Ovisade bilder ifrån träning

Publicerat: 2013-06-30 Kl: 22:21:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hittade bilder på kameran jag glömt lägga in och även visa här..
 
 
Maffiga Mille och Fia!
 
 
 
Alla bilder - även de i mitt förra inlägg - har bästa Christina tagit <3
 
 
Raggsockan!
 
 
 
 
Mamma & Demeter
 
 

Bilder

Publicerat: 2013-06-30 Kl: 22:12:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
Fina Roccan på framridningen igår..
 
På banan var han inte med på noterna. Stod emot något enormt och jag kan säga att jag fick RIDA häcken av mig.. Inga strålande resultat men domaren verkade gilla honom och visst får han mycket gratis tack vare sin utsrtålning och gång. Nu måste vi träna mer på andra platser, träna på att tävla och att han ska bli mer framme för mig och inte lägga i en "ponny-växel" :S
 
Kram Madde

Ja mkt på gång på samma gång....

Publicerat: 2013-06-27 Kl: 23:37:06 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Ja som Madde redan berättat så skall Mr Magic nu stanna hos oss. Han är 7 år och efter vår fantastiska Simsalabim. Det ska bli spännande att se hur han hoppar....som vanligt kommer det att ta lång tid innan han finns i verksamheten. Det gäller att inte ha för bråttom. Han blev ikväll mkt glad när han äntligen fick sällskap av Bell´s Kalima (tror det stavas så) hon är född samtidigt som det var ngt oväder på Kanarieöarna då uppfödaren Agneta var på semester där. Hon föddes alltså för tidigt och döptes då av någon spanjor den som kan spanska kanske vet om det är rättstavat. Hon är 4 år och skall nu först ridas och se om hon kan passa på ridskolan så småningom.
 
En ponny är också på väg in - Shadow. Bilder kommer säkert så småningom.
 
Sofia har idag varit iväg på tävling med 3 hästar: Demeter, Pommes och Millet. Dessutom alldeles själv. Åkte vid halv åtta i morse och jag tog emot henne vid 22 - tiden.
Strålande resultat också så kul!
Min fina Demeter gick två felfria rundor : 1.00 + 1.10, Pommes gick bara en runda och då 1.00 m pga av att han ej är tillräckligt stark ännu för att gå två starter och detta var ju hans andra start totalt och en felfri runda. Millet hade 4 fel i omhoppningen på 1.10 men var felfri och placerad i 1.20. Superkul 5 starter och 4 placeringar.
Mycket bra jobbat!
Stolt uppfödare är jag till både ryttare och häst (Demeter)
Duktig jag var som fick med dubbla bilder........ på Sofia o Millet.
 
Annars har dagen för övrigt varit hektisk startade upp morgonen med att rida Hera och tömköra Poseidon båda skötte sig utmärkt sedan snabbdusch för en tur till den stora staden Strängnäs och frisören samt lite andra uppgifter. Har haft ett par privatlektioner samt hunnit med Magic och telefon möte med distriktet. Hade tänkt att köpa ett headset idag men mobilbutiken i Präntaren verkar ha stängt. så 1 ½ tim med en mobiltel på örat kan aldrig vara bra.
Min rödhåriga dam fick i alla fall gå ut  i natt med sina kompisar på betet så jag fick nog några + poäng av henne ikväll.
Imorgon är det långritt med Äventyrslägret som gäller då får hon gå som täthäst.
God natt
Ann
 

Mr Magic

Publicerat: 2013-06-27 Kl: 21:43:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Mr Magic som stått hos oss ett par veckor är numera vår och vi hoppas att han ska kunna gå som skolhäst såsmåningom. Detta kommer dock att dröja då han är mycket grön och behöver en hel del utbildning innan han  kan börja jobba som ridskolehäst.
 
Det händer mycket på hästfronten nu.. Tyvärr inte så mnga hästar som åker utan snarare tvärtom, men men blir säkert bra.
Igår hämtade mamma en vacker donna hos vår goda vän Agneta, återkommer men vad det är för häst och om hon kommer att stanna.
 
 
Jag vet tyvärr inte vad hon heter, pappa trodde att det var något "Bells C... typ :/
 
Ytterligare en häst eller ponny kanske jag ska säga på ingång.. Kommer nog att hämtas på lördag :)
 
Kram Madde
 

Blogguppehåll

Publicerat: 2013-06-26 Kl: 20:16:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan alla..
 
Ja har inte suttit vid en dator sedan i onsdags! Över en vecka allså.. Skönt men nu måste jag göra en liten update känns det som. Midsommarhelgen har rusat förbi i en väldig fart, firades som vanligt med massa folk på Ekelund och detta medförde såklart jag jag ändå fick tid i stall och med hästarna :D
 
Har fått en del hjälp av mamma med Roccan i veckan, tävling till helgen så nu måste vi komma i toppform och vara samspelta.
 
