Hur firar ni Valborg?

Publicerat: 2014-04-30 Kl: 19:10:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi firar i stallet ;P 
Pappa supernöjd över kvällsaktiviteten! 
Rangun skötte sig iaf fint, tänk vadtidigare varit att sko tidigare :/ 
Tog nog två år innan han gick att sko någelunda som en normal häst, utan lugnande. Sedan ytterligare något år med bara "travar-luvan" en luva med isydda gummiöron så de fungerade som hörselskydd.
Det svåraste var att få på skorna nämnligen, han var väldigt ljudkänslig fixade inte när pappa skulle slå i sömmen..
Tur man har världens bästa pappa och hovslagare!
Kram Madde
 

I gräshagen

Publicerat: 2014-04-30 Kl: 14:21:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Gräs!

Publicerat: 2014-04-30 Kl: 13:57:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Finns det något härligare än att släppa hästarna på gräs?!
Igår var det premiär för unghästarna som fick gå ut i gräshage några timmar på em för att börja vänjas in. Vi trodde det skulle bli stoj och stim men de körde i princip direkt ned sina huvuden och började beta.. Jag som hade mobilen för att fota glada hästar redo - inte som ett ko-släpp inte! haha.. De står väl visserligen typ helt still i ett halvår utan att få komma ut så det är väl inte så konstigt om de har spring i benen..
 
Rangun blev jag riktigt sur på imorse (för att inte tala om pappas reaktion) han hade fått svansremen mellan bakbenen, troligtvis när han legat på natten, och jag såg det inte fören jag släppt honom i hagen.
Han och Mille sprang i full kareta och vips rök en framsko :( Så det var bara att knata för att hämta lockbete och släppa in hästen i boxen igen.
Han får verkligen INTE tappa skor, hovarna är superdåliga och går sönder för minsta lilla - särskilt nu när det blir varmare och torrare. Dessutom har han sina "sportsulor" på framhovarna - han är bortskämd med Equi-pak för att minska belastning och slitage. De är svindyra och tar tid/mycket jobb att fixa vid varje skoning = pappas favorit - NOT!
 
Nu på morgonen har syrran åkt till Strömsholm för en ny omgång av Talangprojektet i Hoppning, hon tog med sig Pommes och innan kursen startade har hon varit och träffat sin mentala coach.
Hon lär komma hem superpeppad imorgon!
 
Hopp-brudar!
 
Jag och mamma har ridit fyra hästar, jag Hera som gick bästa passet hittills. Sedan Rocco som också gick bra, fick hjälp av mamma på läktaren. Mamma red Demeter och Thaleia och pappa har spenderat hela morgon/fm med att tömma den enorma dygnhögen! Superskönt att få lite mer plats och bli av med all skit!
 
Kram Madde
 

Permanentad

Publicerat: 2014-04-29 Kl: 13:19:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Rangun är fortfarande "Guldlock" i manen efter helgens tävling!  
 

Vilken dag!

Publicerat: 2014-04-28 Kl: 23:09:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Toppendag idag. Har hunnit med en massa fina hästar. Ett toppen pass med Demeter i ridhuset och ett lika bra pass med Thaleia på utebanan och därefter nästa fina häst Melete.
Första riktiga passet på henne och jag tror att jag är kär.....så fin vilken rid känsla. Vi har ju hästarna lite uppdelade eftersom jag mest ridit Hera och Thaleia så har jag inte ridit henne tidigare.
Tack vare att vi hade praktikant idag-Steffi så hann jag med ytterligare tre hästar idag. Palmir fick ett pass på utebanan och även Jolita. Så hjälpte jag Sofia att tömköra Pommes oj vad fin han blev så han lär få gå på töm flera gånger så bra att tömköra som komplement till ridningen.
Hann även med en skogstur med hundarna och en påse murklor blev det idag med innan mina kvälls lektioner. Finns det något mer avkopplande än att gå i skogen?
Imorgon blir det uteritt på Demeter viktigt att rida varierat tyvärr ar det ju ganska hårt nu när det inte kommit regn på länge men förhoppningsvis så kommer det lite nu i veckan. Det behövs verkligen nu så att gräset sätter igång och växa ordentligt.
Nu sovdags
Ann
 

Road-tripp

Publicerat: 2014-04-28 Kl: 21:38:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ikväll har jag varit i världsmetropolen Vagnhärad! Haha.. Hälsat på hemma hos Anngelica där Maggan Osmund hade dressyrträning - som ni vet är tidsoptimisten inte klar med allt inför nästa veckas sista steg i C-tränarutbildningen :/
Så jag fick tag på Maggan imorse och fick då svar att hon hade fyra ekipage på kvällen som jag gärna fick bisitta - sagt och gjort. Full gas ner till Trosa kommun och har nu ytterligare några sidor klara i min Loggbok!
På lördag räknar jag med att bocka av de sista sidorna för då kommer Siv! Tjohoo!
 
 Arrobell
En fin gammal bild på Guldhästen och mig <3 I hatt och allt!
Tänk vilken lycka att vi fick möjligheten att köpa denna fantastiska läromästare.. Så mycket man lärt sig och svåra saker man kunnat få träna på och veta hur det ska kännas innan men egentligen riktigt kunde själv.
 
I övrigt har vi hunnit med massor idag, trotts att Fia varit iväg halva dagen med Kolibri hos Equiterapeuten och så fick Calima åka med för en koll hos Axel.
Jag red ett lätt dressyrpass på Mille på fm innan jag och vår måndags-praktikant Steffi red ut en kort tur - jag på Rangun och hon på lille Wille. Man behöver inte vara orolig att mans ka tappa bort honom i skogen för han låter som en gris när han andas, för övrigt har han nu gått ner massor i vikt och börjar bli riktigt snygg!
 
Sedan blev det dressyr med Hera på utebanan - vi ska ju tävla på söndag - ska bli mycket spännande att se hur hon sköter sig borta. Jag ville ju egentligen åka iväg något innan men kan inte se när det ska finnas tid :/
 
Lunch och sen dags för Magic som fick gå dressyr i ridhuset - superfin - blir bara starkare och starkare i galoppen nu. Även min älskling Elton han jag men innan avfärd, har så dåligt samvete att jag inte hunnit rida honom sedan tävlingen här hemma. Är alldeles för mycket :/
 
Nu ska jag hoppa genom duschen och sedan SOVA!
 
