Måndag

Publicerat: 2009-11-30 Kl: 19:22:34 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hej hej

Har varit lite dålig på att skriva senaste dagarna har varit mkt..
I fredags gick jag upp tidigt för att hinna slå på en tappsko på Shadde o rida Rangun innan vi skulle åka till Globen & Stockholm Horse Show, jag o fia såg första föreställningen sen var vi på tävlingsmöte kl.16 o efter det så såg vi sista föreställningen tillsammans med gymnasietjejerna! Kul!

I lördags hade jag alarmet ställt på halv 7 :S så att jag skulle hinna harva & rida Rangun & Svarten innan lektionerna började halv 10. O i lördags så hade jag också party för att fira min födelsedag igår! Kom hit vänner innan o sen gick vi ut o dansade :P
Vilket resulterade att man mådde sådär igår :P några vänner o deras bebis var och fikade på fm o sen gick ja o Anders till Monte Carlo för att äta lunch med lite annat folk.. Kl.3 kom sen syster, mormor,morfar, farmor o sen kom Anders mamma och lillasyster.. Många fina presenter fick jag! Tusen tack..

Idag har det varit mkt att göra o allt har tagit så lång tid :S red Rangun & Mille på morgonen sen mockade jag vårat lilla stall o sen red jag Svarten alla fick sig ett dressyrpass.. Rangun får tragla byten om o om igen.. till vänster fungerar de riktigt bra nu!
Sen började jag släppa in lite lektionshästar så att jag skulle hinna spola av några.. Jazza stackarn skakade som ett asplöv så nu har jag tagit fram hennes supertjocka vintertäcke.. hon är så frusen av sig. Nejlika sprang in till stallet två gånger utan mig när jag skulle spola hennes ben :S hemska ponny! är så ruskigt stark o mina fingrar var stelfrusna av kallvatten så jag hade inte en chans..

Så det vart ingen lunch för mig idag.. fick knapra på några morötter i stallet istället :P

Imorrn kommer gymnasiet igen så de blir full fart.. Ska åka o handla mat till dem imorgon bitti.

Bye..

Hipp hipp hurra idag ar Maddes fodelsedag

Publicerat: 2009-11-29 Kl: 13:20:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fortfarande kvar pa Ko jum avslutat en middag pa en ett kg lobster smarrigt. Vi har nastan inge tackning pa vara mobiler har sa Grattis Madde. Vi vantar nu pa glass darefter ar det moped i morkret hem till season bungalow.
Vi kommer stanna ett par dagar till har.
Varma halsningar Ann  o Jocke

Rapport fran Koh Jum

Publicerat: 2009-11-27 Kl: 10:15:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej alla
Vi har det fantastiskt skont o har varit pa var paradiso sedan i mandags. Vi fick en mkt blot overfard fran Phi Phi eftersom vi envisas med att aka longtailbboat hit. De har fatt el pa on sedan en manad tillbaka. Idag blev det en mopedtur for att kopa glass och hittade da internet! Det later som att det fungerar bra hemma, vi sover badar laser och ater samt tranar daremellan lite thai svart sprak! Saknar annu ej ridningen och hastarna. Blev daremot ledsen att hora att Trocea har kastat. Ni maste varit duktiga som sett fostret ar latt att missa sa tidigt.
Hoppas att Globen blir bra!
Vi kommer stanna har ett antal dgr till njuter verkligen av all stillhet och i princip 30 gradigt vatten. Jocke ar inne pa sin tredje bok han haller jamna steg med mig faktiskt.
Far jag mojlighet sa skiver jag igen
Soliga supervarma halsningar fran Ann o Jocke

Ps kul att hora att hastarna gar bra......

Coola Svarten!

Publicerat: 2009-11-26 Kl: 17:06:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej!

Vart inget inlägg igår var så stressigt hela dagen o mycket att göra.. Gymnasiet red iaf direkt på morgonen igår och jag plågade dem utan stigbyglar :D men de verkade nöjda och förhoppningsvis har de träningsvärk idag :P
Sen var det träning för Liane Wachtmeister på eftermiddagen jag red först Svarten & sen Mille direkt efter.. Svarten var fin och han blir bättre och bättre hela tiden.. Han är ju lite långsam i sina rörelser och inte så stark ännu. Mille var också  jättefin han börjar verkligen bli stark och kunna bära sig lite bättre så det är kul :D
Sofia red Rangun eftersom Limit inte skulle gå med igår, och det verkar som att det gick bra för henne också.

Idag har det också varit full fart. Ridit ut på alla hästarna utom ArroBell som fick galoppera i ridhuset istället.. Började lite spännade med de första hästarna, Limit & Svarten, när vi kommit halvvägs så kom det en hund springande o jagade Limit en bit o sen vart vi inte av med hunden så vi fick vända o skritta hela vägen hem o hunden följde efter oss nästan hela vägen tillbaka :S Svarten var dock lugn som en ko o rörde inte ett öra för hunden.. Limit tyckte att det var lite värre.

Ikväll har jag Grönt kort kurs igen så jag ska sova kvar här på Ekelund ikväll och imorrn blir det till att gå upp tidigt så jag hinner rida o fixa i stallet innan jag o syster ska åka upp till Globen.. Vi ska på tävlingsmöte och sen se första föreställningen.. Sen kommer Gymnasietjejerna dit och vi ska gå på den sista föreställningen tillsammans :D
Så det blir en lång dag även imorgon..

Bye..

Full fart hela dagen!

Publicerat: 2009-11-24 Kl: 15:48:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Idag har det varit mkt att göra, som vanligt alltså fast lite till. Var på ICA när de öppnade i Mareifred kl.8 för att handla mat till gymnasiet och mellis till mina barn..
När ja kom till stallet red jag dressyr på ArroBell & Svarten.. Fina var de :D Känns som att det börjar hända lite med Svarten, men han är ju inte sås tark ännu så han orkar inte riktigt bära upp sig helt ännu.. men har lekt lite med piaffen både idag o igår & idag, riktigt fin :)

Sofia red Rangun idag också eftersom hon ska rida honom för Liane Wachtmeister imorgon.. Jag ska då rida Svarten & Mille..
Hade dressyrlektion för gymnasiet efter  lunch och det gick väldigt bra för alla tjejerna.. Har utvecklats mycket sen de började i ettan.. Alla fick idag också rida stora hästar då de inte gick spec mycket igårkväll o idag är det många barngrupper.. Några var lite tveksamma först men det flöt på bra när de red så alla verkade nöjda o glada.. Imorrn ska de rida direkt på morgonen efter att vi släppt ut hästarna o då får de ta samma hästar som idag..
Sofi - Kalypso
Anna - Uranos
Maria - Bosson
Emma - Ture
Rebecca - Jolita
Elina - Nisse
Sabina - Wega
Elise hade ont i armen efter influensavaccination så hon hoppade över ridningen idag..