 
 
Min vilda prins!
 
Igår kom Biggis över med min nya frack!!! Så sjukt snygg verkligen och den sitter kanon - trist att det lär dröja ett tag innan jag får inviga de på tävling bara. Lovar att se till att ta nån bild på den innan dock :)
Om ni är nyfikna på att se hur mästerverket ser ut?!
 
 
Här är min gammla inte så snygga frack :P
 
Kram Madde

Varmt och skönt!

Publicerat: 2013-06-25 Kl: 22:49:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja nu är sommaren här. Jag är som min kära hund Buffy- njuter av värmen. Hela kroppen tinar upp. Idag har Äventyrslägret ridit dubbelpass och jag har inte hunnit rida något idag tyvärr. Demeter måste jag ju låna ut till tjejerna ibland och idag så har Sofia hoppat då hon ska åka och tävla på torsdag.
Jag har i alla fall hunnit hjälpa Madde o Sofia med sina hästar och även haft privatlektion på em. Sedan har det handlat om trädgårdsarbete. Försöker ju att snygga till utanför ridhuset då vintern gått hårt åt blommorna och de eländiga sorkarna har även hjälpt till att döda mina växter
. Hatar sorkar och vi har även fått in en bäver på gården som underminerar hagen utmed ån. Grrr. Våra hundar är i alla fall duktiga på att ta sork fast de gräver ju upp en del.
Få se vad vi gör med bävern hästarna kan ju bryta benen.
Imorgon är det full fart som vanligt ska rida Hera på morgonen och sedan är det uteritt med lägret och på em är det meningen att jag ska hämta hem en ny häst.....mer info kommer och kanske en och annan bild.
På torsdag ska även en ponny besiktas till ridskolan så vi får se vad som står i stallet till helgen.
Nu är det sovdags.
Ann

Igång igen

Publicerat: 2013-06-24 Kl: 22:37:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan, Bloggen har varit i vila så även jag. En fantastisk midsommarhelg hos härliga vänner där man ej ens har täckning på mobilen. Har nästan varit som i Thailand ingen kan nå en. Har alltså haft en välbehövlig vila och är nu tillbaks i arbetsselen. Idag var det nytt gäng som kom på Äventyrsläger jag själv är precis inkommen efter en långpromenad med Ross för att reka väg inför morgondagens långritt. Har även hunnit rida tre hästar och haft ett möte med TK inför vårt stora dressyrmeeting 5-7 juli. Det ser bra ut på funktionärsposterna så det ska nog rulla på. Men det är mycket som skall fixas in i det sista. Alla stallarna ska ju vara rengjorda. Beställa mat och handla skriva infoblad mm. Tur att vi är ett roligt gäng i TK då blir allt så mycket lättare. Idag har Måsen varit här igen eller Mariefredstidning kanske den heter. Kul med artiklar det var ju inte länge sedan de hade reportage. Denna gång så skrev de om Äventyrslägret i huvudsak. Bra att synas. Veterinärbesök har det också varit på fm. Så Kolibri ska nu sättas igång igen hittade inget fel på henne. Konstigt men det är bara att hålla tummarna att allt går vägen. Godnatt Ann

En helt vanlig onsdag.....

Publicerat: 2013-06-19 Kl: 23:31:53 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

 
Nej inte riktigt. Men här är aldrig dagarna vanliga. Idag startade jag upp med en tur i skogen på Demeter madde var med på Rocco o Sofia på Pommes. Det var väl helt ok- Demeter kunde ju skött sig lite bättre men nu när ridskolan slutar så ska jag försöka att rida ut mkt mera och längre men det är svårt att hinna när man skall göra allt det andra.
Hon blir ju ganska tittig och det känns som när man ridit en timme så är hon avspänd.
Det fick bli ett dressyrpass på Hera. Jag trivs verkligen med den hästen. Även hon testar sin matte men oj vad nöjd man är när hon aldrig vinner utan bara blir finare och finare. Tror på henne även om hon fått några "öknamn" Madde kallar henne för pansarkryssaren.....Jocke fettklumpen. Jag kallar henne finaste...när hon går bra så har jag en superkänsla i ridningen ungefär som när en handske sitter som gjuten.
Där finns det dock mkt att jobba med ute i skogen.....
Snabblunch idag för att sedan slänga sig ut till avslutning med alla gulliga ungdomar från Äventyrslägret. Alla är så speciella och roligast är faktiskt att vara med dem i stallet. Prata med dem och se hur de håller på med hästarna. Gosar med dem och njuter. De är verkligen spontana.
På måndag kommer ett nytt gäng!
Eftermiddagen så hann jag med Magic o sen var det dags för kvällslektionerna. Det är ju sista veckan och alltid blandat: skönt med ledighet men ändå tråkigt. Har fått fina presenter bla ett armband egenhändigt gjort av en elev så det har jag på mig just nu!
Bästa matprodukten ever: buljong på burk utan massa kemiska tillsatser, vin, rosor choklad.
TACK ALLA GULLIGA ELEVER!!!!
Kvällen avslutades med ett litet nätt telefonmöte på ca 2 timmar.......
Men bra grejer blev avhandlade sitter ju med i tävlingskommitten i distriktet så håll utkik på Sörmlands hemsida. Det blir två häftiga projekt till hösten en breddsatsning för ryttare med häst på Strömsholm och sedan ett talangprojekt där det är totalt 3 träningshelger under kommande säsong. Endast 10 ryttare tas ut från Västmanland och Södermanland. Det blir ridprov och det gäller för dig som är mellan 15-25 år.
I båda projekten ingår ju olika föreläsningar också.
Ev nya hästar på gång in närmaste tiden....så följ bloggen. Mer info kommer om dessa när allt är klart.
 
