Såhär kul hade vi om dagarna.. Ska se om jag kan namnge alla på bilden.. Från vänster Johanna Karlsson, undrar om tjejen i rosa tröja inte är jag? Hmm isf sitter jag på Johanna Sandmark och till höger har vi Rebeca Olausson samt lilla Lukas förstås!


En rundkindad Madde med jag gissar på Aramis men jag är inte helt säker.. Ser ut som vi hopptävlat kanske?


Detta minns jag som om det var igår (nästan) vi brukade ofta sova i klubbis, då såg det lite annorlunda ut jämnfört med idag. Just denna kväll hade vi make-up på schemat därför ser vi ut som "skräcködlor" haha
Från vänster har vi Jenny Almqvist, jag själv, Anna Rose'n och framför ligger systeryster med smink i hela fejjan :P Vi brukade "sova" i sovsäckar och hade grymt kul - sömn blev det ju sällan så mkt av..


Ännu en övernattningsbild.. Vet inte helt säkert vem blondinen i lampskärmen är men gissar på Susanna Toll? I mitten har vi iaf Johanna Sandmark och jag gissar på Jenny Almqvist i botten - hon brukade få stå ut med det mesta :P


Gumman!! Kul att vi faktiskt pratade om henne idag.. Denna bilden ska in på hemsidan & den på Lukas såklart..
Gumman kom till ridskolan tillsammans med Bonzo och de köptes av en hästhandlare. Hon var en egensinnig dam med mycket egen vilja.

Måste jag leta igenom mina egna fotosamlingar efter fler godingar :)

Kram Madde

Sabine Rueben

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 19:22:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja fick ju bland annat ett superfint ylletäcke av Sabine då jag jobbade hos henne för 1,5 år sedan nu.. Tycker det är så fint och vill inte "förstöra" det så jag använder det ganska sällan :( idag fick iaf Mille ha det vid fram och avskrittningen på programridningen!


Fint?
Idag fick både Mille och Rangun ha cremefärgade lindor och schabrak eftersom jag hade beiga ridbyxor - tyvärr inga bilder på detta..

Men kan glädja er bloggläsare som gillar bilder att det framöver kommer bli massor med sånt! För veckan som kommer nu ska vi ha två duktiga praktikanter plus att min kära syssling kom idag och ska stanna några dagar så jag sätter min kamera i hennes ägo imorgon!


"Lotta" och jag på bröllop för hmm 3 eller 4år sedan.. taskigt minne :S

Kram Madde

MsvC:2

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 18:35:15 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Mille kändes lite trött i kroppen idag, mycket förståeligt då han haft en tuff vecka men hårda träningspass och hopptävling men två starter igår. - FORTFARANDE INGA HOPPBILDER!! :S Katastrof..

Han kändes fin igenom största delen av programet men när vi kom till galopplängningen utmed långsidan tog det såklart stopp. Längningar utmed långsidan är vår absolut svagaste punkt känns det som. Här kommer protokollet iaf.
Tycker vi kunde fått 8:a även på denna uppridning för den kändes kanon och vet inte riktigt hur jag skulle kunna göra den ännu bättre..
Ganska jämna siffor & många 7:or :)
Här fick vi nu lite lågre då mellangaloppen kom och sedan tappade jag honom en halv sekund i den förvända och då böt han minsan (rent och fint - konstiga häst)
Ganska duktig måste jag säga, de där missarna drog ju ner slutprocenten ganska mycket då det även var koeff 2 på flera av poängen..
Ska vi bara få till detta på tävling också.. Nästa start blir på söndag, Gripens RF, där vi ska rida en LA:1 - han måste ut och "luftas" och gå innan div 1 kör igång sedan och det är ju så sjukt dåligt med tävlingar :S

Kram Madde

Programridning på schemat!

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 17:47:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi haft programridning och lagträff för de som ska ingå i våra 2 (!) div 1 lag under våren. Jag var först ut med Rangun som kändes fin men vi fick en del missar mest pga missförstånd/komminukationsprblem och slarv ifrån min sida. Kan iaf säga att en av mina absolut startaste sidor vad gäller programridning nu är uppridningen och halten på medellinjen som vi belönades med en 8.a på.Som ni ser blev det en del låga siffror i galoppdelen men känns ändå som att vi är på rätt väg nu i vårt arbete och vis ak nu bara hitta tillbaks så vå jobbar och tänker på samma "våglängd"..Resten kommer senare för nu måste jag laga mat innan ja svimmar av hunger, blev lixom ingen tid för lunch idag :S

Kram Madde

Roadtrip genom Sörmland!

Publicerat: 2011-03-12 Kl: 16:59:19 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Jopp jopp! Idag har jag varit och sett stora delar av Sörmlands landskap på min resa till och från Hofsta utanför Kartineholm. Där kikade jag på fina ponnyer :D Mer om detta inom kort!

Hehe söt bild :P Jag på Fajans för typ 10år sedan kanske - mkt vacker (och svårriden) ponny!

Idag körde vi en liten variant på Ebbas lektion då hon istället för att rida sin vanliga 1h lektion på en ponny red 30 min först på Gordon - knoppad och fin, hon börjar lära sig de var riktigt snygga dessvärre lossnade ngn så öva - öva - öva. Sedan mockade jag och tog hand om Rangun, han fick gå på skritten i 30min och en ordentlig rykt. Detta medans Ebba fixa Gordon och sedan Grappan för ännu ett "kortpass".. Vi värmde upp och red sedan igenom LC:2an med både ponnyerna, därefter lite repetition av de delar som blev lite mindre bra. Duktiga Ebba och fina ponnyer!

