Tävlingsreferat

Publicerat: 2013-06-02 Kl: 21:58:26 | I kategori: Allmänt

Ja efter en hektisk lördag har jag lärt mig flera saker:
1. Hästskötare ett måste
2. Mat o dryck påfyllnad
 
Ska man prestera måste man vara fokuserad. Jag insåg att det skulle bli tufft att hoppa 2 hästar när jag läste startlistan. Jag är van vid att Sofia inte rider i samma klass så att hon då har kunnat hjälpa mig att byta häst. Min snälla pappa fick rycka in som hästskötare i första klassen ändå blev det för stressigt. En bit mellan framridning och parkering och tävlingsbanan. Red Bosson först och där missade insläppet att släppa in oss eller rättare sagt en annan gick in före mig och då fick jag ju startsignal direkt jag kom in på banan fick inte riktigt igång galoppen och fick en rivning på första hindret. Vilket jag i o f inte var ensam om. Tror att det berodde på att det ej fanns någon naturlig väg då hindren stod utmed staketet så man fick "kryssa" sig upp. Men han skötte sig bra jag är mindre nöjd med min egna ridning.
Sedan var det bara att snabbt byta häst och sadel trava iväg till framridningen och snabbt hoppa fram Jaqueline. Det blev en felfri runda och rosett. Efter det in med henne i transporten för pappa kunde ju inte hålla två när jag gick banan till nästa klass. Sedan snabbt upp på Bosson igen och så framridningen igen. Denna rundan ställde han verkligen upp ordentligt jag tyckte aldrig jag fick in en bra rytm då jag tidigare har ridit för fort nu red för dåligt tempo. Sofia sa att hon tyckte att det var bättre att jag red som förr.....
Det blev några rivningar men jag får ta det på mig.
Sedan var det bara snabbt upp på Jaqueline igen och hon skötte sig mkt bra fick i stort sett en bra runda förutom att jag var helt slut och höll på att åka av i omhoppningen det var verkligen på håret men snäll som hon är så hittade jag tillbaks i sadeln men fick då problem med sista linjen och det blev ett litet pet på räcket.
Så en sak har jag lärt mig att jag ska nog bara tävla en häst i taget. Jag fick helt enkelt dålig balans hann inte dricka tillräckligt och hann heller ej återhämta mig.
Men kul var det att hoppa i alla fall och det är ju några som höjer på ögon brynen när jag kommer och hoppar.
Hittade en gammal bild på mig och Jaqueline
Duktiga mina lektionshästar på tisdag är det dags för hoppning igen då kommer Erik!
Min fina dressyrhäst startade med Sofia 1.00 m + 1.10 med den äran i första klassen felfri och andra klassen kom hon inte riktigt igång i början och fick tyvärr 2 ner men från 3:e hindret så hoppade hon super och Sofia fick igång galoppen ordentligt. Det var ju hennes andra 1.10.
Lilla loppan Bell´s Thaleia som är 4 debuterade i 90 cm. Tyvärr hann jag ej varken se henne på framhoppningen eller banan hon var ju ute för första gången och skulle kanske åkt och hopptränat på annat håll någon gång för hon tyckte att det var lite läskigt att komma bort men hon hoppade alla hindren snällt rev dock tre hinder dåhon stod emot och kom lite nära.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0