Hoppas att klänningarna jag beställde förra veckan från Asos har kommit ikväll när jag kommer hem :D Tre stycken vart det, en röd, en svart & en beige.. Väntar också på ett paket ifrån Tyskland som Alisha skulle skicka, sånt som jag inte fick plats med i väskorna hem.. :P Borde komma snart.

Bye..

Låång kall dag..

Publicerat: 2009-11-23 Kl: 20:27:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sur ja blir! Skrev ju ett inlägg igår men såg nu att det försvunnit på ngt vis :S  Var ju ock peppade Emma & Elin i Enköping på SM finalen för ridskoleryttare.. De var jätteduktiga o red så fint :D

Idag var jag trött när ja vaknade :S Sen åkte jag till Ekelund o red Mille, Arrobell & Svarten.. Alla fick sig ett dressyrpass idag :P O alla skötte sig bra.. kul att rida Arrobell var ju sjukt länge sen minns inte ens.. Han känns ju som en liten ponny att sitta på.. Iaf när man suttit på två höghus innan..

Efter det så vart det en snabb lunch o så ut i leran för att sätta upp tråd i hagen som  jag o pappa satte stolp i i torsdags.. satte upp isolatorer i lördags så var bara tråden kvar gick väl bra ända tills ja skulle börja med undertråden som ska vara blanktråd.. TRASSEL!!! :S Arg som ett bi vart jag o gav till slut upp..
Leran hade till o med runnit in i skorna..

Sen kom alla fritids barn halv 3 så då vart det full fart.. o så fortsatte det ända till strax innan sju då jag åkte hem till Eskilstuna igen.. O nu har de första nyårsinbjudningarna delats ut!!! JIPPI!

Bye..

Fredag.. O vissa har det skönt i värmen..

Publicerat: 2009-11-20 Kl: 21:25:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!!

Nu har mor o far landat i Thailand.. Skönt för dom, mindre skönt för oss som är kvar hemma i leran :S Idag har jag & Sofia ridit ut med våra hästar på förmiddan.. Sen har jag haft 7 killar ifrån Mariefredsskolan från halv 12 till halv 2.. Full fart!
Efter det tog jag o Fia in alla hästarna ifrån leriga hagar :S sen klafsade jag ut i leran igen med Ross på släp för att sätta isolatorer i stolparna jag o pappa satte ner igår..
Härliga höst.. :S

På hemvägen var jag på Perssons i Mariefred för att byta papprerna jag köpte tidigare i veckan då dessa var för tjocka för vår skrivare.. Så nu vart det guld istället för silverpapper till nyårsinbjudningarna!!

Imorrn ska jag till stallet vid lunch för att rida Mille, Rangun & Svarten.. De blir dressyr för dem allihopa! o Rangun ska få fortsätta med bytena gick super när vi tränade igår :P Tror att poletten börjat trilla på plats hehe..

Ha en trevlig helg!!

Bye..

Galet mkt att göra innan semester

Publicerat: 2009-11-19 Kl: 22:18:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Nu är det Madde o Sofia som får sköta bloggen. Imorgon bitti åker vi på semester. Fantastiskt ska det bli men mkt att göra innan. Jocke håller fortfarande på och skor så det blir inte många timmars sömn. Clinicen i tisdags var riktigt bra - kunde i o f  vara ngt kortare eller en fika paus. Inte så skönt att sitta på läktaren i 2 timmar. Men intressant och nyttigt att komma iväg. Linnea rider riktigt bra.
Kul o se hur de arbetar med att utbilda hopphästar.
Ny häst i stallet har vi också - Svarten och han har blivit riktig kompis med Arro Bell. De står o pussar varann över gallret. Däremot tål inte Svarten och Limit varandra så i em var vi tvungna och byta box på Rangun o Limit. Det blev mkt bättre.
Svarten - Don Negro ser riktigt fin ut när Madde rider!
Så han får gå med på Liane träningen nästa vecka.
Jocke har denna veckan hållt på med dränering av våra marker och dikning tyvärr inte rätt väder för detta. Regnat hela veckan känns det som. Duktiga praktikanter har varit hos oss i veckan och kommer åter på söndag Thea och Melina från Stockholm. Kul med så intresserade tjejer!
Nu ska här packas :)
Ann

Hoppclinic

Publicerat: 2009-11-17 Kl: 16:31:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej..

Dagen började med att jag försov mig :s inte alls bra! Vaknade fem över 8 skulle ju åka från stallet vid åtta för att hämta Svarten.. så det vart lite försenat.. Gick iaf bra att hämta honom snäll som ett lamm att lasta & köra :D
Kom hem och tog över matlagningen av syster, pyttipanna vart det idag.. Sen red jag Rangun & Mille en stund var innan alla baren kom halv tre :P
Men jag hann tack vare hjälp av två tjejer som praoar här denna och nästa vecka.. Alltid bra med lite extra hjälp ibland.. :D

Ska nu börja med kvällsmaten till gymnasiet ska vara klart kl fem idag för vi ska iväg på clinic på Strömsholm för de nya hopplärarna ska bli spännande..

Imorrn blir de iaf video på Rangun idag vart det inte tid för det..

Bye..

Lerig måndag..

Publicerat: 2009-11-16 Kl: 17:15:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej Hej..

Vädret är verkligen inte spec kul.. visserligen inget regn men lera o grått är ju inte så himla roligt.. Allt blir så mycket jobbigare, skitigare o tar mkt längre tid.. :S Har haft med mig kameran i stallet idag för jag tänkte ta lite bilder på anläggningen o lägga in i bloggen så mina vänner i tyskland kan se MEN det set ju så trist ut när det är lerigt överallt :( 
Helgen har varit ganska lugn iaf.. var här en stund på dagen igår för att laga lunch till mammas ridweekend..
Imorgon ska jag åka o hämta en häst vi ska få låna, Svarten, i Gnesta.. Jag o mamma var och tittade på honom i fredags efter att Gunilla varit här o tyckte att han verkar vara en fin häst :D Han är ca 170cm, svart och jag tror att han är 10år och har tävlat t.om MSV dressyr.. men han ska tydligen hoppa bra också..

Idag har jag ridit Rangun & Mille på fm det gick ganska bra.. Imorgon ska Sofia filma Rangun när jag rider så får vi se om vi ska lägga ut en annons på honom..

Bye..