Nu ska vi, ja o Anders, strax iväg till en kompis där det tydligen ska tittas på melodifestivalen :S men men blir nog trevligt även om jag inte är något fan av själva tävlingen, tycker det har blivit så "stort" och utdraget.. Mamma ska visst sova hos oss ockåså för hon ska på Stig Boogie Band och ölprovning här i stan :) Trevligt

Ska kika på videon ifrån gårdagens start, får se om jag ens lägger ut den så ni får se på eländet då min pålle tror att plastblommorna ska anfalla.. :(

Kram Madde

och så var de bara fyra..

Publicerat: 2011-03-12 Kl: 08:53:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja tänk vad snabbt det kan gå ibland. Igår kom ju som sagt Tove och Nejlika veterinärbesiktigades, papper skrevs och sedan åkte hon direkt till sin nya familj :) Hoppas nu hon får det bra!
Mamma berättade att Tove tyckte vi hade väldigt friska hästar vilket känns superkul :) Hon besiktar ju en del hästar.
Nejlika

Jag red Limit igår igen och han var SÅ KANONFIN!!! Mamma kom också och beundrade honom :) Kul!

På tävlingen gick det däremot sådär :( det började med att deras vägbeskriving från ryttaremeddelandet var fel så alla som varit i Sthlm vet hur det kan vara att inte hitta. Har man sedan ett ekipage på typ 10m så gör inte det saken lättare, efter vägledning ifrån deras sekreteriat kom vi tull slut fram men då hade de fått flytta fram mig till startnr. 23 istället för det jag hade tidigare 6. Så nu fick vi vänta, vänta och vänta lite till men de hade mysig kafeteria och vi hade trevligt sällskap ifråm av Siv Birgersson och min morbror och Malin.
Han kändes fin p¨å framridningen men det var lite trångt på 20'40m med stundtals 7 hästar, han var också rädd för sin egen skugga i början då de hade annorlunda beslysning.
Väl inne på banan sedan hade de dressyrstaket och bokstäver med stora platsblommor i - blommor är INTE Ranguns favorit. Blev superspänd då vi kom in och efter ett par varv var han "okej" men utmed den ena långsidan så stod bokstäverna precis vid staketet så blommorna var "nästan" inne på banan vilket gjorde denna långsida mycket svår. Jag lyckades iaf lotsa runt honom genom programet, fick rida till 110%. Slutresultatet blev som väntat inte så högt drygt 56% Domaren hade ändå fina kommentarer längst ned och verkade gilla oss så det var ju synd att han inte kunde hålla sig i skinnet 5-6min.
Bara att ta nya tag..

Nu ska jag skynda ut att fixa med Rangun och sedan ha lektion för Ebba!

Kram  Madde

ekelunds-ridskola.se

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 21:51:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Japp nu har det blivit ganska mycket ändringar och nya bilder ska lägga in videolänkar också till de hästar vi faktiskt har film på, såsmåningom ska vi ha film på alla hästarna!

Ronjah fick bli såhär fin i tisdags då vi fick besök, nyfriserad också - hon såg ut som ett troll innan :P

Lite svettig Limit efter dagens dressyrpass med "storastyster"

Nylagd spångång!! UNDERBART.. Ska vi bara se till att "folk" krattar rätt så vi får behålla den.. Krävs en viss känsla och en del träning för att kunna kratta en spångång på rätt sätt. Det får INTE följa med massa spån utan man krattar ovanpå för att få bort hö osv samt göra det snyggt -vi krattar alltid fiskbensmönster.

Det krävs enorma mängder vatten på en spångång, speciellt då den är nylagd. Man vill att det ska bli som en hård "skorpa". Vår brandslag är väl inte av de bästa slaget (lite dåligt tryck) och det tar mycket tid att stå och hålla slagen så jag uppfann en "vattenspridare" hehe.. Det gäller att vara lite fyndig när man jobbar i stall - det ska gå fort, vara arbetsbesparande och självklart förstaklassigt resultat! :D

Kram Madde

Tidig dag :)

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 18:17:05 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Japp idag har allt flutit på mycket bra och "smärtfritt" :) jag började med att rida dressyr på Rangun på morgonen & han kändes fin, mamma tyckte han såg bra ut så det känns ju bra inför morgondagen.. Min plan är att rida ett kort pass hemma på em innan vi sedan åker till tävlingen som börjar kl. 18, jag har startnr. 7.
Då kan jag bara värma lite kort innan start sedan, har aldrig varit i Farsta förut så jag vet ingenting om den anläggningen.

Imorn så!!

Sedan stallfix och Sofia hade ju som vanligt barn ifrån skolan ett par timmar på fm. Lunch och kl.12 åkte sedan Fia, mamma och två från stallet Sofia B & Johanna B till Arphus med Mille för att hoppträna för Pether. Guess what?! Fia druttar i backen!! Får väl skaffa en sån handikappsadel där man kan spänna fast ryttaren om hon inte ser till att hålla i sig :P hehe Hon gör förhoppningsvis ett eget litet inlägg här i bloggen ifrån dagens träning..
Mamma sa att Pether nog tyckte han var mer hopp- än dressyrhäst.. Högt fick de hoppa också :s HU!
Jag sa till henne att ta med kameran så kunde ju någon fota - men ICKE!! Hopplösa unge - jag har ju nästan inga bilder på Mille alls då han hoppar.


