Tävling på torsdag

Publicerat: 2011-05-30 Kl: 21:33:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag var just ute och kollade in de preliminära starttiderna till torsdagens tävling hos Ekängens Dressyrryttare. Typ i Söderköping = LÅNGT!

Jag startar MsvB:4 på Rangun 15'12 och mamma Arrobell i FEI's Prix St:George 18'50.. Känns som det blir en låång kväll..

Jag & mamma, 1:a och 2:a på hemmatävling förra våren!

Kram madde

Svettiga fuxar

Publicerat: 2011-05-30 Kl: 21:26:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Japp idag har jag bara ridit tre hästar, tre fuxar.

Navange på morgonen i ridhuset, han var riktigt fin och orkar allt bättre nu. Han var mycket svettig och alldeles vit av lödder mellan bakbenen då vi var klara.
Elton fick vila även idag då han var lite svullen/varm på vänster underam där han fått en smäll av Navange. Ett litet hovavtryck, konstigt att de båda kommer in med en del skrapsår osv hela riden eftersom jag aldrig sett dem verken leka eller bråka. Han var iaf inte halt och ingen feber så imorgon blir det nog ett litet ridpass iaf :)


Elton!

Jag red även dressyr både på Limit och Demter som båda blev svettiga i värmen i ridhuset. Fina var de iaf! Jag har plågat mig själv i en polotröja hela dagen i värmen - har ju så ont i halsen och vill inte bli mer sjuk för att jag blivit kall.

Har även släpat runt på gräsklipparen nån timme på em så nu är en del av allt gräs nerklippt och snyggt. Vill att allt ska vara tipp topp!!

Kram Madde

Blått var det här!!!

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 21:23:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


"Dagens skörd" ;P
hehe..

Idag var det alltså final i Div 1 dressyren i Katrineholm. Mille var först ut i MsvC:2, han kändes riktigt fin med lite "halvmissar" i de enkla bytena där det blev lite få skrittsteg. Lite trött var han väl även i sista galoppökningen men överlag helt klart bättre än i Gripen för ca 2 veckor sedan. Resultatet - 59% :/ man har slutat att förvånas. Detta var väl något man lite förutspådde med tanke på vad det var för dommare då de håller nere poängen.Så trist med dessa domare!! men det är en del av sporten och förhoppningsvis blir det  såsmåningom förändring så de använder skalan bättre.
Har "puffat" på mamma då hon nu sitter i distriktsstyrelsen och de har ju ändå en del att säga till om och kan iaf ta upp, ifrågasätta och driva frågan. Så vi såsmåningom kan få en jämnare bedömning :)

Sedan Ranguns tur i MsvB:4, vi var första ekipage och han kändes riktigt fin på framridningen. Travprogramet var jag väl inte helt nöjd med då vi hade lite ojämnt flyt och känslan inföll sig inte  riktigt som jag önskat - lite matt kanske jag ska förklara det som. Galoppen däremot var jag kanonnöjd med och bytena kändes fina och på rätt plats osv. Har gjort bättre starter men även betydligt sämre - slutresultatet blev hela 55% Haha jag bara skrattar åt det :P Endast två stycken tog sig över 60% i MsvB!! Fia på Arrobell som blev tvåa på drygt 60% och vinnaren som fick hela 62%

Det ena laget slutade iaf på andra plats idag och även i det totala efter tre omgångar! I det laget red Dorthe Pedersen på Mr Atom & maria Granberg på Lille Castor i MsvC och Fia/ Arrobell samt jag/Rangun. Ett resultat tar man ju bort och idag föll då såklart lotten på min ritt :P En hel drös med rosetter blev det då iaf om det nu gör att det känns bättre? :/ jaja sen kan jag ju fortsätta att klaga på en fruktansvärda musiken som spelades och att organisationen på tävlingsplatsen var ganska bristfällig osv men men.. Alla gör säkert sitt bästa :) Vi hade iaf tur med vädret!

Kameran följde med mamma och Fia på en liten roadtrip så förhoppningvis för ni lite mer bilder imorgon och absolut senast på tisdag. Tyvärr blev det ingen film på Ranguns ritt då mamma var ansvarig - hon stod med den som ett halsband - glömde bort :S


Såhär "spökade" Ange & Maria ut Arrobell inför Fias träningspass i fredags :/ Stackars pålle - Barbiehäst på riktigt!


Kram Madde

Grrr - Halsont!

Publicerat: 2011-05-28 Kl: 10:14:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Misstänkte att det skulle bli svårt att hålla sig frisk då alla i ens omgivning är sjuka :S satt ju i bilen tillsammans med två snorande och hostande familjemedlemmar - mamma och Fia till och från Stockholm. Samt Maria G som också är sjuk i stallet. När jag vaknade imorse så kände jag att halsen inte var på topp, nu har jag druckit lite te som jag hoppas ska hjälpa. Hatar att vara sjuk - VILL INTE!!!

Det är svårt såhär års när det är kanonvarmt och sol ena stunden för att 2min senare blåsa storm och regn :/ Omöjligt att inte bli kall.

Idag fick jag alltså lite sovmorgon och nu ska jag starx packa ihop mina grejjer för att åka till Ekelund. Väl där ska jag sätta fart med att rida hästarna och sedan ska Ebbarida lektion kl.16 och sedan "Ungdomsprojektet" kl.17. Idag ska alla i projektet rida tillsammans :P Kommer alla, saknas ofta flera, så blir de totalt 13st! Spännande men på många ridskolor är det ett helt normalt antal elever i en grupp.

Då jag gick ridledarutbildningen på Strömsholm var vi så många - VARJE pass i ett litet ridhus. Vi hade det fina gammla vita ridhuset som är ca 18*36m. Men detta gick kanon och det är mycket nyttigt att rida så många då man verkligen måste hålla fokus och inte kan sitta och titta ner på ens händer.
Att vara så många skulle dock inte fungera i en grupp med nybörjare eller mer orutinerade ryttare då det kräver ganska mycket av både ryttare och hästar för att ordningen sla hållas.


Bild ifrån mycket länge sedan, gissar på ca 2000. Eftersom ridhuset är "litet" och träet fortfarande ser "nytt" ut. Vi byggde första delen av ridhuset 1998 om jag minns rätt :)
Hästarna på bilden är från vänster: Hill Side Star II, Jazza, Lattjolajban; Gumman, Robin(tror jag) och så Cally sist.


Troligtvis är säkert den andra halvan av ridhuset tom när det är dags för tjejerna att rida men jag tänker nog öndå använda mig av bara halva då det är bra att träna på för dem :)

Direkt efter lektionerna sedan har jag superbråttom då vi, jag och Anders, ska till Strängnäs för att fira ett kompispar där båda fyllt år i veckan :) Så troligtvis blir det inget mer inlägg idag.


Imorgon är det tävlingsdax!
Då är sista omgången i Div I!! Så nu gäller det att alla är på topp -både hästar och ryttare :)
Gnesta känns som en svår nöt att slå då de vunnit ganska överlägset de två första omgångarna men de andra lagen har varit lite ojämna så nu gäller det!

Kram Madde

Born leader..

Publicerat: 2011-05-27 Kl: 18:01:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh va fin hon är! Duktiga Demeter - idag gick hon först, före "storpojkarna" Limit & Mille, hela vägen ut på vår uteritt. Bara på slutet turades hon och Mille om att gå först, då var hon nog allt lite trött i benen. i galopperade bland annat över en stor äng - som en klocka. :)

Fina tösen

Igår blev det alltså inte inlägg då vi snabbt åkte till min syssling Charlotte uppe på Värmdö för att fira hennes födelsedag så fort vi var färdiga med alla hästar. Mycket trevligt och god mat!

Hann iaf med att rida hela sex hästar innan vi for igår. Först hoppning på Demeter - gick kalasbra! Dressyr på Memo, Rangun & Mille. Elton fick ut och galoppera på en härlig skogsväg & Navange prövade jag mig på att hoppa. kan säga att det var en upplevelse - Han har enorm galopp! Blev lite trångt i 5-50 som vi ställe upp :P

Idag la jag ut fem galoppbommar som jag jobbade honom på - på slutet gick det verkligen kanon. Han kan iaf hoppa hus den hästen! Har ju riktig hoppstam också.

Idag fick Elton prova på en ny ryttare då jag bad Elin F följa med mig ut en sväng då jag red Rangun. Gick kanon och vi galopperade genom en av hagarna.

Sedan red jag, Fia & Ange ut på Demeter, Mille & Limit även detta gick som jag skrev tidigare mycket bra! Hästarna tycker det är toppen att få komma ut i skogen :)


Mmm gott med gräs!! Rangun & min gammla älskling Helios bilden togs för ca 2år sedan.

