Bästa Boss!

Publicerat: 2016-04-29 Kl: 06:48:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min fina lilla räzer-ponny!! Hoppade kanonfint för Erik i tisdags och dressyren går i en fin kurva uppåt, nu fokuserar vi på galoppen med mer bärighet och samling samt travskolorna 😃
Måste sy in öronen på luvan så han slipper se ut som en åsna 😂
Kram M

Lyckat träningspass

Publicerat: 2016-04-28 Kl: 21:53:10 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Idag har jag o Madde varit på Segersta och tränat för bästa Mads. Mycket nöjd med träningen idag hon har blivit så fin igen och idag var det fokus på galopp piruetter ,skrittpiruetter och slutor och seriebyten.
Vi hann med mycket idag och det känns som jag hittat tillbaka till ridningen igen. Förutom att vara en alldeles utomordentligt skicklig tränar så är Mads duktig på mental coachning. Han låter en inte slippa undan sina frågor då vi började med att diskutera de sista tävlingarnas brist på framgång bland annat pga spänd häst. Men som Mads sa: Hur var du? Vad tänker du på inne på banan och innan start? Hur gör du? Etc och han låter en inte komma undan med svar som att jag borde ha gjort si eller så.
Nu har jag ett antal veckor på mig att träna inför nästa start i alla fall. Det kan bara kännas konstigt att vi nu ligger på en nivå där fokus är på Georges nivå. Tävlar MSVB som  känns enkelt men det ska sitta på banan också.
 
Är fortfarande utan dator fast den är på ¨"expresslagning" för extra pengar - slutar väl med att den inte går att reparera utan att jag får köpa en ny.......
 
Imorgon är det tajt schema först Edebygänget som ska trimma dressyr vilket jag lovat Johanna. Hinna rida och ytterligare två privatlektioner för att efter lunch åka på clinic för Patrik Kittel. Vi ska åka hela personalstyrkan utom Jocke som väljer att stanna hemma och sko.
 
På lördag ska vi ha invigning av nya sadelkammaren tillsammans med våra fantastiska inackorderingar och styrelsen i MRK . Senare i vår får det bli en till invigning då den är stor men inte så stor så det får bli två invigningar.
Ann
Det fick bli en "bebis" bild på Demeter som  passar bra nu när det snart är dags för nya...
 

Mera mat!

Publicerat: 2016-04-26 Kl: 22:24:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

svårt att blogga i mobilen men vad gör man utan dator. Hoppas den blir klar i morgon har fått betala 2.500 kr för express lagning det kunde annars ta 3-4 veckor! Nyss inkommen och trött men utanför mullrar traktorn- den fantastiska mannen har nyss skjutit ett vildsvin. Tur att han kan allt och att vi slipper köpa kött i affären. Vi är bortskämda med att alltid ha mat i frysen. Nu ska han bara ta ur den och hänga upp den så det lär dröja innan han tar kväll. Ann

Fia & Pebblan

Publicerat: 2016-04-26 Kl: 06:00:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Att se allt..

Publicerat: 2016-04-25 Kl: 22:00:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ny vecka är igång!
Han inte alls som jag hoppats idag, hade inga privatlektioner inbokade så kändes som jag skulle ha gott om tid men eftermiddagen sprack av flera olika anldeningar. 
När vi släppte in skolhästarna så såg Mackan inte okej ut när han rundade väggen och gick in i sin box, han står direkt innanför dörren så han bara se knappt två steg när han kvickt vände in i boxen. Det gäller att ha hök-ögon och lära sig att se och reflektera över småsaker. Det visade sig när jag klev in i boxen att han klivit loss skon och dragit den snett så sidokappan satt i sulan - klart det gör ont. Dock oftast helt ofarligt så var lättfixat!
 
Nu har jag just gjort en inbjudan till vår första invigning av sadelkammaren - vi har insett att vi måste ha två för att både hinna med och få plats :P
På lördag em blir det med ridklubbens styrelse och våra inackorderingar!
 
Kram Madde
 

Datorhaveri......

Publicerat: 2016-04-24 Kl: 21:59:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

utan dator sedan i torsdags....fick ett roligt sms men också sorgligt på ett sätt. Arro Bells sista avkomma är född idag. 
Ann

Tuffa dagar...