Medans de var och roade sig på träning hjälpte jag far att köra in nytt råspån till stallgången samt vattna detta.. Supersnyggt, skönt och tyst är det nu i stallet.. har tagit bild men lägger in de senare ikväll för jag har lovat att vi ska se en film och så har jag massa jobb med hemsidan som väntar :P Jag har redan gjort lite ändringar om ni vill kika :)
www.ekelunds-stuteri.se

Jag red även Fias pålle Limit på em, han tyckte det var jobbigt och likaså jag.. Hade mycket hjälp av gårdagens tuffa pass på Mille för jag hade verkligen med mig sätet!! Fick stundtals lite kramp i vänster överarm men ohh så fin han var :) Imorgon ska jag rida honom igen - han ville det sa jag till Fia.. Hehe
Fia & Limited Edition hos ERF i sommras..

Kram Madde

Blod, svett och tårar..

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 20:35:31 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja idag har det iaf blivit mycket svett! :P

Foto: Erika Torrång
Rangun först ut för ett dressyrpass som inte skulle bli så långt men slutade med att vi höll på 1h iaf :S Lite svårt nu efter Pether träningen i måndags, stundtals blir det bra men sedan tappar jag honom blir väl bättre när jag kommit in i det lite mer. Red igenom programmet som jag ska tävla på fredag i Farsta - MsvC 2, gick väl lite sådär. Tycker det känns lite forcerat stundtals.

Innan lunch hann även och och syster med lille Poseidon, han är som en helt ny häst jämnfört med i höstas. Han går först och främst av sig själv, man behöver inte jaga runt honom då man longerar och han har mycket bättre respekt för människan på marken. Han galopperar också utan problem på linan, vilket är svårt för yngre hästar i början - styrke och balans - grej. Gick kanon att sittaFia  vågar inte riktigt gå på honom så han går fram ordentligt då han blir lite seg och "dör" när jag sitter på, men är ju ganska förståeligt efter våran resa i november :P

På em var det dags för ett dressyrpass på Millemannen.. 1h & 20min senare var vi färdiga - mycket svettiga båda två. Herregud vad man måste rida på den hästen, när jag började var jag färdig att "ge bort" honom till första bästa person som klev in genom dörren - men ingen dök upp så det var ju bara att tragla vidare och sedan kom även mamma för att hjälpa. Red igenom MsvC:1 två gånger och avslutade passet men mer skolor då dessa blev lite sådär, för raka, då jag re programmet. Han blev verkligen så super kanonfin sista 20min men VARFÖR ska han vara så sjukt svår och stooor?!!
"Mr Big Man" på framridning, Eskilstuna RF

Sedan hade jag som vanligt mina "45min" barn mellan 17'15-18'00. Skulle ju kört igång Grönt Kort kurs idag men då jag inte fått böcker ännu så flyttade jag fram starten till nästa onsdag istället.

Kram Madde

Limited Edition

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 22:02:43 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Hittade lite gammla bilder på min stora bebis ska ta nya imorgon så ni kan få se skillnaden!  Inte mycket fläsk på denna kuse!

Huvudet är så stort att man knappt ser kroppen...

Inte mycket till hals heller!
Dessa foton är tagna 2008-03-19 så nu har jag haft honom i TRE år, fina fina häst.

/sofia

Helios

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 20:01:45 | I kategori: Hästarna | 5 kommentarerHelios
Val. -00 e: Troll 660 - Epson

Anders hittade mitt gammla USB minne och där hade jag massa bilder på min gammla stjärna Helios!


Jag HOPPAR belive it or not! Men denna häst var hinder inga problem.. :)


Åhh.. Är han inte vacker?


På vår sista tävling tillsammans hos Eskilstuna Sportryttare


Foto: Christina Crafoord


Hopp!
Sista tävlingen.. Se vilket blankt och välputtsat kandar! Rangun står bredvid..

Ponny på G?!

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 19:50:13 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Japp japp.. Idag var hon som föder upp ponnyer hos oss för att titta och prata lite och det kändes mycket bra, superkul och självklart spännande.. Alla tycker väl jag är galen som vill ha ponny men hallå varför inte? Så mycket enklare med en liten häst jämnfört med typ Mille :P Jag har alltid "brunnit" lite extra för ponnydressyr tycker självklart att detta ska bli så kul. På lördag ska jag åka för att titta på de fina ponnyerna :) Förhoppningsvis får ni sedan se mig strutta runt på små ponies inom en snar framtid.

Typ såhär kanske? ;P hehe jag på min fina gammla ponny - Armstrong "Amsen". Tror detta togs vid invigning av ridhuset. Jag och Amsen tävlade t om LA dressyr, kanske att jag red FEI's Inledande prog. för ponny en gång också :) Många år sedan nu..

På morgonen handlade jag först mat till gymnasiet och sedan blev det ett dressyrpass på Rangun, bland en massa skräp - hinder :S Gick bra han fick gå på ordentligt framåt, precis som igår på Arphus. Blev ett ganska kort men mycket intensivt pass.
Till lunch lagade jag köttsoppa med ugnsbaguetter, blev smaskens! Hade lektion för Emma på sin Sixten på em, hon fick inte riktigt till det så jag satt upp på honom några varv - inte helt lätt ponny men Emma gör ett jättebra jobb med honom. Han är ju pytteliten också, vet inte hur hög men han är ju supersmäcker men gick ju bra ändå..