Kram Madde

Flying John Van Navange

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 22:18:42 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Hade en spekulant på honom idag, en kund som varit på kurs hos oss tidigare som var på jakt efter en stoor häst och vi tänkte att han kanske kan passa. Han var ju liksom ngt större än vi tänkt och det största "problemet" är väl att när han väl kom till oss så började han röra sig himmla bra. Vilket inte är helt optimalt på en ridskolehäst, blir svårt för elever att sitta ned osv.. Han skötte sig iaf kanon och visade verkligen "lektionshästmaterial" då han fick gå men en lite orutinerad ryttare och skötte sig jättebra :)

Mkt fin häst iaf :)

Idag har jag också ridit ut på kanonkulan Demeter och den något lungare Elton.. Båda skötte sig så bra så! Även en lektion för Åsa på Lady samt mina onsdagsbarn innan dagen var slut :)

Idag var även sista dagen för våra gymnasieelever som nästa vecka tar studenten - tänk vad snabbt tre år gått!

Elin F & vår kanonfina D-ponny Ronjah som varit halt sedan en tid tillbaks - dessvärre hittar vi inget fel  på henne :/ Hon ska nu få prova på "vattengympa" på Kaukos nya anläggning för att se om det kan hjälpa..

Snyggare ponny för man leta efter!

Kram Madde

Är jag galen? :/

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 20:59:28 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Hästar hästar hästar


Hästar här hästar där hästar överallt


Dressyrhästar                                                             HÄST!                                                Dressyrhästar

Unghästar                                             Hopphästar

Fina hästar                                                                           Vilda hästar

Fantastika hästar                                              Bruna hästar                                Svarta hästarSton                        Valacker                   Tävlingshästar                       Hingstar                          Snygga hästarHåller jag på att bli galen? Är jag redan galen?

En fråga man ställer sig då och då i den här branshen

I fall in love with a absolutely beautiful black stallion with amazing movements this monday - yepp the day before yesterday

Mom found a really nice (and small!) chestnut gellding

Just ONE question

Money..
as always

Vem vill INTE dansa?

.. på en svart hingst
(Totilas & Edward)

Nu ska han besiktigas - ja inte Totilas!! :P men en look a like..


En son till denna svarta hingst

Ska jag ta mod till mig och våga ta steget att köpa mina drömmars häst

Vet att jag garanterat kommer att ångra mig om jag inte tar chansen

vad kan gå fel?

ALLT!

men

det kan också bli alldeles alldeles underbart


....

M

Rida rida RIDA!

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 20:49:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag hunnit med ganska många hästar -något jag skulle vilja varje dag men det hinns inte alltid med och man skulle gärna ha en hästskötare som kan förbereda och ta hästarna när man är klar. Den största delen av tiden läggs nämnligen på att göra iordning hästarna före och efter. Nu när det regnat en del är ju självklart flera av dem ganska skitiga då de kommer in också :/ vilket tar enormt mycket extra tid då jag verkligen inte vill rida på en "halvborstad" häst.

Blankt ska de va!!
Jag och Rangun :)

Startade med Elton på ridbanan imorse, efter en stund blev han ganska så fin men man måste "jaga" igång honom en del först. Imorgon ska han på gå ut och galoppera på framåt!

Sedan blev det Navanges tur, också på utebanan, han var fin och jag gillar hästen och tror det kan bli en riktigt trevlig individ även om det självklart är en del jobb kvar. Först och främst med styrka.

Innan lunch hanns även Demeter med som idag fick sig ett dressyrpass i ridhuset - Fia frågade ju förra veckan när det var dags för henne att debutera på tävlingsbanan. Så jag tänkte det kanske kund vara bra att rida i ridhuset också så man kan träna på lite mindre yta än utebanan och även rida lite linjer och delar u program :)
Hon var iaf kanonfin som vanligt!!!

Därefter lagade jag lunch till gymnasietjejerna och sedan direkt upp på Rangun för ännu ett dressyrpass i ridhuset :) Han var riktigt fin - hoppas vi kan hålla formen över helgen - tävling på söndag!

Red Lady på em, hon var lite motspänstig till en början men blev sedan sitt fina jag igen och vi jobbade en del med förvänd galopp och sluta/förvänd sluta på volten. Lite bakdelsvändningar som hon tycker är jobbigt och så en kanonfin ryggning. Tidigare var ryggningarna svåra med henne - hon lär sig snabbt och lätt måste jag säga :D

Lady Ash

Direkt efter Lady var det dags för en privatlektion för Bella på Chanel & sedan hoppträning på Limit för Erik Berggren! Gick både rikitgt bra och även lite mindre bra :P En av de första rundorna där vi red på lite kortare avstånd gick riktigt bra!! Fick beröm av Erik och han valde ut den rundan till den bästa av alla i gruppen :D Happy me! Livrädd var jag då de släpat fram den hemska muren men Limit han hoppade så snällt så.
Då vi skulle hoppa banan igen var vägarna ändrade och det mesta blev ganska dåligt men sedan fick jag hoppa igen och då blev det ganska så bra igen. Mycket nyttigt att hoppa också - även för derssyrridningen :)

Kram Madde

Mer än 50mil i bil!

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 20:52:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi åkt låångt, jag och mamma har varit och provat hela fyra hästar i Mantorp. Mamma som ska ha en fin liten dressyrhäst, inte för att Arrobell inte går att rida på längre men han är ändå 20år nu :)

Detta tog större delen av dagen och väl hemma igen startade jag med att tömköra Elton samtidigt som Rangun fick gå på skritten. Sedan blev det ett dressyrpass på utebanan för hans del, ibörjan var han motspänstig och rädd för bommar och annat skräp som låg utspritt på ridbanan :/ efter en stund blev han iaf riktigt fin och gjorde kanonfina byten och även lite piruettarbete :)

Sedan lektioner för mina måndagsbarn innan dressyrspecialgruppen mellan 18-19, dressyrbrudarna red riktigt bra och vi gick återigen igenom vikten av en god sits samt förändring av formen på hästen vilket de sedan fick träna på. Gordon börjar verkligen bli riktigt fin och har fått massa muskler - Ebba har ju ridit honom ganska mycket de senaste månaderna :)

Ebba & Gordon vid våra hemmatävlingar i slutet av mars!

Kram Madde

Svar på fråga!

Publicerat: 2011-05-22 Kl: 21:13:07 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jag fick en fråga i ett av mina inlägg under veckan och tänkte nu svara på den.

Min häst har också haft problem med framåtbjudningen! Jag har haft henne i 3 månader nu och när hon kom var det bedrövligt. Det gick knappt frammåt! Nu har hon blivit mycket bättre och efter att hon kommit igång lite så blir det mycket mycket bättre! men även hos oss är det lite arbete kvar så jag undrar om inte du kan skriva i ett inlägg om hur man egentligen gör för att träna upp frammåtbjudning? Hitils har jag ridit på som vanligt. Ridit ute i skogen, ridit dressyr på banan, hoppat, gått promenader osv. men finns det några speciella övningar man kan göra?

- För att motivera en häst med dålig framåtbjudning krävs först och främst mycket varierad ridning och i första hand rakt fram ut i skogen - detta ger även hästen bättre konditon vilket gör att den sedan orkar bättre på banan. Du skriver inte hur gammal din häst är men vad gäller de yngre hästarna jag jobbar med nu så handlar det om att komma ut så mycket som möjligt och ha en bra ledarhäst. Då kan den unga hästen bara fokusera på att gå på framåt och samtidigt lära sig ryttarens hjäper.
Jag tycker det är viktigt med jobbet innan man börjar rida in dem dvs longering, tömkörning och självklart även den dagliga hanteringen av hästen. Lyssnar inte hästen på dig då du står på marken lyssnar den sällan då du sitter på. Vi longering och tömkörning kan man också lättare driva på dem framåt och lära dem rösthjälper på ett mycket bra sätt.

Alla hästar är olika och vissa går som spjutet direkt ifrån början medans andra går lite med "handbromsen" i, med vår 3-åring Poseidon har vi fått "jaga" på honom ganska ordentligt vid longering och tömkörning och till slut så går de fram. Dock blir det ganska jobbigt för den som håller i linan/tömmarna så i början var vi två, en som höll linan och en som skötte långpisken. Såsmåningom så lär de sig men det är också viktigt att vara konsekvent och tydlig med signalerna.

Demeter, som nu är fyra, var/är det som tvärtom med - henne får man bromsa, men det är så man vill ha dem :) Viktigt också är att man har dem i en "korrekt form" med hjälp av inspänning/halsförlängare då man longerar så de lär sig att ta stöd på bettet och inte dra sig undan. Lär de sig att går med halsen korrekt ifrån början får man så mycket gratis när man väl ska börja rida dem sen :)

En äldre häst som man vill få mer uppmärksam och framåt behöver man, som med alla hästar, göra mycket övergångar och tempoväxlingar vi arbete under ryttare.