Måste ju även nämna att gårdagen så var det säsongens sista Erik Berggren träning. Det gick så bra och vi hoppade en klurig bana som innebar många ovanliga vägar. Båda "mina" hästar gick super och Jacqueline var "magisk" igen trots att jag denna gång ej hoppat sedan förra träningen (14 dagar).
Så roligt går ej att beskriva jag hoppade ju mkt som ung men så skadade jag mig allvarligt för 14¨år sedan (när jag hoppade) det känns som en seger över sig själv att hittat tillbaks till hoppningen.
God natt
Ann
Det blev ju nu repris på bilder den första lyckades ju bli på Madde Visst ser hästarna lyckliga ut?

Midsommar på ingång..

Publicerat: 2013-06-19 Kl: 21:59:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Älskar midsommar - något jag gjort så länge ja kan minnas :) I år ska vi vara på Ekelund och ha festligheter vilket vi även gjort de senaste typ 3åren borde det bli.. I år behövde vi inte ens "sparka ut" mamma och pappa då mamma själv frågade om vi inte möjligtvis skulle vara där då de gärna ville ha oss som hundvakt :P
 
Ikväll har vi handlat massa mat osv, Christina i Södertälje (tror jag), Fia & Kristoffer i Strängnäs o ja o Anders här i Eskilstuna. Blev en hel del och såklart pris därefter, fattar inte riktigt men hoppas att vi äter upp allt nu! När vi kom ut från Ica Maxi hade Anders bil varit med om en smitning då den blivit påkörd av någon som i full gas körde därifrån, ett gäng snälla ungdomar som sett händelsen kom fram och berättade (annars hade vi nog inte märkt det då det var i fronten) Anders är skitsur såklart och vi har varit hos polisen samt pratat med försäkringsbolag. Tyvärr han de som såg inte se reg.nr :/
 
Nu har jag packat allt (hoppas jag) och imorgon blir det till att knata några vändor till och från bilen för att få med allt har jag en känsla av.
 
Idag var det avslutning för "Äventyrs lägret" och 11 nöjda o glada elever lämnade oss efter lite eftermiddagsfika i solen utanför stallet. Jag har såklart lyckats bränna mig idag, ser ut som en zebra över axlarna efter linnet.
 
Jag har hunnit rida tre hästar också, ut med Rocco på morgonen - han börjar faktiskt tycka att det här med att gå ut är helt ok och mamma valde en ganska vildvuxen stig som han klarade galant. (han gillar inte knöliga eller blöta underlag och det värsta han vet är grenar/buskar som killar honom under magen)
Rangun fick som utlovat en kort promenad utmed grusvägen och en kortis i skogen, han blev så ledsen igår då jag satt upp utanför stallet och sedan gick in i ridhuset. Oftast rider jag ju ut om jag sitter upp direkt utanför stallet. Imorgon ska jag på återbesök MEN jag slipper åka ända till Täby - UNDERBART!
 
Skrutten.. Bilden är tagen någongång för länge sedan.
 
På em red jag också den fantastiska Melete, vår yngsta förmåga som går som en klocka (hitills - ja ska väl inte säga för mycket antar jag) Superkul att rida och väldigt snäll. Bra inställning till arbete och en härlig framåtbjudning :)
 
Kram Madde
 
 
 

Halv-kaos!

