Fylld av energi!

Publicerat: 2017-08-28 Kl: 22:16:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Ja då var man satt i arbetsselen igen. Taggad av en massa fantastiska ritter så började jag dagen med två dressyrpass. Alltid lika kul att komma upp i sadeln efter några dagars vila.
Gick ju upp extra tidigt i torsdags så att jag hann rida båda hästarna innan vi åkte på lite ledighet. Så tre dagar vila fick hästarna och de kändes båda två på "hugget" och arbetsvilliga.
Före lunch red min nyinsatta  rid grupp på dagtid- känns skönt att kunna ha lektion i grupp även på dagarna.
Alla red dessutom mycket bra då är det extra kul att undervisa.
Hunnit med lite målning av ridhuset men det tar ju sin lilla tid.
Kvällens rid pass var banhoppning jag tror att alla elever inspirerats av Peders fantastiska ritter under EM. De red helt enkelt fantastiskt!
Så roligt att stå i manegen.....
Några anmälde sig även till pay and jump som vi har på ridskolan 22 september. Hoppas de inspirerar några flera så att vi får lite ridskoleryttare att rida KM i höst.
Imorgon ska jag och Sofia hoppa för jag har blivit anmäld på hopptävling i helgen.....
 
Idag har Duke fått komma hem från betet och barnpassningen av Hermes och Prometheus dags att börja arbeta och fortsätta utbildningen.
Ann
 

EM - vilken upplevelse!

Publicerat: 2017-08-27 Kl: 19:26:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter nu på tåget hem fylld av inspiration. Tacksam över den sport jag valt tidigt i livet. Reflektioner dessa dagar: Vi som brinner för ridsport är speciella. Slåss inte, super inte oss fulla på arenorna, hejar och applåderar allas prestationer även om det är så att ryttaren väljer att utgå för hästens skull, behövs inga poliser. Fredag kväll efter lagfinalen och medalj för Sverige såg jag 1 polisbil med 2 poliser stående och vilade vid sin bil.                                             Idag  över 15.000 på Ullevi alla euforiska över guldmedaljen Peder så makalöst red hem. Ingen kaos då heller. Tacksam över att hela Ullevi fylls av nationalsången och alla sjunger med. Gåshud! Om Peder inte vunnit guld hade annan hyllats likväl. Vi hade inte klubbat ner någon från Irland eller Nederländerna. 
Den ensamma polisbilen....

Evighets jobb....

Publicerat: 2017-08-21 Kl: 19:11:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
Denna sommaren har vi byggt och målat. Bygget är i princip klart men målningen......alla byggnader behöver målas och det är nu man önskar att ridhuset var hälften så stort.
När det blir klart kommer det i alla fall bli fint. Men svårt att hinna med att måla någon längre tid då det ska ridas och fixas med ridskolan ha lektioner osv.
I höst så har jag flyttat en vuxengrupp till dagtid för att göra plats för en nybörjargrupp för vuxna på måndagar.
Behövde inte annonsera kan jag säga så det är nog slut med tidningsannonser från vårt hålla.
Betydligt mera effektivt med facebook för gruppen blev full i ett nafs.
Kul att det är så många som vill börja rida.
Nedräkningen har börjat inför 4 dagars ledighet. Längtar efter att sätta mig på tåget till Göteborg och EM.
Var på VM när det gick i Stockholm 1990. Då var jag gravid med Sofia och tillbringade några dagar i Stockholm kommer fortfarande ihåg vad magiskt det var då.
Idag har dagen startat superbt med dressyr på båda mina stjärnor imorgon är det hoppträning igen för Erik.
Det har ju blivit lite omkastningar på träningstiderna eftersom vi haft läger och Madde börjar sin utbildning på Strömsholm.
Onsdagen som det ser ut just nu kommer också bli en träningsdag men då går bilen till Brolöten och träning för Jeanna Högberg. Länge sedan sist då vi inte kunde vara med när vi hade läger.
Så det är rätt skönt när hösten kommer och ridskolan startar.
Ann
 
 

Tillbaka igen....