Publicerat: 2016-04-21 Kl: 22:50:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gårdagen fullständigt rann iväg i ett nafs. Vi hade ett möte inbokat med journalist som ville träffa oss för en artikel och det tog sin lilla tid kan man säga.
Spännande och hon tog en väldans massa bilder. Började i vår nya fantastiska sadelkammare där vi fikade  som också naturligtvis fotades.
Jag som hatar att bli fotograferad...
Till slut fick jag o Madde avvika för vi hade tid på Segersta för träning med bästa Mads. Demeter och Rangun fick följa med. Superb träning som alltid och jag fick mycket bra hjälp med Demeter. Rangun såg också mycket bra ut.
Så nu är vi taggade för tävling på lördag.
Hem och ut på utebanan för två hopplektioner som gick mycket bra. Så nöjd med våra duktiga elever och hästar. Det var banhoppning på schemat.
Idag har det varit lika hårt tryck först ett mycket bra pass med Mickis och sedan var det dags för roliga timmen med det duktiga Edeby gänget som hoppade igen. Denna gång fick de en lite knepigare övning.
Hoppövning vi knyckt från Pether Markne. De fick kämpa på med att kontrollera galoppen mellan hindren och räkna galoppsprång förstås.
Idag har John Ricketts varit här för träning och Sofia var med på Pebblan jag med Demeter Madde med Millet och Oda med Winnie det tog resten av dagen.
Skulle ta lång tid i anspråk att beskriva vad det går ut på men kort att kunna kontrollera hästen när den blir spänd. Inte att lära den att ej bli rädd för presenningar o dyl utan att få hästen att lita på dig och lära den att slappna av och bli modig.
Bra resultat kan man säga då Sofia efteråt åkte och hopptävlade på Sundbyholm med Pebblan hon red 1.20 felfritt och med en mycket bra känsla. Det var ju bedömning A så rosett med sig hem.
Imorgon är det en ny dag och många hästar som ska ridas och en hel del privatlektioner.
Ann
 

Mer bilder 😍

Publicerat: 2016-04-21 Kl: 22:49:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 

Dream come true..

Publicerat: 2016-04-20 Kl: 16:09:02 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

 
 
 
 

Städa städa varje fredag och så varje jul.....det tycker jag är kul..

Publicerat: 2016-04-19 Kl: 22:47:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Stor städning och fix med finaste sadelkammaren ever.... antar att bilder kommer snart från Madde. Idag har jag planterat blommor och på eftermiddagen kom bästa mamma med mer blommor som hon hjälpte mig att plantera. Så kul med blommor runt stallet snart dags att rensa ogräs också men det är inte lika kul.
Sadelkammaren kommer bli mitt egna lilla kryp in här framöver då vi har en bäddsoffa på övervåningen och jag kommer fölvaka därifrån då har jag stona vägg i vägg.
Jocke ska sätta upp kameran så att jag även kan se därifrån.
Man blir sjukt trött när man föl vakar speciellt när man ska springa ner från huset.
Så kul att sadelkammaren snart är klar man tror knappt att det är sant för vi har planerat den så länge och började på för snart ett år sedan.
Fina detaljer på allt.
Jag här även städat kontoret så fint blev det även där.
 
Det har inte blivit så mycket ridning men Demeter har fått hoppa i alla fall och det gick mycket bra så nöjd med mig själv och min fina häst. Nu har jag i alla fall hoppat emellan hoppträningarna för Erik. Det har ju varit mest fokus på dressyren och tävling så det har inte varit tid och sedan har min kropp inte varit så rolig.
Fina Melete som nyfödd
Ann
 

Vilken dag.....