Publicerat: 2013-06-17 Kl: 21:14:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hu vad det är mkt nu och skadade hästar :/
Denna vecka har vi äventyrsläger med 11 tjejer och killar och idag var vi på långritt med fika-paus också. Nina skulle kommit på em men då det systers alla hästar står skadade (nu rider hon ju bara Mille för Nina) så blev det lite ynkligt med bara mig och Roccan så vi ställde in. Planen var att jag skulle åkt dit men det sprack ganska snabbt, får se om jag kan ta med honom på torsdag för då ska jag ändå dit med Rangun då Axel ska dit och titta på några av Ninas hästar. SÅÅÅ skönt att slippa åka hela vägen till Täby!
 
Jag har ju inte bloggat på några dagar och det har hänt så mycket att jag ens inte vet i vilken ände jag ska börja. Avslutningen var iaf mycket lyckad! Toppenfint väder och alla programpunkter flöt på ganska bra tycker jag nog ändå, alltid ett pussel att få till så allt ska klaffa.
 
Kolibri blev superdålig i fredags så det blev en sen kväll plus att jag var uppe på natten/morgonen (03'30) för att titta till henne. Hoppas att vi kan hitta vad det är som spökar för hon är en så fin häst.
 
Idag hade jag min söta måndagsgrupp för sista gången denna termin, de fick själva önska hästar och välja vad vi skulle göra så det blev som väntat hoppning. Tyvärr började det regna så vi fick vara i ridhuset för att inte bli genomblöta :/ En annan tråkig sak är att två av tjejerna ska flytta så de kommer inte att fortsätta i höst. En ska till Linköping och en till Finland så det är ju inte direkt "runt hörnet". Hoppas de kommer och hälsar på ibland eller kanske dyker upp på något läger :)
 
 
Ovisad bild på Ebba & Gordon från en av vårens tävlingar på hemmaplan. Foto: Steffi v. Hofsten
 
Kram Madde
 

Sommar avslutning på ridskolan :)

Publicerat: 2013-06-15 Kl: 19:30:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Lite bilder ifrån dagen :)
 
 
 

Fina fina häst :)

Publicerat: 2013-06-13 Kl: 22:30:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagens start var inte toppkvalité
Var ändå ganska nöjd just när jag tagit mig igenom ritten men sedan pratade jag med Mads & Jeanna o då kände jag mig inte lika nöjd längre. Men när man får smälta allt och låta det sjunka in så är det väl ungefär 50-50 bra/dåligt.
 
Denna tog vid vår andra start tillsammans för över 1,5år sedan..
 
På framridningen var han väldigt fin och Mads tyckte att han såg fin ut och att han biffat på sig - säkert 50-60kg tyckte han. Kan säkert stämma, man blir lite "hemmablind" när man ser sin häst varje dag.
Ska se om det blev några fina bilder som Christina tog också :)
 
Tävlingen hölls på deras utebana (i regn) och denna bana är ganska tittig, speciellt på ena kortsidan där det är stora pilträd som nästan hänger in på banan och stattyer. Han blev helspänd då vi kom in men man hade ganska lång tid innan startsingnal så han hann lugna ner sig och jag fick honom runt hela banan.
Travdelen var helt okej mestadels 7:or men han gick och drog mot utgången och i skritten blev det lite på dubbla spår. Då dök även nästkomande ekipage upp utanför banan där det är grus och hon var så snäll att hon travade där vilket fick Rocco att spunka när han hörde gruset :/ Trist men det är ju sånt som händer och man måste träna på sånt också. Däremot lite ojuste då jag själv väntade in i det längsta med att gå ut och då stod jag helt still just för att inte störa den som red, men men alla är vi olika.
 
Jag är iaf jätteglad i min fina häst och nu börjar han bli stark och vi jobbar för det mesta åt samma håll, vi behöver träna på nya miljöer så träning och tävling på andra anläggningar är viktigt.
 
 
 
Imorgon ska jag hoppa upp på finaste Rangun för första gången på typ 2 veckor också! :D Han kommer bli så himmla lycklig när jag kommer med tränset det är en sak som är säker! Jag fick egentligen börja skritta honom uppsuttet redan i början av veckan men han har fått gå på det fantastiska skrittbandet vi har.
Ikväll har jag haft ett 2h pass för mina torsdagstjejer som missade ett pass när jag var iväg och firade farmors födelsedag för ett par veckor sedan. Markarbete/hoppning stod på schemat och oj va de fick hoppa :) Glada elever!
 
Kram Madde
 

Slut men kul!