Sedan hade jag teori med "projektet tjejerna! idag pratade jag om vad man ska tänka på osv då man ska köpa häst/ponny. Ett ämne man kan tala läänge om :) Men mycket viktigt då alla självklart skulle vilja ha en egen ponny om de fick men handlar ju om så mycket mer än det först och främst måste man ha föräldrar som är intresserade och är villiga att lära sig och framför allt har tid att ställa upp. För att ha häst tar massa tid och kostar självklart ganska mycket pengar.

Nu har jag just klämt i mig en stoor semla!
Mmm.. Någon annan som ätit semla idag??

Kram Madde

Ja då var veckan på gång på riktigt

Publicerat: 2011-03-07 Kl: 23:09:01 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Tuff dag idag.Snabb mockning sedan snygga till Arro Bells man inför träningen på Arphus. Packa o sedan iväg. Väl på plats så blev Pether lite förvånad att jag kom med Arro Bell. Han frågade om en så gammal häst går att påverka så mycket mer...kul att han sedan tyckte att han var så fin och att han aldrig sett honom så fin innan. Dessutom att man ej kunde se att han är så gammal och det stämmer ju ganska väl.
Det gav mkt energi träningspasset, som vanligt så handlar det om formen o grunderna.
Efter en snabb lunch och ett antal telefonsamtal så var det bara att sätta igång med en massa planeringsarbete inför gymnasiet imorgon. Har ju även haft teori för mina måndagsgrupper och avslutade kvällen med hoppträning för 6 flitiga elever. Roligt med hoppning men kl hann bli 22 innan jag kom in.
Så nu är väl det dags att sova så man är utvilad imorgon bitti.
Godnatt
Ann

Bilder

Publicerat: 2011-03-07 Kl: 21:50:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fick ett mail med lite fina bilder av Erika Torrång, jag ska ha några till hemsidan då jag vill ha lite fler bilder på våra fina skolhästar :) jag ska även lägga in länkarna till videos på de hästar vi har det på..

Snygga Jolita med Angelica "Ange" Porsin..

Uranos och Maria Granberg

Han är nog ändå vår absolut bästa häst :) Kan gå med ALLA och är dessutom välutbildad och jättefin att rida..

Lerig PONNY! Bishops Lough Little Gent "Gent" Systers fina gammla hoppeponny som sedan skolades om till dressyrponny och sedan hamnade i verksamheten, nu en av våra mest populära hästar..

Jag på liten pooony! Gordgeus Boy "Gordon"

:D

Tack Erika!

Kram Madde

Min stjärna!

Publicerat: 2011-03-07 Kl: 21:23:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har jag och mamma varit på Arphus med Arrobell och Rangun. Jag är verkligen kanonnöjd med passet och Pether är så grymt bra! Han passar mig perfekt!! Jag och Rangun fick jobba ganska ordentligt, väldigt svettiga blev vi båda två. Vi fick "blåsa runt" i full galopp och trav för att få igång honom och att ta bättre stöd på bettet. Fungerade SÅ bra :) På slutet sedan fick han riktigt fin trav med härlig schwung i steget..

Är han inte fin? Taget 2010 hos Gripens RF

Dessvärre lyckades han återigen trampa sig själv på vänster bak i transporten - trotts lindor, boots och stora transportskydd :S Alldeles blodig var han när vi kom till Arphus, var ingen större fara men blir så frustrerad varför kan han inte hålla isär sina ben och "fötter".. Upptäckte idag att muggen jag trodde han fått på vänster fram och bak (vita ben) som dök upp för ett par veckor sedan inte är någon vanlig mugg utan verkar vara samma konstiga åkomma Helios fick en höst. Vi testade allt på honom utan större resultat och han hade det på sitt vänstra bakben som dessutom blev mycket svullet :S Ganska trist..

Mille fick sig ett dressyrpass på em, idag ble det kandaret - inte helt bra val insåg jag efter en stund då han kröp ihop och släppte.. Han fick iaf jobba på ganska mycket framåt även han så han blev ganska svettig..
Nästa vecka blir det väl Mille som får ta en tripp till Arphus igen, Pether var ganska trött och "utjobbad".. Härligt med hästar - nästan inget jobb alls :S

Sedan hann jag faktiskt med Ture också innan mina lektioner :) På med Ranguns kandar som satt som ett smäck! Han var ganska obekymrad och fungerade riktigt bra med det, bytena var däremot inte lika okomplicerade som jag trott men fick ändå till ett par fina till vänster och ett till höger där han tyckte det var lite jobbigare..
Fin häst :) lagom storlek också..

Först hade jag mina söta 30*30 barn och sedan min dressyrgrupp med fyra härliga tjejer som idag fick rida på ordenligt framåt efter uppvärmingen "a la Pether" ;P haha Ja det fungerade mycket bra för alla och sedan tränade vi på mellantrav på diagonalen och avslutade sedan med ryggningar.. Duktiga elever!

Kram Madde

Perfektionist

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 17:19:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Japp! Det ska vara jag det, kanske inte om ni frågar Anders för han tycker jag är lite slarvig hemma - kläder,smycken & hårprylar överallt :P
Men när det gäller hästar och som idag visning av hästar för spekulanter så ska det vara snyggt och prydligt - väl förberett.

