Jag önskar mig...

Publicerat: 2012-05-31 Kl: 21:37:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh det finns så mycket man vill ha!
nu har jag kikat på så snygga träns som Mia Sunnman tillverkar

Älskar denna typ av nosgrimma!
Mkt snyggt rundsytt pannband..
Svinsnyggt brunt kandar med krämfärgat foder.. Mmm vore fint till den bruna Cobrasadeln vi har.. Dock får man "hosta upp" ca 6 000:- för detta mästerliga hantverk!

Jag kanske skulle kosta på mig ett par bruna sporremar till mina bruna stövlar iaf.. 300:- kostar de och så frå jag drömma vidare om träns och kandar..

Bilderna kommer ifrån sadelmakare.biz

Kram Madde

Storstädning!

Publicerat: 2012-05-31 Kl: 20:55:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ush vad jobbigt/tråkigt och skitigt det är att spola stall!

Idag har jag tillbringat lite drygt 3h med att spola HELA vårt tävlingsstall där vi har fem boxplatser, ALLT är spolat - även taket som blir fullt med flugskit..

Verkar som att vi ska måla om också, det behövs verkligen! Speciellt där vi fått lov att sätta upp nya skivor där mammas förra stjärna Anirco gjort ett antal "autografer" för på dem fäster inte färgen så bra så när man spolar med högtrycket lossnar mycket :/
Vore iaf helnice med lite ny färg på!

Två hästar har jag hunnit med, jogging av Rangun då han sparkat på sig själv så han är lite tjock i ett bakben sedan ett par dagar och så Roccan-boccan i ridhuset, mamma hjälpte mig. Jag känner mig sjukt missnöjd med det mesta och mamma bli piss-sur för att jag är så negativoch har så höga krav/förväntningar.. Hon säger "-Bra" jag tycker nej inte perfekt /inte det känslan jag vill ha osv osv..
Tror ändå vi hittade ett bra sätt att rida honom på en tid framöver nu, att det ska vara så svårt med hästar & ridning!


Sommaren 2011

Planen idag var ju egentligen hoppning med Elton & Navange också men det blev alltså tvätt istället!

Kram Madde

Jisses - en sån "häst" skulle vi ha!

Publicerat: 2012-05-31 Kl: 20:11:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fick syn på ett mycket lustigt filmklipp om hur man ska falla av..Ganska kul att se på, dessutom tycker jag de många gånger landar väldigt illa :S Hade det varit på riktigt hade de troligtvis skadat sig på ett eller annat sätt. Att trilla av är en VIKTIG del i utbildningen när man lär sig rida, problemet som jag kan tycka är att nuförtiden är hästarna vädligt snälla och välridna (iaf våra skolhästar) så det känns som att det inte alls blir lika många avåkningar som "förr"
Någon som håller med om detta?

Själv har jag inte den blekaste aning hur många gånger jag landat på backen men kan säga att det är MÅNGA och definitivt över 100. Bara i år har jag hunnit med fyra (!) mark-känningar, brukar inte bli så ofta som när man var yngre men i år är nog lite av rekord på "senare år"..

Det viktiga med att trilla av är att man lär sig mycket av det och förutom att lära sig av hur man inte ska göra eller skulle ha gjort för att sitta kvar så lär man sig att falla/landa på rätt sätt för att minimera skador. Det ska också tillägas att när man är lite äldre så bör man undvika att ramla av (även för träning) då man ofta skadar sig mer än vad barn/ungdomar gör när de faller. Så träna på fall när du är ung!!

Sen finns det ju många bra kampsoporter osv där man lär sig falla och det kan man ha stor nytta av i ridningen om olyckan skulle vara framme!

Kram Madde

"Hästnytt"

Publicerat: 2012-05-30 Kl: 21:31:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

"Ekonomisk kris hos Nyköpings RS

30 maj 2012

Sverige Nyköpings Ridsällskaps anläggning är i dåligt skick och både ridhus och stall behöver renoveras omgående. Planen är att kontakta kommunen för hjälp.

Klubbens ordförande Åke Hökby tror att det krävs mellan fem till sex miljoner kronor för att föreningen ska kunna fortsätta med sin verksamhet.

Mest akut är renoveringen av det gamla ridhuset, från 1950-talet. Blir det inte gjort innan vintern tvingas klubben stänga ridhuset, och då även lägga ner verksamheten.
- Det är sargerna som måste bytas ut och underlaget. Som det är nu andas personalen in stendamm som virvlar upp under lektionerna och när vi vattnar sätter sig fukten i väggarna, som är gröna av mögel. Och vi har inget fungerande fläktsystem. I personalrummet har fläkten inte fungerat på två år. Ja, jag förstår att facket inte tillåter att det ser ut så här, säger Åke Hökby till Södermanlands Nyheter.

Styrelsen jobbar nu med att ta fram ett underlag över vad en renovering kostar, för att ta med till kommunen. Förutom ridhuset måste även stallet fräschas upp.
- I framtiden kan vi troligtvis få välja mellan att göra boxar eller ha hästarna på lösdrift. Vi tittar just nu på lösdriftsalternativet, säger Åke Hökby till tidningen."

 

Detta stod att läsa idag på tidningenridsports hemsida :/ Tråkigt - verkligen enorman summor för att renovera anläggningen.. Var ju inte många år sedan de byggde ett nytt ridhus så de nu har två, är ju en bra anläggning med två ridhus, stor utebana och även terränghinder.. Underlaget är dock dåligt i framförallt det gamla ridhuset.. Har ju tävlat där ett antal gånger under alla mina tävlingsår.

Jag & Rangun i den gamla ridhuset..

.. och i det nya.

Ingen bild ifrån deras utebana, den har jag inte tävlat på sedan tonåren :P

"Ny ridbana på travbana

30 maj 2012

Sverige Till hösten ska en ny ridbana stå klar på innerplan på Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Tanken är att arrangera nationella och internationella tävlingar i hoppning och dressyr på banan.

I oktober kan enligt SVT Östnytt den nya hopp- och dressyrbanan vara klar, efter att man nu fått klart med finansieringen. 
- Vi är väldigt glada att detta nu är möjligt, säger Per Redelius på Sörmlands Travsällskap till Östnytt.

Banbygget beräknas kosta 1,9 miljoner kronor - 800 000 kronor kommer från länsstyrelsen via landsbygdsprogrammet, 400 000 kronor från kommunen och 735 000 kronor är från privata medel.
Man har även fått 600 000 kronor till hinderpark, tidtagarur och läktare genom ett EU-projekt."

KUL! Har hört rykten om något stort på g i närheten under en tid men visste inte detta! Ska bli spännande att se - nära också. Sjukt hur många stora banor det finns i närområdet nu. Strömsholm är ju bara det enormt!

Programridning och boxtömning!

Publicerat: 2012-05-30 Kl: 21:15:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har vi tömt boxarna i vårt "tävlingsstall" för att köra med hetvattentvätten. Vi städar alla våra boxar på detta viset varje sommar och i år tar vi vårt stall lite tidigare så det inte ska bli så mycket senare efter midsommar inför dressyrmeetinget 6-8 juli. Så imorgon kör vi igång med spolning så får det torka till på fredag så vi kan "bädda nytt" år våra fina hästar :)
Medans vi rengör deras boxar får de bo i utestallet då vi har lediga boxar där eftersom unghästarna är ute på bete dygnet runt.