Publicerat: 2013-06-12 Kl: 23:39:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag blev det en ännu längre dag. Som avslutades himla kul. Föräldrar och personal på Ängshyddans förskola hade bokat en lektion tillsammans. De var alla på olika nivåer några hade inga förkunskaper alls någon hade ridit lite mer och var riktigt duktiga.
Efter lektionen skulle det gullas med hästarna och tas kort! Innan de åkte fick jag en så fin present: en stor tavla som ramats in som barnen på förskolan ritat och med små foton på. Jättefin! Det är vid sådana stunder som man verkligen njuter av sitt yrkesval.
Barnen tyckte det var så roligt när de var här på förskolans dag och red och pratar fortfarande om alla hästar som de red på. Samt leker häst förstås. Se om de får med sig sina "fröknar" eller vad man säger nu för tiden. Superkul var det i alla fall.
Inte lika kul att upptäcka kvart i tio att min häst fortfarande gick kvar på betet så det var bara att trampa på längst upp i hagen går de ju så dags. Fick en fantastisk upplevelse på hemvägen då det stod tre dovhjortar nere vid utgången ca 20 m bort två sprang iväg men en stod kvar och studerade mig och Demeter så jag kunde även fota med mobilen. Vad de är fina!
Imorgon tänker jag ta sovmorgon.
Det blir väl fullt upp ändå då Madde o Sofia ska tävla.
God natt
Ann
Får bli en bild på gammelmannen bästa Arro Bell
 
 
Ps tavlan ska jag hänga upp i cafeterian tror jag så att den syns ordentligt Ds

Sakta framåt

Publicerat: 2013-06-11 Kl: 23:40:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja lite bättre mår jag idag. Men sjukt trött efter 11 tim arbetsdag. Har varit försiktig med ridningen så det fick bli bara en häst idag- Demeter. Vi red på utebanan och äntligen tror jag att hon blivit lite tam. Red inte så länge men det jobbet vi gjorde hos Pether i torsdags satt kvar. Vi jobbade i princip bara med galoppen och då med att få henne bärigare och ej för snabb. Hon blir ju lätt lite het.
Haft några privatlektioner idag förutom mina fantastiska tisdagselever. Idag önskade de hoppning vilket jag inte säger nej till. Både hästar och ryttare skötte sig bra. Har börjat röja med röjsågen idag inför sommarshowen på lördag så det är snyggt och fint då. Finns det något som växer så fort som bränn nässlor?
På em så hjälpte jag Jocke att sätta stolp på ny mark inte så jobbigt som det låter då han trycker dem med lastarn det jobbigaste var nog att sätta ner stolparna samtidigt som jag hade Ross i koppel som var mer intresserad av att dra.
Vår fantatsiska Gent är skadad han har blivit sparkad och igår var han ok det var väl nygjort men idag var han halt och varm och svullen. Hoppas att det snart går över. Han är ganska sårkänslig faktiskt. Det är som tur var bara muskelskada.
Imorgon hoppas jag att jag kan rida i alla fall två hästar........sedan är det privatlektion imorgon också har ganska många just nu. Förutom mina vanlig elever så kommer det ett gäng från Ängshyddans förskola och rider lektion på kvällen ett resultat av förskolans dag när alla fick prova att rida så blev ganska många sugna på att rida igen. Mycket kul så det ser jag fram emot.
Nu väntar kudden
God natt
Ann
 

Första stoet dräktigt!

Publicerat: 2013-06-10 Kl: 21:31:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har glömt att berätta att vi hade veterinär här i fredags och Arro Bell´s första sto är konstaterat dräktig! Superkul för han är ju trots allt 22 år och hans pappa blev faktiskt icke fertil ganska tidigt. Han har ju ej heller betäckt på 4 år. Om jag inte har helt fel så är stoet dessutom tillverkat här hon är e: Epson. Vi hade ju honom här på station på den gamla goda tiden när vi hade stor avelsverksamhet här på gården.
Ett sto är betäckt och klart men hon har varit här ett tag då hennes avkomma ej blir brunstig så snart ska hon dräktighetsundersökas också.
En dröm är ju att ta ett eget föl till efter Arro Bell men vi får se för tiden rinner iväg. Det tar ju så lång tid och hinner hända så mycket innan det är färdig häst om det nu blir föl ens. Det kan man ju inte vara säker på. Men drömma kan man ju få göra eller?
Ann
 

Fin totto!

Publicerat: 2013-06-10 Kl: 21:08:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som mamma skrev så fick jag lite hjälp av henne på fm med Roccan-boll, han kändes för ovanlighetens skull fin redan ifrån start. Han brukar annars ha en "start-sträcka" på ca 10-15min.. Den fina hästen börjar kännas riktigt ridbar och j*vligt fin om jag får säga det sjävl! :D
Vi hade dock en del jobb kring huruvida han skulle fatta höger galopp på rakt spår jämnt mellan hjälperna, han blev väldigt fin av jobbet men är inte helt nöjd ändå. Blir till att träna mer imorgon igen!
 

På Arphus förra veckan..
 
