Shoppingday!

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 20:30:32 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har vi shoppat på em/kväll.. Mamma, pappa, Fia och syssling Charlotte kom in till Eskilstuna vid strax efter fyra. Jag kom tidigare då jag hade klipptid hos Johanna på AMINO kl.15..

Mamma och pappa hade lite prylar kvar att köpa till bland annat sovrummet.. Vi var i Eskilstunas grymma "lampbutik" - allt finns verkligen och så snygga grejjer :D Vi kärade ner oss i en döläcker kristallkrona men priset var såklart därefter :/ varför faller jag alltid för det dyra..

jaja drömma kan man iaf, känns inte som att man har någon som helst möjlighet att lägga nästan 9 000kr på en lampa!!

Många andra fina lampor valde vi iaf ut! Vi var även förbi Jysk där det inhandlades nya köksstolar och bland annat en ny uppsättning sängkläder till det nya fina sovrummet :)

Vi åt sedan middag hemma hos oss - American pan pizza blev det - URGOTT!! Känns som att magen ska spricka..

Jag har iaf ridit tre hästar idag. Elton fick gå ut en sväng "runt sjön" med Fia och "Kollan", det tyckte han var roligt men hans skadade kronrand efter en brodd gick upp :/ så nu fick han bandage på "tassen"..

Navange gick kanon i ridhuset innan utsläpp, mamma kikade lite också. Rangun var även han toppenfin och mamma berömde honom - tyckte han så extremt fin ut! Kul kul.. Jobbade mycket travarbete idag, lite passage-piaff.. Passagen börjar faktiskt bli riktigt bra och han känns stark :)

Min snygging på dressyrmeeting i Finspång för drygt 1,5år sedan..

Kram Madde

Fishtime!

Publicerat: 2011-12-28 Kl: 20:10:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har jag haft en ganska effektiv dag i mitt tycke, ridit fyra hästar och haft en privatlektion för Ebba. Idag fick hon och Gordon trimma vidare i hoppningens värld :P Gick iaf mycket bra.

Hästarna mina gick också bra, Rangun var superfin - trotts att det stod massa läskiga hinder framme. Duktig häst! Navange blir bara bättre och bättre, ska bli spännande att prova hoppa honom snart och Elton fick hoppa idag. Gick bra imorgon ska han få komma ut och sträcka på sig i skogen :)

När jag kom hem vid fem bytte jag snabbt bil och vi åkte till Djurmagazinet för att inhandla lite nya fiskar till akvariet. Vi har inte lagt så mycket tid eller pengar på det de senaste ca 6 månaderna :/ så vi hade bestämt att fixa där imorgon men då mammas tre dagars kurs idag fick ställas in då deltagare med egen häst fått sjuka hästar i sitt stall vågade vi inte låta dem komma så då ska alla in hit till Eskilstuna imorgon em istället. Så vi fick då lägga lite energi på akvariet idag istället.

Tror det blev 21 nya fiskar, fyra olika sorter.. Ska alldeles strax låta dem simma ut i det nystädade akvariumet :D


Såhär tjusig var mitt vilddjur igår då jag hämtade in honom ifrån hagen - hur sjutton lyckas dom få lera i hela huvudet??


Såhär mysigt var det vid utsläppet av hästarna förra veckan..

Trevlig kväll!

Kram Madde

Trevligt med ridning på schemat igen :)

Publicerat: 2011-12-27 Kl: 19:39:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan allesammans..
Ja en av de bra sakerna med att mor och far är hemma igen är ju att det återigen finns tid att RIDA :D Igår kom jag till stallet vi halv två, mockade några boxar och red tre hästar, Navange, Rangun och Rocco innan middag hos mormor och morfar halv sex.. Effektiv tycker jag! Idag har jag ju spenderat betydligt fler timmar i stallet men har ändå "bara" hunnit med fyra hästar.. Vet faktiskt inte vart tiden tar vägen :/

Rangun var lycklig som ett barn på julafton igår när jag satte på sadel och träns och sedan gick till ridhuset, fina hästen tyckte det var urkul att få jobba igen efter nästan 2 veckors uppehåll.

Idag har jag alltså ridit Rangun, Elton, Rocco och Navange i ridhuset. Alla skötte sig bra, Eltobn var lite lat - får se till att rida ut imorgon :) Jag red även Rocco själv idag utan mamma vid min sida och det gick kanon! men imorgon vill jag nog ha henne där igen :P
Maaammi och Svarten :D

Idag har jag även gett "vinnarlektionen" till Erika på hennes nya häst Paul. Hon gissade ju rätt i fototävlingen jag hade för ca 1,5 vecka sedan. Så en 30min privatlektion hade vi på em och jag har knappt sett hästen tidigare och Erika har ju varit skadad men det gick riktigt bra och jag hoppas hon uppskattade de tips hon fick med sig :)

Nu måste jag vara lite social med min käre Anders som avlider av "allt bloggande"

Kram på er!

Julfråga

Publicerat: 2011-12-26 Kl: 12:16:48 | I kategori: Dagens Fråga | 2 kommentarer





Fick du/ni vad ni önskade er  av tomten? ;P


Många hästtjejer (och killar förstås) önskar sig väl ofta en HÄST i "paketet" vilket kanske inte  allför ofta slår in.. men kanske hade nån av er turen i år?


Jag är nöjd med mina klappar, tycker mest att julen är jobbig med all "klappstress"och har flera år försökt få bort det här att vi ska ge preseneter till varandra men det går segt :/
Jag tycker det är viktigare med att man umgås och det är därför jag gillar julen, man kan verkligen bara sitta en hel dag och prata, äta spela spel, titta på kalle osv osv.. Hästarna får helt enkelt nöjja sig med att få stallet rengjort och få foder som vanligt - ingen ridning.

Kram Madde

Julen över för denna gång..

Publicerat: 2011-12-26 Kl: 12:08:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vi hade en mycket trevlig jul.. Först stallet på morgonen tillsammans med de inackorderingar som är hemma på julen, när allt är klart i stallarna vilket var ca halv tio så fikar vi tillsammans och de får alla varsin liten julklapp. Som vanligt var mammas hembakade bröd succé och tog slut fort som attan :P

Jag och Anders åkte ner till Mariefred en sväng för att köpa lite som saknades inför jullunchen.. Vi var inte så många 6st, jag, syster, mamma, pappa, anders och farmor.. Farmor åkte sedan hem vid 18 och mormor och morfar dök upp efter vi kvällsfodrat vid sju-halv åtta.. Då var det dags att äta IGEN!

Man är bara mätt mätt och mätt hela julen tycker jag :P Igår var vi hos Anders mormor där vi var 12st som åt, dock ingen julmat vilket kändes bra. Där bjöds det på potatisgratäng en extremt god svampsås och öm möjligt ännu godare oxfilé.

Fick äntligen lite längre sovmorgon idag - sov dock inte längre än till starx före nio, men har haft en lugn och skön förmiddag. Jag ska strax bege mig mot stallet för att ta tag i ridning av lite hästar. Rocco fick sig en premiärtur igår, han har ju inte jobbat ordentligt på nästan två veckor så han hade en del energi. Longerade först och sedan hjälpte mamma  mig, red ca 10min kanske och han blev svettigt.

Rocco i sommras..
Börjar känna mig smått stressad att hinna med allt med hästarna nu, är ju bara några dagar kvar till 2012 och sedan går det fort fram tills det att tävlingarna kör igång.

Har tittat på naturprogram på fm och fick se en helt fantastisk varelse jag aldrig sett eller hört talas om tidigare..