Hoppas detta var svar nog till frågan. Känns som jag kan skriva hur mycket som helst :P

Kram Madde

Trädgårdstjänst!

Publicerat: 2011-05-22 Kl: 18:56:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Under helgen har många timmar spenderats på mamma och pappas trädgård som sett bedrövlig ut de senaste åren.. Nu blir det ny gräsmatta på flera ställen, ändring av rabbatter osv.. Jag fixade bland annat grusgången upp till huset igår med rensning och så körde jag dit nytt grus.

Tjusigt om ni frågar mig!
En mängd blommor har även planterats - denna utanför mamma och pappa.

Som ni märkte blev det inget inlägg igår då det var full rulle. Medans jag fixade i trädgården fick Rangun gå 40min på skritten, något jag verkligen tror gav resultat för idag var han extremt fin. Måste se till att använda bandet oftare - tror det är kanon för hans rygg och överlinje eftersom han lätt blir spänd.
Sedan hade jag ju lovat att åka till Smedstorps RS för att peppa Ebba & Gordon inför sin 3:e riktiga tävling och andra på bortaplan. Gick mycket bra och ritten var nästan helt prickfri - bara 6:or och 7:or belönades de med och slutresultatet blev drygt 61% (jag tycker de kunde fått ett par 7:or till- men det är som det är)
Tyvärr glömde jag kameran :/

Efter ritten tog jag detta med min mobil :)

Min andra elev Emma & "Sixten"
Det var ju andra omgången i div 3 och laget slutade på 4:e plats, vet inte hur många lag som deltog totalt då resultatlistorna inte ligger ute ännu. Skulle önska att alla klubbar använde sig av Equipe!
Med i laget var även Isabelle på sin ponny Novio och Ada på sin Tiara.

När jag sedan kom hem satte jag driekt igång med en Lasange till mammas weekend med Telias ridsektion och jag måste ändå skryta med att det var den bästa lasagne jag gjort. Kanongod!

Därefter blev det hastig bestämt att vi skulle gå ut på kvällen, så det bara bara att kasta sig in i duschen och jag fick låna kläder av Sofia. Sedan åkte jag Fia och Josse E till Arphus där Alex, Maria & Sofi redan startat. Vi fortsatte sedan in till Strängnäs där jag för övrigt inte varit ute sedan i oktober :P
Mycket trevlig kväll med härliga människor!

Idag red jag först ett kanonpass på Rangun. Formen kändes perfekt och han kändes stark och hade fin framåtbjudning genom hela passet. Red igenom MsvB:4:an - toppen :) och sedan valde jag att avsluta, var lite sugen på att göra lite piruettarbete eftersom han var så fin men hejdade  mig - får bli nästa pass!

Finhästen 2010
Foto: Erika T

Jag ville även rida Elton men fanns ingen som kunde följa med mig ut och jag kom då på att jag kunde tömköra! Han har nu varit i ridhuset för första gången - problemfritt - och tömkörningen gick mycket bra. han fick efterhand mycket bättre framåtbjudning och var mer självgående, man måste "jaga" igång dem. Så det blir nog tömkörning för hans del imorgon också.

Eftermiddagen spenderades i mammas gammla kryddland där det nu ska bli stenplattor istället. Kryddorna har flyttat till baksidan av huset. Är ganska slut i kroppen och speciellt ryggen efter allt grävande och ösande.

och så till fredagens bilder på vår fina 4 åring Demeter!Vad tycker ni om denna skönhet?

Hon är en riktig kanonkula att rida!

Fia hoppade Petras häst Memo..
"Memo"

Har fått en fråga i bloggen som jag svarar på senare ikväll!! Passa på att fråga om det är något mer ni vill veta :)

Kram Madde
Friday!!

Publicerat: 2011-05-20 Kl: 23:05:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Startade dagen med en härligt ridpass på energiknippet Demeter - med vita lindor på utebanan. Hon var iaf kanonfin och Ange fick ta bilder, gäller att passa på när det blommar så fint i bakgrunden.
Dessa bilder samt bilder på Sofia då hon hoppar Memo får ni inte se förens på söndag eftersom det är Ekelund som gäller hela helgen och inte har någon datasladd med mig.
Lär ju bli massa fina bilder imorgon då jag ska på ponnytävling med Ebba och de andra tjejerna i div 3 laget :)

Har även ridit Rangun & så Elton men det blev en mkt kort sväng då han troligtvis klev på en sten och blev mkt halt/ömfotad - när vi kom tillbaks var det dock helt borta. Han var iaf mkt fin och riktigt på G! :)

Bell's Thaleia f.- 09
Ska försöka ta lite bilder på unghästarna på betet i helgen också - 2 åringarna ser ju äntligen ut som hästar igen ;P

Red även Maria G's häst Lille Castor "Lillen" då hon kände sig sjuk. Trevlig häst men mkt att rida :) Efter detta lektion för "projekttjejerna" och sedan Ebba på Gordon! Han var kanonfin idag så det bådar gott inför morgondagen!

Har även haft mycket "trädgårdstjänst" idag - något jag gillar - planterat blommor till blommlådor vid stallfönstren samt i stora blomkrukor som nu är utplacerade kring stallar och ridhus. Mycket snyggt!

Nu på kvällen tog jag tag i mammas och pappas grusgång, bort med ogräs och så har jag öst massa sand som jag kört i skottkärra och sedan öst ut så fint. Även lite blommplantering i krukor utanför huset!

Nu är det sovdags!

Kram Madde

 

Lady Ash by Erika Torrång

Publicerat: 2011-05-20 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Lady Ash


Kanonfin bild på oss vid framridningen till en LB:1 på hemmaplan.
Vi fick ihop drygt 70%!!


Lady är en av mina elevers hästar som jag fick lova att starta vid våra tävlingar :)

Bilderna är tagna av mästerfotografen Erika!

Kram Madde

More pics!!

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 20:13:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Här kommer resten av bilderna ifrån dagen!

Först ut - Maria & Navange


Vad tycker ni? Visst börjar han bli fin - lite mer fett och muskler har han allt fått.

Fia hoppade Millieboy!!! Jättehöga hinder om ni frågar mig - avgör själva nedan..Fina fina Mille..


Mamma hoppade Bosson -  inte lika högt

Alldeles lagom och i min smak!


Kram Madde

98 bilder!!!!

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 20:02:58 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Japp idag har Ange (Angelica Porsin) hållt i kameran typ hela dagen så det har blivit en hel drös med bilder som jag nu suttit och sorterat i :) Får kanske bli två inlägg..

Startade med Demeter på morgonen, tyvärr utan "cameragirl" :/ Vi hoppade BANA idag!!! Känner mig mycket nöjd med både min och hennes insatts under passet.. Hinderna låg på ca 60cm = alldeles LAGOM :D hehe..
Hon var iaf kanonfin och tyckte det var grymt kul - underbara häst!
Imorgon måste det bli nån bild på henne..

Sedan tog jag Elton på ridbanan, Arrobell fick aggera draghjälp vilket fungerade utmärkt :)

Visst är han väl helt underbart söt?! kanonfint med de gula blommorna i bakgrunden också :)
Framåtbjudningen börjar bli lite bättre men vi har fortfarande en del jobb kvar med just den biten då han gärna väljer sitt egna lite väl långsamma tempo. Ut och galoppera på vägarna blir det!

Efter lunch red jag ett dressyrpass i solen på ridbanan på fina Rangun som idag kändes mycket bättre än igår, så han hade väl kanske en dålig dag eller så igår :S Jobbade bara på att få ut halsen och formen så att han slappnar av och kommer upp med ryggen - fina byten blev reultatet! Ganska svettig blev han  också och äntligen är hans "mugg" på väg att försvinna helt så nu är det bara lite kvar..
Arrobell fick hoppa små hinder efter att ha varit ledarhäst åt Elton, något som han tycker är superkul. fast bäst tycker han om lite högre hinder då ha kan tända till ordentlig och både dra och bocka som en galning om man har otur :P Nuförtiden är det dock bara småhinder som gäller för gammelmannen - han är ju ändå 20år.

Jag fick idag prova Johanna B's nya häst, ett 3årigt fuxsto som jag tror heter Scandinavia och kanske ngt mer - men kallas för "Skrållan" En märr som också har lite motigt med framåtbjudningen vilket inte är helt ovanligt på unghästar, bara att titta på Elton och speciellt Poseidon.