Ett sånt här "monster" har vi att spola rent med - mkt väl investerade pengar, vi köpte den förra året. Tidigare år har vi hyrt in men ifrån början var det skurborste för hand som gällde :/ det var helt klart de värsta dagarna på året när detta skulle göras!! Fortfarande ganska pest och äckligt då man blir helt nedstänkt med skitvatten osv men ändå mkt enklare nu..

Elton gick SVINBRA på programridningen, blev LB:2, men glömde ta protokollet så jag får kika på det imorgon. Navange gick helt ok men är inte helnöjd, han kändes inte på topp igår heller men han kan ju vända väldigt från dag till dag. Det var ju bara typ 2 veckor sedan jag kunde göra den förvända galoppen som den går i MsvC:2 och idag kändes det alldeles lagom att styra runt i LB!
"Bigman" förra sommaren..

På em hade jag privatlektio för en urgullig kille på 11år som är helt såld på hästar och ridsport, urkul och han är så målmedveten och tar till sig ALLT! :)

Kram Madde

Lite kyliga vindar..

Publicerat: 2012-05-29 Kl: 21:46:24 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Brr blev till att klä sig lite varmare igen, man har blivit lite bortskämd sista tiden med detta kanonväder!

Så härligt att kunna rida i piké, här på hoppträning förra sommaren för Haking. Tycker det dessutom är mkt snyggt med piké och har en hel drös med olika färger och nu har vi även köpt ett lager med vår egna logga på! Mkt snyggt och enhetligt såklart :) Imorgon ska jag ha en på programridningen, kanske nån kan ta en bild så ni får se..

Såhär ser vår logga ut som här är på transporten. Skapare av denna snygga logga är såklart Erika Torrång som även gjort vår fina bloggdesign.

Angående bilden som Fia la ut på Lidens Gentleman "gentis" ska jag se om jag kan leta fram alla gamla tidningsurklipp sedan jag "var ung" för deär finns nog lite gott och blandat. Älskade verkligen den ponnyn, mycket okomplicerad och fin att rida. Hmm vid närmare eftertanke älskar jag ju alla hästar jag har/har haft på ett eller annat sätt :P Men alla har sina olika sidor man tycker mer eller mindre om..

Även idag har Fia varit sjuk och mamma åkte med Kolibri & Uranos till equirehab i Kvicksund för behandlig av Monica på morgonen så jag var ensam sånär som på pappa som skodde hela morgon/fm.. Red Limit på morgonen och han tar ju sin lilla tid.

Efter lunch kom Jimmy "Sadeldoktron" med min bruna Cobra som han bytt ut stropparna till långa istället för korta för att den ska ligga bättre :) Det blev även en dressyrsadel till Navange, en HELT NY fick han också. Jimmy hade med sin nya sadlar han köpt upp och denna låga kanon på honom plus att de var till ett mycket bra pris, kan man inte få en bra begagnad för inte.
Den var faktiskt skön att rida i också :)

Elton gick grymt fint på utebanan idag också! Kul att se vad Gunilla tycker på programridningen imorgon, jag funderar på om jag ska våga mig på ett LA program faktsikt :D

Elton!

Kram Madde

Ny vecka, nya tag..

Publicerat: 2012-05-28 Kl: 21:23:17 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

En vecka sedan jag skrev sist - tror inte jag haft ett så långt uppehåll under mina "bloggår".. Kände att jag tappade lite ork/lust att skriva och VAD jag skulle skriva om - många läsare men få reaktioner på det jag skriver.

Har iaf hänt ganska mycket sedan mitt förra inlägg så jag får väl ta en liten snabb resumé av veckan som gått:
Tisdagen bland annat hoppträning för Erik Berggren med Elton och Navange. Elton och jag fick det till det ganska hyfsat men på sista hindret var kraften slut och vi bokstavligt talat stöp ner på backen. Han fick med sig översta bommen på trippelbarren och sedan lyckades han inte få upp frambenen i landningen :/ Tyckte såå synd om honom och han skrapade framknäna lite lätt, jag var dock snabb på med kyla i form av vatten som jag sedan upprepade senare på kvällen så på onsdagen var han som vanligt igen :)
Navange kändes kanon sista rundorna, lugnt och avspänt.

Onsdag red tre hästar på morgonen och strax efter lunch for jag, pappa och tre hästar på tävling i Enköping. Dålig dag och dålig tävlingsplats om man nu får vara lite ful och skylla på det :/ Kommer inte att tävla där igen kan jag säga, framridningsridhuset var 20*40m och inte vattnat så det var sjukt dammigt - gick knappt att se och andas. De hade klippt gräset på den äng där vi parkerade så de flesta valde sedan att rida fram där. Elton fick iaf högsta procenten hittills och blev andra utanför placering - kändes egentligen skit men man vet ju aldrig vad domaren tycker. Navange var inte alls på topp men tog mig iaf igenom programet med en stor miss i galoppen - när jag fick procenten blev jag ändå mkt besviken strax över 54 och nog för att det inte var så bra men borde iaf fått en 58% tycker jag och när jag såg på videon efteråt så tyckte jag ändå han såg betydligt bättre ut än vad han kändes :)

Torsdag PATRIK KITTEL på Segersta där Mads, Jeanna  & Karin Ö har sitt tillhåll.. Mycket fin anläggning och jag älskar det vackra ridhuset. Grymt bra dag vi var där mellan 07-13.. Mycket tips och inspiration och det var verkligen värt varenda krona!! Väl hemma red jag tre hästar i värmen..

Fredagen var ganska normal med ridning och "Projektet" på em/kväll.

Lördagen var "hästfri" då Anders ansåg att jag skulle vara hemma för en gång skull plus att jag hade ont i min axel så nå vidare bra ridning hade jag inte kunnat prestera ändå :/

Söndag kom jag ut till Ekelund på em och red då tre hästar innan jag dömde mammas söndagsgrupper på kvällen.

Idag har mamma och pappa varit iväg på kryssning (de åkte igår em) och så har syster blivit lite sjuk med feber så jag var nästan själv idag, hon hjälpte till ganska mycket i stallet ändå så det gick bra. Har ridit fyra hästar och sedan programridning där jag dömt alla måndagselever :)

Nu ska jag författa "funkis-listor" till sommarens och årets stora hästfest på Ekelund - vårt sommarmeeting med klasser ifrån MsvB till Grand Prix!