Tog med kameran till stallet men det blev aldrig tillfälle att fota de fina hästarna. Nejlika fick fina knoppar i manen men inte i pannluggen då hon passar väldigt bra i sin fluffiga fina lugg utsläppt. Vita lindor runt om en välfriserad och utredd svans & när det kommer till utrustningen så är den nyputtsad och med vitt schabrak på sadeln. Amanda V var snäll och hjälpte mig med att puttsa tränsen igår då jag fick lite brottom.
Ja såhär fin blev hon, bilden är ifrån då vi gjorde videon till annonsen.
Spekulanterna på Nejlika verkar verkligen super och jättetrevliga, så det vore kul om de vill ha henne men jag tror de blev ganska förstjusta så förhoppningsvis hör de av sig imorgon med ett positivt besked :)

Sedan dags för Gaia och de skulle ju komma vid 13 men det dröjde ganska mycket längre innan de sedan kom så jag hade ju hunnit rida en av mina hästar mellan men nu var ju tanken också att de skulle få vila idag.
Gaia fick knoppar i både man och pannlugg - hon har så vackert huvud så en pannknopp är ett måste! Gaia fick faktiskt cremefärgade lindor och schabrak - snyggt.
Hon var jättefin då jag visade henne och vi tog även fram ett hinder som jag hoppade, i dressyrsadel hehe, hon hoppade så fint och obekymrat iaf. Det såg bra ut när de sedan provred också, får se  de lär väl höra av sig imorgon kanske :)

Jag och Gaia..

Jag skrev ju i morse att vi skulle titta på ponnys men det blev ändrat då klockan rann iväg osv. Nu ska hon som föder upp de fina ponnyerna komma till Ekelund i veckan för att titta och disskutera istället. KUL!

Kram Madde

Städa? :S

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 09:18:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inser att jag verkligen måste städa lägenheten innan jag åker till stallet :S Gud va tråkigt.. men ser ut som ett bombnedslag efter gårdagkvällens snabba på klädnad samt min ouppackade väska ifrån förra helgen i Göteborg.. Trodde jag skulle ha massa tid på mig igår innan jag skulle bort men insåg att det skulle bli stressigt då jag trodde jag bara hade 1,5h på mig då jag åkte från Ekelund. Pratade med Christina och hon upplös mig då om att jag bara skulle ha 30min på mig innan jag var tvungen att åka igen.. Så det blev räserfart och 30min sen blev jag till slut.
Hade också glömt mitt smink i Mariefred men hade lite extra så det var ju en väldig tur!
Jag i en av mina nya klänningar :) och Calle

Gårdagen var som sagt hektiskt med tre lektioner på morgonen - vilket gick mycket bra med alla elever. Kul att visa Nejlika också, hon var superfin och skötte sig utmärkt. De ville se att hon kunde hoppa också så jag fick hoppa ett litet hinder på typ 60cm :D Kul kul..

Amanda hjälpte mig med Rangun och Gaia för att jag skulle hinna. Jag red Rangun en stund, han kändes kanonfin så det kändes lite trist att jag inte fick rida hela passet, så gjorde Amanda iordning Gaia och kom ut o skrittade fram henne så bytte vi sedan häst.

Idag ska jag först visa Nejlika kl.11 så hinner jag förhoppningsvis rida någon häst innan det sedan är dags för Gaia vid 13-13'30.. På em sedan ska jag och mamma åka på "utflykt"! Minns ni för någon månad sedan då jag skrev att jag haft ett spännande samtal på vägen hem från stallet?
Sedan fick vi sjuka hästar osv så det har dragit ut på tiden men idag ska jag åka och prova ponnys! Jag har kollat lite efter nån ungponny att köpa för att utbilda och sälja och då jag ringde på en annons blev det som så att hon undrade om jag inte ville hjälpa henne att utbilda sina ponnyer då hon föder upp ponnyer utanför Katrineholm. Så jag har mailat lite info och bilder och idag ska jag och mor åka dit för att titta, prova och prata om detta :)
Weiho me love pony!!

Jag och D-ponnyn Moonbeam på tävling på Vikbolandet för en väldans massa år sedan.. KANONFIN ponny!

Nu måste jag sätta fart..

Kram Madde

Lördag kväll och snart middag

Publicerat: 2011-03-05 Kl: 18:52:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Är väl min tur att skriva. Madde är ute på ngt skoj i E-tuna efter en lång dag på Ekelund. Så jag passar på medan jag fixar kantarellsåsen till lammet (biodynamiskt från Mörkäng i Häradskogen). Potatisen är dock köpt på ICA.
Nu håller ju snön på att smälta bort och det har ju varit dåligt med tjäle i marken. Så jag tänkte faktiskt se om jag får upp min potatis jag satte förra året.
Hann nämligen inte att ta upp all potatis - snön kom ju tidigt. Så om tjälen inte gått ner så djupt så kanske den har klarat sig?
Annars får vi slänga ut den till vildsvinen ute i kärret.
Återkommer om det om det är någon som är intresserad av om det går att övervintra potatis.
Idag har det varit fullt ös. Började dagen med att mocka åt våra hästar därefter ungdomsprojektet 1 tim + 2 tim vanliga lektioner. Idag hade jag uppsutten lektion för "mina" tonåringar. Kul som variation dessutom fick jag ju då hoppa själv också. Resten av familjen Friberg stod på backen o hjälpte till med hindren. Vi tränade på trekombination samt en linje med 4 galoppsprång. Vi hade även ett lydnadshinder på medellinjen som vi bytte galopp över.
Alla var superduktiga. Extra kul med Bungy då han på förra hoppningen inte gick så bra. Även Zacke var riktigt lydig o lyssnade bra på Circe. Archie hoppar nu riktigt bra Elin har fått låna en annan sadel och det + träning har gett resultat. Silver bjöd på mkt bra så Frida har fått mer flyt och en överraskning Jolita bara älskade att få hoppa med i denna grupp tjoho vad det var kul . Bra jobbat tjejer.
Spekulant på Nejlika som verkade nöjda därefter en snabb lunch som blev sen. Ett litet dressyrpass på Arro Bell och avslutade sedan dagen med två privatträningar. Så nu ska jag ta kväl och såsen är klar.
Godkväll
ANN