På vägen hem stannade jag till ute i "Åkersskogen" hos en gammal klasskamrat som behövde lite hjälp med sin unghäst hon köpt. Troligtvis ska hon komma på lite utbildning hos mig på Ekelund några dagar. Jättetrevligt sto som om hon hade varit valack hade passat kanon som skolhäst hos oss - jag gillade henne :) Men INGA ston, nu har vi bara fyra kvar resten är valacker.
Anledningen  till att vi väljer bort stona är att de ofta är lite svårare i temeramentet och i statisik som är gjort över "olyckor" och andra händelser inom just ridskoleverksamhet så är ston de som står för flest olyckor. Vi vill ju även kunna ha alla skolhästar tillsammans vilket vi hade tills för ett antal år sedan då vår stora nordsvensk/halvblodskorsning Athos betäkte våra små C-ponny ston och det kunde även bli en del bråk val. emellan pga stona.

Kram Madde

Programridning för Gunilla!

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 21:00:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Jag sov kvar på Ekelund i natt eftersom mötet var ganska sent igårkväll.. Startade onsdagsmorgonen med en privatlektion för Åsa & Lady på utebanan. Sedan stallfix och en tur ut in skogen på Elton som galopperade så snällt efter Navange som gick ngt fortare :P

Sedan red jag Navange ett ganska tufft pass på ridbanan, det är ju mest Maria som ridit honom så det var ett tag sedan jag satt på honom men tyckte att det hänt en del även om han fortfarande är svag - speciellt i galoppen.


Maria & Navange för ett par veckor sedan.

Demeter fick vila idag då hon gått ganska tufft både mån- och tisdag..Får se vad det är för det bjuds på för väder imorgon, vore nog bra att hoppa lite igen så vi kör hoppningen lite intensivt ett tag.

Som ni läste tidigare i veckan så har jag ju lagt ut tre unghästar på hästnet.se och vi har faktiskt fått några svar men vi får väl se om det verkligen säljs någon :) de är ju så fina - jag msået se till att ta mig till betet och fota dem.

På em var det dags för programträning för Gunilla Åkerman!! Det var länge sedan sist nu.. Mille var först ut och vi red igenom MsvC:2 - han var riktigt fin och med lite mer energi så hade jag fått många fler 8:or enligt Gunilla. Nu fick jag "bara" en på den ökade skritten :) I övrigt mest 7:or och slutprocenten blev 66,22%
Tänk att han blivit så fin, Fia har tagit väl hand om honom och hans träning :)
Märkligt också - han är ju så stor 177cm då vi mätte förra veckan, men han känns inte alls speciellt stor när jag sitter på och inte heller då jag ser oss på bild. Limit däremot som är någon/några cm lägre känns mycket större och jag tycker även att jag ser mindre ut på.

Limit
vs.
Mille

Har jag inte lite rätt?

Kom föresten på mig själv in i första skritten i programet att jag "inte tänker" ett dugg på vart jag ska i programet, tror jag är som en Gps lr nått :P har mycket lätt för att lära mig program och sedan minnas dem till långt efter. Ofta då jag ska rida ett nytt program räcker det att jag eller någon annan läser igenom programet för mig och sedan kan jag rida det ur minnet. Lite mallig för det är jag nog ändå :DRangun gick MsvB:4 och framridningen blev ngt lång plus att han kändes lite matt och avslagen i värmen som var i ridhuset. Kändes ändå ganska ok igenom programet som blev totalt 63.02% Blev lite väl många 5:or på onödiga "halvmissar".. Det är iaf bra att allt inte fungerar kanon på träning utan att det hela tiden finns saker man klan jobba på och förbättra!Mina dressyrtjejer!! Ebba/ Gordon Bella/ Chanel Emma/ Sixten och Stella med Lady

Lady har viftat på huvudet så hon fått dreggel i hela pannan..

Så lite bilder ifrån gårdagens ihopsläpp av hästar.. Golden Kolibri fick gå ut med Demeter & Carezza.
Vem är du undrar Demeter


Visst har hon blivit lite kralligare??
Dessa bilder är ifrån då vi provred :P Lite skillnad på kroppen..

Åhh är inte Demeter (mitten) snygg!!!!

Kram Madde

Regnet det bara öser ner..

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 17:06:27 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Åh  det bara regnar och regnar.. Visserligen kanon för gräset som nu växet och frodas samt den nygrusade vägen - perfekt för galoppjobb med hästarna!
Jag, mamma & Fia var ute en sväng "runt sjön" (en slinga på ca 7km) och galopperade Limit, Arrobell & Mille.. Lite svettiga hästar blev det. sedan tog Fia Rangun och jag lille Elton ut "runt Torsten" (en ganska kort slinga med en kort skogstur och sedan grusväg). Han var kanonduktig och vi galopperade också en bit, där han fick in ett sött litet bocksprång :)
Elton i sin stoora gräshage där han går tillsammans med den andra "nykomlingen" Navange.


Medans vi red förberedde Maria Demeter som jag sedan bytte till och vi red en nu tur "runt sjön". Demeter skötte sig exemplariskt och vi galopperade ganska mycket - det var hennes längsta tur hittills!

Äntligen börjar det bli lite ordning och red här på gården :) I lördags fick pappa (på marken) hjälp av Peter Vesterinen med uppspikning av foder utanpå kafeterian. Blir kalassnyggt!! Nu fattas snart bara speglar i nedkant under fönsterna :) och som jag längtat och tjatat efter de där speglarna.. Kommer bli kanon!

Såhär såg det ut i tisdags då Elton fick sina två (mycket stora) vargtänder utdragna samt tänderna lite raspade av vår duktiga veterinär Tove Björksten som tidigare jobbade på Strömsholms Djursjukhus. Sofi som går i vår gymnasieklass aggerade assistent och "huvudhållare" då han fått lite "trött & snäll" som Tove kallar det :P

På em nu har jag haft en lektion för Bella på hennes ponny Chanel - gick riktigt bra - bästa passet hittills :) Hon fick bland annat träna på LC:2 programmet. Emma som också brukar rida varannan tisdag hade lyckats klämma fingrarna i en dörr :S ONT!

Red Lady på morgonen innan regnet kom, hon var som vanligt mycket fin och det börjar verkligen lossna med henne nu. Hon får lättare och lättare för att flytta sig sidvärts och forma sig :)

Nu ska jag fixa middag till gymnasietjejerna som idag har fått se hur det fungerar i ett travstall då det varit på besök på Mälsåker. Efter detta blir det TK-möte.

Någon som kikat på hemsidan föresten? Isf - vad tyckte ni? Kanske finns önskemål på något ni tycker saknas?

Kram Madde

Midsommarväder

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 21:01:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Någon mer än jag som tycker att de senaste dagarnas väder verkligen påmint om såkallat "midsommarväder".. Med det menar jag sol-regn-sol-regn osv osv..

Imorse började jag med Demeter - ett hopppass på ridbanan blev det. Idag gick det verkligen kanon och hon hoppade fint, blev travhoppning på ett litet kryss och så ett litet räcke med en travbom framför. Tror att jag ska hoppa några språng imorrn med nu när vi är inne i det :)

Rangun fick idag ett dressyrpass på utebanan och jag valde att plocka bort stigbyglarna då mamma kom in efter sitt pass på Arrobell och hade ridit utan. Jag hade ju ett ryck i höstas då jag red mycket utan stigbyglar men det har liksom glömts bort sedan. Iallafall supernyttigt för sitsen och balansen :) Så mina "dressyrfjantar" - Ebba, Emma, Stella & Bella fick rida utan stigbyglar nästan hela passet. Föresten kan man ha mer lika namn på dem?? - tror ni ja säger fel ofta?! :/

Tog en gruppbild på dem då vi var klara men den får ni se imorgon!

Mina "måndagsbarn" var bara två stycken plus en igenridning från min onsdagsgrupp, de fick rida på utebanan och träna vidare på sin lättridning.

Ännu en bild ifrån fredagens tävling :)
Längtar riktigt till nästa tävling den 29 maj i Katrineholm - då blir det också utomhus premiär!

Hela eftermiddagen satt jag framför datorn, fixade med hemsidan - lite uppdateringar och annat nytt.. Kika gärna in och ge er åsikt!
ekelunds-stuteri.se eller ekelunds-ridskola.se

Jag la även ut annonser på hästnet på flera av våra unghästar för att se om det finns något intresse för dem. Det skulle ju faktiskt inte göra något om nån blev såld - även om de alla är kanonfina!

Bell's Melete f.-2010 e: Arrobell u: Gaia

Kram Madde

Mitt hjärta..

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 21:34:43 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fick ett mail av Erika!! - Det betyder BILDER :D

Så här bjuds alla läsare på en bildbomb a' la Erika Torrång

Tagna på framridningen hemma för några veckor sedan..


Han börjar bli så krallig och fin i kroppen nuFin trav!

