Lite kyliga vindar..

Publicerat: 2012-05-29 Kl: 21:46:24 | I kategori: Allmänt

Brr blev till att klä sig lite varmare igen, man har blivit lite bortskämd sista tiden med detta kanonväder!

Så härligt att kunna rida i piké, här på hoppträning förra sommaren för Haking. Tycker det dessutom är mkt snyggt med piké och har en hel drös med olika färger och nu har vi även köpt ett lager med vår egna logga på! Mkt snyggt och enhetligt såklart :) Imorgon ska jag ha en på programridningen, kanske nån kan ta en bild så ni får se..

Såhär ser vår logga ut som här är på transporten. Skapare av denna snygga logga är såklart Erika Torrång som även gjort vår fina bloggdesign.

Angående bilden som Fia la ut på Lidens Gentleman "gentis" ska jag se om jag kan leta fram alla gamla tidningsurklipp sedan jag "var ung" för deär finns nog lite gott och blandat. Älskade verkligen den ponnyn, mycket okomplicerad och fin att rida. Hmm vid närmare eftertanke älskar jag ju alla hästar jag har/har haft på ett eller annat sätt :P Men alla har sina olika sidor man tycker mer eller mindre om..

Även idag har Fia varit sjuk och mamma åkte med Kolibri & Uranos till equirehab i Kvicksund för behandlig av Monica på morgonen så jag var ensam sånär som på pappa som skodde hela morgon/fm.. Red Limit på morgonen och han tar ju sin lilla tid.

Efter lunch kom Jimmy "Sadeldoktron" med min bruna Cobra som han bytt ut stropparna till långa istället för korta för att den ska ligga bättre :) Det blev även en dressyrsadel till Navange, en HELT NY fick han också. Jimmy hade med sin nya sadlar han köpt upp och denna låga kanon på honom plus att de var till ett mycket bra pris, kan man inte få en bra begagnad för inte.
Den var faktiskt skön att rida i också :)

Elton gick grymt fint på utebanan idag också! Kul att se vad Gunilla tycker på programridningen imorgon, jag funderar på om jag ska våga mig på ett LA program faktsikt :D

Elton!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: carina.ottoson

Hmm- det var fiffigt att länga stropparna för att göra sadeln mer stabil. Det är verkligen en hel vetenskap med sadlar. Har du märkt skillnad på stabiliteten efter denna åtgärd?



Pröva LA:1 vettja! Det är ju kalas med Gunillas hjälp!

Kram

Carina

2012-05-29 @ 22:07:28
Postat av: Madde- hästblogg

Åh tack Carina! Nja ja har inte hunnit testa sadeln ännu - imorgon får det bli :)

2012-05-29 @ 22:33:49
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Carina Ottoson

Byter du sadelgjord då oxå när du ändrar stropplängd? Men måste fråga / kanske lite korkat , men enda sättet att lära sig är var nyfiken! Hur är sadlarna konstruerade från början- långa eller korta stroppar? Eller är det helt sonika beroende av hur hästen ser ut?

Lycka till imorrn !

Kram

2012-05-29 @ 22:56:44
Postat av: Ann

Ja en vetenskap med sadlar, man måste då byta gjord. Innan låg sadeln ej helt still och detta ska då enligt Jimmy hjälpa. Har själv ridit i sadeln idag älskar den sadeln man sitter som ett smäck! Dessutom fixade Jimmy Jazzas sadel, hennes Pessoa sadel åker fram så vi bytte helt sonika till en gammal Kieffer vi hade som vi tyckt legat bättre. Så först tänkte jag att Jimmy skulle få sälja Jazzas men när han såg sadlarna på så dömde han ut Kieffern för den låg inte lika bra som Pessoan men för att få den att ej åka fram så satte han dit en extra sadelgjords stropp långt fram. Han trollar den mannen.

2012-05-30 @ 21:26:50
Postat av: monika

Hej,

vet ni om Jimmy även har koll på islandshästar och sadelpassning? Det är ju lite annorlunda då de har sadel något längre bak för att få full bogfrihet i tölten. Isåfall är jag intresserad av att komma någon gång, om möjligthet finns, då ni har Jimmy hos er.

kram Monika

2012-05-31 @ 07:47:40
Postat av: Ann

Vet ej men kan fråga honom han brukar vara här ganska ofta faktiskt och om inte annat så kommer han hit med min hoppsadel när den är klar (just nu på renovering i Italien så det dröjer nog ett tag till.) Men även ridfolket börjar få koll på islandshästar. För någon månad sedan när vi tränade för Pether Markne så var det en kille på en mkt fin islandshingst 5 år där och tränade för Pether hingstens mamma var tydligen den högst bedömda stoet i världen genom tiderna!

2012-05-31 @ 19:56:59
Postat av: monika

Då var det Denni som var där. Han håller till utanför Malmköping och har tränat för Pether i många år. Stoet Von som du nämner är otroligt snygg, och har gett jättemånga fina avkommor.

De flesta av våra ledande islandsryttare tränar för dressyrtränare. För att en islandshäst ska kunna visa sina gångarter på bästa sätt så måste den vara lösgjord och gå i rätt form. Alltså krävs det mycket dressyrträning! Därför som jag fastnat så för dessa små hästar;-)

kram Monika

2012-06-01 @ 08:08:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0