Fin fina hästar

Publicerat: 2015-10-31 Kl: 19:19:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår red jag Demeter på ridklubbens KM dock ej i KM klassen utan passade på att få starta Demeter i MSVB:4 jag kommer ju aldrig ut och tävla. Det var andra starten i klassen och det blev över 66 % kändes bra men det finns mycket mer att ta av på den hästen så det känns så kul att äntligen ha en häst som jag kan rida högre klasser igen det är ju ett tag sedan....
Idag var det hopp KM och det var jag med på jag och min kära pappa delade häst vi red Jaqueline båda två. Super kul och det blev en felfri ritt hinder mässigt men hon var sjukt taggad och het så det blev väl inte bästa rytmen.
Här kommer bilder på vår fantastiska belysning.
Jag har nu fått hjälp med att lägga in mina bilder i datorn av svärsonen Anders nästa steg blir att kunna vrida på bilden.....
Nu ska vi till slottspaviljongen och klubb fest samt prisutdelningar. Det blev en 3:e plats på Jaqueline efter Anna O på Bosson och Sofia som vann på Pommes.
Ann

KM vinst

Publicerat: 2015-10-30 Kl: 23:03:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Haha! Hur gick detta till?! Fick rida min elev Ebbas foderponny ikväll, Ebba opererades för några veckor sedan så jag har fått underhålla Ronjah några pass/vecka. Skulle ridit en ponny till - Seamie men när jag red igår kändes han långt ifrån redo att äntra dressyrbanan dagen efter, tyvärr - så fin ponny.
 
så för honom blev det hoppning - filmklipp hittar ni på min Instagram!! 
 
Kram Madde

Jippi!!!

Publicerat: 2015-10-28 Kl: 23:02:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen är ridbane belysningen på plats och igång. Jisses vilken skillnad lagom till klubbens KM i helgen kunde inte varit bättre.
Det är lika ljust som på dagen kan man säga. Tog foton med min mobil ikväll som går att se på facebook tyvärr så kan jag inte få in mina foton i datorn har ingen vänlig själ som kan hjälpa mig med det.
Lika bra att erkänna detta men den där mobil tekniken kan döda mitt humör på riktigt.
 
Idag har vi haft 12 glada barn/ungdomar här på dagläger. Har i alla fall hunnit rida lite och tömkört världens finaste 3 åring. Oj vad hon rör sig bra!
 
Ikväll har jag haft två roliga lektioner och avslutat kvällen med telefonmöte i distriktet. Imorgon är det ännu mera möte men då måste jag åka till Finntorp i Flen. Möte i TK där vi måste jobba med alla regler inför 2016 med allsvenskorna + DM och lite annat smått o gott.
 
Helgen är vikt för KM och KM fest på slottspaviljongen i Mariefred.
God natt
Ann
Finaste Helios som äntligen har börjat jobba så smått på ridskolan

Gym?

Publicerat: 2015-10-27 Kl: 19:42:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bra start på veckan känns det som :)
 
Igår han jag med 6 hästar, idag betydligt färre då mycket annat fanns på schemat. Pappa och jag började fundera på golvet i övre delen av sadelkammaren på sen em men han hade väldigt ont i kroppen (även om han inte säger det rakt ut så märks det ju så att säga) :/ och jag fick brådis till gymmet.
Känns som att jag börjar närma mig ngt av en rutin på träningen.. Målet är att jag ska dit 2ggr/vecka vilket varit lite si och så med mest pga min olycka/skada.
Tycker dock det är kul och motiverande med passen så tisdagar och onsdagar finns pass jag gillar och kan hinna med. 
Tror och hoppas att det ska ge mig fördelar och förbättring i ridningen och att jag ska orka arbetet bättre, längtar dock just nu till att kiropraktorn kommer hem från sin semester igen då jag fick känningar mellan skuldrorna ungefär samma dag som hon åkte..
 
Imorgon blir det full sprutt på morgon/fm då jag efter lunch ska till Ylva och ha träningar hela eftermiddagen!
 
 
 
Äntligen har jag lyckats publicera filmen på Seamie!!
 
Kram Madde

Mörkret råder.....

Publicerat: 2015-10-27 Kl: 17:53:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tungt att gå ut o jobba igen när det är så här mörkt. Nedräkningen till semestern har påbörjats kan man säga 34 dagar kvar.....
Tur att det är kul att ha lektioner i alla fall och att rida.
Idag är jag mycket stolt över mig själv har hoppat båda mina hästar på fm. Rolig övning som Sofia hade med sig från ett träningspass för Pether Markne för 14 dagar sedan. Då hon var på Arphus och hoppade Pebblan.
Sofia peppade mig och hjälpte mig är ju bara andra gången jag hoppat Melete och känner mig riktigt nöjd. Kändes enkelt.
Har även arbetat Samoa från marken hon har ju fått stå åt sidan i höst när vi haft så mycket att göra men planen är nu att hon ska ridas ca 5 veckor vila ca 3 veckor och sedan en slutspurt innan Madde åker på semester. För det blir hon som får rida henne om inte Sofia vill förstås.
Tufft att ha så många nya lektionshästar som ska utbildas + våra egna pållar och all byggnation som varit i snart ett halvår. Vi hoppas hinna isolera lite i veckan på ridhuset också.
Hittade denna bild på en ganska så nyfödd Demeter och hennes fina mamma Gaia hoppas att Gaia har det bra har inte hört något från nya ägaren. Samt att hon kanske fått bli mamma igen! Åren går fort.
Ann

Helgen över...

Publicerat: 2015-10-26 Kl: 23:00:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det har inte hunnits med någon dator på hela helgen. Jobb på lördagen sedan Ledare i fokus och därefter galan.
Tyvärr blev det inget pris för oss. Men vi känner oss ändå som vinnare!
Speciellt när vi kom hem igår kväll det stod en present till hela familjen!
Stort tack och tack alla som röstat på oss.
Söndagen blev inte som vi tänkt oss hade planerat för en helt ledig dag och fick ju det också men inte som jag tänkt mig min kära svärmor var dålig så vi tillbringade dagen med henne och fick tid hos läkare på vårdcentralen i Strängnäs slapp fantastiska akuten. Som tur är mår hon bättre nu. Var ju hästledig i alla fall.
Imorgon är det höstlovs läger från 08.00. Så även på onsdag. Kul med extra aktiviteter på lovet.
 