OKAPIA heter rasen och deras enda levande släkting är giraffen..

Väldigt vackert djur..


Giraffen..

Amazing vad mycket djurarter det finns man inte har en aning om..

Kram Madde

Dan före dan..

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 18:20:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Igår var jag så sjukt trött att ja sov redan vid halv åtta på soffan i fosterställning, sov nån timme där innan jag förflyttade mig till sängen - som jag inte sovit i sedan i lördags natt..

Nu blir det ett par nätter på Ekelund igen - JULFIRANDE med familjen :D

Mamma och pappa klev innanför dörren vid strax efter halv två natten till igår, vi satt och pratade en stund och sedan ville de sova och vi sa att det var dags för dem att få sin julklapp - de tyckte den kunde vänta då de ville sova. MEN det funkar inte riktigt sa vi då så de fick ta trappen upp till övervåningen - mot sin julklapp - fram till sovrummsdörren där det satt en stor mörkröd/lila rosett samt en skylt med texten "God Jul"

Yes de fick ett nytt sovrum i julklapp!! Mamma grät, hon blev så glad och tyckte det var sååå fint :) Så det kändes ju toppen - verkligen bästa julklappen ever. Pappa pratade om att köpa julklapp till mamma igår och ja sa bara "-Lycka till att slå våran julkapp" hehe..

En lite suddig bild är allt jag bjuder på.. Två väggar blev alltså målade i en mörkröd/lila färg - kallades "Plommon" och två väggar i en mycket ljus nyans som kallades "Romans" som var åt det ljuslila hållet. Det man ser till vänster i bild är hörnet på den öppna spisen som målades i den ljusa färgen.
Vi, jag, syster och Anders - mestadels jag- har hjälpts åt att färdigställa rummet till deras hemkomst.
Även ny sängstomme och en byrå inhandlades på Ikea men där fick vi ekonomisk hjälp av mormor/morfar och farmor :)

Idag har jag hunnit rida en häst - Elton i ridhuset. Har ju inte ridit sedan i tisdags.. :/ Nu ska jag se till att hjälpa till med julstöket.

Kram Madde

Snart bara snart..

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 23:08:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu landar de strax!!! Yes It's TRUE!! Fick meddelande tidigt imorse att de fått ett tidigare plan hem :D Så lyckiga är vi!! De borde landa nu vid elva.. Sedan tar de taxi hit så ded är väl här vid 1 nån gång i natt, då vet jag ett par hundar som kommer bli grymt happy!!

Mamma och pappa ska då också få sin JULKLAPP!! Känns som att risken att mamma skulle få för sig att leta upp en dator på arlanda för att kolla bloggen är minimal men vågar ändå inte skriva ut här vad det är vi hittat på :P

Idag har jag inte fått en enda häst motionerad.. efter att vi fixat stallarna - vilket tog hela fm fram till ca halv 12-12.. Var det lunchdags och när vi efter lunchen tittade ut på baksidan av huset såg vi att en av hästarna hade tagit sig ur hagen och gick emellan staketen - ganska obeskymrad.. Så när vi kom ut var det bara att ta in den hagen och sedan fortsatte vi med resten av hästarna så alla var inne ca halv tre.. Thaleia hade också rymt ur sin sjukhage då vi åt lunch men det var massa folk i stallet som kunde fånga in henne igen..

Imorgon får pappa titta på vad det är för fel på strömmen det första han gör!

Jag for sedan till Strängnäs och Polishuset för att ordna nytt pass inför min resa i slutet av januari, mitt gamla gick ut i oktober.. Såg bara kortet som tog en kort stund och jag såg verkligen förjävlig ut :/ Fia förstod det då jag kom hem och berättade - "-du ser ju sjukt trött ut så det kan jag förstå" Tack var då min kommentar och hon tillade att det kanske inte var bästa tidpunkten att ta kort och nej jag håller med men började kännas smått bråttom så vad gör man..
Fina unghästar i höstskrud..
Tror att Erika T tagit bilden förra hösten..

Hade sedan mammas första lektion mellan 18-19, de fick sig ett dressyrpass med skänkelvikningar på schemat! Gick mycket bra för dem :) Carina Eriksson ställde upp och tog de två sista på kort varsel, skönt för jag hade inte pallat med tre på raken och Fia är inte så pigg på att ha lektion plus att hon har suttit med faktureringar samt Tävlingskomitten i klubbens bokföring som hon också har hand om.

Resten av kvällen har, förutom en lyxmiddag med svampsås och en fin filé av okänt vilt samt ett glas vitt vin för att fira att den jobbiga tiden är över, spenderats tillsammans med dammsugaren och att plocka undan så mycket jag kan.

Mamma och pappa är verkligen experter på att samla på massa skit!! Har ju gjort en del urrensningar sedan de åkte - 3 st (!) traktorskopor har jag iprincip fyllt med både den ena och det andra.. och det finns ännu mängder kvar!!

Kram Madde

Livet är en prövning

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 21:38:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh som vi sett fram emot dagens hemkomst - mamma och pappa! Både jag och Fia samt de båda jyckarna.. Man har verkligen gett allt det där sista under det sista dyngnet och kännt att snart snart så är det "normala" (om man nu kan kalla vårt liv normalt) tillbaka igen..

Så fel vi hade! Som ni läst i mammas inlägg så dröjer det flera dagar innan de är tillbaks..

O dagens "pricken över i" var såklart att instruktören som har lektionerna tis-kväll hade sjukt barn.. Vad gör vi nu?? Jag och Fia hade ju hoppträning samtidigt dessutom, nån annan instruktör var svår att fixa på så kort varsel och när vi dessutom insåg hur få elever det var i grupperna då många avbokat denna vecka blev det till att ställa in. I första gruppen kanske det skulle varit typ 1-2 elever och i de andra 3 inte fler än 4 max 5... Så detta pass får vi ta senare.
Vi fick ju då ringa runt till alla elever - vissa fanns såklart inte nummer till, men det mesta kan man hitta på nätet osv..
Nu hoppas vi att Charlotte kan jobba på torsdag kväll iaf, det är också sista dagen för året innan juluppehåll. På torsdag har ju vi även en lite hopptävling. Vi räknade ju med att mamma och pappa skulle vara hemma då också..

Appropå den så var det någon som kommenterat att de villa ha startlistan här i bloggen, så blir det tyvärr inte. Det är så extremt få deltagare så känns inte som att det fanns nån större anledning då heller - bara 12st. och så hjälps ju alla åt med att bygga och plocka undan.

Ska bli kul att se om de gillar de fina rosetterna jag köpt!

Elton hoppade mycket bra, även om han fick ett trött ryttare. Största problemet idag var att han i svängarna dök/kröp in med nosen men vi fick till många fina språng. Duktig pålle!

Red även Lady på morgonen men det är allt jag hunnit rida idag.

När vi insåg att mor och far inte skulle dyka upp förstod vi också att vi var tvungna att ta oss till Mariefred och köpa hundmat då de igårkväll samt till lunch idag fått "vanlig" mat.. Så efter vi fått in hästarna kastade vi oss i bilen - eller ja jag fick gräva/skrapa fram den först under ett lager av snöblanad is :/ Köpte hundmat och sedan snabbt in på ICA då vår mat inte heller var så mycket kvar av.. Vi dricker bland annat 6 dagar gammal mjölk - MEN skulle inte göra det om den var dålig, den är hur fin som helst - Konstigt..

Igår drack vi O'boy..