 
 
<3
 
På torsdag är det dags för tävling med honom och syster ska rida Millemannen :)
 
Idag var näst sista passet för terminen för mina måndagsbarn och några av dem kunde ej rida sista gången bland annat en supergullig tjej som ska flytta så hon kommer att sluta i gruppen :( Tråkigt för hon är duktig och alltid så go och glad på ridnigen. Jag fick en blomma och ett prydnadshjärta som nu står på nyckelhyllan innanför dörren hemma i hallen. Tack Elin!
 
Kram Madde
 

Tjurigt

Publicerat: 2013-06-10 Kl: 17:54:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ¨då är det måndag igen och ny vecka. Har börjat dagen med att först hjälpa Madde o Sofia med sina hästar och sedan ut på en rödhårig galenpanna.....hade inte tänkt rida då jag blivit dålig igen. Hostar som bara den trodde det var dammet förra veckan men det blev bara värre så revbenen är ömma efter all hosta.
Tänkte att rida ut inte är jobbigt! Men då räknade jag med en vanlig häst denna dag var hon inte så vanlig Demeter kanske berodde på att hon fått vila i två dagar. Tyckte att hon gått så tufft förra veckan tävling hoppträning och så dressyrträning på Arphus.
Vi var ju 4 st som red ut och alla var mer eller mindre spoky. Sedan har hela eftermiddagen gått åt till kontorsjobb som jag älskar...men nödvändigt. I helgen var det ju en tuff arbetshelg då jag hade det fantastiska gänget från Telia här på kurs. Som vanligt jättekul, tänk att man har ett så roligt jobb men just nu så önskar jag att jag fick vara frisk för det är mkt lättare att jobba då.
Nu så är det snart dags för mina kvällslektioner.
God Kväll
Ann

Erik hoppning :)

Publicerat: 2013-06-07 Kl: 17:51:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Lite bilder från hoppningen. Lite tråkigt ljus men några gånger fastnade dom på bild :D
 
 
 
 
/ Christina

SOOOOL!

Publicerat: 2013-06-06 Kl: 20:37:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh vad jag älskar Sverige när det är sånt här toppenväder! Det enda man kan "klaga" på nu är att det blir liite småljummet när man ska träna i värmen :P
 
Idag är det röd dag vilket betyder helg och de inackorderade har stalltjänst så jag behövde inte gå upp i ottan för att åka och fodra osv.. Blev ca 2h sovmorgon då jag ställde klockan på 8.. Väl i stallet lite pyssel med Rangun och så hann jag plantera två av växterna jag köpte igår innan vi for iväg till Arphus och Pether Markne.
Mamma hade lyckats få träningstid så hon/ Demeter och Fia/Mille skulle träna för Pether medans jag tog med Rocco för lite välbehövlig miljöträning. Han skötte sig faktiskt ganska bra, var lite småspeedad när vi lastat ur men väl på banan var han fin och efter ca 20min uppvärming kändes han grymt fin.
Så nyttigt att komma ut och rida på nya banor och ställen för mig med honom, han har ju varit på Arphus en gång tidigare men då red vi i ridhuset och det var ju ändå över 1,5år sedan.
 
Pether tyckte han var fin, mjuk och rörlig så jag är helnöjd. Förra (och första) gången han såg honom tyckte han ju att han var så liten. Han har ju musklat sig väldigt sista månaderna och den intensiva träningen med Nina har ju gjort sitt.
Imorgon måste jag ringa Maria på Segersta för de har lagt in en klass till som ska ligga mellan LAn jag tänkt rida (byta till då jag är anmäld med Rangun i PSG) MsvB:5 som fia ska rida. Såg dock att det var bara 3 anmälda i MsvA klassen emellan så då gör det ju inte så mycket i tid ändå :) OCH jag hinner hem till mina elever kl.17!
 
Carina Lindström följde med oss på dagens äventyr och hon fick min kamera som hon använde mycket flitigt - 279 bilder tror jag att hon tagit! Måste gå igenom alla dessa och rensa men här kommer några godbitar sålänge..
 
00000000000000000
 
Min snygging!
 
Mamma & Demeter
 
 
Fia & Milleman!
 
 
Kram Madde

Solbränd..

Publicerat: 2013-06-05 Kl: 20:40:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Oj vad jag bränt mig idag :/ Imorgon måste jag ha högre solskyddsfaktor om det är lika bra väder :)
Har bara ridit en totto idag - Rocco, en mysig tur ut i solen med mycket skritt tillsammans med Christina och "Hårboll" eller Oscar som han faktiskt heter. Sjukt mycket man och pannlugg har han :) Christina har med sig sin fina ponny "Limpan" plus sin mammas Islänning Oscar hos oss under sommaren. Underbart!
 