Ikväll har vi hoppat på lektionerna och det har gått riktigt bra. Kul med duktiga elever och hästar.
Klockan är omställd och det känns ännu mörkare nu men vädret är i alla fall fantastiskt torrt och härligt i hagarna. Sånt gillar jag snart nog blir det väl kladdigt igen.
Arbetet med belysningen på utebanan går framåt och blir klart i veckan!
Nu ska jag sova så man orkar med morgondagen...
Ann
 
 
 
 

Hagbilder

Publicerat: 2015-10-25 Kl: 20:27:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hur vanligt är det att kunna gå ute utan täcke 23 oktober?!
Höstvärme :)
 
En vild galopp (jag stod med hjärtat i halsgropen)
 
Så vackra killar <3
 
och fina höstfärger! 
Tänk om vi hade tid att fota hästarna i höstskruden - vore kul med lite uppfräschning till hemsidan och framförallt alla nya hästar vi har..
 
Kram Madde 
 
 
 
 
 

Söndag

Publicerat: 2015-10-25 Kl: 20:19:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ännu en vecka med elände till ända :( 
Fias älskade katt gick inte att rädda - stor sorg och mycket tårar. Baksidan av livet med djur i sin närhet.. 
 
Har ju inte skrivit på länge så vet knappt var jag ska börja. Blev tyvärr ingen träning för mig i torsdags då jag fick ta emot spekulanter som jag ej kunde styra till annan dag då de åkte långt  ända från Finland.
I fredags var det programridning för "Roggan" Roger Ohlsson, jag skulle från början ha ridit Küren med båda killarna men då jag känner att jag inte alls är där med Rangun och vi har inte heller hunnit träna alls på den så som hade behövts för att kunna starta nästa helg i Enköping.
Mille gick küren - första rundan gick väl sisådär men andra fick jag till betydligt bättre men lite tips från domaren :) men vi måste tokträna på skritten.. :/ F*n vad svår den kan vara - trodde vi lite kommit förbi det värsta då jag fick till det i Djursholm men förra helgens tävling satte igång det hela igen. Han blev spänd och gnäggade efter kompisen. 
Rangun valde jag alltså istället att rida MsvA:1 med då jag ändå tänker starta den på lördag. Då följer båda med, R går MsvA och M "Ettan". 
På söndag sedan blir det bara Mille i küren! Uppladdning och ordentlig träning nu inför helgen. 
<3
 
Kram Madde
 
 

Inget slut på elände

Publicerat: 2015-10-21 Kl: 23:16:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter i soffan helt slut efter en lång dag. Livet med djur är inte alltid spikrakt. Sofia o Krilles fina katt har varit borta sedan i söndags och idag hittade Jossan honom i diket på väg till stallet. Som de har letat i flera dagar,
Allvarligt skadad troligtvis påkörd.......tur i oturen så har vi en fantastisk inackorderad veterinär som tittat på honom ikväll och fixat så de tar emot honom i morgon bitti i Åker. Han har fått smärtstillande och har i alla fall ätit och druckit.
Stort tack!!!!
Enligt veterinären så gör tydligen katter så när de blir skadade att de ligger och trycker något dygn innan de försöker att ta sig hem.
 
Vi går ju med hundarna flera gånger om dagen så man tycker att de skulle få upp spår.
Jag håller alla tummar och tår och allt annat också på att det går att åtgärda.
Det är bara att konstatera att livet är en berg o dalbana.
Men alternativet att leva utan djur ha ett vanligt jobb bo i en lägenhet känns inte heller det lockande så jag väljer nog detta ändå....
Ann

Fotade idag!

Publicerat: 2015-10-21 Kl: 18:52:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blev ingen långlunch idag då Strängnäs Tidning var här och fotade hela familjen Holmqvist inför Idrottsgalan på lördag i Eskilstuna.
Vi blev en av tre med flest röster som då blir inbjudna till galan. På lördag får vi reda på hur det gick.
Tack alla som röstat!
Försökte piffa till mig inför fotograferingen men Sofia bara skrattade och försökte fixa till mig.......nu gäller det att se över garderoben vad det ska bli för klänning lång eller kort.
Idag har jag blivit ordentligt rastad i alla fall det krävs ju energi för att rida men ändå mer för att tömköra och tre hästar har jag jobbat på töm idag.
Samoa har vi ju helt enkelt inte hunnit med och det har inte känts som högsta prio att jobba henne när vi har stallet fullt med ponnyer att utbilda och skola in på ridskolan + alla våra egna.
Men nu är det dags oj vilken fin häst jag har hittat! Travade än mer nu dessutom ser hon ju otroligt maffig ut nu då hon lagt på sig i hull och inte längre ser ut som en sparv på tillväxt.
Ännu högre är hon också.
Mina ston fick varsitt pass på töm också och var så duktiga. Trampat båda två och Demeter har verkligen fattat hur man gör så kul.
Imorgon så är det dags för Mads träning!
Ann
Samoa när hon landade hos oss se om jag kan fixa några nya bilder

Hoppla hoppla...