Ska här bjuda på en snygg häst en av mina tyska vänner lagt upp på fb..


Snygg med riktigt fin gång! Jag kan väl tycka att det blir lite väl "showigt" och den blir hög och avknäppt i formen.. Gillar musiken skarpt!

Vad mer kul kan jag berätta om dagen då tro.. ? Ja vi har fortfarande problem med elen på ca hälften av hagarna, det verkar som att två av aggregaten har gett upp helt annars är det något annat allvarligt fel.. Hästarna hänger på tråden och Mille o Limit har tuggat hål på en hösilagebal som står utanför hagen :/

Thaleia fick jag syn på då hon plockat bort undertråden på grinden och stod coh tuggade på den - gisses vad snabbt de tappar respekten för eltråden när strömmen inte fungerar :(

Ja vi får ju förutom nu att mamma och pappa inte kommer som tänkt mer jobb de närmsta dagarna eftersom Nina som hjälpt oss med utestallet,mocka till våra hästar samt fodra, sopa/kratta, inte har möjlighet att hjälpa oss något mer.. Så det är minst 45min extra jobb där..

Jag lyckades även få en grep i huvudet på fm då jag fixade med höet i utestallet, den hängde på väggen och valde att hoppa ned i min panna vilken resulterade i några tårar, lite senare en bula - som växer. Samt en del huvudvärk nu framåt kvällen.. Toppen! Förra året var det hövågen.. eller om det var året innan kanske..

Igår lyckade jag även med bedriften att få soppatorsk i traktorn - INTE att rekommendara i diselmotorer har jag fått lära mig.. Vi klarade oss dock ifrån mer jobb än att bara fylla på disel, jag var ute i en hage så jag fick ta en hink då jag inte visste vilke dunk jag vågade använda av pappas alla grejjer. Vill ju inte ta en dunk det varit något i som traktorn inte vill ha i maskineriet!

Uppepå detta så sitter Fia med bokföring och fakturering upp över öronen..


Såhär mysigt är det på anläggningen nu..


Det var allt för idag!

Sovdags.. En lång dag väntar imorgon.. Jag MÅSTE bland annat till polisen för att skaffa pass, mitt gick ut i oktober och ska jag kunna följa med på vår semester 20 januari så kan det vara läge att sätta fart!

Kram Madde

Fast i Thailand....langtar hem

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 12:08:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej,
Vilken resa igar kvall sent fick vi besked att flyget var forsenat 4 tim lite glada blev vi da vi skulle aka fran Kamala kl 05.00 sa da fick vi lite sovmorgon. Val pa plats pa flygplatsen fick vi reda pa att planet ej ens lyft fran Sverige och att de ej kunde svara pa hur vi skulle komma hem.
Efter ett tag sa blev det transport till Naiang beach ca 5 min fran flygplatsen med bil. Vi bor pa ett fint hotel men vill hem. Hela dagen har vi fatt vanta pa besked och nu sa har jag fatt sms att vi ej flyger hem forran torsdag 22 dec kl. 08.00.
Stackars Sofia o Madde men vi langtar hem och har mkt svart att njuta av extra dagar i solen.
Har precis varit o kopt tandborstar o tandkram slangde massa saker i morse som var nasten slut har aldrig hant forut och kommer ej gora om detta.
Vi bor som sagt var fint men efter en dag ar jag redan trott pa att vara pa ett sadant har stalle vi bor ju aldrig sa har utan  fixar boende sjalva och ater aldrig buffe i en matsal.......
Jul ar det ocksa snart. Hoppas att allt loser sig pa garden jag som skrev till Madde att snart kommer vi hem o tar over snoskottning mm tror att Sofia nog spetsat in sig pa sovmorgon imorgon eftersom vi skulle varit hemma da. Hade ju faktiskt raknat med att hoppa for Erik idag.
Vara stackars hundar langtar tydligen efter oss.
Hoppas att mina roliga onsdagselever klarar sig utan mig imorgon det blir ju svart kanske att Carina kan hoppa in igen.
Soliga halsningar fran ann o jocke som faktiskt vill hem till geggan

O det snöar och snöar..

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 19:45:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nyss var jag förbannad på allt vatten som regnat ner nu har vattnet ändrat form i form av snö.. Det har snöat i snart två dygn, knappt utan uppehåll :/

Jag som trodde detta skulle bli en hyfsat lugn måndag - men icke då! Att jag aldrig lär mig.. Började med att ännu en gång ploga det värsta på morgonen innan utsläpp av hästarna kl.8.
Väl ute med djuren så fungerar strömen extremt dåligt eller inte alls i flera hagar, antagligen pga snön.. Thaleia som gnager på staketet i sin sjukhage valde att  även ta tråden och förstöra. Samt att hästarna i hagarna bredvid står och hänger på tråden :/ HATAR EL!! Rangun har även han gnagit på en stolpe, trodde han haft av den i förra veckan men visade sig att han ryckt upp den ur  leran - hålet var helt vattenfyllt!!

Halva lektionshästarnas sommar/gräshagar står även under vatten..

Jag har iaf ridit två hästar, typ 15-20min var dock, Navange lite dressyr och jag hoppade några små hinder på Elton då jag kände att jag var tvungen att ha hoppat några språng innan imorgon för Erik. Elton fick en veckan vila efter förra hoppasset för två veckor sedan och sen har jag ridit ut ett par gånger och så ett dressyrpass. Navange börjar verkligen bli sjukt snygg i kroppen - KUL! han är däremot inte superschyst emot sina hagkamarater :/ men ser iaf till att de inte slappar till sig utan de får röra på sig när han är med!

Lille "tarmen" Navange i sommras..

Nu har jag ganska nyss kommit in efter mina två lektioner som gick mycket bra, sista gången innan "julpaus". Vi har dock inte så långt uppehåll utan kör igång igen redan 2 januari.

Mina dressyrelever hade läxa till idag, de fick vara med och planera sitt ridpass - ca 15min var då lektionen är 1h. Jag lottade förra veckan där de sedan fick dra en var, uppvärming, övning 1, övning 2 och avslutning. De hade även i läxa att ta reda på utbildningskalan.

Nu ska jag och Fia ut o kvällsfodra alla hästarna!

Kram Madde

Häftig ponny!!

Publicerat: 2011-12-18 Kl: 11:10:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Vilken ponny..

Han är till salu - över 100.000 euro kostar han dock :P

4:e advent

Publicerat: 2011-12-18 Kl: 11:02:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja som ni säkert såg så fick vi ju ganska snabbt en vinnare med rätt svar i gårdagens tävling! Det var ju såklart Ronjahs öron ni såg på bilden som Fia tagit vid ett ridpass för några år sedan :)

Vinnaren hade ju inte skrivit under med något namn :/ Det visade sig när jag kom hem i natt efter julbordet, hade inte med mig mobilen, att jag fått ett sms där personen gav sig till känna! och det var ingen mindre än MAMMA som svarat :/ haha jättekul.. henne tänker jag inte ge nån privatlektion :P
Så nu tänker jag mig att vinsten går till Erika som också svarat rätt..

Åhhh ja vill ha sommar..

men alltså en vecka, knappt, kvar till julafton med julmys, god mat, hästarna i stallet och kanske nån trevlig julklapp..

Idag ska jag om nån timme börja röra mig mot Ekelund och rida samt lektion för Ebba som idag ska hoppa inför torsdagens JULKLAPPSHOPPNING :D Ikväll ska vi sedan till Strängnäs och födelsedagsmiddag då mormor och morfar fyller år tisdag och onsdag.