Torsdag på Ekelund

Publicerat: 2009-11-12 Kl: 22:44:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Nu är då Madde äntligen hemma igen. Det märks nu är hon på hugget. Friserat halva stallet idag så nu ser hästarna så fina ut.
På fm red vi hästarna och Sofia har kommit en bra bit på väg med Herkules - kul!
Sofia och jag har varit på hästjuridik kurs jag hade klarat mig utan faktiskt, insåg att efter alla år har man ganska stor allmän koll. Hade väl velat ha lite mer "handfasta" tips.
Droppen var när den utlovade mackan till fikat bestod i en liten bit kladdkaka med grädde. Är inte mkt för sånt längre. Imorgon är det träningsdags - Gunilla kommer hit. Helgen är det sedan full fart med hoppträningar och extra kurs, men nedräkningen för semestern har börjat - 1 vecka kvar sedan slut på lera på ett tag :)
Ann

Så var man hemma igen då..

Publicerat: 2009-11-12 Kl: 17:11:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej!

Hoppas ni fortsätter att läsa bloggen även fast jag är tillbaks i Sverige.. Blir ju inte flera inlägg per dag som tidigare, men ska försöka skriva lite  varje dag :)

Var inte speciellt roligt att komma hem till lera och kyla :( Har frusit hela dagen o bara längtar efter att få komma hem o krypa ner i sängen igen.. Var ruskigt trött imorse, men upp kom jag till slut o hann inte äta frukost för jag var tvungen att fixa med allt som skulle med tillbaks till stallet o sen vart de taxi till tågstationen :P Ingen lust att släpa på en ryggsäck på ca 15kg hela vägen..

Alla verkar iaf glada att se mig igen, speciellt Anders förtås  :) Har ridit Rangun & Mille på fm o de kändes bra.. Ungefär som innan ja åkte förutom att mina stövlar e helt värdelösa o för stora :S Har ju blivit bortskämd med att rida i mina finstövlar i 6 veckor nu.. Så jag måste försöka skaffa mig ett par nya som sitter bättre.. Hittade ju jättefina stövlar i Tyskland som inte var spec dyra men de behöver ju ta mått för att sy upp dem.. men får väl försöka lösa det på ngt sätt...

Igår fick vi köra i ilfart till flyget :S Stackars Alisha som körde hon var halvt skräckslagen.. O vi hann precis i sista minuten när Elin checkat in var det 1min (!) kvar tills incheckningen stängde för hennes flyg.. Kan man snacka om tur..

Har idag beställt TR till min Gröna Kort kurs som startar nästa torsdag också.. Sofia lyckades inte göra det tidigare.. men det brukar gå ganska fort för det att komma så jag tror de hinner komma fram innan :)

Ha en trevlig kväll!!

Bye..

Sista morgonen..

Publicerat: 2009-11-11 Kl: 07:12:49 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

hej hej..
Sovit dåligt har en klump i magen.. Idag bär det av hemåt.. Sett fram emot det så mycket men känns ganska jobbigt att lämna allt o alla idag.. Nu ska iaf ja, Toon & Elin åka till Moss för en sista frukost tillsammans :D Nya Elin är för trött så jag ska väcka henne när vi kmr tillbaks..
Tänkte väl jobba fram till lunch idag iaf.. Så jag hinner rida hästarna en sista gång.. Jamie spelar ingen roll iof han var hemsk igår :S

Aja nu är d e klara!!

Bye..

I don't think that I want to go home :S

Publicerat: 2009-11-10 Kl: 22:59:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go kväll!!

Vi har just varit o ätit på Pizza Mann vi fick pengar av Sabine för att åka o äta allihopa :P Jag, Toon, Alisha, Elin & nya Elin.. Supergott!
Stackars Elin hon skulle ju köra hit idag från Marcia UTAN gps!! Kom till Aachen o sen fick jag åka och möta henne  vid ett badhus här i närheten som hon hittat till..
Så har visat henne runt i stallarna.. Skrev ju en lista i helgen över allt som ska göras o vem som ska ha vad på sig..

Idag vart Christiane sparkad när hon red av Elins häst :S Stackarn e ingen större fara men hon kan inte jobba igen förens på måndag.. Så Toon kan inte åka till skolan imorrn eftersom Elin åker o hon är borta..
Imorgon bitti ska vi åka till Moss för en sista frukost tillsammans :( Usch känns jättejobbigt att åka hem.. Alla är så gulliga här o vill att jag ska stanna..
Sabine kom hem med en ny häst förut också så det vart lite ommöblering igen.. En 3-årig fuxhingst ser superfin ut.. ska longera honom imorgon bitti.. Verkar som att vi ska få skjuts till flygplatsen oxå så det är bra då hinner jag rida o fixa i stallet visa Elin allt ordentligt..

Kommer att sakna alla så mycket.. Men vi har ju bestämmt att Toon, Jana & Alisha ska komma o hälsa på hos mig nästa sommar :D Kmr bli underbart.. Jag har bestämt att vis ka rida ut i skogen! Händer ju inte direkt här :P O Toon ska rida  med mina rosa lindor :D hehe Passar honom!

Fick jättefina örhängen av Jana igår som hon köpt i Madrid i helgen :P

Sleep well!!

Bye..

Snart kommer Madde hem :)

Publicerat: 2009-11-10 Kl: 21:13:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det ny vecka och full fart igen. Alla längtar efter Madde. Ska bli spännande och se om hon okeyar ridningen av hästarna. Millet är riktigt fin hoppade så bra med Sofia idag på Erik träningen. Rangun såg riktigt fin ut idag också. Själv har jag ridit 4 hästar + gymnasiet idag så nu är jag trött. Limit fick ett dressyrpass på morgonen, Arro Bell fick trava bommar och ett litet pass med Bosson hann jag med innan hoppträningen för Erik. Red Jolita idag igen gick mkt ojämnt. Sista rundan var ok däremellan lite ojämnt kan man säja. Rolig övning i alla fall så Bosson får nog hoppa den i morgon samt gymnasiet.
Hade en fantastiskt trevlig söndag var första gången på mkt länge som vi kom iväg hemifrån mitt på dagen och gjorde något annat. Jocke hann ju jaga på morgonen ändå så även han var nöjd.
Hälsade på Siv på Lejondal och fick ett tips på bygge för Jocke! :) En hörna för oss instruktörer med infravärme och tak. Han blev så glad för detta................
I övrigt är det full fart som gäller fram till semestern.
Go kväll
Ann

Lasagne..

Publicerat: 2009-11-10 Kl: 13:26:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Har packat lite till nyss.. Ska torka av golvet på mitt rum o i köket tänkte jag.. Sabine ringde imorse o hon var i norra Tyskland för att hämta en häst, som hon för övrigt inte vet vart hon ska ställa för det är fullt här.. :S Så hon skulle vara tillbaks vid två och Elin skulle också komma vid två, Marcia hämtar henne vid flyget..