Kram Madde

Magisk start av en arbetsdag

Publicerat: 2012-05-24 Kl: 15:00:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan sitter nu i bilen på väg hem från en otroligt inspirerande start av dagen. Madde o jag åkte i hennes fina bil till Segersta - Patrik  Kittel på besök i Sverrige så där satt jag o Madde själva med Patrik när han tränade Jenna på sin fina Kataleis Vilja. Som varit här många ggr o tävlat med stora framgångar. Från kl 7 höll hann på till 12.30 non stop. Massor med finahästar har vi sett Mads o Jeanna red tre var philippa två o Karin en är övertygad om att det kommer bilder mm från Madde så nu är det bara upp på hästen och rida. Ann

lite mer bilder:)

Publicerat: 2012-05-24 Kl: 13:40:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Stora Ekeby men Kolibri hade ett stop i 110 (dålig ridning) och ett ner i 120 riktigt fin var hon i den klassen, rivningen var mitt fel tog inte ut vägen så vi kom väldigt snett, väldigt irriterande att jag ska klanta till det! ;)


Hittade denna bild på Marwin och Madde riktigt fin tycker jag!


Madde på Gentis tycker madde kan skriva lite om honom ;)

kanske kommer mer bilder ikväll :)

Lite bilder

Publicerat: 2012-05-23 Kl: 23:23:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kumla: Kolibri 120 våran första nolla och en tionde plats :)
 
Stora Ekeby: Mille är tillbaka på rätt spår, här 110 nolla och tionde placering nästa tävling blir det 120 igen :)

nu vill inte datorn ladda upp mer så får se om jag lägger in några fler imorgon.

/// SofiaDagens fråga!

Publicerat: 2012-05-21 Kl: 22:20:17 | I kategori: Dagens Fråga | 3 kommentarer

Snart SOMMAR och lov för många..

Hur ser din HÄSTSOMMAR ut?

Läger, egen häst, lektioner, hästresa.. ?? Finns ju hur mkt som helst man kan göra!

Madde :)

Sommarvärme på riktigt!

Publicerat: 2012-05-21 Kl: 22:03:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

And I LOVE it!

Life is so much better when the sun is shining!! Även om det kanske till och från är väl hett att rida och träna i den gassande solen.. Tycker det ser ut som jag redan börjat på sk bond-bränna också :/ Dvs t-shirt armar.. Är det fint väder imorgon måste jag nästan ha linne på mig på dagen!

Började morgonen med att hämta upp vår praktikant denna vecka, Anders lillasyster som bor ett kort stycke ifrån oss här i Eskilstuna. Stallpyssel och så en privatlektion kl.10-11 och sedan hade syster fixat iordning Rangun så vi kunde rida ut en sväng innan lunch, vi skrämde slag på en stackars fågelfamilj med Kanada-gäss.. Stackars bebiskycklingarna som blev så rädda - men guuud så söta!

(google)
åhhh så sööta!

Mamma red Navange en stund idag - toppen! Behövdes verkligen och det var stor skillnad på formen efteråt. Mamma hjälpte mig, tja hjälpte och hjälpte hon pratade i mobilen med Siv medans hon tittade när jag red Rocco. Kändes efter en del jobb riktigt bra men antar att han har lyckats ta sig ur och komma undan på tok för mycket och nu är det slut med det men jag var ju fördig att ge upp bra många gånger innan vi kom igenom det. FÅR INTE GE UPP! Nu känns det iaf som att jag hittat ett fungerande sätt så jag kan komma igång med träningen på riktigt efter allt igen :D


Har lagt så mycket tid och pengar på denna häst och vill verkligen att han ska bli så bra som jag drömt och hoppats på, men det blir inte alltid som man planerat och tänkt sig och nu har det snart gått ett år utan att vi kommit egentligen någonvart - däremot har jag lärt mig både ett och annat och han har inte direkt förstörts av det här året. Så jag hoppas kunna ta fram denna fina lilla häst så han får visa upp sin fulla potensial!

Jag trodde aldrig att det skulle vara enkelt däremot trodde jag heller aldrig att det skulle vara så svårt som det faktiskt varit/är..

Kram på er!
Madde

Vilken hästhelg!

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 23:08:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Länge sedan jag gjorde ett inlägg men Madde sköter det ju utmärkt. Som Madde redan berättat så blev det en fantastisk tävlingsdag idag. Hela sex rosetter!
Äntligen så vann vi igen!
Inför dagens omgång så låg vi på en andra plats men i och med segern idag så blev det även totalseger i div I.

Just nu jobbar vi på ridskolan med att öka intresset för dressyr och banhoppning. Jag har gett mig den på att få ett gäng som startar i höst i KM både hopp och dressyr.
I fredags hade vi en mkt trevlig tillställning: Hoppning med middag för vuxna!
6 tappra ryttare från 24 till 69 (år) hoppade banhoppning under trevliga former. Efter uppvärmning så fick alla hoppa en bana på 7 hinder. Fick feedback på hur nästa runda skulle ridas och de som ville hoppade högre nästa runda.
Kvällen avslutades med en god middag i cafeterian. Mysigt!
Ikväll har mina elever ridit dressyrprogram detta inför den programridning de ska rida nästa söndag.
Alla ridgrupper har detta upplägg. Det kommer även vara banhoppning.
Med detta hoppas vi öka intresset för banhoppning och dressyr.
På tisdag är det hoppning för Erik B och nästa söndag hopptävling i Enköping!
Dessemellan så ska jag o Madde åka till Segersta och titta när Patrick Kittel har träning. Hoppas även att vi hinner med att åka o träna dressyr. Madde ska tävla dressyr på onsdag kväll i Enköping så det är full fart som gäller.
God natt!
Ann

Bilder ifrån 3-års test 2012

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 21:31:58 | I kategori: Hästarna | 0 kommentarer


Fia ska här tränsa Thaleia i transporten


Fia på topp!


Vadå svamp? "- Ni bara hackar på mig" säger mamma då..


Snygga Thaleia var först ut, här med vår "mästerspringare" Anders.. Han har visat många av våra hästar förr när vi var på visningar av olika slag ofta :)


Så fin häst!
Bell's Thaleia
f.-09
e: Arrobell - Troll 660 - Bordeux - Legend


På väg till transporten efter avslutad visning..


Vår lilla primadonna! (Thaleia alltså ;P ) hehe


Hera vid mätning och chipkoll, 166cm var hon..


Huvudbild i solskenet


Fia fixar med nummerlappen..


Är hon inte välväxt och snygg?!
Bell's Hera
f.-09
e: Arrobell - Briar - Troll 660 - Fantom II


Hera i ridhuset där visning och löshoppning skedde..

Kram Madde

Skit också..

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 20:16:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag som bestämt att efter förra årets starter där jag alltsom oftast hamnade första utanför placering med Rangun skulle rycka upp mig detta år - tydligen ICKE :/ Grrr! Det är ju så surt när det bara handlar om några ynka poäng också.. Blev iaf femma (oplacerad eftersom det bara var fyra placerade) i MsvB:4 på Rangun - 64,56%
Kände mig sjukt nöjd efter ritten, missade lite här och där -inget grovt men att få 5 är ju inte direkt toppen.. Det är traven vi måste fortsätta att jobba med och få bättre, jag har ju nu börjat få till formen och takten väldigt bra men inte i nån tävlingsform - i tävlingsmomentet måste han ju gå i en högre form. Men vi jobbar oss sakta men säkert framåt :)

LAGET VANN IAF!!! Både dagens omgång och då även hela allsvenskan 2012! Mariefreds RK weeihooo va vi är bra!