Har ni sett detta??
http://www.eurodressage.com/equestrian/2011/12/16/isabell-werth-shows-golden-helmet-frankfurt-and-makes-statement
Lyckades inte länka den så ni får kopiera :/

Mycket bra av Isabell tycker jag!

Kram Madde

Grrrr sluta!!!

Publicerat: 2011-12-17 Kl: 17:06:04 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja e så sjukt less på allt regn och grått tråkigt väder!!! Det har regnat/snöblaskat ner konstant i över ett dygn nu :/

Såhär såg det ut utanför Roccos hage strax före 12 idag då jag tog in min blöte pålle.. SJÖ!!

Ebba fick prova Navange idag, efter att jag ridit ca 10min, och det gick toppen - hon var smått nervös först men det gick super :)


Såhär trevligt öste det ner igår, precis när jag och Fia skulle iväg vid halv tolv då vi var klara med stallarna, var bara att gå in igen - dra på sig termobyxor o stalljacka och ta in alla hästarna innan vi kunde ge oss iväg..
Vi mötes av trafikkaos i Mariefred:

GAAALET många änder skulle självklart passera vägen just när vi hade bråttom :/

Nu ska jag på julbord!

Trevlig kväll allesammans :)

Kram Madde

Tävling 3

Publicerat: 2011-12-17 Kl: 12:00:00 | I kategori: TÄVLING! | 6 kommentarer

Bildtävling blir det denna gång..


Vem tillhör dessa öron??

Vinnaren får en 30min privatlektion för mig (Madde) på egen eller skolhäst :)

För att vinna krävs att du gissar rätt i kommentatorsfältet, första kommentaren med rätt svar vinner!

Lycka till!

Kan ni gissa?

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 21:00:00 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Nu ska jag bjuda på lite gammla bilder som ligger och "skräpar" i datorn..


Någon som kan se vilka detta är??



Jag och Arrobell på gräset framför Gripsholms slott vid en uppvisning, jag red min junior MsvB Kür och fick ta emot ett diplom, hmm nått idrottsdiplom..


Snyggt ekipage - men vilka är det??


Läckraste ponnyn på ridskolan! Ronjah och Fia..

Dårarnas paradis..

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 18:00:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mmhmm japp det var gårdagens bästa kommentar, jag och Fia har lite "dagens" påståenden för att piffa till det lite :P

Just "Dårarnas paradis" var det jag som sa då jag begrundade Mille som Fia red medans jag promenerade av min vilda Rocco som jag även lyckades tappa vid tömkörningen då Fia kommit in med Mille i ridhuset :/ Kaos är vardagsmat! Mille var motspänstig och körde sina "gunghäst" skutt/caprioler, Fia bara garvade - vad gör man? Haha.. Innan detta hade vi halvt slagit ihjäl oss då vi skulle leda in överspeedade unghästar ifrån hagen, Hera är skvatt galen när man ska ta in henne bara skjuter och är smått okontrollerbar :/

När vi väl fått in dem fick först Hera och Melete springa av sig i ridhuset och Fia trodde att det nog hjälpt för de låg och sov vid kvällsfo´dringen senare och idag när vi bestämde oss för unghästtämjningn och tog dessa två virrpannor först - en var. jag Hera med kedja under hakan och Fia Melete så var de som små änglar hela vägen in!! Dessvärre valde en av ponnyerna i hagen bredvid att ta sig ut, misstänker att han hoppade/kröp, nån hållare trasig annars var staketet ok. tack för det!

Vi valde att roa oss med staket ändå då de nedrans unghästarna håller på och äter sönder/ihjäl våra fina ekar i hagen de går i, flera är "inplast/nätade" men då har de valt att gå på rötterna istället :/ Nu har vi i nästan beckmörker, tillsammans med två hundar varav den ena fastspänd runt Fias midja och endast en liten ficklampa till hjälp stängt av den del av hagen det står flest ekar. Vi har några träd kvar utmed staketet som vi får ta en annan dag för det gick knappt att se och var svårframkommligt i den eländiga leran.. Mina skor väger säkert ett halvt kilo extra styck nu.
(google)

Jag har iaf ridit två hästar idag - ut på först Rangun tillsammans med Birgitta (skötare) på Jolita och efter lunch red jag och Fia ut på Mille och Elton. Elton har absolut aldrig galopperat så snabbt som han gjorde idag!! Tänkte första biten i galopp att herregud vad seg kan han inte mer än såhär? :/ så jag bad om lite till och poff sa det som en raket for han ifatt Mille som då också ökade!! :D Kul - han kan minsann! men bekväm såklart, ahn tycket det var superkul iallafall då man märkte att han var väldigt nöjd efteråt.

TÄVLING 3 PÅ G! Tidsinställd tävling som publiceras prick kl.12'00 nu på lördag den 17 december. Du kan vinna en privatlektion!

Kram Madde

Hemsidan jul-uppdaterad!

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 13:04:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu kan ni kika in på vår hemsida www.ekelunds-ridskola.se och kika på min lilla "julpyntning" :D Jag har även skapat en "Gästbok" trotts att jag verit emot det hela tiden eftersom att bloggen fínns och kan fungera liknande..

Så invig mer än gärna GÄSTBOKEN så kanske den får stanna!!

Har varit dålig uppdate men ska försöka få till ett vettigt inlägg ikväll när vi är klara i stallet..

Dösnygg bild på Milleman och Fia ifrån i sommras..

Kram Madde

Haha!!

Publicerat: 2011-12-15 Kl: 12:26:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Skulle fixa en fin liten julhälsning/bild på hemsidan och hittade denna..


Fågelholk? Pappa vid semestern 2010..

Misstänker att han sett ut såhär bra många gånger även under den nuvarande resan.. Kanske mamma lyckats ta nån mer rolig bild, mest troliga är väl att även hon ligger som ovan :P

Madde

Trötter..

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 12:33:27 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Vore kul om man kunde mäta "energinivån" hos en människa och se hur mycket kraft som finns kvar när man som jag känner det idag  - halvt förlamad av trötthet och styrkan på en som det känns väldigt låg nivå..
Igår kom jag in ganska sent, strax före halv nio, efter att jag haft lektioner. Bland annat med teori för min dressyrgrupp som även hade med sig hembakat som de mumsade i sig samtidigt som vi hade "ridteori", jag red två hästar och visade/pratade,  i ridhuset vi fikade sedan ytterligare en stund i kafeterian. Fodra alla hästarna sin kvällsgiva innan man sedan kunde gå in och själv stoppa något i magen..
Därefter fortsatte jag med något jag inte kan skriva här i bloggen eftersom överaskningen då kommer bli förstörd, halv tolv gav jag upp då ögonen gick i kors på både det ena och andra hållet..

Jag red iaf alla fyra hästarna igår, Rocco, Navange, Elton och Rangun - de två sistnämnda använde jag i min teori. De fick först titta på Elton som är fyra (snart fem) och sedan Rangun som kommit en bit då han är 9år.

Idag fick jag börja morgonen med att "kröka rygg" som  pappa så fint utrycker det - sko. Paul (inack.) hade i söndags tappat en sko vilket jag slog på igår men han var inte helt medgörlig och jag var sjukt stressad och trött - jag insåg då jag satt på skon att den inte hade några broddhål!!! Så det var bara att göra om arbetet idag :/ sjukt jobbigt och trist för jag hade verkligen fått till det så bra igår, var ju bra länge sedan jag slog på en sko.
Fick även metallspån i ena pekfingret som jag ska försöka få bort ikväll när jag kommer hem, inte skönt..