Har ridit Licutos på fm han var jättefin :D Sötstruten!! Sen skulle jag ta Daisy men hon verkar inte helt ok i bakbenen ännu.. så hon fick en omgång med klippmaskinen :P Nu är hon kalassnygg! Trodde att hon skulle vara vild att klippa men hon stod som ett ljus.. :)

Bye..

Morgon igen

Publicerat: 2009-11-10 Kl: 08:47:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej..

Igår hittade jag flera slycken fina klänningar som jag ska beställa sen när ja kmr hem!!!! :D ifrån underbara Asos de har hur mycket fint som helst :D
Började också packa lite igår & har tvättat det mesta som jag kan tvätta innan jag åker..
Nu ska jag iaf ut och longera Freddy och Licutos o om han ser ok ut så ska jag rida honom enstund tänkte jag.. Sen blir det till att rida Daisy också, hoppas att hon gjorde av med lite energi igår så hon kan ta de lite lugnare idag :P

Vet inte riktigt när Sabine kmr tillbaks tror att det blir efter lunch/em nått sånt.. Får se också när Elin kmr sen vet inte om Sabine kanske hämtar henne själv..
Pokie har roat sig igen.. med att slita nått gult plastnät i alltför många bitar i köket :S Jaja ska ju städa lite sen på lunchen tänkte jag..

Ha en bra dag!

Bye..

Om två dagar är ja hemma igen :)

Publicerat: 2009-11-09 Kl: 22:56:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Go kväll!!

Hjälpte Elin att bli klar i stallet så hon kunde följa med in till stan :P Så det vart lite shopping :) hehe.. Har gjort en jättefin present med massa kinder choklad som Sabine älskar..

Mycket nöjd med resultatet!

Sen vart det lite underkläder och julklapp till Christina :P
Och på hemvägen stannade vi självklart på Aral, en bensinmack, där de har supergoda choklad croissanter :P


Mums!

Nu är det iaf sovdags!

Natti natti..

Färdig!!

Publicerat: 2009-11-09 Kl: 16:29:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Wohoo!

Klar för idag :D
Härligt nu ska jag ta en dusch o sen får vi se om Elin kan följa med eller inte för Johannes är tydligen på dåligt humör idag :S Hoppas iaf det för jag kmr att hamna vilse om jag ska köra själv.. Toon har visserligen gps i sin bil men ändå :S
Tänkte iaf gå ut när jag duschat o se hur det verkar..
Day var fin men Daisy galen :S blir inte riktigt klok på den hästen..

Bye..

Grått o trist..

Publicerat: 2009-11-09 Kl: 13:07:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej!

Just ätit lunch.
Har hunnit med ganska mycket på fm :D så nu har jag endast Daisy kvar att rida, jogga Day en stund, o ev. longera Anton.. Så det är skönt.. Bestämde mig då för att åka in till Aachen ikväll sitället :P de har öppet till åtta.. o Elin har ingen lunchrast idag så förhoppningsvis kan vi vara iväg vid 6! Vore kalas..
Jag ska köpa lite presenter tänkte jag.. Nått fint till Sabine jag har slagit in en skokartong i folie och klippt ut stjärnor som jag målat o klistrat på utsidan.. tänkte köpa lite olika grejjer o lägga i och sen ha genomskinlig plast utanpå så att det ser ut som en karamell :P hehe.. Har inte helt bestämt vad jag ska köpa ännu men tänkte iaf köpa massa chokladtomtar ifrån Kinder för hon älskar dem o sen leta efter ngt fint hårspänne o så..

Vädret  idag är jättetrist.. alldeles grått o mulet :( men inte alltför kallt så de e bra.. Idag har dom mockdag så de kör ut allt ur boxarna med den lilla röda supertraktorn.. Veterinären har också varit o kollat på Licutos & Freddy innan lunch, Licutos var ej halt när jag longerade o benet är inte tjockt längre men väntar till imorgon o ser hur det ser ut då innan jag rider honom.. Freddy är halt i ett bakben.

Får väl bli lite städning här också senare så att det ser ok när nya Elin kmr imorgon :P

Hittade för ett par dagar sen världens finaste skor som jag VILL HA!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bye..

Monday..

Publicerat: 2009-11-09 Kl: 08:36:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Morrn morrn!!

Igår tog det tid att somna igen, planering i skallen :P hehe men kände mig inte alls trött när jag vaknade för en stund sen så..
Tänkte försöka vara lite kvick nu på fm så jag inte har så mycket kvar senare om ja nu kmr iväg till Aachen.. Ja ska idag rida Jamie o Daisy, longera Larogno, Rosi, Freddy och Licutos - se om han är bättre nu.. Day tänkte jag jogga lite, men hon kan väl vara ganska pigg nu när hon stått i två dagar. Hamlet kanske jag kan gå lite med..

Det är nog allt :P

Glömde lägga upp förra veckan.. detta var när det ösregnade o det här är Johannes lilla leksak :P

Elin fyller på korn i krossen.. dags för lunchfodring.

hehe ahh nu måste jag sätta fart!

Bye..

Panini & Tiramisou

Publicerat: 2009-11-08 Kl: 21:58:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..

Då var söndagen nästan över.. Sista helgen i detta landet.. Nästa söndag är det som vanligt igen, lunch med vännerna på Monte Carlo..
Idag har det verkligen varit en slapp dag.. låg på sängen med datorn till typ halv 4 :P Sen släpade jag mig tillslut upp och bytte om för att gå ut till stallet.. Tog ut Ann-Christines häst i skritten o red Jamie under tiden, han var ganska pigg och det gick hyfsat bra att rida honom..
Sen mockade jag åt hennes häst och åt Day för det verkade inte Heike ha gjort :S Och Hamlet fick sin medicin + tabletter för magen och spruta med Eccinacea, ngt sånt heter det, som även Amon och Rosi fick..

Kom in igen vid strax efter 5 o Elin orkade inte laga mat så hon ville beställa ifrån Pizza Mann och då vart det så :D jag åt Panini fylld med ost och skinka och aioli till det.. o sen delade vi på en Tiramisou till efterätt :D
Har sen kollat på e film Hancock.. helt ok..

Nu är det iaf dags o krypa ner i sängen känns de som.. Imorrn måste jag försöka åka in till Aachen för att köpa lite grejjer.. tror jag gör det när jag ätit lunch..

Bye!!

ledig idag..

Publicerat: 2009-11-08 Kl: 09:40:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon..

Har just varit ute i stallet en sväng för att kolla Hami o ge honom mer medicin.. Febern är borta nu så de är bra :D Halsen ser väl lite bättre ut idag också..
Så nu sitter jag i sängen med en kopp te, dator, papper och penna :P ska kolla runt efter lite fler hästar och så ska jag skriva en lapp eller två med info till Elin som kmr på tisdag..
För det tar ju ett litet tag innan man lär sig vilken häst som är vilken o vad de ska ha på sig osv..