Innan prisutdelningen, Fia/Arrobell & jag/ Rangun


Arrobell i Agria täcket vi fick för att vi vann hela "kalaset"


Jag fick såklart kliva av för att klä på mitt nervvrak segertäcket - hade sedan vissa problem att komma upp :/


Dorthe Pedersén & Mr Atom ingick i laget och red MsvC:2


Ulrica hade varit hem och lämnat sin häst så hon fick täcket över axeln istället :P Ulrica deltog istället för mamma & Uranos eftersom han sträckt sig och hon red sin Marilyn Monroe i MsvC:2


Prisutdelningen, vi fick ju även täcken för dagens vinst men vi kunde ju inte gärna ha dubbla på i värmen så det blev de snygga ifrån Agria


Dorthe & Atom


Ullis, jag & Rangun :D


Guldhästen och Fia som även blev trea i MsvB:4an


Dagens "rosett-skörd"
Mille & Arrobell varsin 3:e plats och så Rangun & Arrobells lagrosetter!

Kram Madde

Speaker

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 09:54:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Första klassen har kört igång och jag sitter som speaker, bara 9 starter i denna klass så det går fort. Fia startar strax med Mille - hoppas han sköter sig och gör sitt bästa :)

Eftersom jag ändå har en dator här så kan jag ju lika gärna göra lite nytta och skriva i bloggen också!

Perfekt tävlingsväder idag också - strålande sol och eftersom det inte är sommar ännu så är det "lagom" varmt, inser dock att kameran ligger uppe i huset. Får bli bilder på Fia i nästa klass istället!

Igår red jag faktiskt utan stigbyglar på långben (Navange) gjorde passet ngt bättre, känns att jag har försummat honom lite sista 1,5 veckan han har gått med på lite lektioner med olika ryttare och även om alla som ridit honom varit mer än nöjda så blir det ju inte riktigt samma ridning. Så nu har jag lite problem med att få honom att bjuda fram och ta stöd på bettet i framförallt traven, både skritten och galoppen känns ganska  bra men just traven har vi backat lite i. Han bjuder inte på fram jämnt på båda tyglarna utan släpper och tappar takt och tempo. :/
Elton däremot var kanonfin igår, red på utebanan och han var riktigt på och framåt!

Imorse gick jag upp tidigt och red Limit innan tävlingarna körde igång, stundtals (eller mestadels) sjukt spänd och tittig - lyssnade väl mkt på allt runtikring. Efter 30min skritt kunde jag iaf få honom att trava avspänt några varv innan jag gick in..

Hittade fina gamla bilder på mig och Helios här men går inget bra att ladda upp dem :/ Fia har just ridit nu och det såg ganska bra ut - inga direkta missar men kanske lite avslaget stundtals. Svårt att inte överladda en häst som honom får då blir det lätt åt andra hållet så det är bra inför nästa klass.


Kram Madde

Trött så trött..

Publicerat: 2012-05-19 Kl: 22:46:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var tar all ork vägen!? Sjukt trött i kropp o knopp även ikväll.. Just tittat på hoppning på Eurosport - HEJJA ROFFE! Vad grym han är, tvåa blev han denna gång efter Nick Skelton som hade en SJUKT häftig och fin häst, Big Star. Vilket tryck och power!

Idag har jag ridit fyra hästar, haft lektion för Ebba på Gordon - gick kanon - nu blir det bara bättre och bättre. Ska bli kul att se vad de kan prestera på tävlingsbanan nästa helg :)
Mamma har tömkört min stjärna som ska tävla imorgon, hoppas det är en bra uppladdning..

För er som undrade om torsdagens 3-års test så var det väl ett godkänt men vi hade väl kanske hoppats på lite mer :/ De var båda väl spända och då speciellt Hera, Thaleia blev iaf klass 1 som hopptalang och var bara ett ynka poäng ifrån klass 1 som dressyrtalang, surt! Tyvärr visade hon inte sin fina trav pga spänningarna men vi lärde oss en del och till nästa år kan vi verkligen förbereda Melete som då är tre på bästa sätt. Vi hade behövt åka iväg ett par gånger till med dem för att de skulle vara mer avslappnade på bortaplan, det var iaf många som kom och frågade om dem för att de var fina och såklart den ovanliga färgen de båda har.

13'58 startar jag med Rangun imorgon, blir en ganska kort tävlingsdag då vi börjar nio och sista start är kl.16.. lär väl kunna vara hemma vid 18 iaf.. hehe :P Nu ska jag iaf ta en snabbdusch sedan är det kudden som gäller!

Kram Madde


Rida rida!

Publicerat: 2012-05-18 Kl: 20:40:31 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Inte mindre än fem hästar har jag hunnit med idag.. Hoppning på schemat också :P Startade morgonen med att hoppa först Navange - mkt fin och det "svåra" nu är att han väntar så himla bra (för det mesta) och då blir jag i vissa lägen lite för passiv. Skulle behöva hoppa oftare!! Elton näste ut och han gick som vanligt - bra :) Svettig blev han också, han har ju haft tre dagars vila så när jag skulle borsta fanns sjukt mycket hår speciellt på rumpan som ville bort. Fattar inte varför det tagit sån tid för honom att bli av med vinterpälsen, de andra slutade fälla för länge sedan nu..

Navange igår kväll i hagen, natten till idag är första natten de fått sova ute för i år..
Den något runde lille Elton.. Också fotat igår kväll med mobilen då jag hämtade in Gordon som vi inte vill ha ute för mycket eftersom han hade en lätt fångkänning för ett par år sedan.

Har även ridit Limit, Rangun & Rocco idag samt dressyrlektion för "Projektet-tjejerna" :D


Igår var vi som sagt på 3-års test och jag tog massa bilder med glömde kameran på Ekelund :/ Här är Fia som drar av vattnet efter att vi badat Hera inför avfärden..
Thaleia


Efter hemkomsten igår kväll släpptes de på bete, båda tre-åringarna och så Melete vår fina 2-åring, nu blir det semster för de duktiga tjejerna!

Fina Rangun i hagen tidigare i veckan..


Rocco har ju inget gräs i sin hage så det blir till att beta för hand.. Han älskar det goda gröna gräset :)


Såhär tjusig regnbåge hade vi förra fredagen tror jag det var..


Våra två sjuk/box-hagar.. Här med Ronjah som skulle skos och lille Elton som skulle ridas..

Kram Madde

Kortveckor

Publicerat: 2012-05-16 Kl: 19:50:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad många sk "kortveckor" det är i år.. Inte för att livet ter sig jättemycket annorlunda för en annan bara för att det är "röd dag", det är stallet och hästarna som gäller som alla andra dagar. Däremot har ju inackorderingarna stalltjänst på helgdagar så vi har ingen fodring, in- utsläpp och de mockar till lektionshästarna i stora stallet.

Imorgon får man iaf då en liten sovmorgon, ska försöka sova lite längre iaf, i söndags vaknade jagf tjugo över sex - inte direkt sovmorgon inte :/

Det är imorgon dags för de fina 3-åriga damerna att visa upp sig för domare för första gången (om man inte räknar fölmönstring då). Vi åker mot Taffnäs vi halv tre och Thaleia har starttid 16'15 & Hera 18'30. Spännande!!