Jag skyller misstaget med skon på att "någon dum jäkel" (kan ju bara vara min far ;P ) hade lagt skorna med hål i botten av kartongen - jag tog den översta och gick.

Vi kör en liten fråga mitt i inlägget då jag hittade en mycket gammal bild..
Någon som kan svara på vem detta är? ;P

Idag har jag på morgonen, förutom tappskon, mockat och krattat C -kortsidan samt på mitten av ridhuset då jag tänkte harva och det är svårt att komma åt bra på kortsidan, red sedan Rangun och kom på att jag var tvungen att ställa in hösilage.. Tror detta arbetsmoment är det jobbigaste av allt när mamma och pappa är borta!! Hade hyfsad tur i bröjan men nu har jag fått framk så många skitbalar där jag får slänga stora mängder hö :/ Mycket tidsödande och framförallt jobbigt/tråkigt. Jag måste hålla på och byta från skopan till klämmen på traktorn för att lägga det dåliga höet i skopan och köra bort det, lägger jag det på dynghögen är det full på en vecka känns det som :/ och då kommer problemet med låskorvarna på traktorn som fungerar sämre än sämst - tar oftast flera minuter att få loss dem..

Eftersom jag kör så mycket utanför dör jag ställer in höet i stora stallet så har det nu i plusgraderna blivit en enda lervällig som så smått börjar sprida sig ut på vägen och gårdsplan - INTE okej! Så jag körde på ett par skopor sand/grus på detta för att få det bättre.. Grrr..

Trodde dagen skulle bli bra men jag har ju inte ens börjat i vårt stall där nu mockning, ströa, fodra och sopa väntar.. Så ska jag hinna rida något mer också, har även Lady inbokad på em.. Ja och så var det harvningen ja - får nog fråga kära morfar om detta  TIDEN räcker inte till! 

Känns vid närmare eftertanke som att jag på något vis blir gnälligare och gnälligare i mina inlägg.. :/ inte bra får rycka upp mig och hitta på något kul! Hmm - kom gärna med förslag...

Kram Madde

Maskerad-dressyr bilderna kommer här!

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 17:11:01 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Så nu ska jag bjuda er på lite bilder ifrån gårdagens lilla tävling.. Anders fotade och tyvärr blev de ju som vanligt inte så bra - SVÅRT att fota i ridhuset :/


Ridskoleponnyn Jazza & Ulrica B i den fria skritten i LC:1


Glad Lovis G med sin ponny "Moycan efter sista halten i LC:1


Frida hälsar på "arabvis" på sin arab Shazli i första halten i LB:1




Isabell och hennes fina Novio var tjuvar i LB:1!


Ebba & ridskoleponnyn "Gordon" vid prisutdelningen - Ebba var en katt i LB:1..


Stella hade, tycker jag, den mest dramatiska utstyrseln på sin Lady Ash i LB:1


Lilla Alicia valde en STOR häst, för henne, ridskolehästen Uranos fick gå med en "gran" på ryggen i LC:1


Jag delar här ut maskeradrosetten till Lovis..


Deltagarna uppställda på prisutdelning, Stella blev visst halv.

Själv tycker jag det var superkul och kommer definitivt att annordna en likadan tävling i vår!

Kram Madde

Halsningar fran paradiset!

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 08:27:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja da har jag lyckats med at ta mig till en dator men tom samre uppkoppling an hemma.
Skont att kunna lasa i bloggen nar man ar pa semester och se att allt flyter pa aven om det ar tufft att vara tva nar vi vanligtvis ar fyra.
Tur att Madde o Sofia kan det dar i somnen allt frn att kora traktor, sanda skota hastar rida ha lektioner osv. Men de behover nog tas om hand nar vi kommer hem....
Jag och Jocke har det underbart pa var paradiso Ko Jum. Man behover ej trangas sa mkt med andra turister har tom strand inga parasoller.
Vi bara laser en massa deckare ligger pa en luftmadrass emellanat. Ater fantastiskt god thai mat och njuter helt enkelt av livet. Saknar inga hastar annu.
Idag ska vi ta en lang promenad utmed stranden.
Framemot nasta helg ar det dags att bege sig till civilisationen i Kamala, Phuket. Det var en svensk for nagon dag sedan som pratade med sin fru och sa att har kan man ju fa lappsjuka......ingen risk for oss i alla fall.
Ha det gott i vinter kylan syns framat jul da vi kommer hem lagom till de sista ridlektionerna +eRIK traningen om jag hinner hem tills dess forstas.
Halsar semesterfirarna Ann o Jocke

Lööördag

Publicerat: 2011-12-10 Kl: 20:48:43 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Japp en dag som alla andra när man har valt detta liv, skillnaden med lördagar och söndagar är dock att vi endast behöver mocka åt 10hästar. De som har stalltjänst, de inackorderade, sköter fodringar, in- och utsläpp samt mockar åt de hästar som står i stora stallet - lektionshästarna plus min lilla Rocco.

Soova fick man göra i morse :) gick upp vid nio efter att jag legat och dragit mig en stund. Hann rida ut med Rangun och ställa fram foder samt sanda runt hela gården, igår körde jag iprincip bara körvägen, innan min Maskeraddressyr. Den verkar för övrigt ha varit mycket uppskattad, iaf av "min" Ebba ;P

Jag hade  lite hjälp av en snäll pappa som sandat för hand utanför stallet och lite vid parkeringen :) Tack! Jag tog traktorn, fyllde skopan och körde sedan runt och hoppade ur och öste där det behövdes..

Anders tog en del bilder vi tävlingen, de är väl av varierad kvalité - är så svårt att fota i ridhuset :/ Men de ska jag ladda in när jag kommer hem till lägenheten imorgon em/kväll.. Så får ni se. Tror de gillade rosetterna - tycker ju själv att de var dösnygga, synd att det inte finns någon som kan ordna en tävling där JAG också kan vara med och få så fina rosetter :D
Vann LC:1 gjorde Lovis Green på hennes "hyrponny" "Moycan" - detta ekipage vann även själva maskeradklassen och fick ta emot den stora rosetten! LB:1 vanns av Ebba på ridskoleponnyn "Gordon" MEN det var mycket tight i toppen och det skillde få poäng.

Efter tävlingen fixade Fia lunch som blev falukorv för typ femte målet denna veckan :/ Lite less nu.. Sedan satte vi fart på ännu en brasa i mörkret, massa skräp vi rensat ut. Jag red sedan Navange, provade Kolibris tjocka tvådelade bett och det fungerade kanon. Sedab var det Roccos tur, han var superkinkig vid staketen som stod kvar på mitten av ridhuset efter tävlingen. Massa "tönterier" men var riktigt fin däremellan och jag kunde RIDA.

Han blev ganska svettig så medans han skulle torka lite i ett fleacetäcke innan han fick sitt tjockare innetäcke på passade jag på att först frisera hans man som börjat bli lite lång och fortsatte sedan på Jolita som jag stört mig på hela veckan då hon sett så eländig ut i sin långa ojämna man :/ Nu är de snygga iaf!!

Avslutar inlägget med lite gamla bilder jag hittade på den här datorn..


Jag och Arrobell vid prisutdelingen i Young Rider Kraft Cup finalen på Djursholms Elit tävling 2007
Har tyvärr bara dåliga prisutdelningsbilder ifrån den här tävlingen..


Fia och Simsalabim vid en hemmatävling, kan tyvärr inte svara på när det var..


Oj där ser man vår gammla traktor hmm då måste det vara en del år sedan..