Publicerat: 2015-10-20 Kl: 23:20:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rolig hoppning idag! Började inget vidare med Demeter kändes som jag glömt bort hur man gjorde men efter lite nötande så gick det bra vi tränade på olika linjer och först rida med ett språng mer för att sedan höja hindren och rida på rätt antal galoppsprång. Slutade bra i alla fall. Sedan var det super star hästen Jaquelines tur och då känns allt så enkelt igen.
Snabbt till Strängnäs och klippning av håret.
På lördag är det ju dags för Idrottsgalan  Eskilstuna!
Idag har arbetet på börjats med nya belysningen på utebanan hela dagen har det grävts runt ridbanan. Jocke har varit bästa grävmaskinisten Anders Jonsson behjälplig hela dagen så det blev lång dag för honom han har precis kommit in från skoning. Så nu är Jocke trött!
Nu väntar kudden.
Ann
Min fina har också fått hoppa med Sofia idag
 

Laddad inför hopp

Publicerat: 2015-10-19 Kl: 23:19:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Veckorna går fort imorgon är det dags för hoppträning igen för Erik. Laddad då jag ska rida i den erreplus sadel jag har på prov. Har ridit i den några gånger nu och älskar den. Samma märke som jag har i dressyr sadel också känns verkligen skillnad mot min gamla.
Den är begagnad och jag har haft tur för det finns ju inte många begagnade på marknaden då märket är ganska nytt 2 år nu.
Jimmy sadeldoktorn är ju återförsäljare för detta märke och min dressyrsadel är älskar jag verkligen. Den jag har är en Adelinde.
Så surt för Adelinde kommer på lördag och har clinic i Stockholm och familjen har blivit bjudna dit av Jimmy. Men ingen har möjlighet att åka då vi har lektioner och sedan ska vara i Eskilstuna på statt för utbildning med Ledare i Fokus som sedan avslutas med att vi ska gå på Idrottsgalan på kvällen.
Varför ska allt krocka?
Ska bli spännande att se hur det blir med omröstning till Eldsjäl där familjen är nominerad sista dag att rösta är imorgon....
Veckan är annars fullspäckad som vanligt. Torsdag så är det dags för träning på Segersta för Mads som nu är hemkommen från sín världscups debut med två fina placeringar på sin fina Jimmy.
Antar att han kommer vara laddad.
Fredag är det dags för Programridning för Roggan så man kan säga att vi har att göra....
Ann

Hektisk helg och stolt mamma....

Publicerat: 2015-10-18 Kl: 17:27:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Började med fredagen som var bästa Sofias födelsedag. 25 år har hon hunnit bli och mycket har hänt på 25 år.
Ridit så länge jag kan minnas inte speciellt gammal när hon satt på hästryggen första gången. På den tiden hade vi en Shetlands ponny som Maddes o Sofias farmor köpte hösten när Sofia föddes.
Ceasar hette han och var väl som många Shetlands ponnyer är mest = envis.
Matglad till max och körde jämt ner huvet för att äta istället för att arbeta. Det var lättare för barnen att köra honom i alla fall. Har härliga bilder där Madde kör och Sofia sitter på ryggen.
Nästa ponny var Polly en B ponny som inte heller den var någon superbarn ponny direkt man fick passa henne så att hon inte bet barnen. Nästa ponny var en super star men inte heller en super lätt ponny het som få och Madde tyckte inte om henne så det blev Sofias - Black Beauty hette hon och med henne blev det en hel del placeringar i hoppning fort gick det året stod rätt ut på Sofia när de drog runt på hoppbanorna.
Så fredagen var det kalas för Sofia.
De fortsatte sedan på lördagen upp till Stockholm för att fira vidare.
Lördagen tillbringades på tävlingsbanan Madde red på Vilsta med sina herrar Millet o Rangun. Det var nationell tävling och de red Georges.
Tyckte båda skötte sig bra men lite stolpe ut. Rangun såg fin ut men fick lite lågt betalt för den ritten och så drog det ner med några små missar ett byte och skrittpiruetterna. Domarna var inte helt eniga han är kanske lite svårbedömd.
Millet var asfin men när det var dags för skritten så gnäggade en häst och naturligtvis tappa Millet fokus och gnäggade hela skritten med div takt missar så sjukt synd för det drar ju ner på gångartsbetyget så det var ett antal % som rök där.
Han fick flera 8:or och hamnade första utanför placering så utan gnäggstörningen hade det blivit en riktigt fin placering. Kan ha varit Rangun som gnäggade det är nackdelen med att ha båda hästarna med......
Idag har de andra varit lediga jag fick i alla fall lite sovmorgon innan det var dags att upp och mocka och rida mina pärlor.
Var sjukt sugen på att rida ut på långtur men hade ingen som kunde ta den ena så det fick bli dressyr och det blev två bra pass.
Igår fick de i alla fall ut och galoppera och då red Jossan med på Melete när jag kom hem från tävlingen så härligt väder vi haft hela hösten.
Ann
 

Seamie

Publicerat: 2015-10-18 Kl: 16:44:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I veckan har vi fotat och fimlat snyggingen Seamie!! Här kommer resultatet av fotona alla tagna av mästerfotografen Jossan såklart :D
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst har han blivit ruskigt fin sedan han kom till oss?! :)
Tycker väldigt mycket om honom och han har många förtjänster med stort plus för sin fina galopp. 
 
Det är en kanonfin ponny som garanterat lär kunna ha framgångar på tävlingsbanan inom samtliga dicipliner - jag tror att fälttävlan verkligen skulle kunna vara ngt för honom med den stora galoppen.
Vi insåg tidigt att han inte var en lämplig nybörjarponny och efter dessa månader med utbildning och lite lektioner på ridskolan med några av våra duktiga elever som ridit länge så har vi bestämt att han kommer läggas ut på annons för att se om det finns intresse.
Han kommer säkert att kunna gå även med nybörjare osv men det är ett arbete som kommer att ta låång tid - till och med år för han är en väldigt känslig ponny som med all säkerhet haft det tufft i livet innan. 
 
Lägger ut filmen här så fort jag klippt ihop alla videosnuttar Jossan filmade :)
 
Kram Madde
 
 
 
 
 
 

Vad menas med akut vård?