Hera är ju ganska snygg här i början av december men det är ingenting jämnfört med hur hon ser ut nu! Så himla fina att se på båda två!

Rocco gick idag ganska bra, mamma tycker han ser fin ut mest hela tiden men jag har verkligen svårt att nöja mig - vill hela tiden mer och tycker att det saknas något. Vill få ut halsen och formen mer, mer energi osv osv. Man glömer så lätt att han jobbat så lite och egentligen aldrig kommit igång helt under den tiden vi haft honom, hela tiden har ju olika saker satt käppar i hjulen för oss..


Roccan i sommras. Tror att det kanske var Bella eller Alicia som fotade detta..

Har även trimmat lite dressyr på Rangun, kändes överlag mycket bra då formen blir bättre och bättre men när jag skulle avsluta med att rida igenom MsvB:4 så gick galoppdelen inte särskilt bra :/ Imorgon ska han få gå ut i skogen sedan blir det dresyr igen inför söndagens final i Div 1 på hemmaplan. Tyvärr blir vi bara tre ryttare i laget då Uranos sträckt sig och mamma har testat Mille men insåg att han var alldeles för stor - synd..

Limit fick också en omgång på dressyrbanan idag, gick inte lika bra som igår men vi kämpar vidare :P

Kram Madde

Programridning på kvällspasset!

Publicerat: 2012-05-15 Kl: 20:21:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll har jag aggerat dressyrdomare till alla duktiga tisdagselever som idag haft programträning. Duktiga barn, ungdomar och vuxna - och såklart våra fina skolhästar!

Rocco fungerade bra på Nova bettet även idag så det känns lovande, Rangun fick en vilodag efter de senaste dagarnas hårda träningspass - hade tänkt longera men de fick gå ut i hagen igen så det blev inget med det. De leker ju och far runt ganska bra så också :P
Limit kändes idag ganska bra så det känns, iaf just idag, som att det går åt rätt håll med honom. Tycker inte om när de inte fungerar från det att man sitter upp utan jag måste rida så pass länge innan han släpper till någelunda. 20min skrittade jag innan ja ens började trava, ingen häst man "hastar" igenom inte..

Hera var kanonfin på morgonen - kan nu stolt meddela att hästen går i form största delen av dagens pass ut i skogen.. :)

Nu måste jag lämna över datorn till mor min, sover ju på Ekelund ikväll!

Kram Madde

Grus var det här!

Publicerat: 2012-05-14 Kl: 21:58:49 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Börjar med lite "bortglömda" bilder..


Fia & fina Kollan vid årets första E-G Haking träning den 4 april..Idag har det grusats i en lektionsstonas vinterhage då den även används som parkering och den blev fruktansvärt sönderkörd vid tävlingen för nån månad sedan då det regnade sjukt mkt. Vi har även lagt en "väg" igenom valackernas vinterhage som man åker igenom för att parkera i stonas. Mkt bra och underlättar vid kommande tävlingar, pappa har kört och grejjat med gruset typ hela dagen..

Jag har ridit ROCCO igen :D Med lite skräckblandad förtjusning förstås.. men det gick ganska bra och det bästa är att Nova bettet verkar fungera, såret (som nu är ett ärr) gick inte upp alls och han gick hyfsat bra på bettet. Nu får jag rida på detta och sedan byta till ett vanligt när det är dags för tävlingsstart helt enkelt.
(google)
Såhär ser ett Nova-bett ut

Han verkade grymt nöjd med att få arbeta på riktigt igen också, han är ju lite av en arbetsmyra den lille filluren..

Hera och Thaleia känns fina inför 3-års testet på torsdag, idag red vi ut en sväng med mamma & Demeter som ledhäst. Hmm Demeter är inte optimal - rädd för mkt - tror nästan de skulle kunna gå bra ut själva.

Rund & gó Hera i förra veckan..

En ännu rundare Thaleia.. Hon är verkligen på gränsen till fet :/ Riktig kula som sticker ut när man går bakom henne..

Kram Madde

Världens bästa ELTON!!

Publicerat: 2012-05-13 Kl: 21:43:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Hästen som går från klarhet till klarhet!
Denna helg har han gått med på vår ridweekend med Telias ridsektion och då gått tre pass. Mamma har sagt att det fungerat mkt bra och jag blev så himmla glad och lyckling när jag fick se det med egna ögon idag på fm! Tänk att jag lyckades hitta den lilla pärlan :) och att han för ganska exakt ett år sedan bara var riden ett fåtal gånger och hans framåtbjudning var lika med NOLL.

Första "borta-tävlingen" hos Gripens RF 25/3 i år..

Nu blir det ett par dagars lugnt för honom, han är ju bara 5år. Nästa tävling är nästa vecka, en onsdagstävling i Enköping.

Det ska bli vädligt spännande för det har hänt mycket med hans form och styrka sista veckorna och det blir även hans första "ute"-tävling.


Idag var jag ute några timmar på Ekelund, lagade lasagne till lunch åt ridgästerna och så red jag Rangun samt mockade åt de tio hästar vi har att mocka åt på helgen.
Pappa var med Fia på hopptävling, katastrof när arrangörerna inte använder sig utav EQUIPE så man kan följa tävlingen via nätet.. Vad jag förstått placerade hon sig i båda starterna med Mille och fick nått fel med Kolibri i båda starterna..
VI VÄNTAR IHÄRDIGT PÅ UPDATE & BILDER IFRÅN VÅR HOPPRYTTARE!
:P

Kram Madde

"Halvdag"

Publicerat: 2012-05-12 Kl: 19:12:20 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag hafde jag riktig kortdag på Ekelund, klockan ringde kvart över sju och 30min senare var jag ute i stallet och satte igång. Planen var att rida Rangun & Rocco men det tog sån tid med Rangun att det bara blev lösgalopp i ridhuset för Roccan. Fick iaf till Rangun någolunda så jag blev hyfsat nöjd, red utan stigbyglar också - nu ska jag f*n lära mig att RIDA!

Sedan mockning städning av övernattningsrummen och så avslutade jag med privatlektion för Ebba och Gordon - gick mycket bra :) Hade ju klipptid i Esklistuna kl.13 så strax efter tolv hoppade jag in i duschen och sedan for jag hit..

Nu kommer bilder på Poseidon!

Fia & Poseidon hoppar liitet kryss..
Snygging!
Han börjar bli fin i kroppen nu :)
Vad tycker ni om fyraåringen??

Kram Madde

Patrik Kittel!!!

Publicerat: 2012-05-12 Kl: 18:24:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

WEEIIHOOO!
Fick nys om Patrik Kittel träningar på Segersta om två veckor och att det gick att köpa biljetter som åskådare - jag och mamma ska dit :D Ingen är mer nöjd än ja!
(Google)

Ska bli urkul och intressant såklart, var på en clinic han hade i Enköping för ett par år sedan och det var mkt bra.. Det är både ons och tor 23-24:e och eftersom jag ska tävla på ons och mamma har lektioner på kvällen så ska vi dit på torsdagen.

Madde

Åska?