Bowling och middag med TK

Publicerat: 2011-03-05 Kl: 08:13:13 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Igår hanna tyvärr bloggandet inte med igen då det var ett ganska taight tidsschema :P
På kvällen var jag, mamma och pappa först  och hälsade på min farmor en snabbis på fika innan vi skulle möta upp resten av "Tävlingskomitten" på Strängnäs Bowlinghall, lyckades med prestataionen att bara bryta EN enda nagel ;P hehe.. de är ju inte så långa och välmanicurerade längre. Efter bowlingen där mitt lag vann - syster, pappa och Pether V ingick också i laget, åkte vi vidare till "Sju rum & kök" för en trevlig middag, det var överlag gott men alla hade vi väl önskat oss något mer - efterrätten drog ner betyget en del.
Kul ändå att äta där tycker jag då en "gammal" kompis till mig äger stället tillsammans med sina bröder :) Man är ju inte i Strängnäs så ofta längre så det är alltid kul att träffa en del från som jag säger till Christina "- den gammla goda tiden"  haha

Jag red iaf Ture igen igår morse, kanonfin speciellt i galoppen men inte helt lätt i speciellt traven. Jag sa det till mamam att ett kandar skulle han nog gå som en klocka på, på med det och så lär vi honom byten :) Då fick jag till svara att byten var nog inget större problem för det gjorde han "av misstag" en lektion för nån helg sedan tydligen.. Kanon! Nästa pass blir det alltså galoppombyten! Vore kul att ha en del skolhästar som kunde gå MsvB..

Sofia aggerade jag hästskötare till då hon red Kolibri, Mille & Limit sedan red jag ett mycket bra pass på fina Rangun. La upp stigbyglarna mot slutet av passet (tyckte han var lite obehagligt) jäklans vad bra det blev! Var ett tag sedan jag hade ett tyck senast utan stigbyglar - får ta tag i det igen. Några riktigt fina "trampsteg" fick vi till också :D

Detta är vår nya lånade ridskole ponny El Barcelona med sin ägare Josefin Erikssson, taget vi en hopptävling på hemmaplan för ganska många år sëdan..

Mamma och jag hjälptes också åt med Poseidon som var lugn och fin - trotts snöras och en pigg Kolibri i den andra delen av ridhuset.. Jag hängde och "dängde" men han bara är.. Känns mycket bra.

Nu ska jag ut och han  tre lektioner på rad. Först ut är Stella på Lady 8'30 sedan Projektet 9'30 och direkt efter Ebba 10'30. Efter detta ska jag snabbt äta en macka eller nått och sedan förbereda Nejlika med knoppar och vita lindor inför visning för spekulanter 12'30.

Fullt upp med andra ord!

Kram Madde

Ensam hemma..

Publicerat: 2011-03-03 Kl: 20:07:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Japp inatt får ja sova ensam :( Lite läskigt faktiskt, tänkte först att jag kanske skulle stanna på Ekelund men så fick jag en smsavi från posten - två klänningar och ett par skor ifrån NELLY.COM!! Så då var jag ju tvungen att åka hem..
Anders är i Sälen med jobbet..

Idag red jag först Rangun i ridhuset på morgonen, känns som vi har en liten formsvacka - inget känns så där super som jag vill :S Hinner förhoppningsvis vända tills nästa helg då det blir tävling.
Han fick faktiskt två pass idag, han fick gå ut i snön och skogen en sväng då Åsa ville rida ut i det fantastiska vädret på Lady..

Mille fick sig ett dressyrpass efter lunch i sitt nya fina kandar!Hittade en stång i rätt storlek och så blev det ett vanligt tvådelat med stora ringar, ska byta till ett riktigt bridongbett sedan.
Han var iaf riktigt kanonfin idag! Fin samlad galopp där han riktigt "satte" sig och fick in de där bakbenen han faktiskt har :)

Jag red även Gaia en stund i ridhuset och avslutade dagen med att rida en av våra fina ridskolehästar Tuareg "Ture" en P.R.E som tävlat LA dressyr med sn förra ägare, tror jag ska rida honom direkt på morgonen imorn bitti igen..

Imorgonkväll är det bowling och middag i Strängnäs med klubbens tävlingskomitte.

Kram Madde

Jag och "Freddy" i Tyskland..Lite längtar man allt tillbaks..

Pappersjobb :-P

Publicerat: 2011-03-02 Kl: 21:57:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja när man arbetar med hästar så är det i alla fall omväxling på sysslorna. En sak som jag tycker mindre om är pappersjobbet. Jag planerar gärna kurser etc. Men att hålla reda på papper, sätta in i pärmar, fylla i närvarokort etc det går bort. (om man fick välja)
Härlig tur ut med finaste pållen på morgonen, mockning mm, lunch och när jag kom ut i ridhuset så höll Sofia o Amanda G på med nästa omgång hästar. Det såg så kul ut så jag sprang faktiskt ut i hagen o hämtade lille fine Bosson.
En väl så avancerad bana hade de byggt med bommar på marken förutom ett räcke med en svensk flagga på. Långa och korta galoppsprång, böjt spår och rakt spår. Riktigt kul var det.