Kram Madde
 

Fantastisk helg och väder

Publicerat: 2014-04-27 Kl: 22:29:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fick väl så där resultat i lördags på min fina Demeter. Men var väldigt nöjd med henne då hon varit milt sagt egensinnig i veckan. Hade velat ha mera tryck i henne men varmt var det att rida och jag hade ju jobbat henne ett pass hemma innan vi åkte för att vara säker på att hon skulle hålla sig i skinnet.
Vilket hon också gjorde.
Så nu är det bara att ta nya tag ny tävling på torsdag då är det div I i Katrineholm.
Lördagskvällen tillbringades med fantastiska vänner god middag (bla svenska kräftor) härligt med ett avbrott i hästlivet övernattning blev det också.
Så full av energi blev det trädgårdsarbete under dagen så nu börjar trädgården se riktigt hyfsad ut.
En härlig ute ritt ikväll med första rid gruppen. Själv red jag Thaleia som fick riktigt sprutt i sista galoppen, alla hästarna tyckte det var härligt att galoppera i full fart!
Imorgon ska Sofia förhoppningsvis på sista återbesöket med Kolibri så vi håller tummarna att allt är fortsatt bra.
God natt
Ann
 
 

Man kan lita på Rangun ♥

Publicerat: 2014-04-26 Kl: 21:34:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Wille

Publicerat: 2014-04-25 Kl: 14:16:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så himla go ponny vi har på utbildning! Bara Fia som ridit honom o nu har ja ridit två gånger denna vecka - superkul o riktigt fin 4åring :)
Kram Madde

Läsning!

Publicerat: 2014-04-25 Kl: 06:44:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh nytt nummer av Ridsport Special kom igår!! Brukar vara massa bra läsning. . Vet inte när ja ska hinna läsa dra :/ har inte ens hunnit läsa de två senaste numren av vanliga Ridsport...
Får väl se till att TA mig tid! :)
/Madde
 
Nu väntar en ny dag i strålande sol och ikväll kör vi som sagt Pay n' Jump!
 
Kr

Mötesdag...

Publicerat: 2014-04-24 Kl: 23:09:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eller kväll nyss hemkommen från Strömsholm och ridsportenshus där Sörmlandsdistriktets TK haft möte tillsammans med Västmanlands TS. Vi samarbetar ju med Västmanland då vi har samma personal/kanslister och arrangerar alla utbildningar och kurser tillsammans.
Från detta året sker även ett samarbete på tävlingssidan. Vi har ju från o med i år samma regler i allsvenskan och i de flesta grenarna i DM.
Skall dessutom arrangera en Ridsports gala tillsammans nästa år i februari. Där det skall delas ut priser tex till alla medaljörer i DM!
Man kan redan nu anmäla sig till DM som har ett nytt koncept där starter och placeringar från det man anmält sig räknas över hela säsongen fram till 1/11. Så skynda att anmäl!
Mer info finns på Sörmlandsdistriktets hemsida. Där finns länk att anmäla sig på samt alla regler. Det kommer så småningom gå att följa resultaten löpande och man kan gå med när som helst.
Spännande koncept tycker jag!
Sovdags
Ann

Bilder

Publicerat: 2014-04-24 Kl: 22:27:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite ovisade bilder dök upp!
Jag och Rocco vid löshoppning tidigare i år :)
 
Vackra Thaleia
 
Sofia på ännu snyggare Melete! Vår fina 4-åring :)
 
Kram Madde
 

Lång dag

Publicerat: 2014-04-24 Kl: 22:16:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Lång dag till ända! Efter tre timmar i ridhuset och jag var "smart" och använde heeela ridhuset till grupperna idag (82m långt) man får då ta i för att de ska höra :/ Klarade det ändå ganska bra och rösten är kvar :)
 
Markarbete på schemat. Travbommar & cavaletti samt övergångar utmed ena långsidan och på den andra hade jag två 30cm hinder där ryttarna skulle träna på att räkna galoppsprång. Duktiga har det varit och av hästarna så får nog Palmir en extra guldstjärna han gick riktigt bra. (Är väl "husses" förstjänst om man frågar honom då han fixade nya skor på den stora killen tidigare idag) ;P
 
Vi hade halvdagslägret på fm - rullade på bra men såklart stressigt att hinna med allt man vill hinna gå igenom och så ska de hinna rida osv.
 
Några av mina fantastiska arbetskamrater vid förra årets KM för lektionsryttare Seniorer.
 
Kram Madde
 
 
 

Full rulle i stallet idag!

Publicerat: 2014-04-23 Kl: 22:45:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En massa tjejer + en kille kom tidigt i morse och var med i stallet hela dagen. Alla i olika åldrar. De äldre var så duktiga med de yngre som inte är lika häst o stallvana. Det mockades och putsades på förmiddagen, Efter lunch så red de ut i två olika grupper med Madde och Sofia.
De äldre tjejerna hade sedan sina ordinarie lektioner på kvällen och jag bjöds på en mycket smarrig tårta med hallon och maräng o vispgrädde. De äter tårta nästan varje onsdag...antar att de är trötta nu ikväll. Idag bakade de tårta i cafeterian. Verkar som de har kul i stallet som det ska vara.
Hästarna njuter också av att få komma ut i skogen.
 
Vår fantastiska Ronjah är nu på bättringsvägen och verkar helt återställd hon sätts nu försiktigt igång. Glad som en lärka av att få gå ut med kompisarna och äta gräs.
Ann
Oj nu blev det en bild för mycket men han är fin också Magic
 

Hästliv!

Publicerat: 2014-04-23 Kl: 22:29:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag filmade Rangun när han sprang ut till sina  polare i hagen idag på fm.. verkar dock försvunnit ur mobilen :/ glada killar som får leka ihop - Rangun,  Mille & Pommes.
 
Vi har idag haft ett stort gäng barn/ungdomar i stallet - vi har gjort diverse stallsysslor, fikat på läktaren samtidigt som mamma först tömkörde fina Kolibri och sedan hjälpte mig med Rangun.
Efter lunch red vi ut i naturen och alla verkade helnöjda över dagen :)
 
Imorgon kör vi halvdagsläger 8-12, många av dem som kommer då är samma som idag.
 
God natt!
Kram Madde
 

Inspiration från Gretzer

Publicerat: 2014-04-23 Kl: 06:14:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Läste detta vid frukosten. . Nu är jag sugen att styra upp och starta något liknande!
 
 

Hoppning i sol och värme

Publicerat: 2014-04-22 Kl: 20:54:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

samt lite damm förstås - nackdelen med fint väder är att banan trokar upp väldans fort.. Pappa vattnade den dock lite på em (till syrrans förtret då hon inte uppskattade trakort och vattentunnan på banan just när hon satt på Rocco) hehe..
 