Publicerat: 2016-04-18 Kl: 22:50:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi haft Monika Ledin här för att gå igenom några hästar. Började med Melete som vilat i 10 dagar då hon inte kändes helt ok hade ju veterinär Tove här förra måndagen och det var ju då inga böjprovsreaktioner men vid longering ej helt ok men såg bättre ut efter ett tag.
Beordrad vila och avvakta hon har ju då bara gått i hage och skrittats. När Monika kom skulle jag longera och då var hon halt och mycket sämre än förra veckan efter rådgörande med veterinär på telefon och Monikas undersökning så verkar det ju sitta lågt i hoven -hon har svag värme i vissa delar av hoven men verkligen lite. Jocke tog av skon och förhoppningsvis så är det en hovböld hon reagerade när han använde visitertången. Så jag hoppas verkligen att det stämmer.
Nu står hon med omslag över natten så är det bara att hålla tummarna......
Bara att vänta och se livet blir med ens mycket tråkigare med sjuka hästar. Det värsta är ovissheten för det kan ju vara så att det är något annat än hovböld i hoven även om det mesta talar för det.
Rangun hade ju en sådan hovböld här i vintras som var så där mystisk. Ofta blir de ju mycket mer halta och varma vi röntgade ju Rangun då för att utesluta någon annan skada och till slut så kom ju hovbölden ut så jag håller tummarna att det är detsamma med Melete.
Så har ju Jimmy varit här och han såg över Maddes sadel - hon har ju också en Erreplus Adelinde som dock ej är lika skön men ligger bra på Demeter han värmde stoppningen på plats med ånga och jag red direkt efteråt och det kändes bra.
Konstaterade också att min Erreplus låg bättre på Rangun så nu får de byta sadel helt enkelt eller rättare sagt dela med Melete.
Lite spännande att våra lektionshästar har flera sadlar än våra egna.....alla stora hästar har ju en hopp och en dressyr sadel.
Till helgen ska mina ston få flytta ut i utestallet för snart börjar det närma sig fölning och först ut är Samoa som redan börjat fylla i sitt juver det är ändå 4 veckor kvar så lite tidigt. Boxarna i utestallet är ju för små att föla i.
Så förväntan är stor.
Dahlwinnie med Jeanna Högberg
Föl efter Dahlwinnie en riktig fining!
Dahlwinnie igen med Mattias Jansson
 
Ann
 

Trött i hjärnan...

Publicerat: 2016-04-17 Kl: 21:35:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Lång men rolig helg. Ett gäng från Vällingby ridskola har varit här på kurs i helgen. Kul med lite nya kunder och om en månad kommer ett nytt gäng därifrån.
Men man blir lite trött i huvudet efter alla lektioner.
Morgondagen blir också fulltecknad för Monika Ledin kommer och behandlar 5 hästar och efter lunch kommer Jimmy Inserte sadeldoktorn hit för lite sadelprovningar.
Vi har också en hel del städjobb på anläggningen att fixa. Vår nya sadelkammare ska fixas iordning bla.
Så det är bara att ladda inför en ny dag och ny vecka.
Ann
Snart är det fölningsdags nedräkningen har börjat....

The lamp 😍

Publicerat: 2016-04-17 Kl: 08:31:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter en del fix och trix är den äntligen på plats! 
 
 
 
Nu är det bara resten kvar att få ordning på.. 
 
Kram Madde

Här händer det alltid något...

Publicerat: 2016-04-15 Kl: 19:57:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En bra dag på jobbet idag. Sålt en häst - Bad boy åt en kund.
Köpt en häst Mc Laren ja vår Mackan som arbetat på ridskolan sedan i somras.
 
Vi har haft honom på foder men nu är vi stolta ägare till Mackan!
Fått hem idag vår nya investering en Photizon från Pharmalight. så nu ska vi behandla både oss själva och hästarna i förebyggande syfte.
Eftermiddagen har ägnats åt en del privatlektioner och nu är det dags för fredagsmys med vildsvinsfile´och murkelsås.
Imorgon är det först lektioner som vanligt och därefter landar 10 stycken som ska gå kurs i helgen.
Ann

Till slut så..

Publicerat: 2016-04-14 Kl: 22:45:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ännu bättre dag idag. Red Mickis på morgonen innan glada gänget var på plats.
Dvs Edebygänget så kul att ha dem här. Idag var det hoppning - oj vad de är duktiga Emma hade aldrig hoppat förut om man inte räknar in diken och stockar i skogen som hon sa.
Johanna har det i sig kan man säga hon red som om hon skulle in och tävla 1.30 på Helios. Det är roliga timmen hela tiden när de är här...
Sedan rullade bilen till Segersta och äntligen har det vänt. Min häst var så fin idag och känns som hon gjorde innan påsk. Vi red på utebanan idag då Vincente var där och hade träning så jag fick träffa bästa Siv som var där och tränade samtidigt.
Millet såg väldigt fin ut också och de jobbade mest med galoppen och piruetterna.
Väl hemma så blev det en skogsrunda med Ross.
Imorgon blir det skogen med Demeter också ska bli skönt. Melete vilar denna veckan och även nästa vecka är tanken.
Helgen blir hektisk då vi ska ha kurs här igen.
Gammal bild från förra året ska se till att byta telefon för det går inte att ta bilder med min längre..
Ann
 

Bättre dag idag...