Jag och bellmannen vid invigningen av den nyare delen av ridhuset! Hmm 2005/2006??


Amphitrite och Leukothea, Leo är dotter till vår tidigare ridskolehäst Kalypso och mamma till vår snart tre åriga Hera..

Fick syn på bilder jag tänkt på men glömt eller suttit vid fel dator då jag funderat över dem!!
Fick ju för länge sedan en kommentar om att jag skulle lägga upp bilder på Zephyros mamma Coccaburra!! Här kommer dessa!!

Bättre sent än aldrig..

"C-B" i vinterskrud..

Coccan tillsammans med en långbent Herkules på ridbanan, tror han måste varit helbror till Zephyros?


Det var allt för idag!

Kram Madde



Ja dagarna går

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 20:11:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hinner dock inte med allt jag skulle vilja :/



Men självklart får jag ju en del gjort, på fm hade jag lektion för Åsa och Lady och efter detta ställde jag fram hösilage och rensade ut det som var dåligt. Mockade och fixade även i vårt stall innan lunch..
Efter lunchen red jag och Fia varsin häst innan intag av alla hästar, gick betydligt bättre än i går :P Fia hade sedan sina hästar på skritten och hon broddade färdigt Limit samt Jazza och Gordon. Jag ryktade Rocco och broddade honom samt Rangun och Jolita. Mina fingrar trillar snart av av kyla och smuts.. Inser att de börjar likna min fars händer mer och mer för varje dag, alldeles sprukna och nu med smuts i sprickorna efter att ha skruvat i massa brodd.

Ogillas skarpt!

Jag och Fia gjorde även en härlig brasa i eftermiddagsmörkret, vi satte eld på ett par gammla bommar samt massa skräp vi rensade ut under läktaren igår - SKÖNT!

Jag hann även med nöd och näppe till Perssons i Mariefred och hämtade där ut ROSETTERNA som jag specialbeställt till helgens Maskeraddressyr samt även till Julklappshoppningen den 22 december!

TADAAA! är de inte sjukt snygga?
Detta är en av de tre olika modeller jag köpt.. STARTLISTORNA finns förutom på anslagstavlan i stallet även på vår hemsida!! ekelunds-ridskola.se
Blev tyvärr inte så stor uppslutning som jag hoppats på men jag tror att alla som ska vara med ska klä ut sig vilket är kul, detta var ju inget måste för att delta i tävlingen - MEN man tävlar då inte om rosetten ovan om man kommer "normalklädd" :P
En sån skulle iaf jag vilja ha :D

Har även tillslut fått systers sista, hon fick två, födelsedagspresent - ett supersnyggt pannband till Mille! jag är less på att hon snor mitt Cavallo pannband varje gång hon skulle hopptävla så jag köpte henne ett eget, dock inte av märket Cavallo, detta var lite billigare. Mitt kostade ju skjortan! :P


"Sverigepannbandet" är nu hennes det blåa tvådelade ovan köpte jag till mig själv, har inte bestämt vilken häst som ska få ha det ännu :P

Kram Madde

Näe nu dör jag!

Publicerat: 2011-12-07 Kl: 17:34:24 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja var ska jag börja? Kaos hela dagen och den är inte ens slut ännu.. Tre  lektioner kvar att klata av
Nu är det visst fel på bloggen också :/ ser bara två tredjedelar av vad jag skriver.. Christina påpekade ganska tidigigt idag att jag nog skulle lägga ned allt vad ridning innebär idag och det fick hon ju rätt i - NÄR skulle jag ens hunnit med det?

Började med att klippa Uranos på morgonen, det behövdes verkligen och idag kändes det som att det fanns lite tid över för detta. Så dumt att tro att det fanns extra tid idag :/ Jaja nu är han klar iaf, och han fick ett superfint tjockt "gammlat" Buccas täcke som mammas fina Anirco hade på sin tid - väl bevarat med andra ord!

Sedan fick jag hjälpa syster som fått för sig att brodda Kolibri, Limit (som var knäpp) och Mille vars skor var nötta och det inte gicka att få i gängtappen i hålen :/ Efter en del om och men så har de iaf broddar - Fia hade ju tänkt rida ut efter lunch men ja - hon har inte heller ridit ngt idag..

Jag for med traktorn till Lilla Koltorp, granngård ca 1km bort, för att ställa in grovfoder till hans gjortar  något som far skulle gjort innan han åkte men så blev det alltså inte = dotter får rycka in, det var inte heöt lätt och jag var smått skraj och nervös innan eftersom jag fick påtalat av far och även syster som påminde mig om att balarna är mycket tunga :/ Jag, traktro och allt annat överlevde färden och jag fick sedan kika på Johans nästan färdiguppstoppade stora vildsvin. Han är konservator, fick även kolla in alla uppstoppade djuren i deras hus = hur många som helst - vilket ZOO! Han var även snäll och gav mig en bit rökt ren! Mums - typ dagens enda höjdpunkt..

Väl hemme igen fick jag köra in havresäckarna som morfar så snällt hämtade hos Thomas i Stallarholmen pch sedan roade jag mig med att köra ihop dynghögen och att få in alla, 12st, sommardäck under tak. Mycket tungt och blött!

Lunch blev det och sedan var det all fodring, sopa/kratta samt två boxar kvar att mocka. Det har öst ner snöblandat regn med jämna mellanrum så då vi var färdiga var det bara att börja ta in blöta hästar. Nu bröt helvetet loss! Fia började med Thaleia som, jag såg hela cirkusen, reste sig två gånger och sparkade med sina små framben - Fia tappar hästen vänder och och ger henne två bakovar mitt framför näsan, vi försöker sedan fånga henne där vid sjukhagarna  men hon var helvild och bockar/sparkar. Jag hade hjälm för jag pratade med Christina och använde den då som headset så hon tyckte jag kunde ju promenera fram men själv ansåg jag mig behöva en pansarvagn haha.. Hästen drog bort förbi utestallet - jag sprang och hämtade en havrehink samtidigt hör jag Fia skrika "- Hon är i hagen!" I valackhagen :/ där vi har våra 8 lektionshästar. Hon har alltså valt att kracha rakt in i hagen istället för att svänga när staketet kom :/ Navange tyckte först kul! Men sedan ville han ha UT henne.. Vilket resulterade i att hästen HOPPADE över grindarna - ja det är två leddhål vi ingången eftersom  det går hästar i hagen innanför. Vilken hopphäst! I den hagen hon nu hamnade i gick såklart också hästar - Limit och Mille en del varv senare hade vi lyckats fånga in alla tre. Vilken pärs..

Vi bestämde också raskt att vi själva leder henne ut och in i helgen samt att det blir lite tuffare utrustning vid ut/unsläpp på den damen.

Vi släpade sedan in alla de övriga hästarna och roade oss i pissvädret med att laga staketen - VARFÖR går det ALLTID sönder staket när mamma och pappa är borta?

Därefter hade vi alla nya stöd,bommar osv som kom idag att ställa in i ridhuset. Vilket inte bara var att bära in eftersom det såg ut som ett bombnedslag där inne :/ Vi rensade ut så mycket vi orkade och tillräckligt för att få in det nya och det gammla som skulle sparas.

Att tillägga ytterligare tok så kan jag då säga att Fia försökt ta livet av mig genom att lägga in gammal leverpastej som hon tänkte ge till hundarna - jag åt av denna och uppsökte raskt när jag fick veta detta en toalett.. Jag har även tvättat min dunjacka som jag sedan stoppade i torktumlaren - helt glömt att det v ar ett litet hål på armen vilket resulterade i att det flög dun ÖVERALLT när jag sedan öppnade luckan..