Elin jobbar idag så jag är för tillfället helt ensam inne.. får se om det blir en promenad sen på lunchen kanske.. börjar ju bli mörkt ganska tidigt här nu på kvällarna :(
Vill ha SOMMAR & SOL!
Fast jag längtar ändå lite till julen o ganska väldigt mycket så längtar jag till NYÅR :P Hehe.. Hittade en del klänningar igår som eventuellt skulle kunna få bli min nyårsblåsa! :P Får se.. Jag vill att den ska vara PERFEKT!

Ha en trevlig dag allesammans :D

Bye..

Moulin Rouge

Publicerat: 2009-11-07 Kl: 20:57:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..

Just börjat kolla på film med Elin Toon och Chrtistiane har åkt hem till sina familjer.. Har varit en ganska lugn dag.. eftermiddagen höll jag på o grejjade med hästarna i stallet o sen var klockan helt plötsligt 6.. och bara för att Sabine har åkt så ska såklart inte allt flyta på helt smärtfritt.. när jag skulle borsta av Hami och byta täcke för natten så är han helt uppsvälld och varm bakom ganaschen på strupen samt 39graders feber.. men vi fick såsmåningom tag på Sabine o har sen pratat med en veterinär så jag o Elin var ute för en stund sen och gav honom medecin o lite pussar.. :)
Han har tydligen haft detta förut och det beror på sprutorna Sabine gav honom tidigare i veckan när han var dålig pga att vattnet inte fungerade..
Så han kmr nog att vara bättre imorrn hoppas jag.. ska kolla till honom senare innan jag går och lägger mig..

Imorrn är det söndag = LEDIG dag.. men ska rida Jamie tänkte jag för det vart aldrig av idag.. Jag ska ändå ta ut Ann-Christines häst i skritten en stund så det blir perfekt..

Bye..

Hu va mörkt idag

Publicerat: 2009-11-07 Kl: 17:14:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har det varit mörkt och trist men ganska varmt ändå. Haft tre hopplektioner på fm. "Mina" tonårs tjejer rider helt super. Vad det är roligt att jobba då. Vi kom överens om att nästa år ska vi satsa på hoppfinalen för ridskoleryttare. Erika o Amanda som rider med på egna ponnyer har gjort ett jättejobb med dem. Inte samma hästar som förra året direkt....
Elin red Gent mkt bra då Ronjah fått skav (bra att byta också inför finalen) Ida red Lindsey super.( Madde det är visst en fin ponny lugn och sansad nu). Ange gjorde super runda med Kalypso också.
Nästa vecka är det teori och de två sista grupperna har tillsammans så då ska vi börja med att tjejerna rider några av hästarna en mini clinic alltså.
 Imorgon ska vi åka och titta på häst (ska upp och hälsa på Dag o Siv) så hon har lovat följa med. Gäller o passa på när man är ute och far. Sällan jag kommer ifrån gården.
Madde kollar efter hästar på nätet och ringer sedan mig och tipsar.
Bra att ha Jocke med också han brukar ju klaga om man kommer hem med någon med dåliga hovar tex. Rangun, eller ej går att sko typ Jolita o Rangun men nu går det ju strålande efter något års träning :D
Har lovat att ej köpa någon mer häst som är hopplös dessutom tar det ju massa tid då vi måste vara med också. Jolita gick åt två medhjälpare men nu kan ju Jocke sko henne själv utan fara för livet och det går dessutom riktigt bra.

No clients! :)

Publicerat: 2009-11-07 Kl: 13:58:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

tjo!

Kunderna kommer nästa lördag istället :P Kalasbra.. Så jag har ridit Daisy och Hamlet innan lunch & gjort rent Hamis kandar för USCH vad skitigt o äckligt det var.. stackarn..
Det är ju vanligtvis Alischa som rider honom o hon gör alldrig rent det, inte ens bettet.. nu är det iaf skinande rent! :D Hami var inte riktigt som jag förväntat mig men han vart ganska fin på slutet, väldigt fina piruetter gör han iaf!
Daisy var också fin idag :D
Så nu har jag tre hästar att longera, Rosi, Larogno & Freddy.. Sen tänkte jag rida Jamie efter det så är jag klar för dagen!!

Bye..

Moss morgon :P

Publicerat: 2009-11-07 Kl: 08:40:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


God morgon!

Vi, Elin, Toon & ja, har nyss kommit hem ifrån en god frukost på Moss Cafe'/ bakeri.. Mums.. ja åt en choklad croissant o de andra åt två var :P Sen åkte vi till posten så nu är äntligen en del av mina prylar på väg hemåt!
22euro vart det så de e ju kalasbra :D tror de var kanske 6kg..

Mmmm..

Tog ju lite bilder igår när Elin o Toon red men de var för mörkt men lägger in ett par bilder ändå.. Herr Rueben frågade igen om inte jag ville stanna som elev här :S men han förstår ju ingen engelska all så jag bad Toon att förklara att jag åker hem på onsdag igen.. Så jag tror att han kanske vart lite besviken.. Men jag kan inte vara kvar här i 3-3,5år.. Även om det säkert är en jättebra utbildning.

Nu ska ja iaf byta kläder o sen gå ut till stallet, hoppas att kunderna kmr hyfsat tidigt så det inte drar ut över lunch för jag frågade Elin igår om hon kanske kunde få en lite längre lunch eller sluta lite tidigare så vi kan åka en snabbis till Aachen för jag vill köpa lite presenter :P men vi får se hur det blir med det för veterinaären ska komma också..

Trevlig lördag allesammans!
.Elin & Valle de skulle filma honom igår..


Bye..

Djuren lever farligt

Publicerat: 2009-11-06 Kl: 21:25:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja ett vildsvin blev det igår. Jocke sköt ett litet vildsvin , jag cyklade ut med ficklampa. Karl-Erik blev glad i dungen-hans gräsmatta blev nämligen inte så fin............
Idag när vi väntade på veterinären så var det dags igen- en hjortkalv bakom huset fick sluta sina dagar. Hmmmm..
Ja Jocke var glad.
Veterinären kom till slut och båda två var dräktiga. Kul Trocea och Gaia är alltså dräktiga och blir de lika fina som de andra så räcker det ju till.................
Snart är Madde hemma.
Jippii
Ann

Tidigt idag.. :)

Publicerat: 2009-11-06 Kl: 18:31:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo
Idag har jag slutat tidigt halv 6 :D började ju iof lite tidigare imorse också..Nu har iaf Sabine åkt iväg till flyget till New York o lämnat över ansvaret till mig :D men det känns bra och hon sa att hon hade inte åkt om inte jag hade kunnat vara kvar över helgen.. -It's a pleasure to wokr with you Madeleine! Sa hon nyss innan hon åkte :D Jippi Alltid kul med sånt.. :P
Kunderna från Österike, som varit här både igår kväll och innan lunch idag, ska komma tillbaks imorrn för att titta på tre av hästarna så då blir de jag o Toon som får hålla i spakarna :P det går nog bra..