Lite telefonjobb också då vi har hästar ute på annons tur att man har headset så man kan jobba på ändå. Fast ibland glömmer jag det som idag och då åker ridhjälmen på så kan jag stoppa telefonen innanför den.

Därefter så var det möte med klubbens SISU konsulent Jenni som är mkt trevlig och dessutom ridlärare. Bra med någon som är väl insatt i ridsporten.

Men det tog så lång tid med dessa s..ans papperen så det fick bli lite fil innan mina lektioner i kväll.

Imorgon så har jag ju inga lektioner (vanliga) däremot 4 privatträningar + en del hästar som skall ridas. Så dagen kommer att snabbt fyllas. Har i alla fall fått tag i Pether så det blir träning på måndag. Tror att det blir Rangun o arro Bell som få åka så får vi hoppas på en tid till med de andra.
Nu är det mera pappersjobb innan läggdags-fakturor :-P.
Ann

Some pics!

Publicerat: 2011-03-02 Kl: 21:21:04 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Lite skojiga bilder jag tagit med mobilen, laddar ju inte så ofta upp dem på datorn.. Bättre med min vanliga kamera :P


Buffy ska alltid ligga i knät, här på mamma, med huvudet i helt skum vinkel högt upp på armen..

Muta för att få Mille att börja dricka ur sin nya vattenkopp..

Hmm.. Vågar jag dricka ur den här konstiga prylen?

Rangun i sin nya grimma som införskaffades på Scandinavium, Mille och Limit har varsin likadan så de matchar!

HA HA HA.. Vem kan låta bli att skratta eller åtmisntonde le åt denna fanstastiska bild på min söta "bebis" till far.. Typ världens fulaste mössa han hade då det var sådär superkallt för ett par veckor sedan..

Coolaste hunden ever!! Ross i Maria G s solbrillor..

Natti natt!!

Kram Madde

Hallåå!

Publicerat: 2011-03-02 Kl: 20:52:44 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hörrni läsare- jag saknar lite trevliga/otrevliga, roliga kommentarer ifrån er! Vad som helst :P

Kan det vara något med en liten sk "Frågestund"??

Tell me!Jag och Millieboy på Arphus..
Mamma jagar Pether för att boka in träning, vore kul att komma igång ordentligt nu när hästarna är friska och allt annat fungerar någelunda igen.. men som många kanske vet så kan han ibland vara ganska omöjlig att få¨tag i :S Hoppas att jag kan få hjälp med Milles byten annars får han nog bli hopphäst, det sa jag iaf till Amanda Gullström idag då hon var med två av sina hästar hos oss och hoppade/bommövning.. Fia hoppade ett räcke med en svensk flagga hängande över med honom, kan säga att han hoppade upp sig ÄNNU mer än vanligt!
Tror hon hoppade ganska högt (enligt mig iaf) kanske 120-130? Amanda hoppade det hindret helt galet högt med sin pålle - absolut 150 iaf :S Jag var livrädd bara av att se på!

Vi red ut på Rangun, Limit och Arrobell på morgonen - riktigt härligt i solen och jag använde mina nya vinterstövlar för första gången..

Efter lunch red jag Gaia - kanonfin - blir galen om vi inte kan hitta en ny ägare till henne.. Hon är ju inte speciellt dyr om man säger så och okomplicerad att rida vi måste verkligen bli av med henne nu så vi kan få in andra hästar..


Mamma med Bell's Melete & jag med Gaia på fölmönstring 2010

Jag har även haft lektion för Åsa på Lady och imorgon ska hon rida igen :) Kul med elever som verkligen är ambitiösa..
Mina "onsdagstjejer" red ocks¨bra idag, de fick träna på att sitta ner i traven. Kommer bli mycket sådan träning framöver - UTAN stigbyglar!

Jag och Fia hjälptes åt med Poseidon också, jag longerade och sedan hängde jag och gjorde allt möjligt för att lära honom att det händer något på ryggen men han var totalt koollugn hela tiden.. Satt sedan upp ordentligt ett par gånger en liten bit, imorgon rider vi väl kanske ut skulle jag tro.

Fasar för helgen som kommer - blir fullt upp.. Kanske lite kul också..

Kram Madde

Nejlika

Publicerat: 2011-03-01 Kl: 22:21:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Här kommer video på Nejlika som jag lovade i torsdags!!

New fishes!

Publicerat: 2011-03-01 Kl: 20:55:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde ju skriva om min nya dressyrspecial grupp! Igår startade vi upp och ska köra i en månad på prov först - förhoppningsvis blir det en fortsättning :) Fyra söta elever har jag (max fyra skulle jag ha) det är tre tjejer med egen häst och så självklart mitt "dressyrfreak" Ebba som igår fick rida Grappan. Emma på "Sixten, "Bella" på "Chanel" och Stella på Lady..

På vägen hem idag åkte jag förbi Strängnäs för att byta bil hos mormor och morfar, vi fick ju låna deras Ford under helgen i Göteborg. Så jag passade på att åka ner på stan för att kolla på lite fiskar till akvariet, Djurmagazinet här i E-tuna har ju gått i konkurs :(

Ser ni den randiga "ålen"? Köpte fyra sådana då de helst vill vara flera.. Läskiga tycker jag :S
Tre stycken söta ganska små slöjstjärtar fick också följa med mig hem.. Lite nya växter blev det också!