Jag hoppade först Magic - gick strålande bra, när ja sjlv red bra vill säga. Mycket jobba har ja lagt på denna fina häst och tidigare var det han som inte kunde, nu går han som en klocka och när det blir galet har jag numera endast mig själv att skylla.
Superfin och Erik var nöjd med oss :)
 
Demeter var nummer två ut, började lite sisådär och hon är ju på ett sätt mycket okomplicerad samtidgt som hon heller inte är helt lätt i vissa lägen. På slutet gick det iaf riktigt bra och jag hoppar faktiskt (i mina ögon) inga putte-fnutt hinder numera!
 
Jag & Magic för några veckor sedan..
 
Efter lunch red jag först Rangun i ridhuset, är lite misstänksam mot min dressyrsadel sedan någon vecka tillbaks, tycker inte den ligger optimalt när jag sitter i den och jag hamnar lite långt fram i sadeln samt att jag får jobba mycket för att få till det.
Efter 30min "elände" satt jag av och gick in och provade Roccos sadeln som verkar ligga ok - ut och så red jag 10min till - blev ändå ganska stor skillnad men så är Rangun också ruskigt svår så är svårt att veta utan experthjälp. JIMMY!!!!

Får pröva igen imorgon helt enkelt så blir spännande att se och känna. Imorgon har vi "Stalldag" så det kommer ut massa tjejer och en killa som ska vara med i stallet hela dagen och även rida ut på em.
Vi har faktiskt haft lite tjejer både idag och igår på plats - KUL! Äntligen hittar ungdomarna ut till stallet på lovet :D
Sedan red jag den lilla 4-åring som vi har på inridning/utbildning. Bara Fia som ridit honom hitills och jag har tömkört en gång. Han var superkul och överaskade mig faktiskt!
 
Och så hoppade Fia min Roccan-boll som avslutning på dagen - han var duktig och blev regält svettig. Tyvärr blev det ingen Mads träning imorgon, han var väldigt fullbokad och inte heller nästa vecka blir det något :( Snyft!
 
Kram Madde
 

Lina

Publicerat: 2014-04-22 Kl: 20:34:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vilken tjej alltså!!
 
Hade man åtminstonde en elev vars vilja och engagemang var hälften av hennes hade man varit överlycklig..
Jag pratar om Lina Dolk
Henne blogg har jag följt sedan i höstas tror jag ungefär, ni minns kanske att hon var snäll och lånade ut sina stövlar till mig vid en tävling där jag min klant åkt ifrån mina.
 
 
Så definitivt ett blogg-tips för er som vill följa en satsande hästtjej med stort "H". Som går upp tidiga mornar och aldrig verkar tappa sugen på att lägga så mycket tid och energi på denna sport. För Lina vill bli bäst, hon vet vad som krävs och hon gör det!
Att lyckas kombinera gymnasie med flera hästar att rida och sköta, stora tävlingar osv är inte helt enkelt.
 
Så in och inspireras  - Linas blogg  
 
Kram Madde
 

Rocco!

Publicerat: 2014-04-22 Kl: 20:15:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Sofia & Rocco in action!

Påsken är över..

Publicerat: 2014-04-21 Kl: 22:47:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då är påsken slut. Fantastiskt väder har det varit hela helgen man blir alldeles lycklig av solen. Fredag o lördag så hade vi dock stallet då vi gjort om stalljours systemet och jag ville vara ledig någon dag från lektionerna så i lördags så red även söndags grupperna.
Men vi hann med påskmiddag med familjen i fredags och gårdagen blev det en tur till skogen med hundarna och vi plockade 5 kg murklor så nu är vintern räddad.
Murkelår är det inte varje år så det gäller att plocka när det är gott om dem.
Igår fick hästarna vila men idag så blev det en tur på Demeter på utebanan red på kandar och behöver vänja henne vid detta. Ibland funkade det super men det kommer nog dröja innan jag rider med kandar på tävling.
 
Första rid gruppen idag fick rida ut och det var superhärligt själv red jag Thaleia som skötte sig väl. En riktigt härlig ridtur var det.
Imorgon är det hoppning för Erik som gäller. Ska bli kul vi ska hoppa på utebanan.
Godnatt
Ann 

Räddar liv!

Publicerat: 2014-04-21 Kl: 19:56:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag deltagit på Första Hjälpen kurs som leddes av Röda Korset hos oss på Ekelund - kursen var gratis för alla ridklubbens medlemmar..
Kanske var det "fel" dag eller så är folk helt enkelt inte intresserade av att rädda liv???
Vi var iaf väldigt få deltagare vilket är trist, sådana kurser kan man alltid repetera och gå igen och igen.. Jag gick senast 06/07 tror jag och innan det har jag både i skolan och med ridklubben.
Cassi & mormor in action med dockorna!

Eftersom vi var ganska få kunde vi avsluta kursen tidigare vilket var kanon för min del så jag hann rida - skulle ridit innan det började kl.10 men vaknade tidigt med fruktansvärd smärta i magen som tack och lov gav med sig, trodde jag skulle bli tvungen att stanna hemma och tycka synd om mig själv.
Jag är ju mycket sällan sjuk och magont kan ja knappt minnas jag haft förut..
 
Så jag hann trimma dressyr i värmen på utebanan med Rocco och så tog jag Rangun och red ut med min barngrupp 17-18. Påsklov betyder att det oftast är mannfall i grupperna - tre blev de idag!
 
Glöm inte att besöka vår hemsida - igår gjorde jag nya uppdateringar!!
www.ekelunds-ridskola.se
 
 
Kram Madde
 
 

MAGISKT!

Publicerat: 2014-04-20 Kl: 17:18:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tittade ni på WC - finalen?!!
Jag såg bara slutet, till och med Anders släppte blicken från sin padda och tittade på hela Charlottes ritt. Fantastiskt!! Hade hon inte "missat" lite i sista piruetten hade hon nog slagit sitt tidigare världsrekord.. Det var ju bara nån procent bort.
Bild från dressage-news
Vilket helt fantastiskt ekipage!! Hon är så ödmjuk och lyfter hela tiden fram Valegro och hans presationer och arbetsvillighet :D Vilken förebild och ansikte utåt för vår sport!
 
 
Tinne och fina Anton slutade på 4:e plats!!!

Bild från eurodressage
 
Kram Madde

Igår slog hon nytt världsrekord igen!

Publicerat: 2014-04-20 Kl: 09:16:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag är finalen med Kur och Tinne startar kl.15'50!
 
Spännande! 
 

Bella Calima

Publicerat: 2014-04-20 Kl: 09:07:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har vi äntligen påbörjat igångsättning av denna fina 5-åring. . Hon har gått på skrittbandet ett antal veckor o nu har mamma tömkört några dagar - hon ser riktigt fin ut på tömmen :)
 
Kram Madde

Påskmys!