Var iväg till posten även idag men måste tittat lite dåligt på öppettiderna igår för det var stäng nu med.. så det blir en ny tur imorrn igen :S

Ska kila ut o ta lite bilder när Elin rider.. skriver en snutt till senare!

Bye..

Fredag

Publicerat: 2009-11-06 Kl: 08:02:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon..

Vart dåligt med skrivandet igår.. På lunchen glömdes det bort o sen fick vi bråttom att åka till posten men när vi kom dit så var det stängt :( o igår kväll kom jag inte in förens kl.11 tog sån tid med kunderna och de kmr tllbaks idag på morgonen kl.9 så jag börjar kl.8..

Full fart igår iaf.. Licutos jättetjock i benet igen :S Daisy var inte ok ännu.. O Jamie han vi inte med.. Klippte en häst från Fru Rueben, som skulle visas senare på kvällen vart väl ok men de är så fula när de e nyrakade.. :P

Måste gå ut nu.. Får skiriva lite längre på lunchen..

Bye

LERA

Publicerat: 2009-11-05 Kl: 20:58:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ingen risk att slippa leriga hästar i em bestämde jag att i morgon får valackarna gå på ridbanan. Regnat hela dagen och urskitiga hästar........
Beställde ikväll biljetter till Strömsholms clinic 17 nov med Linnea o Christer Ericsson(huvudlärare där i hoppning).
Madde, Sofia o jag åker dit med "våran" hästklass ska bli kul.
Superkallt hela dagen jag har rusat runt för att hålla värmen. Idag har jag hoppat Jolita och Sofia Millet oj vad han hoppar något språng hoppa han nästan Sofia ur sadeln....vad månde bliva av honom han börjar se riktigt fin ut.
Oj, nu small det ...Jocke är på grisjakt de håller på och bökar upp vägen ner till gården och grannens gräsmatta...bäst o se efter fram med ficklampan
Vi hörs
Ann

Torsdag

Publicerat: 2009-11-05 Kl: 08:25:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon!

Idag blir det en sen dag.. kommer kunder ikväll och de landar kl.7 så de är inte här förens vid 8.. :S
Var väldigt trött när alarmet ringde förut :( usch ville inte gå upp.. får se hur det blir när man kmr hem då måste jag ju gå upp ungefär 1,5h tidigare varje morgon :S 

Ser ut att kunna bli lite bättre väder idag kanske.. hoppas för igår var det verkligen kallt..
Hörde att det snöade hemma, hoppas att det är fruset o lite snö när jag kmr hem, är ju sååå jobbigt med leriga hästar!

Ha en bra dag!

Bye..

Här tvättas pengar :P

Publicerat: 2009-11-04 Kl: 20:04:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Halloj!!

Glömde ju skriva om min lilla incident på förmiddagen.. Sabine gav mig pengar i måndags, som jag la i fickan på ridbyxorna. o tänkte de att jag var tvungen att komma ihåg detta eftersom byxorna behövde tvättas.. det gjorde jag dock inte. Stoppade in tvätt imorse och gick ut kom efter ett par timmar på att Shit tror inte att jag tagit ur pengarna :S sprang in och upptäckte att de hade jag ju glömt.. Men som tur var är den hel så den fick ligga o torka på elementet.. :D

Skulle rida Daisy men hon var sämre igen så hon fick vara.. Höll sen på o fixade med lite allt möjligt tills Sabine kom och började rida resten av hästarna.. och som vanligt så ringer ju hennes telefoner typ hela tiden så det tog ju ganska lång tid innan vi vart klara..

När Toon kmr in sen så ska vi kolla på film får se vilken det blir Moulin Rouge eller Elisabeth I

Trevlig kväll!

Snö på Ekelund

Publicerat: 2009-11-04 Kl: 13:47:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj,
Superkallt idag och det blåser snöflingor till och från. Är inne och värmer mig efter ridningen har hunnit med Lindsey, Nibson o Bosson.
Ska nu ner och skriva ut material till teorin ikväll samt förbereda programridningen i kväll.
Vi har fått analyserna från vårt hösilage och det var inte speciellt högt protein värde. Är ju van vid superkvalite´men läst i Land att det över lag är dåliga värden i år på Smb råprotein.
Vi hörs.
Ann

Kallt :S

Publicerat: 2009-11-04 Kl: 12:56:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Just ätit kalasgod lunch :D som vanligt.. Nu blir det rast en stund sen ska jag ta och rida Daisy o sen ska väl Sabine börja med sina, hoppas jag så vi blir klara tidigt..
Har ridit Licutos, han var ok idag :D, och det gick bra han var lugn.. Sen red jag Jamie han var ganska dum ibörjan i vänster varv men sen så vart han fin, jag börjar komma in i ridningen här nu :P

Tydligen så har Hamlet varit ute i natt :S ingen vet hur han tagit sig ut och dörren till hans box är ganska svår att öppna och jag är helt säker på att jag stänge den ordentligt efter att jag longerat på fm.. Han verkar iaf ha haft det trevligt, rullat sig i leran och ätit upp Janas morötter.. De hade hittat honom vid utestallet imorse :P

Idag är det verkligen kallt det blåser och stundtals så ösregnar det.. Buurrr!

Bye..

Wishlist part 2

Publicerat: 2009-11-04 Kl: 08:41:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kom ju på att jag glömde en viktig sak på min önskelista inför födelsedagen och har kommit på lite mer :P

Här är en bild på bootsen :P  Rosa eller blå

Hittade en fin brun lädergrimma även den på grand-prix.se

Sen önskar jag mig en CD-spelare till min söta bil

Jag har också tänkt lära mig detta språket så en CD med nybörjar tyska kan jag ha i bilen till o från stallet :P


Presentkort på Djurmagasinet, blir mycket shopping till fiskarna där :P

 

Det var nog allt nu!

:D

 

One week to go!

Publicerat: 2009-11-04 Kl: 08:26:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God mogon!!

Nu var det alltså bara en vecka kvar.. Tiden har gått så fort men jag vet iaf en som kommer att bli väldigt glad när jag kommer hem igen.. Han börjar bli ganska rastlös på kvällar och helger nu..
På tisdag nästa vecka så kommer en av de nya tjejerna, Elin, blir kul men jag får ju bara träffa henne i en dag.. Men är super att hon kommer innan jag åker så att jag kan visa allt osv.. är ju så mkt enklare att få allt förklarat på svenska en gång först..