Publicerat: 2012-05-11 Kl: 22:27:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ingen åska här iaf men sett på fb att flera hört den.. Mycket märkligt väder idag sol-regn-sol :P sjukt varmt och härligt iaf!

Är på Ekelund, har klipptid (har behövt klippa mig i typ 2 månader nu :/ ) kl.13 i Esklistuna så jag måste vara effektiv imorgon för att hinna allt. Ska rida, mocka, ha lektion för Ebba och städa inför mammas kurs för Telias ridsektion samt plantera blommor hon köpte igår. Nu ska blommlådorna fyllas med färgsprakande blommor! :D Ni som känner mig väl vet att jag har en viss förkärlek till just blommor i alla de slag, gröna fingrar kan man väl säga. :)
Tyvärr finns ju inte all tid jag skulle vilja ha till att fixa i rabatterna här på Ekelund..

Bild ifrån tidigare år..

På em/kväll var det återigen dags för "Projektet-tjejerna" som idag red i två grupper med 5 i varje, hälften hoppade för mamma på utebanan och de övriga fem red dressyr för mig i ridhuset. Min grupp skötte sig mkt bra och vad jag förstod även mammas "hoppare". Man ser sån skillnad på flera av dem nu när de får denna extra utbildning utöver sin ordinarie ridning.

Jag och mamma var på Arphus på fm, kändes ganska kasst i början och jag trodde nästan att han skulle säga att nu är det slut på träning med denna häst då han efter en stund hjälpte Antonia på en kanonfin mkt stor fux ett slag. men han återkom och efterhand släppte det och han blev om möjligt ännu bättre än han varit tidigare pass, fattar inte hur det går till - hur ser han ALLT? Men så har han varit med ett antal år också, sett och hört det mesta. När vi var klara fick vi kika en stund på en ganska ny 5-åring han hade, jag säger bara gaalet fin! Hade gärna stannat där några timmar för att titta när de red sina hästar men finns ju en del som ska hinnas med på hemmaplan.
Jättenöjd med min Rangun iaf, bara att jobba vidare..

Kram Madde

Nu växer gräset!

Publicerat: 2012-05-10 Kl: 21:03:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härligt med regn! Tycker iof att det kanske räckte med gårdagens regn men men nu öser det ner igen.. Det växer ju bra och mycket smaskigt gräs till de redan ganska runda hästarna :P

Blev inget skrivet igår :/ var så trött.

Idag har vi "stylat" och filmat/fotat Poseidon då den filmen jag gjorde i höstas inte är så bra och han har ju utvecklats en del sedan dess. Tyvärr glömde jag kameran i bilen :/
Poseidon i höstas, ser nu att han bytt mansida för jag knoppade på hans vänstra sida idag..

Idag kunde jag äntligen rida en kort sväng på Hera igen, benet är nästan återställt efter sårskadan och hon var aldrig halt av det. Hon tyckte det var kanon att får komma ut i skogen en tur. Imorgon kanske man kan rida i ridhuset för första gången sedan "insittningen" för några månader sedan. Blir till att jobba snabbt imorgon för vi ska till Arphus och ska åka kl.9 (blev inställt igår pga vädret då det inte fanns plats i ridhuset) Men vi ska nog hinna med småhästarna innan detta!

Har ridit dressyr på tre pållar idag, Navange och Elton på utebanan. Navange fick jobba mycket galoppövergångar & Elton övergångar och galopp till halt. Han är superfjantig när man rider på utebanan bland annat flög han i luften för en gråsparv (!) som flög upp :S Han var grymt fin iaf - han häst mycket med honom och han har kommit ihop sig mycket mer och kan bära sig bättre.
Limit fick gå i ridhuset och det gick inte alls bra :/ Han var ju grymt fin igår men idag stämde det inte alls.. Gillar inte bakslag. Men så är det med dessa djur och han är INTE som alla andra. Sjukt svår och tyvärr felriden häst - han har ju haft så sjukt lätt för sig och varit så fin att vi missat många varningssignaler och bitar i hans utveckling. Man lär sig av sina misstag men det är ju dyra misstag när det handlar om hästar :/
Nu efter hans ryggoperation har vi helt börjat om från början och mamma har lagt sjukt mycket tid på tömkörning och han har blivit mycket bättre, inser såklart att det finns ingen som kan prestera en spikrak kurva uppåt så det är bara att bita ihop och kämpa vidare.
De är ju trotts allt misstagen man lär sig mest på.


Limited Editionmm ganska fin häst..

Rangun tömkörde jag faktiskt själv på utebanan, mamma han inte. Och sedan skulle jag ha två privatlektioner men ekipage nummer två hade glömt så det blev bara en..

Kram Madde

Grymt fina hästar

Publicerat: 2012-05-08 Kl: 22:06:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Både Elton och Navange har utvecklats enormt senaste tiden och Erik var vädligt överaskad och positiv till speciellt Navange idag. Vi hoppade en superbra bana med mycket lydnad, man började på en båge med två sockerbitshinder sedan en sväng till en kryssoxer med ett sockerbitshinder två galoppsprång framför (Erik kallar det galoppbom men jag anser att det är ett hinder! är ju iaf 50cm) ;P
Efter detta en längre galoppsträcka och så ett räcke till en oxer på ett böjt spår och sedan banans klurighet två räcken varav ett plank med två galoppsprång och hjälpbommar emellan, man avslutade sedan utmed långsidan med oxer - räcke på sex galoppsprång.

Navange var vädligt lugn och fin och VÄNTADE verkligen på mig och var vi skulle göra. Elton var till att börja med ett antal kilo tyngre (sadelgjorden var 2-3 hål längre ned än tidigare) TJOCKIS ELTON is back :/ Han som äntligen började bli så fin i kroppen.. Crap! Gräselende.. Nu blir det lite bantning och kondisträning tror jag bestämt. Ändrade grovfodergivan på alla lektionshästar innan jag åkte hem ikväll. De kan ju inte gå på gräs och fortfarande få full högiva.
Han hoppade iaf bättre än någonsin och formen var bättre sedan sist, sen kan vi fortfarande behöva lite mer power i vissa lägen men det går framåt!

Mmm med gräs, Rangun för typ 3år sedan..

Mamma hade tömkörnings"race" på morgonen med Rangun, Limit och Poseidon. Jag och Fia tog ut Thaleia och Demeter samt ett dressyrpass på Lady hans med innan lunch.
På lunchen fixade jag lite med hemsidan bland annat la in alla datum för Programridning och Banhoppning för alla ordinarie ridgrupper som rider 1h.

Kram Madde

Hur tänker folk egentligen?

Publicerat: 2012-05-08 Kl: 21:01:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eller inte tänker alls :/

Fick syn på detta klipp på tuben..

Rena galenskaperna - stackars djur..

Duktiga elever :)

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 21:32:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag är jag mycket nöjd med framför allt mina tre dressyrspecialare, de red så väl och ponnyerna gick mkt bra. Emma rider fina Ronjah nu eftersom hennes egna ponny inte är helt ok, sedan Ebba på Gordon och Isabell på hennes Novio.