Publicerat: 2014-04-18 Kl: 23:09:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Familje och spelkväll på Ekelund ♥
 

"Stel nacke"

Publicerat: 2014-04-18 Kl: 06:58:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Under våra familjesemestrar i Thailand har vi många gånger stött på en äldre herre som pappa döpte till  "Stel nacke" just för att han verkade vara stelopererad och inte kunde vrida huvudet utan att vrida kroppen. .
 
Jag känner mig lite som honom tror ja.. Han har kanske iof inte ont.. Trodde att det skulle bli bättre efter mitt kiropraktor besök i torsdags och visst jag är betydligt mer rörlig - jag kan vrida på huvudet bakåt utan problem.  Jag kommer bättre tillbaka med axlarna o får en bättre position i sadeln 
Nu kommer ett MEN det gör till och från fortfarande ont, särskilt när jag sitter eller ligger. På morgonen när ja vaknar så känns det som att man landat på huvudet kvällen innan o kotorna är ihoptryckta :/
 
Det blir ju iaf bättre när ja rör på mig under dagen så att röra sig brukar vara bra för det mesta. Känns trist att det inte vill ge med sig bara..
 
Nu är det dags för morgonfording av hästarna ♥
Sedan mockning,  utsläpp,  mer mockning,  3 privatlektioner, lunch, hoppning osv osv..
 
Trevlig fredag allesammans! 
Kram Madde
 

Ledig torsdagkväll=städning

Publicerat: 2014-04-17 Kl: 23:12:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja äntligen så blev det en ledig torsdag. Madde har nu lovat att hoppa in i på torsdagar då jag ju har lektioner alla kvällar i veckan utan fredag förstås men det brukar ju bli några privatlektioner ändå den dagen.
Har ju mycket möten i mitt ideella liv och måste ju alltid ta ledigt för dessa nu kan jag planera dessa till torsdagar.
 
Kändes konstigt att kunna traska ut i skogen med hundarna framåt sen eftermiddagen. Naturligtvis med en påse då det nu är MURKELTIDER. En del säger att man inte ska äta murklor då de är giftiga jag har då alltid överlevt så plocka murklor kommer jag fortsätta med.
Kokar av dem en massa gånger med fläkten på för fullt för ångorna ska tydligen inte vara så bra.
Finns det någon godare sås är murkelsås?
Därefter har det fejats inne kan ju säga att det lätt blir eftersatt inomhus....
 
Dagen började fantastiskt - jag stod en lång stund och njöt av att se alla lektionshästar galoppera runt som tokar i sina hagar. Stona och valackerna går ju i olika hagar och de har de största hagarna på några hektar.
Såg ut som de hade vårkänslor.
Vi särade på lektionshästarna för många år sedan då Athos den rackarn betäckte de små C-ponnystona när de brunstade. Cally mådde inte så bra av att ha en stor nordsvensk korsning på ryggen.......
En del valacker hoppar ju på stona trots att de är kastrerade.
 
Hoppade sedan på utebanan med Demeter. Tandläkarbesök blev det för egen del då jag under en rätt lång tid haft problem men först trott att det kom från min nacke. Brukar få smärtor ut i kinden och tänderna denna gång var det inte så utan jag hade en stor infektion i en tand nere i roten (haft ont i käkbenet) och varit svullen. Nerverna hade i alla fall dött så jag slapp ta bedövning alltid något. Så nu blir det rotfyllning så småningom. Jippi!
En bra tandläkare var det i alla fall.
Nu ska det sovas imorgon hoppkurs.
Ann

Helt slut..

Publicerat: 2014-04-17 Kl: 22:35:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu måste jag sova...
Trött i både kropp och knopp! Två grupper fick rida ut ikväll och sista passet spenderades i ridhuset med dressyr.  Nöjda och trötta ryttare! 
 
Jag har även klippt min käre far nu då han såg ut som Plupp!
Magic fick gå ut med båda mina grupper och jag var faktiskt väldigt nära att åka av när han hoppade både högt o långt över ett litet dike.. Hade ju vart just snyggt :/
Kram Madde
 
 

Tid för lektioner!

Publicerat: 2014-04-17 Kl: 17:34:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite middag innan 3h med tre ridgrupper. . 
Jag gjorde ett ganska långt inlägg igår på väg hem från träningen men ibterbetupokopplingen strulade och vips var allt ja skrivit borta.
Få saker som gör mig så arg :/ 
 
Idag kom iaf de nya hinderna ifrån vinsten i Ridborgarkampen i höstas!  Bättre sent än aldrig ;P
Några av dessa lär nog invigas redan imorgon när det är hoppkurs under dagen..
Jag tänkte att jag sjäv skulle vara med på eftermiddagen med Magic, på fm har jag flera privatlektioner inbokade!
 
Kram Madde
 

Segersta!

Publicerat: 2014-04-16 Kl: 06:08:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag är det dags igen - träning för Mads på Segersta :) Jag ska ta med vilden Rocco
 
I bilen följer datorn som vanligt med! Har privatlektioner som ska klämmas in framöver och måste kolla igenom tävlingsplaneringen..
 
Kram Madde 

Sommardäck på!

Publicerat: 2014-04-15 Kl: 22:28:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som vanligt har jag skjutit på däckbyte även denna gång.. Idag var dock sista dag innan det blir olagligt med dubbdäck så var verkligen hög tid. Skulle kommit hem tidigt för att slippa stressa med detta men jag hade missat att skriva in två privatlektioner jag skulle ha på em så var inte hemma fören halv sju ändå..
Jag som skulle till Höök´s också :/ well well..
 
Måste få ordning på alla sponsorer inför sommarens tävlingar - framförallt  dressyrmeetinget då vi inom kort ska färdigställa proppen.
 
 
Uteritt på dagens schema.. På fm fick alla "gula" samt Rangun & Demeter gå ut. Rangun älskar att gå ut och är helnöjd över att nu fått ut i skogen och mysa i två dagar. Imorgon blir det promenad på skrittbandet och sedan lite träning igen framåt helgen.
Nästa helg ska vi tävla igen - Gripens RF. Med Rangun & Rocco, hade gärna ridit nått mer men nu blir det inte så då man inte får göra både häst och ryttarbyte - mamma var anmäld på Thaleia men hon ska inte gå så den tog vi bort förra veckan samt min start på  Mille då han egentligen inte behöver gå nån mer MsvB då vi nu är färdigkvalade för högre klass.
Han har ett tufft tränings och tävlingsschema eftersom han hoppas också så det gäller att prioritera och han kan inte tävla varje helg.

 
Nu är det sovdags!
 