Igår somnade jag vid tio så nu känner jag mig utvilad igen..
Vädret är fortfarande dåligt, nu regnar det inte men det är grått o kallt.. Fast jag tror att det är betydligt sämre hemma i Sverige  :P hehe

Ni får ha en underbar dag allesammans!

Bye..

Långa dagar

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 21:44:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj
Här på Ekelund rullar allt på igår var det teori på ridskolan. Så jag försökte hinna med att rida lite hästar på fm. Hann inte med så många- Nejlika och Jolita därefter red jag ju Arro Bell förstås. Eftermiddagen gick åt till att planera teoripassen.
Jenny hann med Wega och Tuareg.
De två första grupperna hade märkes teori de två sista vuxengrupperna fick dubbelpass tillsammans. Kul med teori för alla verkligen kommer på dessa tillfällen.
Vi började i ridhuset och tittade på Jenny och Alcaprinz. Jenny började med att visa hur man får hästen uppmärksam genom att arbeta med övergångar för att få hästen svara ordentligt på hjälperna. Därefter lösgörande arbete med skänkelvikningar. Vi fick därefter se fina skolor speciellt duktig är Jenny att rida slutor utmed långsidan. Avslutade sedan med att visa galoppombyten.
Därefter var det teori i cafeterian - där vi gick igenom utbildningsskalan.

Idag hann jag med lite mer ridning Jolita, Lindsey, Bosson, Arro Bell. Skönt att kunna rida på igen. Jag har ej ridit några hästar som stått i stora stallet pga smittrisk och har väl varit lite väl försiktig kanske men men...
Alla hästar är ju nu igång igen härligt.
Imorgon är det teori igen  - ska försöka rida ett antal av lektionshästarna. Under em och kvällen är Gunilla Åkerman här och har programridning ska bli kul:)

Nu är det snart bara 1 vecka kvar tills Madde kommer hem. Skönt alla saknar dig i stallet :)

Sov gott

Ingen mobil ikväll..

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 20:57:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallo!!

Just varit med Toon och handlat lite mat.. nu klarar jag mig nog tills jag ska hem igen :P Varit en lugn dag men är ändå jättetrött tänkte ta en dusch o sen hoppa i säng.. På em så har jag ridit Daisy en kort stund och sen Amon och Jamie. Skrittade fram Day åt Sabine och förberedde Anton åt henne, har kommit på hur jag ska lösa problemet med att tränsa honom :D han tar ju upp huvudet höögt upp i taket så jag inte ens når nosen :S nu tränsar jag honom i boxen innan jag tar ut honom och har morötter i ena handen så att han tar ner huvudet :P ganska effektivt..

Idag har det varit svinkallt och blåsigt hela dagen :( och det har inte varit någon "Happy day" började med Elin som på förmiddan vart lessen för hon var så trött osv.. hon har ju jobbat hela helgen o varit på tävling.. så hon fick gå in o sova resten av dan :) var snällt av Johannes.. O på tisdagar så är det ju alltid hoppning i ena ridhuset på kvällen o Jana hatar att hoppa, men måste för att hon ska få licens för att tävla, och det brukar gå bra men idag var det tydligen katastrof så hon grät också stackarn.. o sen har vi fått en ny häst i vårat stall, en tjej som ska stå här i ett par månader. när jag höll på o bytte  täcken så ringde hon någon o sen satt även hon o grät :S Hon berättade sen att det var hennes kusins mamma som dött..

Så det var väl ungefär hur dagen sett ut här..

Hörs imorrn..
Bye!

Ny jacka :D

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 13:15:57 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tjohoo!

Just ätit en god lunch bestående av ris med kött i sötsursås grönsaker och till efterätt yoghurt med blåbär..

Fick en jacka av Sabine idag :D Marcia lämnade den när hon åkte o Sabine frågade om jag ville ha den istället :P Jättefin!

På fm har jag longerat Hami och Freddy och Sabine har ridit Rosi.. Puttsat av alla träns och kandar ifrån igår kväll osv.. Longerade Daisy lite snabbt för att se om hon är ok nu och hon verkar vara nästan som vanligt.. men hon har ju vilat ganska många dagar, med samma fodegiva :S , så hon är vääldigt pigg. Ska rida henne och Jamie senare samt longera Licutos för att se om han fortfarande är halt i sitt skadade bakben..
Har väl lunchrast nån timme till sen ska jag göra iordning Amon..

Igår ringde jag också två tjejer som svarat på Sabines jobbannons en Elin & en Madeleine.. hehe lite kul att de heter samma som vi som redan är här :P Så Elin kmr på tisdag perfekt då kan jag visa henne allt innan jag åker hem igen på onsdag.. Får se om den andra tjejen också ska komma ner, ska ringa henne igen idag, men det blir senare isf för hon är och jobbar på Island nu..

Bye..

 

Tisdag morgon

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 09:35:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Lite sovmorgon vart det allt :) vaknade först strax innan 8 men somnade om o gick upp lite innan 9.. Så nu har jag precis ätit frukost.. bara o byta om o gå ut till stallet..Jag ska börja med att mocka o borsta av Day sen tänkte jag longera Freddy och Hamlet & efter det rida Daisy.. Ska lägga in lite söta bilder ifrån igårkväll också.. 

Licutos tvättar Hamlet  :P
Pokie vart trött o gick o la sig i täckeskorgen..

Ja & Choklad
När vi skulle gå så hade Jamie satt sig ner :P han satt såhär i säkert 5min sötnosen..

 

Ha en bra dag!

Kristallkronan :P

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 00:25:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Enorm..Jana & Alisha Sweet!! Lägg märke till dekorationerna i bakgrunden :P

Katharina

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 00:17:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Birthday babe!

Lite bilder :P

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 00:14:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja, Alisha och Felix syster, kmr inte ihåg vad hon heter, hos Katharina
Katharina och en vän till hennes bror

Toon & Jana
Blondinen kmr ja int ihåg vad hon hette :S Jana o Bianca på Havanna

SENT! :S

Publicerat: 2009-11-02 Kl: 22:20:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har just kommit in från stallet! Klockan är 22'13 :S Tog ju sån tid innan kunderna kom o sen var det ju massa hästar de skulle kolla på.. men men nu är vi inne iaf :D ska äta lite nu.. Sen blir de sängen! Sabine sa att jag skulle sova lite längre imorrn men jag kan ju inte sova länge på morgonen :S men jag kan ju låta bli att ställa klockan iaf..

Alisha kom med kameran idag :D så ska lägga in lite bilder ifrån i lördags o sen några från nu ikväll.. Blir antingen senare eller imorrn..