Notera att jag rider med spö, inte förens nu senaste månaderna har det gått rida med ett spö och faktiskt "använda" det så smått.. Innan har jag inte ens kunnat bara hålla i det på honom..

Lite hög hand ifrån min sida men åhh vad snygg han är :) (musklerna kommer också mycket ifrån hans oändliga "haglekar" på dagarna)
Så himmla synd att jag inte tog bilder på honom då han kom så ni fick se skillnaden efter ganska exakt fyra år nu.. Han var inte överdrivet ett skelett då han kom - inte en muskel och inte ett uns fett på kroppen.
I "uppförsbacke"

:)


En härlig bild på Arrobell i uppförsbacke med mamma slank också med i mailet från Erika :)


Här kommer en helkroppsbild på Elton ifrån då jag var och "provred" honom.. Ska se till att ta lite nya bilder på honom i veckan som kommer på tisdag får han ridas igen efter vargtandsurtagingen i tisdags.

Kram Madde

MsvC:2 video kommer här!

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 10:46:24 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Millet 64,88% 4:e plats


Rangun 66,22% 2:a placering (ja tycker nog ja fick lite snålt med poäng på vissa moment)
Maria G på Lille Castor 63,33%

Nå vad tycker ni om dessa ritter? :)

Kram Madde

Hästliv..

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 10:29:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

I veckan tog jag lite härliga bilder på våra fina tävlingshästar -
som går TILLSAMMANS i en stor hage..


Rangun - Limited Edition - Millet

Rangun som är äldst i gruppen, 9år, är den som sätter fart på de andra. Han springer konstant och försöker trigga igång de andra två.. Man kan tro att han fortfarande är 2år.. Härligt!

Lektionshästarna i sina gräshagar..

Kram Madde

Tiden bara rinner iväg..

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 17:13:45 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Snart juni! Herregud vad tiden går fort känns som snön försvann alldeles nyss.. I stallet finns aldrig nog med tid - idag gick jag upp strax innan halv åtta för frukost och ett inlägg här då datron levde sitt eget liv igår :/

Hann rida ut en härlig tur på älskingen - rangun - innan ett teroripass för "Ungdomsprojektet" strax efter nio. Egentligen var det ridning som stod på dagens schema för dem men då flera har missat/struntat i många av de teoripass vi haft så blev det teori istället - Mycket viktigt att deltaga på teoripass för att utvecklas både som ryttare och för mer kännedom om hästen. De som var med vid förra teoripasset fick idag prova på att linda träningsbandage - vilket de gjorde riktigt bra för att aldrig gjort det förut. Krävs ju träning och åter träning för att bli bra på något.


.......
Tänk vad tid det ska ta :S Sedan har ju självklart vissa människor lättare för att lära sig att t.ex rida, precis som att vissa har lättare för matte, fotboll osv..
Men känns ändå som att det stämmer i den ovanstående texten - kan dock tänka mig att att läsa detta kan göra att man tappar hoppet, medans vissa kanske tar det som "en spark i ändan" :P

"Att lära sig rida är inte speciellt svårt - men - att bli bra på att rida tar enormt mycket tid, kunskap och framförallt VILJA!"

Ingen kommer någonstanns utan ett "jävlarannamma" som pappa så fint utrycker det.


Alla har vi börjat någonstanns.. Jag är ca 10år och sitter på Armstrong..

Sen har ju självfallet vissa fler fördelar än andra med ridmöjligheter osv. Kan väl tyckas att jag och Sofia haft det "enkelt" och åkt nån form av bananskal med tanke på vår anlägging och alla hästar, men ingen av oss har haft någon enkel eller direkt utbilad häst ifrån början - det fanns det aldrig pengar till. Vi red så mycket vi kunde på våra lektionshästar och själv red jag ofta med på flera lektioner om dagen. Vi har tävlat på lektionshästar och de hästar vi köpt till oss har väl kanske inte alla gånger varit de bästa - MEN vi har lärt oss otroligt av att rida alla dessa olika individer och många halvgalna/halvvilda ponnyer..

Ponnyn på bilden ovan köptes som 20-21åring till en livrädd liten Madde, obesiktigad och enl. gammalt vet.besiktningsintyg halt på flear ben  :/ Har för mig att han inte kostade över 10'000.. Honom har jag lärt mig extremt mycket på - vann min första regionala start i en LB:1 på mitt livs första meeting. Han var aldrig halt under sina sista år hos oss på Ekelund, 26år blev han.
- ARMSTRONG -

Åter till dagen - känns som jag har en förmåga att svammla iväg något :P

Hade en lektion för Ebba på lilla Gordon vilket gick bra efter en del "pisk" ifrån mig - hon måste ju RIDA annars går det ju inte alls lika bra :) Nästa tävling för Ebba & Gordon är nu på lördag hos Smedstorps RS, Ebba vill så gärna att jag ska följa med så jag ska se om det inte går att åka dit och peppa henne :) Det är andra omgången i Div 3.

Gordegus Boy & Ebba

Sedan skulle jag rida Navange så jag tog in honom och Elton - tvättade Eltons bajsgula svans och satte sedan igång med Navange. Då insåg jag att Elin hade sadeln på Barris :/ (ELIN!!!) Så jag borstade och fixade sedan bad jag Maria att rida iställete eftersom jag skulle ha lektion mellan 13-15.
Det var två snart 9 åriga tjejer varav den ena fått en sk. "drömdag" i födelsedagspresent där två timmar i stallet/på hästen ingick. De var här vid samma tid förra året också.

Så nu lite bilder ifrån gårdagen.. Film kommer imorgon!


Fårskinns pållarna kikar ut :P
Rangun, Mille & Marias Lille Castor


Mille på tävlingsbanan

Fina hästen :)

Det var inte bara Rangun som  var skraj vid prisutdelningen..

:)

Ärevarv

Maria & "Lillen" som blir lite kort i formen.. Fin häst iaf! Ut me halsen så har vi säkert 5% till.. Två veckor kvar till finalen i Div 1!!!

Trimma trimma trimma.. :P

Kram Madde

Placeringar

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 08:09:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag undrar var det "dåliga" vädret tog vägen - det skulle ju regna massor och bli kallt men här märks det ingen större skillnad. Det kom en liten regnskvätt igår visserligen men lite för lite för att gräset ska sätta nån fart :/

Igår var vi också på en kvällstävling, startade 16'30. Jag startade först i klassen med Mille, han gick ganska bra måste jag väl ändå säga, en del onödiga ganska stora missar men i övrigt kändes han mkt avspänd och trevlig igenom programmet :) Vi red ihop nästan 65%!! Med detta resultat slutade vi sedan på 4:e plats.

Bild tagen på tävling förra året.

Rangun var fin på framridningen och det kändes lovande eftersom Kicki, som dömde klassen, brukar gilla honom. Programmet flöt på mycket bra utan nån egentlig miss och jag kände mig riktigt nöjd efteråt. Procenten  blev dock inte riktigt vad jag hoppats - drygt 66%. Om jag jämnför med Milles ritt så tycker jag ändå det var ganska stor skillnad mycket med tanke på missarna med honom också.. Men men.. De 66% räckte till en fin andraplacering!!
Rangun som inte är så försjust i att man pillar vid öron osv skulle nu få gå in och ta emot två rosetter :S Den blå lyckades vi fästa en bit ned i manen men då det var dags för nummer två ville han inte alls längre. Stackarn - tror vi får träna på "rosettpåsättning".
Efter prisutdelningen då jag hoppat av kunde jag flytta rosetten :P

Idag har jag fullt upp med massa lektioner fram till kl.15.. Mamma och Fia åkte nyss iväg till Hufvudsta på hopptävling.

Anledingen till att det inte blev ngt inlägg igår var att datorn valde att inte sammarbeta :/

Kram Madde

Tack!

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 21:45:22 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja glömde ju att tacka våra duktiga praktikanter vi haft ifrån Mariefredsskolan ons-tor!
Louise "Lollo" & Wilma, som båda rider hos oss i vanliga fall samt är med i Ungdomsprojektet har haft sin tvådagars praktik hos oss på Ekelund.

Tjejerna har varit mycket duktiga och väldigt trevliga.

Hoppas på fler supertjejer på praktik!

Det var ju inte alltför länge sedan jag skrev om praktik och hur iaf jag vill att man ska vara för att passa i "hästvärlden" och i vår verksamhet.
Man måste inte kunna massor om hästar utan det viktiga är att man har:
  • Vilja
  • Positiv
  • Förmåga att ta egna intiativ
Man är ju aldrig fullärd och att praktisera är ju ett utmärkt sätt att lära sig hur det fungerar i olika stall och inom de olika diciplinerna inom hästsporten.