Syster, Christina & jag :)
 
Idag kunde jag åka hem hyfsat tidigt så jag åkte till bästa butiken "Blomster Landet" och spenderade typ 1h me att med att strosa runt och plocka på mig fina blommor till trädgård och blomlådor på Ekelund.
 
När jag var liten ville jag bli florist, älskar att pyssla och påta med blommor :) Hoppas kunna få till den stora trädgården så den blir alldeles underbart fin och framförallt lättskött.
 
Kram Madde

Tänk att hoppning är så kul!

Publicerat: 2013-06-04 Kl: 23:58:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var det då dags för Erik-träning nu är det bara ett pass kvar innan sommaruppehållet. Hur ska man klara sig?
Men tydligen kommer han ha träningar hemma hos sig i sommar. Har försökt att få till någon träning med E-G Haking som brukar gästspela varje sommar här. Men än så länge verkar intresset vara lite svalt för deltagande av andra och han har ju en bit att åka så vi får se om vi får hit honom.
Men ridklubben kommer anordna en kurs i augusti för framförallt alla funktionärer på tävlingarna. Då kommer han samt för de som väljer dressyr Siv Birgersson. Det ska bli kul!
Åter till dagens hoppning. Jag var inte supertaggad utan mest trött i morse. Vi fick först hoppa fram på ett räcke med galoppbom i kloss före på slutet låg den två galoppsprång från hindret och räcket blev riktigt högt detta för att träna att rida lugnt in och ren styrketräning för hästen. Jaqueline drar ju ofta till vänster i sprången men med en snedbom på sidan så fick vi superfina språng.
Hon gör en verkligen lycklig när man hoppar!
Därefter var det en linje vi tränade med tre hinder på böjt spår hoppa mitten rida förbi 1:an vända upp omhoppnings sväng och fortsätta 6 galoppsprång till mitten hindret förbi nästa och vända upp omhoppnings sväng igen och 6 galoppsprång mitten. Kul övning. Sedan banhoppning och vi avslutade med en bana på 1.10! Som kändes enkel och inte högt.
Båda hästarna var superduktiga men med Jaquline så var det magiskt. Bosson hittade jag tillbaks ridningen på som jag tappade på tävlingen i lördags.
Så jag är himla nöjd med träningarna. Sofias hästar hoppade också riktigt bra och Thaleia var nog bästa hopp passet hittills. Madde red Jolita med den äran eftersom Elton har lite vila efter behandlingen i onsdags. Jolita var så duktig och Erik tyckte att det var en riktigt trevlig lektionshäst! Madde red ju också Demeter och hon fick till riktigt bra rundor med tryck i galoppen + att hon bytte galopp riktigt bra vilket ofta är problemet vid banhoppning med henne.
Kvällen avslutades med trädgårdsarbete då Madde sov kvar och Anders kom hit och hjälpte Jocke med vår värmepump till poolen så förhoppningsvis så är det nu slut med kalla poolbad....
Nu är det sovdags så man orkar med morgondagens sysslor.
God natt
Ann
Ps bilder kanske kommer från hoppning då Christina var på plats med kameran i högsta hugg Ds

Mindre kul start på veckan..

Publicerat: 2013-06-03 Kl: 22:01:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen har till största del spenderats i bil och hos veterinär.. Fy för stockholmstrafiken! Trodde jag skulle slippa det värsta då jag ändå skulle passera så pass sent på fm, men icke då :/ Väggbyggen! Grr!
Jag ringde Brunmåla direkt då de öppnade och lyckligtvis hade de en avbokning jag kunde ta redan idag, fick tyvärr inte min och Ranguns vanliga veterinär då Axel var fullbokad. Så jag fick öva på min engelska då veterinären var tysk :P Cosima von Saldern, kändes mycket bra med henne också även om det är lite vsårt med vissa "veterinär-ord" på engelska. Mycket kunde jag ju även se själv på bilderna också så.
Så tyvärr blir det ingen start för oss på vårat stora hemma-meeting i sommar.. Han ska nu skrittas ett par veckor o senare på återbesök i slutet av månaden.
Finaste hjärtat!
Han fick mycket beröm för sitt goda temperament av både veterinären och "medhjälparna" :)
 
Jag han rida ut Rocco en kort sväng med Fia innan mina lektioner då jag kom hem.. Sedan min och så mammas första lektion då hon skulle iväg. Bästa Fia tog de två sista grupperna. Mina hade dressyr och även en stafett-tävling som var mycket uppskattad så det är helt klart något som ska vävas in mer och kanske även ha en speciel grupp som kanske rider ca varannan vecka med just olika lekar och tävlingar till häst.
Vad tror ni om det?
 