Idag började jag med att rida Lady på morgonen :) Alltid lika kul.. Tror nästan att vi ska ta och börja med byten på henne, hon börjar bli så pass stark och stadig i den förvända galoppen.
Imorgon är det dags för Åsa att rida lektion igen.

Rangun fick gå ett lite kortare dressyrpass efter lunch, han hade ett alldeles blodigt ben då jag tog in honom ifrån hagen - klantarsle till häst!
Vänster bak. Han har på något vis lyckats få ett sår, misstänker att han sparkat/klivit på sig själv, emellan senan och benet. Vet inte hur han gör men har slutat förvånats över var min kära häst är kapabel till att ta sig för ute i hagen..

Apropå hagar så ska vi imorgon släppa unghästarna i den hagen Rangun gått i nu för där är det mest plaststolp och även blanktråd på den undre raden.. Idag stod nämnligen hagensvärsta gnagare - Carezza, alla gnager men hon är nog värst, och käkade på toppen av en stolpe som nu hängde på trekvart då den var iprincip helt av längst ned :S De har ju döda träd att gnaga på!!

Nya luddboots till Mille som han ska få ha vid tävling och kanske någon träning.. Eskadron är ju svindyra men hittade dessa "kopior" på Mässan.
Köpte även detta fina pannband med nästan svarta stenar, det var så billigt så jag kunde inte låta bli - 199kr.. Förhoppningsvis går våra unghästar snart att rida på igen efter allt som hänt :S Annars får väl någon lektionshäst ta det, men ganska mycket billigare än de andra "bling" pannbanden jag har :P

Vi hittade fodrade ridstövlar också! Inte så överdrivet snygga men definitvit varmare än mina Cavallo :P
MYSIGT!

Ridbyxor.. Hoppas de är bra för jag provade aldrig, mamma och Fia provade sina för vi köpte likadana. För jobbigt o varmt att hålla på och klä på och av sig när det är så där mycket folk och trångt..

Skitsnygg Kingsland tröja/jacka - ganska tunn. Hittade jag till extrapris, dessa är ju ganska dyra annars, fanns iaf en endaste kvar i XS så det blev perfekt!

En liten partyväska hittade jag i Nordstan! Den fick sin premiärkväll i lördags.. :)

Sofia hoppar Mille nu ikväll för Erik Berggren, de ska ju tävla här i Eskilstuna på lördag :) Så förutom Rangun red jag även Gaia och Nejlika på em, samt skötarmöte för skötarna.

Kram Madde

Inte bästa starten på veckan kanske..

Publicerat: 2011-03-01 Kl: 18:41:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja ber om ursäkt över att det inte vart något inlägg igår :S När jag kom in efter min lektion strax innan åtta insåg jag att datorn var kvar i stallet ocj jag orkade verkligen inte gå ut igen..

Igår började jag dagen med att rida Mille i ridhuset, han var kanonfin redan ifrån start :) Han brukar ju vanligtvis vara lite motspänstig och stel till en början men han var rund och fin, däremot var han skraj för "värmehörnan" och även hörnan där skottkärran står. Knäppa häst han går ju förbi detta varje dag! Riktigt nöjd blev jag iaf med passet, han fick gå på skrittbandet både före och efter..

Även Rangun gick ett dressyrpass, lite "ojämn" i formen då han studntals "dök" lite.. Han som brukar vara så fin efter att ha vilat ett par dagar.. Jobbade ganska mycket byten och min duktiga pojke gjorde hela tre "serier" med tre byten i vart annat :D Happy happy me! Även Rangun fick som vanligt gå på skrittbandet.
Jag och drömprinsen på DM i Nyköping 2010

Tove Björksten (veterinär som tidigare jobbat på Strömsholm) var hos oss på fm för att titta på några hästar, vilket var en väldig tur då en olycka hände när Arrobell gick på skritt bandet. En hund ( en av inackorderingarnas) gick troligtvis upp på rampen för att äta bajs efter Arrobell och har då kommit upp med bakbenet på bandet där den fastnade emellan band och ramp. jag stod och mockade på andra sidan väggen och hörde ett hemskt skik ifrån den stackars hunden. Sån himmla tur att det var Arrobell som gick på bandet för hade det varit någon av våra andra "nervvrak" så hade nog både häst och maskin varit skrot idag :S Tur i oturen alltså..
Tove fick avliva hunden på plats, verkligen tur att hon var hos oss för pappa som i vanliga fall får göra sådana tråkiga saker var iväg med hunden för att spåra ett skadeskjutet vildsvin.

Inte en helt bra dag alltså..

Efter lunch red jag Gaia som verkligen börjar få upp konditionen nu för hon har massor av energi, inte på ett dåligt sätt då hon bockar eller drar, utan alldeles lagom så hon har fin framåtbjudning.. Ganska svettig blev hon och det blev en stor hög med päls i stallet efter henne och Poseidon då de nu börjat tappa vinterpälsen. Mamma tömkörde Poseidon, jag kan säga att det var inte bara han som fick jobba - mamma fick jaga honom ganska mycket :P Är ju ett tag sedan han jobbade nu efter sparkskadan och sedan förskylning.

Sedan hann jag även med en liten ponny innan min första nybörjarlektion, Ronjah fick gå en stund i ridhuset och hon var superfin. Hon brukar ju annars kunna vara lite stark och motspänstig när man inte ridit henne på ett tag - KUL! Den ponnyn älskar verkligen att jobba!

Ronjah och Elin F på hopptävling..

Nu ska jag laga middag sedan kommer ett inägg om dagen!

Kram Madde
RSS 2.0