Publicerat: 2015-10-14 Kl: 23:05:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss inkommen och varvar ner framför TV tittar på en ny serie Code black som handlar om akutsjukvård i USA. Jockes kommentar ska man spela in och skicka till akuten på Mälarsjukhuset?
Så kan de lära sig om effektivitet!
Sjukt många läkare på akuten( i programet) när jag var där sist(Eskilstuna) så såg jag ingen förrän jag ringde en god vän som kom dit och är läkare o hon fixa dit en till.
Tänkte att jag skulle sätta mig en dag och skriva en insändare när jag får en stund över.
Man får hoppas att man aldrig kommer dit och det är riktigt bråttom för då hinner man nog dö innan de ingriper. Kommer ihåg när jag åkte med ambulans då Madde blivit illa sparkad det kom inte ens någon och öppnade på ambulansintaget då vår bil kom från Södertälje de kom inte ens när vi ringde på klockan utan en av ambulans männen fick gå runt byggnaden och in och öppna själva de bara skakade på huvudet.
Man måste ha en anhörig med som är frisk som kan stå på sig om man blir sjuk allvarligt.
 
Nog om det nya sadeln var super på mina hästar idag i alla fall. Imorgon så ska vi isolera i ridhuset det är ju alla väggarna kvar och ljusinsläppen.
 
Ni glömmer väl inte att rösta på årets eldsjäl? Röstningen har börjat och ridklubben vinner 5.000 kr om vi vinner.
smsa 72001 , EK Eldsjäl 4
 
Sovdags
Ann
Fina Boss
 

Härligt dressyrpass

Publicerat: 2015-10-13 Kl: 23:25:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ännu en dag ett liv. Ikväll haft ett härligt dressyrpass med dressyr gruppen alla hästar gick så bra idag! Nu börjar finslipningen mot KM.
Så fina hästar vi har och duktiga ryttare.
 
I övrigt rullar det på för fullt. Byggarna är tillbaka förra veckan blev stalltaket klart och idag har de börjat med renovering av badrum i Sofias hus. På tiden!
Dessutom har grejerna kommit till belysningen på ridbanan så härligt det kommer bli med ny belysning. Tänk att kunna använda vår fantastiska utebana mera och längre tid på året.
Meningen är att det ska bli så ljust att man kan hoppa även när det är mörkt.
 
Idag har det kommit grus också till hagarna så man kan säga att det finns att göra.
 
Börjar även rulla in anmälningar till nästa sommars ridläger. Som vi nyss gått ut med så vill du vara säker på en plats så häng på. I somras blev det ju tvär fullt i lägren.
Imorgon så ska jag prova nya sadeln som jag har på prov......hoppas att den kommer kännas bra.
 
Denna veckan är det ingen träning på Segersta eftersom Mads åkt till Patrik Kittel för träning och sedan ska vidare till Ungern och tävla. Så vi får ge oss till tåls till nästa vecka. Då är det också programridning för Roger Ohlson på fredagen.
God natt
Ann
 
 

Måndag igen

Publicerat: 2015-10-12 Kl: 22:59:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Veckorna rusar iväg känns det som. Vi har jobbat på som vanligt - Sofia är fortfarande inte helt ok efter sin smäll hoppas att det snart släpper. Men det betydde att jag fick rida hennes fina Pommes som tyckte att det var lite jobbigt att få stor matte på ryggen. Har insett att man är mer konsekvent när man rider andra hästar.
Blir helt enkelt lite tuffare. Pommes blev i alla fall fin till slut, han är lite som en obstinat ponny i början och ifrågasätter en hel del. Rolig är han!
Mina fina tjejer var så fina och utvecklas varje pass men så har jag också med dem blivit mer o mer noggrann.
Så glad över dem varje pass. Demeter är så duktig i bytena och traven känns mycket bättre.
Men jag rider också mycket bättre hela tiden men jobbar hela tiden med sitsen och tänker på det hela tiden och det ger resultat.
Största fokus just nu är aldrig klämma vilket jag också tjatar om på alla lektioner med mina elever. Det är också det vi jobbar hela tiden med när vi rider och utbildar våra lektionshästar.
Som de sa i helgen alla som var på kurs att de inte var vana vid att hästarna är så känsliga- ska man behålla det så måste man också få alla elever att sluta klämma och att hästen ska ta lätt tryck av skänkeln.
På eftermiddagen var bästa sadelprovaren här Jimmy sadeldoktorn vi tittade på sadlar till de nya ponnyerna. Dessutom tittade vi på Eltons sadlar och vilken tur för dressyrsadeln var trasig bommen var inte av men ett stag inne i sadeln. Hoppas att det går laga......
Dessutom har han lämnat en hoppsadel till mina hästar då de gamla nu går på olika ridskolehästar.
En begagnad Erre plus ska bli spännande att prova.
Är så glad att vi har Jimmy som alltid ställer upp och ser över våra sadlar. Tror att hästarna är lika glada.
Imorgon ska jag försöka att ta sovmorgon hoppas det går att sova.....behöver en sovmorgon.
Fina Aztor vars ryttarinna på kursen sa att hon aldrig ridit en så fin Häst tidigare....
Ann
 

Granskning av protokoll

Publicerat: 2015-10-11 Kl: 19:44:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Första klassen LA:4 
 Tycke den kändes helt okej utan missöden sånär som på en lite ostadig skritt där hon var lite svajjig i formen och ville krypa in med nosen o släppte bettet. Lite svårt med bakdelsvändningarna pga det och bjudningen som blev lite bristfällig. 
Ryggningen i avslutningen är jag riktigt nöjd med (8) och överstrykningrana kändes sädår men vi lyckades kamma ihop 7,5 ändå!
 Tycker att vi kanske borde fått några procent till i denna klass men skritten drar ju ner lite så kanske var så det var..
 
 Så underbart att får börja med en 8:a!! Sedab tycker jag egentligen galoppen varit hennes starka sida men här kan vi tydligt se att traven var på stort plus igår. Fick 7 på alla skolor utom v. öppnan där vi fick 6,5.
Tycket kanske vi fick lite högt på de enkla bytena då jag ej tycker det borde varit godkända, åtminstonde inte av min känsla men är ju olika att stå vid sidan. Det borde nog även varit poängskillnad då jag tycker det första var sämre än det andra.
 
Kul att vi lyckades rida ihop så fina poäng och flera 8:or samt att båda domarna gillade henne :D
 
 
Kram Madde

Fin höstdag!

Publicerat: 2015-10-11 Kl: 19:02:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Såhär mysigt hade vi det idag på em!!
 