Kram Madde

Lite lugnare dag

Publicerat: 2014-04-14 Kl: 22:26:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min Demeter fick en välförtjänt vila idag. Det blev Magic och Palmir som fick ett pass direkt på morgonen. Magic var underbar vilken utveckling han gjort så fin ridkänsla. Bara högergaloppen som han tycker är lite jobbigare och har lite svårare just i fattningen där han gärna går iväg lite.
Men vilken känsla och man känner det ju så tydligt när man inte rider honom så ofta eftersom det mest är Madde som rider honom. Efter dessa hästar så fick vi besök av grannen som var och tittade på våra "gula" unghästar när vi red och efter lunch åkte vi till henne och tittade på hennes fina unghästar och passade på att fika.
Superfina unghästar har hon! Kul att se och lite avis blir man då jag verkligen saknar avelsbiten.
Men man kan inte göra allt......dessutom behöver man ha riktigt bra ston om man ska hålla på med avel.
 
När vi kom hem var ju en hel del stallsysslor kvar att göra men det gick snabbt när vi hjälptes åt.
 
Idag har kvällslektionerna gått riktigt bra. Gjorde en gammal övning som jag ej använt på länge. Rida på stora mittvolten och ur den på var sida gå över till en 10 m volt. Nyttig övning där man verkligen känner när man gör rätt vid omställning och in på en ny volt som dessutom är mindre.
De som ridit längre fick även lägga in galopp på stora mittvolten halva volten övergång till trav och in på 10 m volten.
Hästarna blev riktigt fina!
Ann

Lite till!

Publicerat: 2014-04-14 Kl: 21:14:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
My amazing and beautiful horse <3
 
 
Foto: Hanna Ekervig

Mer bilder

Publicerat: 2014-04-14 Kl: 21:11:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har fått massa fina bilder skickade ifrån Hanna E som tog dem i helgen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Hanna för alla fina bilder!!
 
Kram Madde

Vilken helg.......

Publicerat: 2014-04-13 Kl: 22:00:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trött i kropp och knopp.....Gårdagens tävling var ju milt sagt lite tuff som tur var så avslutade ju Madde tävlingen på bästa sätt.
Min "lilla" (har musklat på sig rejält sista tiden) fuxmärr visade sig från sin sämsta sida. Denna sida trodde jag var ett minne blott. Har ju råkat ut för det tidigare men nu är det ett tag sedan.
Började redan på framridningen där jag kände att hon var spänd. Gick ändå helt ok att rida tills matte stannade och klädde av sig samt spände sadelgjorden.
Då avgick hon helt enkelt som tur var fanns det rådiga människor runt framridningen så jag fick dem att stänga grinden. (När hon bestämmer sig för att gå ut så är det inte så lätt att rå på henne) Nina H hjälpte mig att komma igång igen sedan så kunde jag ändå rida på utebanan så länge jag hade fokus helt på henne.
I collecting ring var hon helt avspänd så jag blev ju milt sagt överraskad när hon helt ballade ur när jag kom in på banan jag kom aldrig längre än till X hon reste sig och for runt så det var bara att gå ut.
Avslutade kvällen med att rida på banan vilket inte gick bättre utan det var bara på med tomkörnings gjord och jobba henne från marken sedan upp igen men till slut så gick hon.
Upp i morse och så ett pass till vid 6 tiden.... men resultatet blev i alla fall bra. Det gick att tävla idag och en placering blev det. Känslan var obeskrivbar direkt efter ritten. Så lycklig!
Jag är lite för gammal för sånt här.
Idag så hann jag med lite snack emellanåt. Försöka marknadsföra klubbens dressyrmeeting vilket inte är så svårt träffade ryttare som redan bokat hotellrum så det inte blir fullt!
 
Tidigt i säng för mig
God natt
Ann

Nöjd!

Publicerat: 2014-04-13 Kl: 20:18:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun var supefin på framridningen idag, lr ja även på banan - iaf om ni frågar mamma :D
Jag är ju alltid ganska kritisk men i det stora hela mycket nöjd med ritten, blir alltid lite extra trist på de missar vi hade då vi var några ynka poäng ifrån placering..
Syrran tog sjukt mycket bilder - typ 250st, nu har jag rensat och det blev 49 bilder kvar.. Hehe..
 
MIn sjukt snygga frack <3
 
 
Stundtals tittade vårsolen fram :)
 
 
 
 
Rangun bryr sig inte om mattes påsk-pynt inte :) Annat var det för några år sedan... Då hade han nog nära på dött av hjärtsnurr för dylikt.. Som vi har hoppat runt för blommor osv..
 
7år har jag kämpat med denna fina häst - dagar som denna är det så värt det!
Nu kan det bara bli ännu bättre..
 
Kram Madde
 

Sliten..

Publicerat: 2014-04-13 Kl: 11:54:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu börjar ja känna av skuldrorna på riktigt. . Kanske inte är optimalt med gårdagens starter ovanpå en tillknäckt rygg/nacke. 
Särskilt inte med den stress som var mellan varje häst.. En hästskötare eller kanske rent av två hade behövts för att det skulle fungera. Tyvärr finns det inga att tillgå :( Anders ställde iaf upp och gjorde så gott han kunde med att hämta grejer åt mig.
Guldstjärna till honom - som vanligt.  :)
 
Jag satt på Rocco 06'30 imorse.. gick väl både bra och dåligt - jag måste rida så extremt noga varje steg. Jag orkar helt enkelt inte det idag så jag strök mig ur första klassen. Just nu ligger ja på sängen och vilar mig en kortis för ja är verkligen helt ihjäl!
Såhär i efterhand hade det ju varit perfekt för mig att "döma" - träna på att döma- denna klass. Finns ju inte så mycket tid för mig att åka iväg och göra sånt.. 
 
Jag laddar ordentligt nu för dagens start på Rangun i PSG i eftermiddag :D extra kul att få rida i min fantastikt fina frack också! Sofia måste fota!
 
Älskade totto ♥
Kram Madde

Lycka!

Publicerat: 2014-04-12 Kl: 20:55:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nöjd! Mille 1:a & Rangun 2:a i MsvB:4!!
 

Sol!

Publicerat: 2014-04-12 Kl: 07:33:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härligt att vakna upp till en strålande sol :) Dock väldans ont i knät jag slog i en dörrkarm igår kväll när ja stressade som en galning..  Hoppas det inte stör när ja ska rida.
 
Dessa glada barn/ungdomar var på Ekelund igår kväll :)
 
 

snart tävlingsdax!