Nu ska jag alldeles strax röra mig utåt för tre timmars instruktörstjänst i ridhuset, egentligen kul MEN kanske inte en dag som denna ändå :/

Kram på er allesammans!
Madde

Kallt var det HÄR!

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 21:20:06 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fy vad ont jag har i mina fingrar/ händer.. Det kom efter förmiddagens ridpass på Rangun, är ganska säker på att det är kylan som förstör dem :/ Är lite bättre nu - tog en låång och extremt varm dusch så fort jag kom hem och ätit middag, ja idag sover jag i Eskilstuna som vanligt. Imorgon blir det Ekelund igen då vi har lektionerna på kvällen också..
Jag kan tänka mig att det är såhär och säkert ännu mycket värre för de som har tex reumatism i händerna osv.. Plågsamt är det iaf..

Jag har nu lagt in lite bilder ifrån min mobil som jag tagit den senaste tiden :) Så de kommer HÄR!


Fina Thaleia har idag fått gå ute i en liten hage för första gången på många veckor, mycket nöjd och glad häst - vacker också såklart! Fia har gett henne ett täcke också så nu är hon nästan häst på "riktigt" haha..

Såhär fin är nu hennes opererade hov! (Den vita) syns ju faktiskt inte ens på denna bilden.. Morfar och Fia var ju med henne på Strömsholm igår och det var väl kan jag tycka lite i onödan eftersom de endast tittade på henne och ansåg att det såg kanon ut :/ Lång väg för det utlåtandet - känns som att jag kunde fotat och maliat dem istället kanske.. men men då vet vi det och hon ska på återbesök om sex veckor.


Limit och Mille blev överlyckliga då jag tog bort badkaret som stod på den nu snöfria plätten och det stack uppa massa fina gröna grässtrån! kan säga att det var en uppgrävd "lerfläck" när de gått in några timmar senare.. hehe


Mina gammla favvobyxor har nu gett upp helt!! :..( Dessa Equilinebrallor har jag haft i säkert fem år och de har hållit ända tills nu..


Äntligen! Denna fina hattbox fick jag av mor och far i födelsedagspresent :)

Åter till dagen och kvällens hoppass på fina Elton! Denna banan hoppade vi:

Gick super med min lille prins och Erik tyckte han hoppade men mycket bra teknik när han fick hoppa upp sig ordentligt över några hinder som var lite högre 90-100cm.. Känner mig riktigt modig på honom :)

Red även en småvild Rocco som titt som tätt for iväg i nån svårbeskrivlig rörelse som om han fått eld i baken, lurifax! Man måste verkligen ha stenkoll HELA tiden - ingen rast ingen ro.. han blir iaf bara finare och finare :)

Red även Lady innan hoppningen och hon var finare än någonsin - KUL :D

Kram Madde

Heelt slut

Publicerat: 2011-12-05 Kl: 21:49:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Oj vilken första dag det blev, utan mamma och pappa alltså, och igår räknas ju inte riktigt eftersom det var söndag och lite mindre att göra.
Var ute i stallet halv åtta i morse och kom in nu ikväll kvart i nio, då har jag visserligen varit inne på lunch samt en snabb liten måltid innan mina lektioner.

Benen är som spaghetti och halsen bränner lite fint efter mina lektioner, måste lära mig att knipa igen lite - omöjligt att rida åt eleverna :P När mina två lektioner var färdiga så hade ju Fia två kvar, av tre, så jag fodrade och mockade högarna i i vårt stall samt i stora stallet. Underlättar alltid lite till morgondagens mockning.

Jag har iaf hunnit rida FYRA hästar, alla har fått gå varsitt dressyrpass i ridhuset. Rangun, Rocco, Navange och Elton. Den sistnämnde fick sig även en liten manfrisering då den så smått började likna en "travarman" = OGILLAS skarpt! hehe.. Imorgon ska han ju hoppa för Erik också - då måste man vara snygg!

Fia ligger nu i badet på ovanvåningen, klagade något om sin rygg (ja lyssnar med halvt öra) ;P Blev ju svinkallt idag också men inveg ett par av mina nya yllesockar jag fick av Ebba och Carina i födelsedagspresent.

Nu orkar jag inte skriva något mer och jag har en del att pyssla med innan jag kan krypa ner i sängen så god natt gott folk :)
Ikväll kom den första snön föresten.. Några snöflingor som gjorde marken något ljusare - MEN LÅÅNGT ifrån dessa mängder ifrån tidigare två vintrar.. Känns som att vi klarar oss utan det denna säsongen..

Kram Madde

Vinnarbilden TÄVLING nr2

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 20:04:43 | I kategori: TÄVLING! | 1 kommentarer

Då har jag utsett en vinnare i matchningstävlingen!!


Det blev en westernryttare!!
Grattis "Mysan" och hennes söta ponny Gangster.
Bilden togs vid en tävling 7 maj i år och det gick tydligen mycket bra :)

Lite info om ekipaget:
Jag heter Mysan och är 15 år. Jag rider mestadels Western men håller också på med hoppning, dressyr och frihetsdressyr (trickträning) med min C-ponny som heter Gangster och är född 2003. Han har jag ridit in och utvecklat själv med lite hjälp av tränare och min mamma. Han är en Tinker/Welsh korsning. Världens sötaste ponny, såklart Blinkar
Han betyder allt för mig! <3

Mer info och vad som händer i Mysan och hennes ponnys liv hittar ni i hennes blogg nedan:
www.mysancarlsson.blogg.se



Var detta för övrigt en bra tävling?

Kram Madde

Då var vi själva igen..

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 18:34:25 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Yes nu sitter mor och far på flyget till Thailand för en välförtjänt semester i värmen men vila och god mat.. De har inte varit lediga flera dagar i följd sedan vi var i England mån-fre i sommras..

Efter landning stannar de någon natt i Kamala innan de drar vidare till sin paradisö KOH JUM!
Stranden på den änsålänge inte alltför expolaterade ön..

Så nu är det jag och syster som sköter ruligansen på gården med alla hästar osv.. Vi har fått in lite hjälp av en som ska ta utestallet mån-fre båda veckorna de är borta, underlättar något :) Sedan är det mammas lektioner också som Carina E och Carina L tar förutom mån och ons denna vecka då jag och Fia hjälps åt med dessa två dagar.

Medan de är borta så är planen att alla unghästar vilar - om vi inte skulle få oväntat mycket tid över - vet dock inte hur/när detta skulle gå till :P Det jag själv tycker är jobbigast är nog grovfoderbiten då vi haft väldigt otur med hösilaget i år som blivit lite för torrt och på det många balar som inte blev helt perfekt plastade (för lösa) vilket gjort att vi fått slänga enorma mängder foder :/ Så det är mycket sortera hö som pappa normalt fixar annars..
Sen får jag hoppas att hästarna behåller sina skor på eftersom det annars är jag som får slå på dessa också :P

I vårt företag har man många "titlar" hehe.. Ska inte ens försöka mig på att räkna upp alla.

Tyvärr lite dåligt med bloggande ifrån min sida de senaste dagarna men det har varit mycket inför mammas och pappas resa så vi kör en liten sammanfattning om ni är sugna på att veta vad som hänt :)


"Roffe" fortsätter att bevisa att han är en av världens absolut bästa och skickligaste ryttare!!
Vilken omhoppning han gjorde igår, självklart lite med turen på sin sida på ett par hinder, men ohh så skicklig - helt fantastisk!