Fia & Jossan skulle rida ut så jag hängde med på Mille, Fia ville rida en längre runda så det blev "Runt Hista" en rätt lång tur - vet inte hur länge vi var ute då jag ej tittade på klockan varken före eller efter men säkert 1,5h var vi ute och mös i det fantastiska höstvädret! 
Det är dagar som dessa man verkligen älskar sin sysselsättning <3
 
Jag avslutade dagen med en kort tur på stubben med bästa "R". Tyvärr är marken på stubbåkern fortfarande väldigt mjuk efter regnet för flera veckor sedan, växtligheten behöver ju inte så mycket mer vatten inför vintern så blir lite djupt/tungt på många ställen. Trist för man skulle gärna ut och konditionsträna men vill inte riskera att de blir skadade pga för djupt/tungt/mjukt underlag eller tappskor - pappa stryper oss för tappskor!
 
Den delen som är längst bort mot granngården är dock helt okej och rider man i körspåren efter maskinerna  funkar det bra. 
Rangun fick gå ca 20min på skritten sedan ner en sväng, skritt förbi det dåliga partiet och sedan lugn galopp bort, lite skritt, vända lite passage, galopp och byten och så fullt ös i galopp i ca 200m =  LYCKLIG häst! o skritt hem igen :) 
 
Idag har jag även  lagat lunch och bakat till mammas kurs, Paj med mammas fina kantareller bland annat, samt en smarrig äppelsockerkaka! :D
 
Har även fått en serverad ponny  att rida - Ronjah - då min flitiga elev Ebba också fått oturen till sig att vara skadad/nyopererad så får hon inye rida på flera veckor stackarn. Ja som tyckte synd om min nos jag ändå gjort allt med fast jag borde ta det lugnt.. Vissa har det värre :/
Tack för bra service mamma Carina!
 
Kram Madde 
 

Ännu en kurs till ända...

Publicerat: 2015-10-11 Kl: 17:53:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ett helt gäng närmare bestämt 9 stycken glada Stockholmare har varit här ett dygn på kurs. De flesta var här för första gången. Tjejen som drog ihop gänget var här med ICA i våras och nu kom hon med sina rid kompisar nästan alla från Järfälla.
Kul att det sprider sig med kurserna för det är väldigt roligt tycker jag också. Sedan är det ju så kul med nöjda kunder. Som en sa att hon hade aldrig ridit så fin häst förut varken privat häst eller ridskolehäst!
Då blir man lycklig.
För utan bra hästar är det svårt att ha en bra verksamhet. Alla tyckte om sina hästar och damen som red Jaqueline var lyrisk. Vilken fin häst och vilken skön sadel. Hon hade aldrig ridit utan att få skavsår förut. Jaqueline avgudade hennes ridning också.
Men som jag förstår så är det inte vanligt att ridskolorna har dressyrsadlar till sina hästar. De ´flesta hade aldrig suttit i en dressyrsadel och det blir ju en viss skillnad kan man säga.
Nu ska jag gå på nästa skift ner och jobba vidare.
Ann
 

Duktig Demeter!!

Publicerat: 2015-10-10 Kl: 20:18:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fin tjej idag på Sparreholms Hästcenter där Mellösa RK arrangerade tävling. Superfin anläggning!!
Referat kmr imorgon.. 
 
Kram Madde 

Super torsdag om än stressig

Publicerat: 2015-10-08 Kl: 20:12:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vi har ju varit lite kort om folk idag då Jossan har varit ledig halva dagen Sofia vilat efter sin smäll igår. Hann i alla fall rida två lektionshästar på morgonen och ha en privatlektion.
Helios är på gång igen så fin den hästen att rida så nu är han under igångsättning och hoppas att hovsprickan inte ska sätta käppar i hjulet. Han har vilat i två månader pga av denna hovspricka. Men jag tänker ta det lugnt. Bästa hovslagaren Jocke har ju jobbat med den (hovsprickan) så nu håller vi tummarna.
 
Vid lunch så rullade jag och Madde i nya bilen och tre hästar med till Mads på Segersta. Så roligt pass idag hade med mig Demeter som gick strålande bästa passet hittills tror jag. Tänk att det var så svårt att få till byten förra året hon blev stark och drog i väg nu har vi börjat med serier.
Hon har ju bra gener från Arro Bell som var sjukt bra på seriebyten. Samt Troll som aldrig egentligen tävlade dressyr men bytte super. Kommer ihåg en hingstvisning i Enköping när Jens Fredricson red Troll 660 åt oss. Jens sa att Troll har fyra gångarter skritt, trav, galopp och galoppombyten. Han red bytesserier mot stora oxrar på ca 1.40 för att spexa till det!
 
Har dessa två visningar på gamla videoband som jag många ggr funderat på om man kan göra om så att man kan se det igen.
I helgen är det kurs igen men imorgon blir det heldag i Stockholm då jag ska upp med nya bilen för att de ska fixa med lyset..
Ann
Framhoppning i Enköping Jens o Troll bredvid står Marie som tillbringade mycket tid hos oss men nu bor på Gotland och har faktiskt vår gamla lektionshäst Challe hos sig.
Troll 660 igen e: Falstaff-Idealist-Drabant-Navarro
 
 

Eländes elände

Publicerat: 2015-10-07 Kl: 22:58:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja jobba med hästar är inte alltid ofarligt. Idag har Sofia smällt i backen med huvudet före. Tur i oturen att hon är hemma igen efter ett besök på akuten. Röntgen ok men hon är vissen kan man säga.......
Sofia hade sin ganska nya och dyra hjälm på sig och som hon sa till mig ikväll när hon kom hem - tur att jag hade den nya på mig och tänk om jag inte haft hjälm då hade nog huvet spruckit.
Nu rider vi alltid med hjälm men det finns ju fortfarande de som väljer bort hjälmen hur man nu kan göra det?
Oavsett hur duktig man är så kan man åka av. Dessutom gäller det att vara en bra förebild för alla barn och ungdomar. Vet själv när jag började rida i 12 års åldern så red min ridlärare utan hjälm och man tänkte o snart ska jag bli lika bra att rida och inte sätta hjälm på huvudet......korkat men så funkar det.
Dessutom var ju hjälmarna i och för sig inte mycket till skydd en liten potta man satte på huvet och ett gummiband under hakan. När man var "tuff" satte man aldrig ner gummibandet.
Som tur är har ridsporten gått mycket framåt och idag tillverkar man hjälmar av en helt annan kvalite.
Du vet väl att har du åkt av ordentligt ska du slänga din hjälm. Köp aldrig en begagnad hjälm - du vet aldrig vad den varit med om! 
 