Publicerat: 2014-04-11 Kl: 22:47:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorgon kl.14 går första start för helgens dressyrtävlingar :) skönt med tävling på hemmaplan! 
Då startar jag Sir Elton & San Rocco i LA:3 & Rangun & Millet i MsvB:4
 
På söndag går Rocco MsvC:1 & Rangun PSG :D
 
Idag har ja pyntat ridhuset med fina påskfjädrar - de flesta hästarna tyckte det var dö-läskigt..
Mr Magic 
 
Idag har jag ridit dressyr på Mille, Hera, Elton & Palmir (den sistnämnda var riktigt fin) Melete red jag ut på tillsammans med Fia & Wille.
Mamma har varit snäll o tömkört både Rangun o Rocco :)
 
KRAM
Madde
 

Svaret på frågan..

Publicerat: 2014-04-11 Kl: 06:20:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Lättnad och besvikelse..
Sanningen är tydligen att jag är och kommer förbli sned - jag har kämpat som en gnu sedan tonåren med min sits. Min högra axel är alltid lägre, på den tiden i tonåren då jag hade manchester-ridbyxor var dessa mycketsnedslitna efter många timmar i sadeln.
Vet ej hur det skulle se ut om jag hade sådana nu - troligtvis (förhoppningsvis) inte lika mycket då jag ändå fått till det bättre nu.
 
Jag har haft ont ivskuldror (framförallt vänster sida) och nacke i drygt 2,5 veckor. Det har v arit konstant och mer eller mindre ont hela tiden, har varit jobbigt att rida ut med grupper då man måste hålla koll bakåt HELA tiden - inte så lätt när man knappt kan vrida huvudet. Dålig sömn har det också blivit..
Igår kände jag att det ändå fick vara nog - jagade sjukgymnaster som hade månadslånga väntetider :/ Jippi!
Fick rådet av en av dessa att kontakta en naprapat/kiropraktor då dessa oftast har kortare väntetid.
 
Fick tag på en i Eskilstuna som hade en avbokning samma kväll = LYCKA!
Väl där hann jag knappt lägga mig på britsen innan han tröck ett finger mellan skuldrorna och sa det här gör ont va? Mhmm det kan man säga..
Han förklarade och visade - Skolios ett begrepp jag hört men inte egentligen haft någon större koll på innebörden. Jag har tydligen en lätt skolios i ryggen, dvs ryggraden är inte rak. Så jag kan jobba och kä'mpa bäst ja vill med att få upp v. axel osv det kommer inte att göra någon större skillnad.
Skönt på ett sätt - att acceptera att det är på ett visst sätt.
 
Kvällen spenderades sedan med att kolla upp detta lite närmre samt att göra bedömningar av de två flitiga prsktikanter vi haft under två veckor ifrån Realgymnasiet i Borås.
Idag åker tjejerna hem igen, blir tomt utan dem.. Tänkt vad fort man vänjer sig vid att vara lite fler och att ha extra hjälp. För dessa praktikanter har verkligen varit till hjälp och underlättat/snabbat på mycket av arbetet.
 
Nu måste jag åka till stallet!
 
Kram Madde
 

Hästar, hästar, hästar......

Publicerat: 2014-04-10 Kl: 23:12:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja arbetar man med hästar så vet man vad man har att göra varje dag.
Idag har jag ridit mindre i alla fall, lite seg i kroppen och musklerna en långpromenad med hundarna i skogen blev det på eftermiddagen och det var tre lyckliga hundar som älskar att gå i skogen speciellt på mitt sätt. Jag gillar mest att gå planlöst i skogen inte följa stigar lite mera sport då tränar lokalsinnet.
Tror jag har en inbyggd kompass för jag kommer alltid rätt tillbaks.
Så här års är jag Ross favorit då Jocke mer är i skogen när det är jakttider.
Imorgon är det många hästar som skall ridas samt en del privatlektioner så jag lär inte bli sysslolös då heller tur att det är kul!
God natt!
Ann
 

Träna-träna!

Publicerat: 2014-04-09 Kl: 22:19:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så kul att träna. Vore det närmare så åkte jag oftare till Mads. Idag var bästa ritten ever på min fina Demeter. Så kul att rida och att det går bättre och bättre hela tiden.
Men det speglar ju av sig på de andra hästarna jag har i träning också även om jag ej tagit med dem till träningarna. Känner att jag fått ett bra stuk på ridningen helt enkelt.
Verkligen insett att man måste vara ännu mera konsekvent i träningen för att få resultat.
Ridningen är så kul just nu i alla fall. Det känns bra när man får resultat av allt jobb man lägger ner.
 
Då blir det även roligare att ha lektioner/träningar för man får ju inspiration av sin egna utveckling och träning.
 
Imorgon blir det lugnt för Demeter då det är tävling både lördag och söndag. Kul att det är så många ryttare med från klubben.
 
Gårdagens vurpa har gett resultat av att jag fått ett "ridbyxlår" på höger benet men det har gått bra att rida ändå som tur är.
 
Ann

Lyckad träning!

Publicerat: 2014-04-09 Kl: 16:58:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjohoo vad bra det gick på träningen idag! Mille gick grymt bra och jag red nog också rätt bra ;P Den nya sadeln jag provade känns bra och han går bättre/lättare i den. Mille blev sjukt svettig (som vanligt) det var mycket övergångar och mer tempo framåt idag - kul men JOBBIGT och att få ner sin lilla bak på den där stora rörliga hästen är INTE lätt som en plätt..
Mycket byten, övergångar och sidvärts i galoppen. Känns nu bra inför helgens tävling - på lördag ska han gå MsvB:4 på hemmaplan :)
 
Demeter gick tydligen också riktigt bra men såg inte så mycket - fullt fokus på mitt. På morgonen hann jag med en privatlektion samt Rocco och Rangun i ridhuset, blev några varv på Hera också då mamma var helt slut efter att ha jobbat med Thaleia. Gillar Hera, mycket häst men det finns en väldig gång och power i henne när hon kommer till sin rätt.
Jag hade även ett "gummi-band" runt överarmarna och bakom ryggen då jag red - nu jävlar ska det bli ordning på sitsen. Nina Hoffman ska ha med sig fler gummiband till mig i helgen så då kommer alla söta elever att få trimmas lite extra!!!
 

Kram Madde

Berg o dal bana dag......