Mina "måndagsbarn" fick idag trava bommar och hoppa ett litet kryss. Supersöta tjejer :)

Hera hade fått en skada på insidan av ena bakbenet på skenan, misstänker hon sparkat på sig själv med de nya skorna, så hon fick stå i sjukhage med jodopaxbandage idag. Verkar inte halt men det var ju lite svullet och ett jodopaxbad är aldrig fel på sådana sårskador. Såg lite bättre ut nu innan jag åkte hem ikväll.
Så jag fick rida Elton och så tog Fia Thaleia ut en tur, hon var inte rolig till en början - nockade stackars Fia två gånger under sina försök att slippa följa med. Sofia var iaf grymt duktig som inte gav sig och till slut så gick hon ju så fint och till och med först eftersom Elton inte är alltför snabb. ;P

Sedan red vi ut ytterligare en tur med Navange och Poseidon - Navange njöt som bara den av att få komma ut och han var SÅÅ fin :)

Trött Navange förra sommaren..

Rangun gick inte så bra i början idag men så kom mamma och gapade lite på oss och då blev det såklart betydligt bättre, på onsdag är det Arphus som gäller igen! testade ett mildare hackamore på Rocco idag och det kändes faktiskt ganska bra men skrittade typ bara en kort stund, måste få lite tillpassningshjälp av Sofia N imorgon. Limit var faktiskt riktigt fin idag, efter typ 15-20min förstås, och jag planerar nu att ta med honom till Enköping om två veckor där jag ska starta tre hästar i LB:2.

Åh - vill komma igång med denna skönhet på riktigt nån gång!!

Kram Madde

Toppendygn i huvudstaden!

Publicerat: 2012-05-06 Kl: 19:47:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Det dåliga vädret har lyst med sin frånvaro - visst lite kyligt och blåsigt men ändå sol och härligt :D Igår var jag först på Ekelund där jag hade lektion för  Ebba, lagade lunch till mamma och hennes lördagsgrupp, mockade och red Rangun samt Limit.
Anlände till Stockholm vid fyra och lämnade packning osv i lägenheten vid Hornstull innan jag och Anders for ut på stan, han mötte upp sin syster m.fl och jag mötte upp Karin & Sara - åt och åkte sedan ut till födelsedagspartyt på Kungsholmen :D
Grymt trevligt och så härliga människor! Går ju typ aldrig ut på krogen längre och Sthlm har jag inte varit ute i på drygt 1,5 år. Nu var det samma människor som när jag jag var ute i Strängnäs för nån månad sedan :) Vi fortsatte ut på krogen som var fullproppad med människor - aldrig varit på Café Opera tidigare men sjukt kul hade vi.
Landade i sängen vid halv fyra i morse så det blev ju inte så många timmars sömn inte.. Resten av dagen spenderades på stan tillsammans med Anders syster och hennes kille, kom hem igen vid strax före sex. Blir till att sova tidigt ikväll så jag är pigg och fräsch imorgon!

Imorgon får jag rida på mina älsklingar igen! Här är jag och Rangun på framridning hemma våren 2010..

Även nästa helg är "tävlingsfri" då mamma ska ha weekend för Telias ridsektion. Fia har varit och tävlat i Kumla igår tillsammans med Mille & Kolibri - tror det blev två placeringar, en på varje häst om jag kollat rätt.. Hejja Fia!
Vore ju kul om hon kunde skriva ngt här i bloggen eller hur?

Kram Madde


In love!

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 22:23:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Var bara tvungen att lägga upp det här videoklippet..'


Är den inte sjukt fin?

(Skulle gärna få bo hos oss :P )

Det stod dock inget pris på den - jag gissar på sjukt dyr!

Fredag igen..

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 22:17:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken dag, lite kallt och mycket blåsigt = småknäppa hästar :P Det blir aldrig riktigt som man planerat när man håller på med detta inte..

Projektet-tjejerna var verkligen duktiga nu på eftermiddagen där jag hade dem i två grupper och sedan fick mamma ta över och köra lite teori. Vi red dressyr och det var hörnpasseringar som stod på schemat, tänk att det ska slarvas så med dessa?? De är ju sjukt viktiga och man tjatar och tjatar men så fort man ställer en kona i hörnet så rider de minsann.. Man får ju inte ut så mycket av att rida hela kortsidan som nån form av halvvolt :S
Kul att se hur mycket de utvecklats på denna termin då de får denna extra ridning!

Dagens stjärna "i min bok" är Navange (!) Så himmla fin kille och trotts att det inte känns som jag hunnit med att rida honom så mycket den senaste veckan så gick det riktigt bra och jag tror att gårdagens hoppning var sjukt nyttig för "Herrr Långben". Trot eller ej men jag red faktiskt den förvända galoppen som den går i MsvC:2 (prövade detta för ca 2-3v sedan och då gick det INTE) vilket gick riktigt bra. Blir lite sugen på att rida honom här hemma den 20 maj i MsvC men det är för tidigt - han måste bli starkare och få mer rutin.

Nu är det ju lite skillnad på hoppning och dressyr - går man upp för fort i klasserna i hoppning kan det resultera i fullständig katastrof både för häst och ryttare. I dressyren handlar det väl oftast om att man gör ett dåligt resultat och får en låg procent. I hoppningen kan man verkligen "knäcka" en häst genom att ta upp den för fort på högre höjder dvs att hästen blir skraj/försiktig och stannar eller liknande, det handlar ju även om ryttaren här. Går det inte bra försämras självförtroendet och känslan - man kan ju till och med bli rädd om man t.ex krashat illa i ett hinder.
Så jag anser att det är väldigt viktigt att gå varsamt fram/upp i klasserna, även om man har en rutinerad häst som gått högt så behöver man själv som ryttare få rutin osv. Innan man går upp en nivå tycker jag att man ska ha ridit i hoppning felfritt och med ev placeringar ett antal gånger - i dressyren ska man rida på godkända poäng vilket är 60%. 60% räcker dock sällan till nån placering och även om man inte är en "rosettjägare" så tävlar man ju ändå för att få bra poäng så man kan placera sig :)
Rocco 2:a!
Med detta menar jag att det blir ju inte lättare ju högre klass du rider = svårare att rida felfritt/bra procent så det är viktigt att verkligen ha rutin och känna sig trygg på en nivå man är innan man byter.
Man brukar säga i hoppningen att för att t.ex vara redo att starta 1.10m ska man kunna rida på minst 1.20m på träning - och då handlar det ju såklart inte bara att ta sig över utan man ska ju få till bra rundor också. Detta både för att ge dig själv och din häst de bästa förutsättningar för ett bra resultat - ingen tävlar ju för att man vill att det ska gå dåligt och hamna längst ned i resultatlistan.

Elton fick hoppa på utebanan i blåsten, han var som "en fjärt i en pappers påse" som Carina E brukade säga om pigga hästar. Inte helt pålitlig kan jag säga, kastade sig för småfåglar osv men det blev mycket bättre efter att han fått jobba på en stund :)

Mamma & Fia var på em iväg med de "gula fröknarna" på löshoppning på Finntorp utanför Flen, vilket tydligen gick kanon! Så kul :) och de hade hoppat högt också 1.30m pratade mamma om!