Nu är det bara att slänga hjälmen och köpa en ny och hoppas snart att Sofia är ok igen.
 
Super Sofia på finaste
 

Det tar visst aldrig slut..

Publicerat: 2015-10-07 Kl: 22:52:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ännu en konstig dag till ända.. 
Började dagen med att raka Demeter och Mille vilket gick kanon - två snygga fuxar! 😍 Slipper Mille bli så fruktansvärt svettig.. Han är ju redan klippt en gång men hade behövts igen för säkert 2v sedan men har helt enkelt inte hunnits med.. 
Red sedan ett bra pass i ridhuset med Mille innan en privatlektion för en ridskolelev på finaste Magic. 
Jossan fixade Rangun så jag kunde sitta upp direkt efter min lektion och hade mamma till hjälp i örat - SVÅR häst. Älskade fina Rangun ❤️
 
Efter lunch lite pyssel i nya sadelkammaren och sedan red jag en av de nya förmågorna. Skulle ta Sesmie efter men då for Fia i backen så illa att hon fick rådet att åka och kolla upp så inget gått illa då hon landade på huvudet 😓 
Detta betydde att jag fick hoppa in och ta hennes två grupper så blev hem sent ikväll - duktiga elever iaf!! 
 
 
Bild från hoppningen igår! 
Kram Madde

Hingstar vi valt...

Publicerat: 2015-10-07 Kl: 18:50:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bildresultat för diero lux nBildresultat för diero lux nBildresultat för diero lux nBildresultat för diero lux n
Diero Lux N
E: Diarado- Cortez
Som Thaleia är dräktig medDalwhhinne_red16
Dalwhinnie som nu rids av Jeanna Högberg
e De Niro, Elit
u Rakel VH 26314, Elit e Rohdiamant
u Adida VH 23959, Elit e Amiral
Uppfödare och ägare: Fam Hansson, Västra Hoby Stuteri
Exteriör:  9 9 7 9 9  43 p
Som Samoa är betäckt med
Ann
 
 
 

Dressyrclinic

Publicerat: 2015-10-06 Kl: 22:47:58 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja ikväll var ju Roggan här för dressyr clinic. Det var några tappra själar som kom och de som inte kom missade något.
Totalt var det 4 ekipage som red. Jag red först på Melete och då pratade Roggan om hur man bedömer unghästar inför unghäst kval.
Sedan var det Veronica som red LA rörelser och Linda som red MSVC rörelser och avslutades med Madde som red Georges rörelser.
Då han pratade om hur man som domare bedömer ett ekipage och vad man tittar på.
Jag var ju inte med hela tiden eftersom jag red och gick iväg med min häst men han pratade om utbildnings skalan.
Lärorikt och jag o Madde kände att vi fick bra tips.
Han kommer ju även hit och har programridning 23 oktober och det finns platser kvar.
 
Idag har vi hoppat för Erik och jag red Demeter och Jaqueline - känner mig super nöjd. Riktigt bra hopp pass, Madde red våra nya ponnyer Boss och Seamie mycket fina ponnyer. Sofia red sina egna som skötte sig utmärkt o Anna red finaste Bosson som också var superfin.
Efter lunch så hoppade Madde o Jossan de två andra nya ponnyerna och de kommer bli super också. Kul med så  många nya fina lektionshästar nu gäller det bara att skola in dem i verksamheten för vi har så många barn som börjat rida och lider brist på ponnyer.
 
DRÄKTIGT!
Tove har varit här på fm och dräktighets undersökt våra två ston Samoa och Thaleia och båda är fortfarande dräktiga. Så kul! Samoas foster for omkring som bara den.
 
Så förhoppningsvis blir det två fina föl. Samoa beräknas föla runt 18/5 och Thaleia runt 9/6.
 
Sovdags
Ann
Demeter o Madde för ganska länge sedan
Millet mannen och Sofia
 

Day off.. again..

Publicerat: 2015-10-05 Kl: 21:19:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Skit också.. Hur mycket kan att trasig näsa egentligen ställa till det??
Hade återbesök hos läkaren på fm idag vilket gjorde att jag fick sovmorgon och väl hos läkaren bestämdes det att näsan skulle korrigeras vilket betydde massa smärtstillande vilket inte passar med bilkörning så bara att masa sig hem igen.. 
Men nu är nosen rak och det är jag så glad över - däremot har jag ett stort bekymmer :/ Läkningen kommer ta tid och under den tiden har jag fått strikta riktlinjer på vad jag ska undvika. Inga glasögon på 4 veckor, undvika lek med små barn (inte för att det händer så ofta) inga bollsporter eller som jag tolkar det sport alls egentligen.. 
Kände att det inte var läge att berätta vad min sysselsättning om dagarna var :S 
Jag har iaf varit och köpt tejp och plåster som jag tänkte ha vid "kristiska" lägen för att hålla den stabil om något skulle ske. Det ben som är av är tunnt och kommer tydligen lätt att hoppa ur rätt läge igen om jag missköter mig. Fick även rådet att använda en så mjuk kudde som möjligt så jag menar kan det hoppa snett för att jag har fel kudde lär det vara rätt instabilt..
 
Får se om jag verkligen ska hoppa imorgon - har några som starkt avråder mig men va fasiken jag hoppar ju inte med näsan? 
Så vi åkte till sängjätten när Anders kom hem från jobbet för att skaffa en mjuk kudde - gissa hur det slutade.. Med en ny säng :P Jag har tjatat i flera år om att vår säng är helt fel för mig och "råkar" man lägga sig i en riktig i en riktig sängbutik är det kört.. 
Hoppas jag både kan få sova bättre och bli bättre i kroppen av detta nu - den anländer dock först om ca 4 veckor. 
 