Publicerat: 2014-04-08 Kl: 22:38:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy vad jag är slut. Dagen började i alla fall bra med hoppträning. Klurig övning med två linjer böjt spår 24 m som skulle hoppas med 7 galoppsprång. Där första hindret inte höjdes utan något lägre in för att sedan kunna hålla ihop galoppsprången in på en avslutande oxer som höjdes.
Jaqueline blir ju lätt het...men till slut så satt det. Var lite lättare med Bosson denna gång eller kändes lite bättre så jag hoppade lite högre med honom. Jag har ju ett stort kontrollbehov och det måste kännas helt hundra för att jag ska vara bekväm på högre höjder. Superkul och nyttig övning så nu är det bara att se till att träna lite oftare - jag har ju inte hoppat ordentligt på 3 veckor.
Efter lunch så kom den fina Oscar för träning och tillpassning av sadel då Jimmy/sadeldoktorn var inbokad. Sadeln fick stoppas om och sedan gick det som smort. Jag red honom först innan matte tog över. Kul att rida en så fin islänning!
Sedan var kaoset ett faktum vi hann ju ej med allt då det var fler som skulle ha hjälp och det sedan var dags för lektioner.
Hade ju tänkt hinna provrida en ny sadel på Demeter men det "sket" sig. Jimmy lämnade i alla fall 3 sadlar som vi ska prova. En till Palmir o en till Sofia och så en som Madde ska prova på Millet imorgon på träningen för Mads.
 
Jag var så stressad så när jag sprang runt med en sadel på armen så snubblade jag platt fall och så hade jag en TERMOS i fickan (stor jacka) naturligtvis landade jag på termosen så nu har jag en stor lårkaka/ på låret så jag hoppas det funkar att rida imorgon....typiskt.
Imorgon är det en ny dag och nya tag...
Ann

Vilken dag..

Publicerat: 2014-04-08 Kl: 22:37:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite kul att Fia frågar mig om hur man laddar upp en film här! Jag är ju inget teknikproffs direkt - nu har jag iaf lagt upp filmen på Siri så det är lite smidigare att se den :)
 
Dagen började med hoppträning - gick VÄLDIGT bra med båda hästarna. Magic var grym faktiskt :) Superkul och en mkt bra övning - stärkande för honom.
Demeter gick också som en klocka - galet schysst häst, hon hoppar allt i alla lägen. Red verkligen som en kratta mot ett rätt stort hinder (för mig är 1.10m rätt högt) men hon bara klipper det som om hon vore världens bästa läromästare på 18 bast eller nått sånt.
 
På em hoppade jag Hera samma bana - gick helt ok men saknade mycket av den fina egna bjudningen jag hade på utebanan i fredags. Hon hoppade dock både vattenmatta, den stora vita grinden och "stjärtlapps-hindret" :)
Lilla Melete hoppade Fia och hon tyckte först att grinden var mkt läbbig. Rocco gick kanon (med Fia i sadeln) mycket avspänd trotts att det var rät rörigt i ridhuset.
Vi har även haft besök av Sadeldoktorn Jimmy på em så jag ska tydligen få prova en ny dressyrsadel imorgon. Jag var tvungen att åka iväg i superfart innan vi ens hunnit börja med våra hästar då jag hade en tid hos en fotspecialist i Eskilstuna 17'30, blev bara 10min sen :)
Så om ett par veckor ska jag dit igen för att hämta ut mina nya sulor till mina små fötter! Blir då även ett antal tusenlappar fattigare men det är guld värt att ha dessa ilägg och nu har jag även flyttat över dem i dressyrstövlarna varje dag och tycker det är en del skillnad. Blir intressant att se hur de nya känns, mina gamla har sjukt många är på nacken ca 10-12år gissar jag på.
 
 
Mina stora kille fick vilodag på skrittbandet idag..
 
Imorgon blir det full rulle hela dagen, startar med en privatlektion innan jag sedan ska rida så många jag hinner innan vi drar mot Segersta strax efter 12.
 
Kram Madde

Lindens Cirial "Siri"

Publicerat: 2014-04-08 Kl: 22:23:33 | I kategori: Hästarna | 0 kommentarer

 

Bilderna

Publicerat: 2014-04-07 Kl: 21:50:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så nu har ja nog lyckats med bilderna ifrån Elin Zaren som har praktik hos oss under två veckor..
 
Eltons första riktiga hoppning med lite högre sedan i sommras! Duktiga kille <3
 
 
Mr Magic
 

Den här blev lite cool faktiskt.. Tittar man lite noggrannare så ser man att bommen ej ligger i hållarna utan är på väg ner på marken..
 

Mamma & Bosson över ett miniatyrhinder ;P
 
 
Hoppkanonen Siri!! J*vlar vilken fin hopp-ponny! Blev tyvärr inga bilder på hennes fantastiska bakbensteknik, var sjukt kul att hoppa henne! Synd att det inte finns någon duktig elev som kan ut och starta henne bara..   :(
 
 
 

Ännu en mycket välhoppande häst - Hera :D
 
 
 

Syrran fick hoppa Rocco..
 
 
 
Idag har jag haft dressyrmaraton på morgon/fm. Mjukstartade med lilla Malaika på utebanan sedan kom hästarna på löpande band - Rangun - Mille och sist ut Rocco.
Trotts ganska dåligt väder har det varit mkt varmt vilket verkligen märktes på Mille som var genomsvettig, sedan blev det väl att ganska tufft pass också. Känns som jag har en hel del att jobba med inför helgens tävlingar!
 
Mamma öste beröm över Rangun -han känns rätt fin nu så det är kul :)
 
Vår veterinär var och kikade på Ronjah idag också, vi hade ju befarat det värsta men röntgen visade inga frakturer så antigen en ordentlig vrickning eller så har hon trampat på något så hon fått en ordentlig blödning i hoven.. Vi får se hur det utvecklas,,
 
En grupp killar från Europaskolan i Strängnäs var ute och provade på att rida på em också! Full rulle i stallet!
 
Hann även med att rida Elton och en riktigt fin Magic innan mina lektioner 17-19. Idag tog jag och Fia mammas tre grupper då hon hade distriktsmöte.
 
Imorgon kommer Erik - hoppning!
 
Kram Madde
 

Lindens Cirial

Publicerat: 2014-04-07 Kl: 17:28:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lyckats klippa ihop en liten film på fina Siri från när vi löshoppade senast! Hon börjar bli riktigt fin!! :)

https://www.youtube.com/watch?v=CUJVEuvboj0&feature=youtu.be

Söndagskväll o snart ny vecka....