Nu måste jag sova så jag orkar med Sthlm imorgon kväll/natt, min vän Karin  verkar tro att jag ska palla ända till morgonkvisten - något jag själv inte tror på :/ Börjar man bli gammal kanske.. Hehe.

Trevlig helg!

Kram Madde

smärta

Publicerat: 2012-05-03 Kl: 21:51:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja som ni vet får man ofta lite ont av avfallningar, skrev inget om det igår men hade ganska ont i ryggen på morgonen och en bit in på dagen samt lite träningsvärk/blåslagen här och var. Idag var har jag verkligen haft sjuk träningsvärk i ljumskarna, ganska jobbigt första stunden efter att jag suttit upp på varje häst under dagen :/
Men det kan man ju förstå efter den låånga bockturen.. Hoppas det känns lite bättre imorgon för det har varit smått plågsamt idag..

Jag har iaf motionerat 5 hästar och mamma fick den stora äran att tömköra min "stora" prins - Rangun. Hera har idag fått galoppera igen och fått bakskor då vi upplever att hon är lite ömfotad bak och vi rider ju mestadels på grusvägen så det kan ju vara förståeligt. Såg föresten att en av bilderna jag la upp igår var med fel namn - Bilden där jag skrev att det var Thaleia är INTE Thaleia utan Melete såklart..

Navange fick HOPPA på utebanan, gick kanon! Ja inte direkt ifrån början förstås - han måste få "springa av sig" lite först :P Superkul verkligen.

Hoppas vi kan knäppa lite nya bilder på honom snarast - denna är ifrån förra sommaren..

Imorgon är det återigen dags för "Projektet" att tränas, de red ju även i måndags, och jag har ridningen själv och så var nog planen att mamma skulle ha teori för dem efter ridningen. Tror även att jag sovar kvar på Ekelund så jag kan komma igång tidigt på lördag morgon för sedan ska jag till huvudstaden för att fira ett födelsedagsbarn (kanske inte ska säga barn när han fyller 28?) ;P
Anders och jag åker upp på dagen och så ska vi sova hos hans syster och jag hoppas att det blir bättre väder än vad det verkar som på nyheterna :/

Kram Madde

Sooolig onsdag!

Publicerat: 2012-05-02 Kl: 20:08:53 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Love life när vädret är så här toppen! Helt underbart att vara i stallet och med hästarna hela dagarna :) Och framförallt INGEN lera!! ;P

På morgonen började vi som vanligt med "småknattarna" dvs 3-åringarna, Fia fick idag ta Thaleia (första gången) och jag som vanligt Hera medans mamma tog skolhästen Bosson som är bra att ha som täthäst. Vi galopperade idag för första gången!!! Häftigt, man glömmer lätt hur det var för bara några veckor sedan då vi just börjat med dem.. Ska bli spännande att se hur de går på det kommande 3-årstestet, det är ju också mycket en "dagsform" så det gäller att förbereda dem ordentligt nu. På fredag åker mamma och syster på löshoppningsträning med dem, kmr inte ihåg vart det var :/

Hera vid löshoppningen förra veckan..

Thaleia!

Efter lunch tömkörde vi Rocco, gick ganska bra men hans munsår går upp så fort vi stoppar ett bett i munnen så det ser inte alls bra ut nu :/ Så vi beslutade att låta honom vara igen - nån vecka och jag ska beställa bland annat ett sk Nova-bett. Ska se om det finns någon som har ett Hackamore jag kan testa, tror inte jättemycket på det men det är helt klart värt ett försök som det känns just nu.

Kram Madde

Lite bilder som jag lovat..

Publicerat: 2012-05-02 Kl: 19:57:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Limit & ... en ponny?? Näe bara lilla Rangun :P
Han är faktiskt inte jättemycket mindre men här ser han verkligen liten ut i jämnförelse, han står ju lite längre bak också..


Vad håller mamma på med egentligen??
Jo istället för att som normala människor använda ett headset sätter hon på sig hjälmen och stoppar i just det här fallet en mössa mellan för att mobilen ska sitta fast :/ ser inte klok ut!! Well man kan ju berömma henne för hennes uppfinningsrikedom iaf.. ;P


Tömkörning är ett exellent sätt att träna och motionera sin häst, MEN det kräver mycket kunskap och träning innan man är duktig nog att kunna "få ut något vettigt" av denna typ av träning. Här är en dålig bild på en del av vår nya tömkörningsgjord som kom för nån vecka sedan - hemklickad ifrån Hööks, faktiskt riktigt bra kvalité och passform.
Även om jag tömkört en del osv så är det mamma som är "kung" på tömkörning hos oss och det är oftast hon som får tömköra hästarna. så det blir på bästa sätt!


Fia spolar av en svettig Poseidon efter ett ridpass förra veckan..


Nyduschad Limit passar på att gno in leran på bästa sätt efter ett tömkörningspass förra veckan..Mamma in action - tömkörning av Rangun i fredags!

Kram Madde

Då var det dags igen..

Publicerat: 2012-05-01 Kl: 21:28:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vid ridning pratar vi ofta om ryttarens balans och hur enormt viktig den är för att kunna rida hästen på bästa sätt och använda sin sits korrekt osv..
Idag kan jag säga att jag gärna varit en ryttare med dålig eller ja det hade räckt med medelmåttig balans också för det jag fick uppleva på förmiddagen var nog ändå det värsta jag varit med om i mitt "hästliv" (över 23år vid det här laget) Jag blev faktiskt riktigt rädd då jag insåg att det verkligen kunde sluta precis hur som helst och därför valde jag att ta mig av hästen innan vi kom ut på hårt underlag.
Jag red Rocco på utebanan, hade skrittat länge och travat några varv när han helt plötsligt för "spunk" längst bort på banan och började bocka helt hysteriskt ett varv på en volt och sedan mot staketet till hagen bredvid och här trodde jag att han skulle hoppa över för ett ögonblick. Han vände och fortsatte utmed staketet och här var första gången jag blev riktigt rädd för jag skrek faktiskt till (kanske i ett försök att få honom på andra tankar?) han fortsatte sedan bocka som världens rodeohäst utmed hela långsidan UTAN stigbyglar(70m!)
Då grinden ut inte var stängd och han inte gick att styra, mamma som helt skräckslagen fick se hela spektaklet ropade att jag skulle dra i EN tygel - ICKE möjligt tyvärr.
5m innan han rusade ut genom utgången tog jag mig av, landade ganska bra men slog i huvudet och skrapade upp hakan lite. Som sagt det kunde gått betydligt värre med staket, hinder och ja om jag hade valt att sitta kvar ut på stallplan :/

Så idag dissar jag min amazing balans :/


Ja kan ju alltid sälja honom som rodeohäst :S

Förutom skräckfärden har jag idag haft två privatlektioner, Stella & Ebba, ridit Rangun och Limit. Varit på Ikea nu på kvällen och köpt mer crap till köket :P

Igår blev inget inlägg, firade valborg med mamma, pappa och Anders - god trerätters och lite kortspel. Hade tre lektioner, två privatlektioner samt "projektet".

Kram Madde
RSS 2.0