 
Vill ju sätta fart och rida ju!
 
Håller med min gulliga elev Ebbas mamma Carina - 2015 kan vi stryka, det är verkligen ett skitår på de flesta sätt och vis.. Hästar skadas eller till och med lämnar oss och själva blir vi sjuka eller skadar oss. 
 
Några bra förslag att hålla näsan från smällar? Utöver hjälm med visir..
 
Kram Madde

Söndag morgon

Publicerat: 2015-10-04 Kl: 06:55:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Den här lilla ponnyn gör stora framsteg! Mamma är dökär i honom 😍 Någon av våra söta elever har skaffat en ny grimma till honom också - lila, ludd och bling! Hoppas han inte skäms i den 😝
 
Red honom på utebanan igår, med allt som hänt i veckan har jag inte ridit honom på länge och det kändes även om han blev bättre efterhand. Stort fokus ligger på galoppen och hundratals övergångar  för att få honom kvick och självbärig. 
Red även Seamie som fick ett rätt tufft pass - där tragglar vi också fattningar och att behålla honom avspänd. Han har väldigt lätt för att stressa upp sig. 
 
 
Nu måste jag åka mot stallet, Fia har morgonfodrat innan hon åkt på tävling så dags att börja släppa ut djuren när jag kommer.. 
Men ska försöka ta det lugnt idag då jag var hos kiropraktorn igår.
 
Kram Madde
 

Många sysslor har han....

Publicerat: 2015-10-03 Kl: 22:35:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min Jocke kan det mesta och står ut med oss och alla hästarna dessutom -inte illa. Idag skulle han vara ledig på dagen med det blev en annorlunda dag. Iväg till skogen i alla fall med hunden som blev skadad.
Så slutade vattenpumpen att fungera så här stod vi med kurs ridelever i massor ingen toa som funkar inget vatten till alla hästar.
Så det var bara för honom att bege sig hemåt tur att han kan fixa även vattenpumpar laga mat sko hästar bygga och laga allt annat som går sönder.
Det är bara att konstatera att den mannen kan allt och lite till.
Imorgon är det dags att sätta upp inredning i sadelkammaren.
Själv har jag haft lektion, dressyrclinic privatlektion och hopp lektion samt tömkört mina damer bra jobb blev det de är lätt lärda. Demeter kommer ha lätt att piaffera så jag kommer nog att försöka lägga in ett pass i veckan med tömkörning.
Solen skiner om dagarna och gör livet lättare själv ser jag fram emot semester. Bara två månader kvar och sedan så bär det av!
Det blir vårt paradis och fristad igen = Ko Jum.
Vår finaste Uranos som kommer få vila lång tid
Ann

Fredagkväll - ny kurs

Publicerat: 2015-10-02 Kl: 22:06:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vilken dag nu sitter man här i soffan inväntar sömntåget. Man kan säga att i mitt jobb så får man göra mycket olika saker det är ju ingen risk att det blir långtråkigt.
Det gäller att balansera alla bollar som är i luften lite smått akrobatisk måste man vara. Tur att vi är ett bra team här på gården.
Familjen "tok Holmqvist" med Jossan och Anna.
Vi försöker att täcka upp för varandra och jobbar hela tiden med att få logistiken att gå ihop vi är ju ganska olika som personligheter kan man säga. Idag har vi dessutom fått ett tillskott med Charlotte som funnits här på gården i väldigt många år.
Finaste Jaqueline fick ett bra dressyrpass med sin matte ikväll så fin!
God natt
Ann
 

Mühldorfer Struktur Equichamp

Publicerat: 2015-10-02 Kl: 09:58:00 | I kategori: Mühldorfer Hästfoder | 0 kommentarer

Nu kommer vi till "Roll's Royce - produkten"!

Mühldorfer Struktur Equichamp

Fiberrikt dietiskt verkande spårämneskoncentrat, mycket drygt, med patenterat topinamburkoncentrat som stabiliserar tarmfloran

Struktur Equichamp“ är fiberrikt, dietiskt verkande och väldigt drygt foderkoncentrat som baserar på vegetabiliska energikällor med välgörande örter.

Tack vare den naturligt höga halten av vitaminer, mineraler, spårämnen och omättade fettsyror är Mühldorfer Struktur Equichamp ett perfekt tillskott och kvalitativt lyft för det dagliga fodret, för alla hästar.

 

Ett stort plus är tillsatsen av det patenterade topinamburkoncentratet som bibehåller och stabiliserar en sund tarmflora.

Mühldorfer Struktur Equichamp i överblick:

 • Spårämneskoncentrat
 • Fiberrikt
 • Med många välgörande örter
 • Prebiotisk verkan
 • Äußerst ergiebig
 • Lättsmält
 • För alla hästar

Ingredienser
Frukt (äpple)-drav torkat 21,0 %, kornflingor 20,9 %, majsflingor 17,1 %, majs 7,1 %, sockerrörsmelass 6,0 %, vetekli 3,8 %, mariatistelolja 3,6 %, luzern (torkat) 3,1 %, johannisbrödbitar 2,4 %, luzerngrönmjöl 2,3 %, dikalciumfosfat 2,0 %, kalciumkarbonat 1,8 %, solroskärnor 1,6 %, havreskalskli 1,5 %, morötter (torkade) 1,3 %, topinamburkoncentrat 0,8 %, betfor 0,6 %, natriumklorid 0,6 %, magnesiumoxid 0,3 %, korn 0,2 %, solrosfröskal 0,2 %, öldrav (torkat) 0,1 %, öljäst 0,1 %, salvia 0,1 %, mejram 0,1 %, koriander 0,1 %, kamomill 0,1 %, kyndlar 0,1 %, hasselnötsblad 0,1 %

 