Publicerat: 2014-04-06 Kl: 22:29:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här har det varit ännu mer fart än vanligt men Madde sa igår att så här har alla lördagar varit senaste tiden....själv har man ej hunnit in i rätt tid ännu vilket betyder att man är supertrött på kvällen och vaknar riktigt tidigt.
I fredags så hoppades det på utebanan så jag tog mig tid att hoppa fina Bosson. Har inte hoppat honom på länge - så kul man blir lycklig av att rida den hästen.
I går så var det Öppet hus här och det kom en hel del människor och resulterade i några nya elever som ska prov rida samt en del tagna ridborgarmärken. Ridklubben kommer göra en storsatsning i år igen på ridborgarmärkes tagning.
Efter detta så hade MRK en kurs för alla som ville lära sig mer om att skriva för domare. Gunilla Åkerman som är en mycket uppskattad dressyrdomare (Intermediare I) höll i kursen.
Vi var ett antal tävlingsryttare som red olika program från LB till St: Georges. Gunilla dömde och deltagarna fick skriva. Dessutom hann hon med att instruera alla.
Mycket lyckad kurs som vi hoppas att vi kan göra igen innan sommaren.
Konstigt nog var det bara en deltagare utifrån trots att vi skickat ut inbjudan till alla klubbar i övre delen av Sörmland.
Men nöjda deltagare och ryttare var det som ju också då fick lov att träna i "skarpt" läge. Bra inför alla allsvensk omgångar!
Efter detta avslutade vi med möte i tävlingskommitten vi har fått våra fina prospekt till dressyrmeetinget och fokus på mötet var just detta men även det planerade hoppmeetinget så det är ju en hel del att fixa med sponsorer och annat.
 
Idag har jag myst en tur i skogen med min fina Demeter tillsammans med Sofia, Josse, Hanna och Cassie. Skönt att komma ut i naturen.
Veckan som kommer blir även den i full fart.
Imorgon kommer en klass från Europaskolan hit på sin idrott för att RIDA! På kvällen kommer hela distriktsstyrelsen hit (ridsportsförbundet). För möte skönt då slipper jag åka iväg för möte.
Erik kommer på tisdag och onsdag så är det dags för Segersta och träning för Mads.
Nu sovdags.
Ann

Bilder på G!

Publicerat: 2014-04-06 Kl: 17:50:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ska bara klura ut hur jag laddar ned eländet :/  F*n vad jag hatar teknik när det inte fungerar.. Suttit med datorn hela vägen fram o tillbaka från Stoockholm idag, skrivit ihop gårdagens protokoll från MaskUS styrelsemöte och som sagt försökt spara ner bilderna jag fått mailade via skydrive till mig..
Grrr...
 
Jag och Fia hoppade en hel hög med hästar i fredags och en av våra praktikanter hade sin kamera i högsta hugg!
Får se om jag kan lyckas dela med mig av dessa såsmåningom - lite updateringsmaterial till hemsidan också :)
 
Hahha!!! Jag kanske inte är ehlt oduglig ändå! Hittade ett par av bilderna så nått rätt måste jag ju ändå lyckats göra! Fia på fina Thaleia!
 
Kram Madde

Tillbaka igen!

Publicerat: 2014-04-03 Kl: 22:28:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Härlig semester hoppas kunna lägga in lite bilder så småningom. Vi har bara slappat i paradiset ätit god mat och läst ca en bok om dagen. Var en bokmal innan jag blev en hästnörd alltså många år sedan.
Landade igår morse och har startat upp för fullt - 4 hästar blev det att jag red idag. Kroppen (musklerna är ömma nu) är ovan kan man säga.
Sjukt kallt har det dessutom varit och det är man ju ovan vid efter att ha skvalpat runt i havet som hållit över 30 grader.
Nu är det sovdags
Ann

Mr Magic

Publicerat: 2014-04-03 Kl: 22:20:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Lyckad kväll!

Publicerat: 2014-04-02 Kl: 22:38:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 

Åtta uppsittningar idag igen!

Publicerat: 2014-04-01 Kl: 22:47:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hej vad jag rider! Åtta hästar idag igen, eller ja sju en red jag två gånger så kvällens första grupp bestämde sig för att rida ut istället för att trimma dressyr. Så Elton fick ut och galoppera en sväng med glada tonåringar (och en vuxen) Fast Helena kanske bara blir glad om jag kallar henne tonåring? :D
Tyvärr hände något under ena galoppen, vi hoppas på en vrickning, Sofia fick rycka ut med transporten iaf för att hämta hem ponny och ryttare då jag inte ville att hon skulle gå flera kilometer hem. Tur i oturen att det var på grusvägen och inte långt inne i skogen utan att man kunde köra. Vi håller tummarna över natten så får vi se hur det verkar imorgon bitti.
 
Lindens Cirial
 
Denna sötnos var med, på ett ställe skulle vi över ett nygrävt dike. Något hon inte gillade till en början men ryttarinnan vad duktig och framförallt snabb och hakade på en annan ponny i farten :)
 
Jag startade dagen med de tre tävlingshästarna, imorgon är det tävlingsdags igen. Rangun först ut - ganska fin men får inte riktigt till den där bra-iga känslan jag hade för ett par veckor sedan. Sedan Mille som nu äntligen börjar coola ner efter förra veckans vilodagar, eftersom jag startat MsvC så har jag faktiskt lagt noll fokus på några galoppombyten så det blev ju nu plötsligt ganska bråttom att få till dessa - imorgon är det ju MsvB som gäller. Nedrans kval att ställa till det.. Nu måste jag göra ytterligare två kval i MsvB innan jag får rida MsvA/PSG och sedan måste jag kvala på regional nivå i någon av dessa klasser för att få rida nationellt.
I sommar går de på nationell nivå vid vårat meeting! Och så vill ju Fia kunna klämma in lite hopptävlingar därimellan.. Hästen klagar inte - han är världens arbetsmyra och hatar att vara helt ledig MEN man måste vila ibland också annars håller man inte i längden..
 
Mycket gammal bild på Mille och mig..
 
Rocco tömkörde jag en stund innan jag la på sadel och red en kort stund, gav resultat - hoppas hoppas jag kan flörta med en trött jet-lagad mor om lite tömkörning imorgon :)
 
Privatlektion 11-12 och så lunch innan vi fortsatte. Först Magic - strålande fin! Sedan Elton - INTE strålande fin, men hoppas/tror att det kan bero på vädret. Imorse såg det så fint ut och det skulle vara bra väder = nakna hästar = Inte bra att bli kall, speciellt inte hans känsliga rygg.
 
Sedan red jag dressyr på Demeter igen, riktigt fin på slutet :) Känns inte som att det var så länge sedan jag red din den då lilla fuxmärren. Nu är hon galet bred och har dessutom växt en hel del även på höjden. Avslutningsvis red jag Hera på utebanan igen - jisses vilken krutfia. Fick hålla igen henne ordentligt för hon låg på som bara den :D Kul!
 
Hade sedan två privatlektioner inbokade men den ena ställde in (ganska skönt för  jag hade fullt upp!) Så hade en  30min lektion 17'30 innan de ordinarie körde igång 18-21.. Phu!
 
Nu ska jag sova så jag är någelunda utvilad till imorgon.. Då kommer äntligen mamma och pappa hem igen!!
Jag har beställt en överraskning till pappa också - den får han på torsdag... Hemlis hemlis..
 
Kram Madde
 
 
RSS 2.0