Kram Madde

Tävlingsreferat

Publicerat: 2013-06-02 Kl: 21:58:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja efter en hektisk lördag har jag lärt mig flera saker:
1. Hästskötare ett måste
2. Mat o dryck påfyllnad
 
Ska man prestera måste man vara fokuserad. Jag insåg att det skulle bli tufft att hoppa 2 hästar när jag läste startlistan. Jag är van vid att Sofia inte rider i samma klass så att hon då har kunnat hjälpa mig att byta häst. Min snälla pappa fick rycka in som hästskötare i första klassen ändå blev det för stressigt. En bit mellan framridning och parkering och tävlingsbanan. Red Bosson först och där missade insläppet att släppa in oss eller rättare sagt en annan gick in före mig och då fick jag ju startsignal direkt jag kom in på banan fick inte riktigt igång galoppen och fick en rivning på första hindret. Vilket jag i o f inte var ensam om. Tror att det berodde på att det ej fanns någon naturlig väg då hindren stod utmed staketet så man fick "kryssa" sig upp. Men han skötte sig bra jag är mindre nöjd med min egna ridning.
Sedan var det bara att snabbt byta häst och sadel trava iväg till framridningen och snabbt hoppa fram Jaqueline. Det blev en felfri runda och rosett. Efter det in med henne i transporten för pappa kunde ju inte hålla två när jag gick banan till nästa klass. Sedan snabbt upp på Bosson igen och så framridningen igen. Denna rundan ställde han verkligen upp ordentligt jag tyckte aldrig jag fick in en bra rytm då jag tidigare har ridit för fort nu red för dåligt tempo. Sofia sa att hon tyckte att det var bättre att jag red som förr.....
Det blev några rivningar men jag får ta det på mig.
Sedan var det bara snabbt upp på Jaqueline igen och hon skötte sig mkt bra fick i stort sett en bra runda förutom att jag var helt slut och höll på att åka av i omhoppningen det var verkligen på håret men snäll som hon är så hittade jag tillbaks i sadeln men fick då problem med sista linjen och det blev ett litet pet på räcket.
Så en sak har jag lärt mig att jag ska nog bara tävla en häst i taget. Jag fick helt enkelt dålig balans hann inte dricka tillräckligt och hann heller ej återhämta mig.
Men kul var det att hoppa i alla fall och det är ju några som höjer på ögon brynen när jag kommer och hoppar.
Hittade en gammal bild på mig och Jaqueline
Duktiga mina lektionshästar på tisdag är det dags för hoppning igen då kommer Erik!
Min fina dressyrhäst startade med Sofia 1.00 m + 1.10 med den äran i första klassen felfri och andra klassen kom hon inte riktigt igång i början och fick tyvärr 2 ner men från 3:e hindret så hoppade hon super och Sofia fick igång galoppen ordentligt. Det var ju hennes andra 1.10.
Lilla loppan Bell´s Thaleia som är 4 debuterade i 90 cm. Tyvärr hann jag ej varken se henne på framhoppningen eller banan hon var ju ute för första gången och skulle kanske åkt och hopptränat på annat håll någon gång för hon tyckte att det var lite läskigt att komma bort men hon hoppade alla hindren snällt rev dock tre hinder dåhon stod emot och kom lite nära.

Mkt av det goda..

Publicerat: 2013-06-01 Kl: 18:16:45 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

God kväll!
 
Sitter vid datorn hemma i soffan och väntar på att syster o hennes kille ska komma in för lite middag och trevligt sällskap :)
Som  mamma skrev igår var vi iväg på toppennice kryssning med bästa familjen och världens bästa farmor - 80år nu fyllda :) Vädergudarna höll oss nöjda och glada med värme och sol!
Efter landstigning igår em stannade jag och Anders kvar i stan då han skulle på evenemang med sitt jobb på djurgården, jag passade på att hälsa på en kompis och så tog vi sedan sista tåget till läggesta vid halv 12. Börjar nu känna mig smått uppsvälld efter flera goda luncher, middagar och lyxfrukost på båten igår + en del vin och drinkar såklart..
Det blir ju inte att man rör lika mycket på sig som en vanlig arbetsdag i stallet inte :P
 
Efter att jag ridit och pysslat min mina älsklingar på fm for vi på lunch hos Anders momor = mer god mat och en glas rosè såklart..
 
När vi kom tillbaks för nån timme sedan tog Anders posten och gissa vad som låg där?!!
 
Svar på min ansökan till årets C-tränarutbildning i DRESSYR - ANTAGEN = Glad, förväntansfull, nervös och pirrig!
Ska bli superkul MEN är smått skärrad inför de pass man ska ha lektion för elever och alla andra ska stå bredvid plus lärare då.. Hu vad läbbigt!
 
!!!
 
Kram Madde
RSS 2.0