Publicerat: 2017-08-16 Kl: 22:04:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Träffade en mycket kär gammal vän från förr igår och fick lite skäll över att jag skriver så lite i bloggen så det är bara på det igen.....
Idag rullade bilen till Flen för möte med TK i distriktet. Så där gick en förmiddag men vi var effektiva och fick mycket gjort.
Denna vecka har vi vegetarisk vecka en egen kock testar olika vegetariska rätter på köttätande familjen Holmqvist. Där missade Madde något idag!
Supergott!
Hann ändå rida mina pållar på eftermiddagen nöjd satte jag fart för att måla när telefonen ringde du kommer väl ihåg att tidningen skulle komma?
Nej det hade jag förträngt så det var bara att byta om för att träffa reportern från Strängnästidning som har en reportage serie i sommar där de kastar en pil på olika platser de åker och har reportage vid.
Blir spännande att se hur det blev.
Lektionsvalackarna fick idag gå ut på stora vallen - oj vad mätta de var på eftermiddagen så ett raskt beslut blev att Jake, Kirre och Marko får gå i en annan hage annars kommer de rulla fram.
Antar att Jakes matte Charlotte inte blir så glad om hon kommer ner och ser att han rullar fram.
Imorgon är Madde på plats igen så då är vi fulltaliga.
 
Ann
 
 
 

Inte lat.......

Publicerat: 2017-08-14 Kl: 22:17:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Om någon nu saknat blogginlägg med info om vår verksamhet så ska jag nu (hoppas de andra också hjälper till) försöka med en kraftig uppryckning.
 
Till mitt försvar så kan jag säga att tiden har inte funnits och ska man skriva så behöver man lite tid.
 
Jag har i princip jobbat hela sommaren och ser fram emot några dagars ledighet nästa vecka då det är dags för EM i Göteborg!
Men allra mest går tankarna till en lugn och fridfull ö i Thailand som jag brukar drömma om.
 
Vi har med andra ord varit väldigt flitiga under sommaren. Vårt fantastiska nya boende är i princip helt färdigt det är trappen till övervåningen som ska spacklas och målas samt lackas.
Det är så fint men oj vad jag har målat denna sommaren.
Vårt lilla hus som totalrenoverats är också klart.
Baksidan av ridhuset är nymålat och vi håller på med resten det gör så stor skillnad med lite rödfärg eller lite och lite så många hinkar som redan gått åt......
 
Alla ridläger är avklarade och vi har haft fullt på lägren kan man säga och det har varit väldigt kul speciellt sista lägret där jag fick de barn/ungdomar som ridit minst och det var länge sedan. Blev sugen på att ha fler gånger.
 
Idag så har då ridskolan dragit igång.
En hel del nyheter:
Ny grupp för daglediga har startat på måndagar 11.00-12.00
Ny barngrupp har startat även den på måndagar.
Planen är även att starta en ny grupp för vuxna som vill börja rida även den då på måndagkvällar.
 
Vi har stort tryck på barn som vill börja på vår ridskola så den kommer vi lägga på söndagar.
 
Dagen har i övrigt innehållit energigivande ridpass. Började med fina gula som fick ett dressyrpass på ridbanan. Därefter var det dags för hoppning med min vackra fux Demeter oj vad det gick bra. Alltid roligt med inspirerande sällskap hoppade med Sofia och Amanda G som var här med tre hästar och hoppade.
Tänk att det är så kul med hoppning och det lutar åt tävlings start på Demeter.....
På fredag kommer Erik hit så då är det hoppning igen!
 
Imorgon är vi en man (kvinna) kort då Madde börjar sin utbildning på Strömsholm då hon nu även ska gå SRL II.
 
Ska även se till att fixa lite nya bilder på allt som hänt här.
Ann
 
 
RSS 2.0