Sov gott!!

Bye..

Det regnar..

Publicerat: 2009-11-02 Kl: 13:33:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej!

Här har det nu regnat nästan hela tiden sen igår em :S trist.. Har på fm fixat med hästarna borstat osv.. Sabine har ridit Rosi samt Larogno en liten stund, det kommer ju kunder till honom och Freddy vid 3 ungefär..
Nu ska jag ut och rida Toons häst, Sabine ska filma och skicka till den nya ägaren i Frankrike..
Hoppas att han går bättre än han gjort tidigare jag tycker inte att han känns så bra alls när jag rider.. men men..

Måste kila!

Bye..

Vill sova..

Publicerat: 2009-11-02 Kl: 08:41:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon..

Usch vad trött jag var när klockan ringde... :S Inte så konstigt kanske eftersom jag vaknade ganska tidigt igår även fast jag gått o lagt mig så sent.. Sen så köpte vi lite filmer igår o vi började med att titta på The house bunny med Anna Faris, älskar den så gullig o man behöver inte tänka :P hehe.. men när vi var färdiga med den så ville de andra se en film till o så vart det - Seven pounds är helt klart en av de absolut bästa filmerna jag vet o de andra hade inte sett den innan.. Elin var  helt rödgråten när filmen var slut även Toon grät o kanske lite jag också :) Jag var o såg den på bio när den kom ut..
Så klockan han ju bli ganska mycket innan jag kom i säng även igår.. Får bli till att sova tidigt ikväll istället..

Nu måste jag göra mig iordning för att gå ut i stallet.. Kommer kunder senare också..

Hoppas ni alla får en bra start på ny vecka :D

Bye..

Pancakes!

Publicerat: 2009-11-01 Kl: 19:07:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Go kväll!!

Har försökt prata med mamma typ fyra gånger idag men hon har ju aldrig tid :S
Grattis Emma & Elin till era fina vinster!!! Jag får väl följa med o hjälpa er på finalen sen :P Nu måste ni träna ordentligt så ni tar hem allt!

På em åkte jag, Toon & Elin till Maastricht i nedelländerna tar typ 30min med bilen.. de har öppet första söndagen varje månad så det var kul.. Köpte bara lite smycken o sen köpte vi några filmer som vi ska kolla på.. Toon har just gjort lite pannkakor som vi ätit med glass och grädde..
Får ta bilder på smyckena imorrn eller ngt för Alisha har nog min  kamera.. Hoppas jag :S 
Tack syster eller ja Andreas för att du hittade sladden!!! Fina pållarna :P

Jaja det var nog allt för idag..

Snart ny vecka igen.. Slutspurt innan hemfärden!

Bye..

Äntligen

Publicerat: 2009-11-01 Kl: 18:17:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

syrran har hittat sladden till datorn eller andreas gjorde det.:P
här kommer bild på dig o mille samt dig och ragge :D

p.s det var inte farsdag idag!!!!!!!

Vi vann allt!

Publicerat: 2009-11-01 Kl: 17:01:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte jag igår med Arro Bell. Däremot kändes det mkt bra på framridningen. Siv var så snäll så hon kom tillbaks och coacha mig. Har ju lätt att tappa focus på framridningen - men han kändes super :) däremot stod han emot lite inne på banan och då tappar han ju i travlängningarna då han blir ojämn om han inte bjuder tillräckligt. Men det är ju mitt jobb inga missar i övrigt lite ojämna siffror på en del punkter så nöjd var jag väl inte men det var ju mkt bättre än Djursholm så % kändes väl lite :(
Men idag har det gått desto bättre våra duktiga ridelever Emma Åkesson och Elin Friberg sopade banan i distriktsfinalen i dressyr för lektionsryttare. Detta på våra fantastiskt fina hästar på ridskolan - Ronjah(ponny) och Athos(häst).
De skötte sig alldeles utmärkt och jag fick många fina kommentarer om våra fina lektionshästar.
Här kommer lite bilder! Vilken tur att vi fick tillbaks Ronjah nu kommer hon stanna hos oss bästa ponnyn:)

22 november är det då dags för SM-final och vi har två ryttare med GRATTIS EMMA O ELIN :).
Madde o Sofia har lovat att följa med o coacha den dagen då jag befinner mig långt borta..........Nu är det dags att kila biodags - flickan som lekte med elden och thai mat
Bye, bye

Wishlist!

Publicerat: 2009-11-01 Kl: 12:56:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter fortfarande o slöar i soffan med datorn.. Tänkte att jag kunde skriva ner lite saker som jag önskar mig :) Fyller ju snart 21!!

Brunt Schumacher pannband med blå stenar från Skara hästsport  
Brunt Döbert pannband med blå stenar ifrån Grand-prix.se

Till Mille eftersom han har brun sadel och träns
Vita helskodda ridbyxor från Equiline eller Pikeur
Rosa boots från grand-prix.se
Presentkort på heminredningsbutiker - Ikea, Hemtex osv
Presentkort på MQ eller H&M


Nu måste jag lämna ifrån mig internet.. ska försöka komma på lite fler saker.. :P

Good looking and rich..

Publicerat: 2009-11-01 Kl: 11:25:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!!

Vi hade jättetrevligt igår :D Ja o Toon kom inte hem förns fyra imorse.. men vaknade ändå vid 9 :S
Först åkte vi till Katharina, hon som fyllde år, de bodde såå fint i ett hus inte så långt härifrån.. Det var jag Toon, Alisha, Jana o ca 6st till.. därifrån tog vi sen taxi in till Aachen och gick till ett superfint ställe.. De dekorerar så fint häär när det är högtider osv.. Det var ett stort ställe och de hade tydligen inte öppet på ovanvåningen i vanliga fall.. där var det SÅ fint, jättehögt i tak och en stoor kristallkrona ja det såg ut som ett rum på ett slott.. och där var vi och festade bland massa härliga människor nästan ända till kl.4
Det var också många som var utklädda :P KUL!

Duschade när jag kom hem eftersom jag hade svart spray i halva håret :S fyra schamponeringar senare tror jag att allt var borta, vet fortfarande inte för håret är blött.. Hade nämnligen i massa balsam o inpackning i håret innan jag gick o la mig.. o plastfolie uppepå det :P  så jag har sjöljt ur det igen nu på morgonen..

Idag tror jag att jag o Toon ska åka till Mastricht, om han vaknar ngn gång :p hehe ska ut o borsta av Day o så innan. tänkte nog knoppa henne också.. Så hon blir riktigt tjusig!

Tyvärr vart kamerab kvar i Janas väska i natt, finns hur mycket bilder på den som helst, men hon kmr väl senare så då blir det till att lägga in så ni får se hur kvällen var :D

Bye..
RSS 2.0