Mamma på Don Negro "Svarten" sommaren 2010

Kram Madde

Sommartider

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 21:12:43 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Här är alltså vår nya logga!! (har iof inte haft ngn tidigare)
Som duktiga Erika T har fixat- ettahnia.blogg.se
Vilken dag som helst kommer, Fredrik som vi köpt vår nya transport av, ut och fixar loggan på nya transporten! Tror det kommer bli riktigt snyggt..


Loggan kommer att sitta en på varje sida längst bak samt en på den ena bakdörren, så totalt tre loggor.


Snart har vi våra sommarmeeting, hoppning helgen innan midsommar & dressyr t.om GP 8-10 juli! Då är det jag som står för blomsterarragngemang som vinstbuketter!! Denna gjordes vid dressyrmeetinget förra året.
När jag var "liten" ville jag faktiskt bli florist - ÄLSKAR blommor och att göra tjusiga arrangemang :)

Kram Madde

Dressyr

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 20:05:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I natt var det tydligen åsk/regnstorm - jag märkte dock inget, sov som vanligt som en stock! Kom tyvärr inte så mkt vatten till det torra gräset, men enligt nyheterna så ska det visst bli mer regn imorgon - typiskt - ja hatar o va på tävling i regn :/

Red Demeter ett mycket trevligt dressyrpass idag, hon var såå fin vår lilla fröken :D På morgonen hade jag lektion för Åsa på Lady vilket gick super - helt klart bästa passet hitills!

Efter lunch red jag och Fia dressyr på utebanan på Mille & Kolibri, mamma stod på marken. Gick bra men jag fick återigen skavsår vid knävecket :/ ONT!

Millieboy!!
Vi mätte honom idag - vet inte om det stämmer men enligt mätpinnen var han 177cm :S galet stora hästar vi skaffar oss..

Jag hann även med ett dressyrpass på Rangun innan min lektion för Petra på Memo - ett pass som gick mycket bra, Petra har verkligen "börjat rida" nu :)
Superkul att eleverna utvecklas!!

Kram Madde

Solskyddsfaktor är bra!

Publicerat: 2011-05-11 Kl: 19:58:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Om man använder det :S Har i vecka smort in mig på morgonen men imorse blev det bara ansiktet gjort så nu är jag lite röd eftersom jag haft linne på mig hela dagen. Det värsta blev då jag satt i solen och hade teori för gymnasietjejerna ganska länge på em.


Mille på framridningen till vår tävling för någon månad sedan..
På fredag är det dags för tävling igen, hos Gripens RF, jag är anmäld på Mille & Limit men med tanke på omständigheterna så kommer Limit inte att följa med utan jag kommer troligtvis ta med Rangun istället.
:)

Startade dagen med att snabbt mocka vårt stall innan jag sedan red Memo kl.9.. Idag var han riktigt fin, stor skillnad emot förra veckans pass, och jag kunde jobba mycket med galoppen - tempoväxlingar, förvänd galopp och enkla byten. Detta fungerade mycket bra och jag avslutade med lite byten, något han är bra på och tidigare gärna gjort i tid och otid så fort det blivit lite jobbigt. Fin häst som kräver mycket säte!
Imorgon ska Petra själv rida lektion så då ska vi nog se om han inte kan vara lika fin :)

Fick upp Maria G på Mille och vi red sedan ut en sväng, jag på Demeter.. Gick super och hon fick faktiskt gå en ganska lång tur..

På em skulle jag ha lektion för Åsa på Lady och det blev uteritt så jag sadlade snabbt på Rangun som jag ännu inte hunnit rida så det var ju kanon.. Vi hade en mycket trevlig tur igenom skog och sommarhagar..

Mina "onsdagsbarn" blev även idag bara två stycken och jag tog med de två på en låång härlig tur vilket var mycket uppskattad av tjejerna :)

Kram Madde

VÄÄÄÄRME!!!!!!!

Publicerat: 2011-05-10 Kl: 19:40:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Älskar solen och värmen! Visst det blir lite jobbigare att jobba i värmen men det får man stå ut med.. och det är inte bara jag som gillar värmen - Buffy är helnöjd, hon ligger och steker hela dagarna och nu på hoppträningen ikväll låg hon vid lite överblivet hindermateriel på mitten helt utslagen och brydde sig inte ett dugg om att vi nästan red över henne..

Buffy gillar bara snö om det finns en ballong inblandad..

Red Lady på morgonen, först på utebanan sedan gick vi in och red igenom ett program - MsvC:2 vilket faktiskt gick riktigt bra. Hon har utvecklats mycket i skolor och styrka i övrigt.

Tove Björksten kom vid lunch och tittade på Ronjah samt Navange & Eltons tänder. Elton hade två ganska regäla vargtänder som togs bort så nu har han "bettförbud" i en vecka.. Navange hade stora hakar så där åkte slipmaskinen fram.. På em sedan vi de två gå ut en timme på gräs..

Rangun fick aggera ledarhäst "runt Svedet" med Demeter och Fia på "släptåg"

Grattis Sofia

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 23:04:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde ju att Sofia var ju och tävlade även i söndags och en fin placering blev det på Millet i 1.00 klassen. Kolibri gick tydligen också bra hade pet i omhoppning.
Tyvärr hade jag ingen möjlighet att följa med så Jocke fick vara coach. Vilket han är ganska bra på om han inte fastnar med att snacka med någon. .....
Han konstaterade att de ej sköter banorna som vi gör på våra tävlingar. Dammigt som bara den så han tillbringade mesta tiden på parkeringen och var ganska uttråkad till slut. Hela dagen gick ju. Det är då man förstår tjusningen med dressyr. Man har sin tid och rider mycket skönt.
Ann

Härlig är solen :-)

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 22:59:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ett litet inlägg från mig för en gång skull. Vilken supervärme idag. På med solskyddsfaktor 30 annars blir man bränd! Fick se till att Maria smorde sig vid lunchen - liknade lite en stopplykta.....
Idag har jag kännt mig flitig. Först träning för Lise sedan dressyr på finaste hästen i solskenet, brukar alltid rida i ridhuset men med nya underlaget så rider jag gärna ute.
Långlunch - alltid skönt och ett måste när man har långa dagar. Sedan ett dressyrpass på Limit gick hyfsat men någon tävling blir det inte för honom på fredag. Vore han mindre så skulle jag nog ta honom....som min.
Ta in hästar och skriva ut info till alla fritidabarnen och hann sedan med ett dressyrpass på Bosson också. Imorgon är det ju hoppning för Erik igen så det gäller ju att hålla igång. sedan var det dags att äta före nästa omgång lektioner mina två ridgrupper fick hoppa bana ute för första gången i år. Alla var så duktiga och hästarna var så himla fina. Vi har verkligen fina hästar alla tycker också om att hoppa.
Därefter var det dressyr med Barbro o Anne och de var också duktiga. Kul att ha lektion/träning när det går bra och blir resultat.
Imorgon är det gymnasiedags nu är det bara tre veckor kvar sedan student.
Holmqvist hoppning imorgon igen. Alltså hela familjen i första gruppen. Jocke har inte ridt sedan förra gången men det ska väl inte behövas eftersom det var ett antal år sedan han red överhuvudtaget.

Ska försöka att åka och köpa hem blommor att plantera utanför stallet men hinner väl knappast det under gymnasiedagarna. Kul att göra fint men jobbigt att hinna vattna - idag fick jag hjälp att vattna penseérna av Ebbas mamma. Skulle behöva flera slangar utanför stallet.
Sovdags
Ann

Sommarvärme och bränd axel..

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 21:02:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har jag blivit lite röd om min högra axel efter många timmar ute i solen.. På morgonen red vi ut, Fia på Rangun och jag på Demeter. Hon skötte sig exemplariskt!! Imorgon får det nog allt bli en längre tur :) Eltoon fick vila idag så imorgon ska han också få gå ut en sväng. Stackarn han är väl helt chockskadad efter att flyttat till en stor anläggning, blivit riden i tre dagar och nu idag fått skor på hovarna..

Idag fick även Navange gå ut i skogen för första gången Fia red med på Kolibri.. Stackars Navange hade lite problem att hänga med i hennes snabba skritt.. han var iaf kanonsnäll!

Igår ville inte Navange resa sig upp då jag kom med hans Luzern..
Lilla Elton!

Innan jag åkte igår fixade jag lunch till mammas söndagskurs.. En god matpaj gjorde jag på lördagskvällen med kantareller, skinka, spenat och lök. Fixade även en efterätt bestående av äppelbavaroise och hallon..
Ser ganska gott ut va?? :P
Kanske skulle bli kock istället..