Fredag.. Jag red som vanligt lite hästar, Rangun, Rocco och Elton, hann även med ett besök på nya IKEA-Erikslund innan det stängde vid åtta i Västerås.. Köpte lite smågrejjer men mest lite rek. inför mitt nya projekt! :P Inget jag kan avslöja här ;P

Lördag.. Lektion för Ebba/Gordon och rida Rangun innan mammas tidiga födelsedagsfika, hon fyller ju inte fören 13december.. Rangun var kanonfin och jag fick ju en del välbehövlig hjälp av mamma i veckan och min plan med honom de närmsta veckorna är - UT med halsen, hålla i bettet, upp med ryggen, in med bakbenen! hehe enkelt eller hur? ;P Näe men jag har ju inte varit speciellt nöjd med honom sista tiden men alla tycker ju han ser så fin ut - men är en annan sal att sitta på! Mamma blev helt förskräckt när hon satt upp i veckan "-Det känns som att sitta på en full häst" haha
Jättestor skillnad nu på bara några dagar men jag ska rida på såhär iaf nån vecka till innan jag tar upp nacken/formen igen, han måste bli starckare och jag rider BARA innanför spåret utan att göra några "grejjer" det får vänta några dagar och då ska det fortfarande ske med den här "långa" halsen :) Igår råkade jag tappa fokus en kort sekund då jag kikade på fia som tömkörde Limit och vips han vi ta två galoppsprång på spåret :/ Grr men det blev också de enda!

Efter födelsedagsfikat gick jag ut och red Rocco som också var riktigt fin, ska bli kul att få komma och "visa" båda hästarna sedan för Pether för det kommer absolut att ha hänt en del. Jag hjälpte sedan pappa med att salta ridhuset osv - vill inte göra detta när de är borta om det blir kallt!

Idag har jag bara tömkört Navange, mockat utestallet och så fick Rangun gå på skritten innan jag for hem för ett sista födelsedagsfika- mitt eget- med Anders familj och sedan mormor, morfar och alla hundarna :D

Kram Madde

KUL!!

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 20:41:15 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Kikade just runt på tidningenridsports hemsida, som för övrigt fått en uppfräshning och hittade detta!

Statusfinal för Msv B-ryttare

01 december 2011

Dressyr - Vi breddar oss och vänder oss nu även till ryttare som rider medelsvår, säger Ulla Håkanson, ordförande i dressyrryttarnas förening apropå Dressyrringens senaste initiativ: ära och kontanter för debutanter.

Dressyrringen satsar på en annorlunda tävlingsform för dressyrryttare med ambition men som tävlar på en lägre nivå, medelsvår.
– Vi vill ge de här ryttarna en verklig morot till att tävla och ge dem chansen till en final med fina priser, förklarar Ulla Håkanson.
Föreningen kommer nu att tillåta aktiva medlemmar som ”bara” tävlat på medelsvår nivå och blir på allvar dressyrryttarnas intresseorganisation.

I den nya touren kan du som ryttare ta dig till final genom att rida Msv B-klasser fram till september 2012. De tio bästa ryttarna på förbundets rankning i TDB, som inte startat i högre klasser, tas ut till final i oktober/november. Och priserna blir fantastiska på den här nivån - totalt 30 000 kronor att fördela men även segertäcken och jackor med broderade emblem från Dressyrringen och sponsorer.

Tävlingen, med final i  Msv B:5, arrangeras tillsammans med ridsportförbundet men de sista detaljerna i propositionen är inte fastställda ännu. Eventuellt blir det final vid Helsingborgsmeetinget. Medlemskap i Dressyrringen och tävlingslicens är ett måste men en riktig julklapp till landets alla flitiga dressyramatörer med ambition är det. Game on!

 

Kanonkul med denna tävling!! Synd att lille Rangun startat högre än MsvB och planen är ju att han ska gå George "på heltid" nästa år så det blir inget av för oss - tyvärr..

Däremot har jag ju en väldigt fin 6-åring som om allt flyter som det ska kanske kan gå detta, men känns väl knivigt att få till men hoppet kommer man långt på! Han är ju som sagt ett år efter i sin utbildning så i sådana fall får vi kämpa HÅRT, men planen är ju att han ska kunna gå MsvB innan 2012 är slut iaf :)

 

Kul initiativ av Ulla - hon ger mycket till svensk ridsport!

 

Ni kommer väl ihåg att rösta på R-G Bengtsson till Jerringpriset?!! Nu måste han få det - men han behöver röster!
Ni röstar här: https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/



Kram Madde

Vill ha :)

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 20:25:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Suttit och letat nya hagskydd till Arrobell i typ 45min nu utan resultat :/

Hans är iprincip helt slut och därför måste jag hitta nya men sådana jag är ute efter finns inte att få tag på, de jag köpt tidigare har jag haft väldig tur när jag hittat..
Någon som vet var man kan hitta "rätt" skydd, svårt att förklara men de han har nu är typ i plast/skumgummi med "lufthål" - hästen blir inte varm om benen och de är enkla att bara spola av. Nuförtiden sälj ju bara skydd i neoprene och dessa tar ju flera dagar att torka om man inte har torkskåp eller liknande.
Hans skydd han hade innan dessa var sådana med "kanaler" och i typ nått "frigolit" material..

Hittar inget av detta och har finkammat många webbutiker nu..


Hittade däremot något JAG gärna skulle vilja ha :D

Skitsnygg ridjacka ifrån HV Polo.. Inte så bra färg i stallet kanske men finns i grå också.. ca 1195:-

Kram Madde

Skritt under ryttare!

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 19:20:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag har lilla Hera rört sig under ryttare för första gången! Fia hjälpte till att aggera ledare, hon var faktiskt ganska spänd men stod stilla ganska bra. Mycket bättre igår och jag tror stor del kan ha varit i att Fia var med idag, Hera är ju van men att det bara är jag osv att lyssna och följa. Jag behöver träna henne lite till ifrån marken så ska jag nog sedan sitta på henne själv igen nästa gång, men då måste hon förstå skänkeln lite och lystra bättre till rösten.
Hon har blivit väldigt duktig på mitt kroppsspråk och följer mig bra men blir ju helt annorlunda när jag sitter på.

Mamma hjälpte mig sedan med vildhingsten vill jag säga men han är ju inte hingst lägre och att skriva vildvalack låter ju inte så klatchigt direkt :P haha
Han var iaf väldigt fin och jag fick mycket bra hjälp av mamma som också nu peppade mig rejält inför deras semester som startar på söndag. Jag ger upp lite för tidigt - jag får inte ge upp alls oc framförallt MÅSTE jag tror mer på mig själv och att jag faktiskt KAN och gör RÄTT!
Pether hade visst frågat om honom igår så han gjorde nog lite intryck förra veckan ändå :D Blir ju svårt att åka dit nu när mamma och pappa är borta :/

Jag och Rocco i sommras..
Tror att Melina tagit bilden :)

Efter Roccos svettiga pass, var det Ranguns tur - jag gjorde iordning och värmde upp sedan fick mamma ta över medans jag hämtade en nyskodd Navange och red honom tillsammans med mamma. Hon tyckte sig se stor skillnad på den korta tid nu sedan jag satte igång honom efter strålrötan : KUL!

Jag har även haft lektion för Åsa på fina Lady på em - gick mycket bra :)

Föresten! Sista dag att skicka in sin matchningsbild är på söndag!!!

Kram Madde
RSS 2.0