Näringsfysiologiska tillsatser per kg
Vitamin A (E672) 57 000 IE, Vitamin D3 (E671) 3 600 IE, Vitamin E (α-Tocopherolacetat) 300 mg, Vitamin C 168 mg, Vitamin K3 9 mg, Vitamin B1 24 mg, Vitamin B2 24 mg, Vitamin B6 24 mg, Vitamin B12 90 μg, folsyra 9 mg, nikotinsyra 60 mg, biotin 780 μg, molybden 0,40 mg, järn (E1, järn-II-sulfat, monohydrat) 165 mg, jod (E2, kalciumjodat) 2,40 mg, zink (E6, zinkoxid) 208 mg, zinkkelat 22 mg, koppar (E4, koppar-II-sulfat, pentahydrat) 54 mg, kopparkelat 22 mg, mangan (E5, mangan-II-oxid) 140 mg, mangankelat 25 mg, kolin (kolinklorid) 330 mg, selen (E8, natriumselenit) 1 mg, kobolt (E3) 0,35 mg, kalcium-D-pantotenat 48 mg, kiselgur (E551c) 400 mg, saccharomyces cerevisiae CBS493.94 (E4a1704) 2 x 10(9) KBE

 

Foderrekommendationer

Små hästar, ponys: 0,3–0,7 kg

Stora hästar: 1–1,5 kg

Dagligen beroende på behov och prestation eller som kvalitativt lyft för fodret. Vid låg dosierung bör man även ge ett extra mineralfoder.

 

Egna kommentarer:
Detta foder ger vi för närvarande till Rangun, Mille, Pebblan & Pommes. Det är ett kanonfint foder och mycket gott (tro mig jag har provat själv) :) De får fodret extra utöver sitt 5-Korn.

Mühldrofer Scottish Mash

Publicerat: 2015-10-01 Kl: 09:53:16 | I kategori: Mühldorfer Hästfoder | 0 kommentarer

Mühldorfer Scottish Mash

Välsmakande mash av många nyttiga ingredienser med välgörande örtoljor som stimulerar matsmältningen, perfekt för äldre hästar

Scottish mash & örter från Mühldorfer är inte bara en god variation särskilt under kalla dagar, utan påverkar även hästens matsmältning positivt på flera sätt.

 På hästar som lätt får kolik eller förstoppning, hjälper Mühldorfer scottish mash & örter till att stimulera matsmältningen.

 Tarmpersitaltiken aktivieras och en förhindrar att tarmarna blir för sura eller ruttnar

 

Dessutom är den här allergivänliga mashen även ytterst apptitretande och stimulerar ämnesomsättningen och därför är det jättebra för äldre hästar.

 Alla fördelar med Mühldorfer scottish mash & örter i överblick:

 • Passar jättebra till äldre hästar
 • Innehåller högvärdiga prebiotiska ämnen
 • Dietisk blandning med mångfaldiga ingredienser
 • Med eteriska örtoljor
 • Smakrikt och hälsosamt
 • Apptitretande och stimulerar matsmältningen och ämnesomsättningen
   

Ingredienser
Svarthavre 40 %, korn (rostat och krossat) 39,5 %, vetekli 15 %, linkross 6 %, sockerbetssirap 2,50 %, topinamburkoncentrat 0,50 %, anisolja 0,10 %, mintolja 0,10 %

Foderrekommendationer
Ersätt den normala ransonen 1-2 gånger i veckan med scottish-mash och örter, blanda med varmt vatten, låt det stå i ca. 5 minuter och utfodra det medan det är varmt.

 

Egna kommentarer:
Våra tävlingshästar äter mash 3ggr/vecka och extra vid tävling eller hård träning. Alla hästarna tycker det är vältidgt gott och det är helt underbart att höra hästarnas sörplande på morgnarna när de får sin "gröt".

 

Livstecken

Publicerat: 2015-10-01 Kl: 09:26:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår fick jag uppleva ytterligare en vad som kunde blivit riktigt allvarlig olycka med häst, och man påminns återigen hur skört livet är och hur viktigt det är med säkerheten när man handskas med dessa stora djur.
Mamma har redan kort skrivit vad som hände och trotts att jag var, enligt mig, väl utrustad/förberedd skedde ändå det som inte får hända.
Jag kan ärligt säga att hjälm inte brukar tillhöra min standardutrustning när jag klipper men då jag just ridit och ändå visste att ponnyn jag skulle klippa var väldigt nervig och det var första klippningen kändes det bara bra att behålla hjälmen på - vem vet kanske jag gjort mig mer illa utan den..
Tur i oturen också så hade ponnyn inga bakskor vilket säkert gjorde smällarna jag fick betydligt mildare än om det suttit järnskor på de där bakhovarna.
Han var lugn, stod och halvsov, när jag höll på med näst sista benet - bak - så fick han plötsligt panik och sprattlade som bara den. Det går då fort när det händer så man hinner inte registrera exakt vad som sker. Fick mig en rejäl snytning i ansiktet samt en på ena armen och ena benet, de två sistnämnda blev bara mjukdelsskador med svullnad och blämärken men nosen konstaterades ett litet brott på - TACK snälla snälla Carina för snabbläkarvård!
Tur inte farmor var på plats - hon hade svimmat av min bloddrypande nos..
 
Mår faktiskt över förväntan idag även om jag ser lite annorlunda ut med stor näsa och svullna ögon - men har lovat ta det lugnt idag så blir soffläge och studera inför kvällens domarexamen på Strömsholm. Fick jag ju extra studietid ;P
 
Vi kan alltså kort konstatera att även om man ger en häst lugnande och har säkerhetsutrustning så är olyckan så lätt framme ändå - och denna gång hade jag tur, återigen.
Pappa som är grym på allt han gör (nästan) klippte färdigt det sista benet och det blev såklart snyggt som tusan. Nu vill jag till stallet och rida på nyrakad fin ponny som inte är genomsvettig efter 15min!!
 
Lovely dangerous animals <3
 
Var rädda om er och tänk en gång till på hur ni gör när ni hanterar hästen..
 
Kram Madde
RSS 2.0