Under eftermiddagen har jag roat mig i "garaget" där det de senaste åren samlats en enorm mängd skräp!! Fick även lite hjälp av Maria att kånka ut allt.. men är fortfarande mycket kvar.. Planen är att vi ska göra iordning där så att pappa kan få ett eget "Hovslageri", skulle ju vara kanon för honom att kunna stå själv och slippa folk och hästar som springer förbi i tid och otid. Vi skulle även slippa alla hans skogrejjer som står framme precis överallt..

Mina måndagsbarn fick rida ut en sväng i det kanonfina vädret och sedan hade jag mina dressyrelever som först fick träna galoppfattningar och sedan förvänd galopp :) Duktiga tjejor!

Kram Madde

typiskt..

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 20:37:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Blogg.se har haft driftsproblem under helgen och det var visst därför det inte gick att publicera mitt inlägg igår och inte heller imorse då jag prövade på nytt..

Så nu kommer då en liten sammanfattning av helgen istället..

Igår söndag gick jag upp kl.7 för att hinna rida Elton och mocka innan vi skulle åka till Stockholm kl.10'30 - lovade Anders att jag skulle vara klar till dess vilket jag höll mkt bra! :)

Elton skötte sig bra på utebanan och sedan mockade jag vårt stall, utestallet samt ridbanan som "folk" verkar ha väldigt svårt att hålla ren efter sig och sina hästar :/ Tycker  inte om att tjata om mockningen men vet inget annat att göra.. Nu har vi dessutom kostat på massa nytt grus/sand för många tusenlappar så det vore ju trevligt om underlaget sköttes av ALLA som använder banorna :)

Bild på vår stora utebana ifrån förra året.. Ca 70*40m

Har ju massa bilder ifrån lördagens tävling som Elin F så snällt fotade med min kamera..
Limited Edition

Stora hästen

Ridhuset var ju inte det lättaste om man har en tittig häst kanske då sargen var superlåg utmed läktaren på kortsidan..

Fia & Arrobell
Haha - tvungen att ta med denna!! Snygg stil syrran :P (galoppombyte)
Min prins! Rangun..

Har ni sett en så blank bakdel - Ebbas mamma Carina ryktade på honom i nästan 45min!!
Tyckte denna blev mkt cool!
Innan start.. Ganska fint ridhus i bakgrunden eller hur?

Kram Madde

Värmen är tillbaka :)

Publicerat: 2011-05-07 Kl: 21:21:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go' kväll!

Jaha idag har vi alltså tävlat - dock utan större framgångar :/ Tävlingen arrangerades av Flensbygdens RF och hölls på Helena Widells anläggning, Jällsjö Gård. Limit var först ut då vi kom fram och han kändes riktigt fin på framridningen, väl inne i ridhuset som för övrigt var mycket svalt och skönt "dog" han återigen :S Katrastrof!!! Tog mig igenom hela programmet vi blev dock uteslutna pga "istadigheten".. Tog iaf protokollet och såg att jag ändå fått drygt 50% - ganska bra för hur han gick måste jkag ändå medge..

Rangun kändes fin på framridningen började dock ca 10min för tidigt och sedan blev klassen nästan 15min försenad - ingick inte i min plan! Programmet började bra men då vi kom  till galoppen och gjorde första enkla bytet la han tungan över bettet och behöll den så resterande delen av årogrammet :S Vilket gjorde honom smått opåverkbar poch jag missade förvända galoppen där han böt på tok för tidigt. I övrigt kändes han fin och jag fick bra kommentarer och tror det iaf var två 8:or. Slutade på drygt 62%

Skrutthäst! Han hade en period i höstas då ´han la tungan över bettet så jag hoppa shan inte fallit tillbaks i detta..

Lagen blev fyra och femma och nu inför sista omgången så ligger lag 1 3:a och lag 2 delad 4:a..

Tog mig ann lille Elton då vi kom hem igen! Lite longering och sedan red jag några varv på utebanan - han var superduktig! Kul liten häst :D Han fick sig också en ordentlig omgång med ryktborsten efteråt - bort med allt hår!

 

Kram Madde

Ändrade planer för morgondagen..

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 21:56:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vi trodde det skulle bli sent imorgon, att sista klassen inte skulle börja före fyra typ osv.. Nu är startlistorna utlagda och det är massor av strykningar. Nu rider sista ryttaren typ halv fem :S Blir visserligen inte så sent men planen sprack.
Ja skulle ju ha lektion för Ebba på morgonen bland annat. Vi måste nu åka ifrån Ekelund kl.10.

Jag & Limit ska starta MsvC:2

Med Rangun är det MsvB:4 som gäller!

Idag red jag Rangun ett pass för mamma tillsammans med Fia på Arrobell, Rangun var mycket fin och även Arrobell då Fia red hela tiden( hon var lite lat)

Efter lunch red jag först Demeter bakom Fia & Mille ut en sväng när vi kom tillbaks red Fia en stund på banan medans jag bytte häst. Nu var det dags för vår nya förmåga - Elton - jag ledde honom upp i skogen bakom Mille där jag sedan hoppade upp och vi skrittade runt "Unghästrundan" travade även en bit på grusvägen hem sedan :) han skötte sig exemplariskt - jag tror han kan komma att bli en mycket trevlig individ i vår verksamhet.
Han fick nu ikväll flytta upp i stora stallet, vi släppte även ihop honom med Navange på em vilket gick mycket smärtfritt och de hade superkul och ville inte alls komma in.

Fia red Navange på banan, skulle hoppa men sadeln jag valt låg inte helt ok så det blev bara några språng. Sedan hade jag och mamma "Ungdomsprojektet mellan 16-17. Jag hade en dressyrgrupp och mamma en hoppgrupp på utebanan.

Efter passet hade Fia varit snäll och fixat Limit så det bara var att sitta upp och rida :D Han var riktigt fin ifrån början och jag red inte så länge. Imorgon gäller det!

Nu är det sovdags för min del - mycket trött nu.

Kram Madde

Elton

Publicerat: 2011-05-05 Kl: 19:43:16 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Idag har ännu en häst köpts och flyttat till oss på Ekelund! Lilla Elton (ja han heter "bara" Elton Carina) är en skimmel på ca 155cm och fyra år gammal. Ebbas mamma Carina hade mycket kul åt hans namn nu på kvällen och när jag sa att vi skulle börja med att släppa ihop honom men "John" så asgarvade hon åt att det då blev "Elton John" haha.. Lättroad..

Bild ifrån då jag var och provade honom.

Innan vi åkte och köpte häst hade jag lektion för Åsa på utebanan - hoppning blev det i morgonsolen :)

Sedan snabb lunch då vi kom hem för sedan kom det en spekulant för att kolla på Demeter & Poseidon - de blev så fina i vita lindor!!

Sedan intag av hästar innan jag red min elev Petras häst Memo som är i en lite trottsig period som 6-åring :P Men han blev ganska snabbt foglig, det är inte några stora grejjer han gör och det är ju tur han inte är så hög annars är man ju såklart inte lika kaxig.. Fin häst iaf!!

Därefter red jag och Fia ett dressyrpass i ridhuset på Limit & Arrobell.. Limit blev fin riktigt fort idag - testade att börja med galoppen istället för att trava fram efter skritten. Lyckat - iaf just idag :P

Maria kom och hon fick rida "Navange" även idag, blev ett pass på utebanan och han verkar ha ganska snbbt för att lära sig då galoppfattningarna ifrån skritt gick mycket bättre idag.. Här kommer lite bilder och en film jag lyckades fixa :)

Ner m rumpan i sadeln Maria!!Jaha - vad tycker ni om den stoora mannen??

Kram Madde

Man slutar aldrig att förvånas..

Publicerat: 2011-05-04 Kl: 21:08:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har jag kollat klart på världscupen jag började kolla på igårkväll.. Avslutade efter Patriks ritt igår och var tvungen att titta på den en gång till idag - herregud vad fint han gick!! Så i harmoni med musik och allt var verkligen så mjukt och avspänt - utan att tappa energi! Övergångarna var AMAZING! Vilket flyt.. Så kom poängen :/
Det är som det är med bedömnisngsporter men jag själv anser att han skulle landat på andra plats - minst.

För er som  inte sett Patriks & Scandics ritt gå genast in på svtplay och titta!! Man blir tårögd ooch får gåshud, fantastisk musik.


Fantastiskt ekipage

Idag har det varit halvt kaos känns det som med massor att göra.. Mockade och red ut en sväng på Poseidon efter Arrobell innan jag lagade lunch. Sedan hann jag rida Demeter på utebanan innan jag skulle ha lektion för tre av gymnasietjejerna. Hon fick lindor dagen till ära, imorgon ska det komma en spekulant och kika på henne och Poseidon så då kan det ju vara trevligt om hon haft lindor på sig ngn gång innan jag visar henne med det :P
Hon brydde sig iaf inte ett dugg om dem och var fin då jag red henne på utabanan.

Hade lektion för Åsa på Lady kl.15 och sedan han jag rida ut Rangun på en mysig galopprunda runt sjön innan mina onsdagsbarn.. Som idag bara var två (!) fyra dök inte upp och de var inte avbokade, konstigt.

Imorgonbitti ska den lilla skimmeln besiktigas så förhoppningsvis blir det ännu en häst i stallet imorgon :)

Kram Madde

Regn!

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 20:22:28 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Vilket skitväder vi haft idag!!!! Snöat flingor stora som snöbollar och på em sedan massa regn.. Hästarna tyckte det var sådär.

Red Limit ett dressyrpass på morgonen, mamma hjälpte mig, Maria på sin pålle och Fia på Kolibri.. Limit gick stundtals riktigt bra men känner att det är nog ändå kandar som gäller för hans del framöver.. Sedan lite stallfix inna jag lagade lunch till oss och gymnasiet.


Jenny som har Cally (vår gammla fina lektionsponny) har bestämt sig för att försöka få henne dräktig nu i vår!! Superkul :) jag ska hjälpa henne nu ikväll att kolla runt efter nån fin hingst.. Hon har ju mycket fin stam och mamma tyckte att Jenny skulle ta en New Forest hingst så det blir en fin liten New Forest - vi får väl se vad vi kan hitta :)

På em hjälptes jag och Fia åt med Poseidon och sedan red jag Demeter i ridhuset som nu var så fin och snäll igen :P Förhoppningvis var det en snabb trotts hon gick igenom! Ruskigt fin pålle är hon iaf..

Sedan fick Rangun ett lugnt joggingpass i ridhuset, han kändes ganska mör i kroppen idag och efter ett hårt träningspass är det viktigt att de får komma ut och röra lite på musklerna så de inte stelnar till. Väldigt mjuk och fin trotts lite "matthet".. Maria fick prova på "Navange" - råder lite delade meningar i huruvida han ska kallas Navange eller Flygarn.. :P Hmm Jag tycker iaf det förstnämnda. Han gick mycket bra med henne och med Marias långa ben såg han inte ett dugg stor ut.

Pappa sladdade vägen nu på em/kväll så imorgon blir det till att ut och cantra på vägarna med alla hästar!! Looking forward to it! :D Efter den långa torkan har ju vägarna varit hårda och stumma som alsfalt..

Sedan hade jag lektion först för Emma på Sixten som jag även red några varv - hon fick fortsätta med arbetet vi gjorde på lektionen igår och han blev riktigt fin. Därefter Bella på Chanel som också fick fortsätta med att böja och flytta sin ponny sidvärts.

Direkt efter satt jag upp på Lady som idag var mycket fin men hon verkar faktiskt ha bytt varv - vilket som hon är svårare i. Tidigare var hon svårare i vänster varv men nu har hon alltså bytt :P Lustigt hur det kan vara.

På lördag är det dags för andra omg i Div 1 i Flen.. Rangun känns verkligen på topp! Ska bli kul att få komma ut och tävla :)

Nu ska jag se om jag kan kolla på svt play då jag missade världscupen på tv i helgen :)

Kram  Madde

Ny vecka o nya tag

Publicerat: 2011-05-02 Kl: 22:30:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är kylan tillbaka. Is i badkaren i morse i hagarna. Dagen började i alla fall bra med dressyrträning på Arphus. Nu har man fått energi så man klarar veckan. Idag blev det en ordentlig aha upplevelse. Arbetade mycket med traven idag ut med halsen och lägre form.
Fick mkt hjälp i detta nu får jag väl inte träna vidare på det i veckan då Sofia måste få rida innan lördagens andra omgång i div I. Hon har ju inte ridit honom sedan första omgången.
Idag har vi kostat p ånytt material på utebanan och det kändes mkt bra idag när jag hade lektion och även hoppträning.
Tufft schema denna veckan gymnasie ti-ons möten på kvällarna och ungdomsprojekt på fredag.
Besikta en häst på torsdag, mer info om det längre fram. Tävling hela lördagen och kurs på söndagen. Sedan är det ny vecka igen.
Har nu klart med några nya kurser inför sommaren. Förutom mina egna dressyrkurser och läger så är det nu klart med två hoppkurser för E-G Haking. Han hade ju en mkt omtyckt kurs förra sommaren. Hela 20 st var med och red. Så nu provar vi med två kurser. 4-5 juni och 28-29 juni. Ska bli kul, många ekipage kom utifrån hit och många både kvar här.
Ridklubben har även bokat Haking till föreläsning 22 maj. Han är mkt inspirerande och måste upplevas, han jobbar mkt med mål, mental träning osv.
Ann

Tidig trottsålder på Ekelund

Publicerat: 2011-05-02 Kl: 22:18:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har det varit full rulle med träning på Arphus bland annat..

Efter utsläpp av hästar och ett par boxar mockade for vi iväg med Arrobell & Rangun till Pether för träning.. Både Maria & Fia följde med. Rangun var fin från början och det blev bara bättre och bättre under passet.. På slutet var han så himmla kanonfin - helt fantastiskt och "ny" känsla på honom.. Just då kändes det ändå som att han kan gå hur långt som helst min fina springare - det vi såg då vi köpte honom börjar äntligen visa sin rätta sida :D

Maria knäppte några bilder..

Hjärtat mitt!! Flygande galopp :)


Mor & "gammelmannen".. Hon fick en verklig aha-upplevelse idag - hoppas hon skriver om passet själv!!


In med armbågen Madde!!

Som jag sagt tidigare så är jag mkt nöjd med Pethers träning, tyvärr har han inte tid så ofta som jag skulle vilja.. Nu ska han tex åka till USA igen och kommer hem igen nästa vecka.. Per ska också följa med - jag som hoppats på att han kunde rida Limit och eller Mille nån dag inom en snar framtid. Per vann ju föresten GP'n igår på Hammarös Nationella tävlingar.

Per & Lumumba Havdal

Vid hemkomst igen blev det lunch och sedan fortsatt stalljobb och ridning - det mesta stalljobbet stod dock vår utmärkte praktikant Maria för :) Jag red Limit i ridhuset, mamma hjälpte mig en del och på slutet var han riktigt fin. Blir dock inte riktigt klok på hur jag ska rida honom för att får bästa resultat, tar oftast minst 30min innan han är någotsånär mjuk och medgörlig.
Jag hjälpte mamma med Poseidon & Navange som hon tömkörde och sedan red jag vår söta "rödhåriga" märr Demeter som verkar kommit in i en tidig trottsålder.. Hmm mkt spännande och det är tur att hon inte är alltför stor för då hade jag inte varot så kaxig ovanpå.. Efter den del "trotts" så var hon mycket trevlig och travade på så fint så på utebanan - som idag fått ett "ansiktslyft".. Mer grus har idag anlänt och spridits ut då det gammla underlaget tynat bort under åren som gått..

Sedan lekton för först mina "små" söta barn innan dressyrspecialgruppen där mina fyra stjärnor Emma, Ebba, Bella & Stella ingår :) idag fick de träna svåra saker - öppna på den öppna delen på volten samt förvänd sluta utmed långsidorna!

Kram Madde

Var togg värmen vägen??

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 15:04:44 | I kategori: Allmänt | 11 kommentarer

Tro det eller ej med det började snöa här i Eskilstuna för ett par timmar sedan!! Helt galet.. Majväder kalas det väl..

Ja som ni märkte blev det inget inlägg igår då jag som vanligt hade lite stressigt :P Vi var bland annat och firade en kompis som fyllt 25. Sedan gick jag ut på Harrys då Elin som jag jobbade tillsammans med i Tyskland var upp på besök här då en av hennes kompisar hade tjej som pluggar här.. Kanonkul att få träffa henne :)
Ja och Elin äter chokladcroissanter i Tyskland!!

I sommar ska jag ner och hälsa på henne i Göteborg.. Vi bestämde även att vi ska försöka åka ner till Tyskland en sväng tillsammans för att hälsa på Jana då hon slutar skolan nu :)

Jag & Jana!

Då kanske man kan kika på lite hästar där nere också :) Finns ju så mkt mer att välja på där samt mycket billiga hästar.

Igår gick jag iaf upp kl.7 för att hinna rida och mocka innan vi var tvugna att åka kl.11.. Red först Rangun i ridhuset - bara "rakt fram" och framåt.. han var jättefin. Sedan tog jag Limit, mamma red Arrobell samtidigt.. Han var fin men kräver verkligen mycket av sin ryttare :P
Därefter red jag "den nya" hästen, vill inte kalla honom för "John".. Har ni läsare något bra förslag på smeknamn??
Hela namnet var ju: Flying John Van Navange.. Maria tyckte "Flygaren" haha :P

Kram Madde
RSS 2.0