Publicerat: 2016-04-13 Kl: 22:35:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har kunnat rida idag min egen och två elevers hästar och det funkade har suttit med ström apparaten vid lunch och även nu.
Hade inte varit så här bra utan min fantastiska kiropraktor nu ska jag se till att lyssna på kroppen bättre.
Imorgon är det träning igen längtar redan.
Har idag lyckats med för mig ett konststycke att fixa swish..... och bankid på telefonen samt avklarat en hel del telefonsamtal det är lite mycket nu att planera.
Jaga sponsorer till ridklubbens meeting i sommar.
Så en del nytta har jag hunnit med kvällen avslutades med clinic för mina onsdagselever -tänkte att kommer nog in lite tidigare ikväll men det blev tvärtom. Hoppas de inte tyckte jag var långrandig.
Temat idag var utbildningsskalan och jag hade till min hjälp Jossan och Anna som red på Mackan, Bosson och Aztor. De red så bra och hästarna blev mycket fina. Så kul med alla våra härliga hästar och stolt över min personal som rider så bra!
Gammal bild på Emma och Aztor
 
Ann
 

Boss!

Publicerat: 2016-04-13 Kl: 22:05:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kärlek i litet format 😍 Foto: Josefine Sundin
Åh vad det är roligt att utbilda hästar!!!
 
 

Smärta.....

Publicerat: 2016-04-12 Kl: 22:36:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ingen bra dag idag. Hoppträning för bästa Erik så laddad men kände att kroppen inte var helt ok eller rättare sagt min gamla nacke.
Redan i uppvärmningen kände jag att det här blir inte bra gjorde till och med ont att galoppera. Jag red i alla fall färdigt och min häst kändes fin men Helios fick gå ut i hagen igen det fick bli ett pass bara och det räckte kan jag säga.
Tur i oturen att man har världens bästa kiropraktor som lät mig komma akut och hon var inte nöjd med min kropp direkt fick låna en apparat så nu sitter jag med ström på musklerna och hoppas att det känns bättre imorgon.
Jag har till och med sovit på eftermiddagen vilket inte händer någonsin men idag så blev det så man blir otroligt trött av att ha ont.
Imorgon är en ny dag får se till att verkligen väga allt jag gör så att inte vågen väger över åt fel håll. Behöver kunna rida dressyr imorgon då vi ska till Segersta på torsdag igen.
Känns skönt att hästarna gått bra idag -lektionshästarna så "mina" hästar får vara imorgon. Vi har ju hästarna lite utdelade mellan oss så de jag rider ofta är Elton, Mickis o Helios. Dessa rider jag ett antal gånger per vecka sedan blir det ju flera men inte lika ofta.
Ann
 

Mille

Publicerat: 2016-04-11 Kl: 22:18:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sista halten igår 😃
 

Galopp över stubben!

Publicerat: 2016-04-11 Kl: 21:04:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Perfekt avslutning på dagen med min måndagsgrupp, uteritt på schemat då det bjudits på strålande vårväder :D Första uteritten för terminen för denna gruppen, brukar då vara så att man får ta det lugnt då det kan vara lite "pipigt" från eleverna då de inte ridit ut på länge, hästarna blir lite pigga osv.. Men det gick som smort och vi kunde till och med avsluta med en lång galopp på en stubbåker i ett snyggt led. 
Nu när det äntligen blivit ljusare så finns möjligheten att komma ut med ridgruppern - SÅ nyttigt för eleverna att inte bara sitta och harva innanför fyra väggar/staket och dessutom skönt och omväxlande för hästarna såklart!
 
Känns som jag hunnit med en hel del i övrigt, nästan färdigmålad med nyllplanen i nya sadelkammaren, spolat lilla ekipaget samt min egen bil med högtryckstvätten, veterinär Tove har varit ute och tittat på lite hästar, marktränat Rangun, dressyr med Boss, Bad Boy och Seamie. Mille bara på skritten två gånger, 10min innan utsläpp och 30min nu på em. Blir samma för honom imorgon, helst skulle jag vilja låta honom få hela denna veckan utan träning utan endast skritt och jogg men vi har Segersta inbokad på torsdag så schemat för Mille blir istället:
Mån & Tis 
Skritten
 
Ons
Jogga
 
Tor
Träning för Mads
 
Fre
Dressyr
 
Lör
Ut
 
Sön
Ut eller skritten
 
Han har fått jobba på rätt hårt sista veckorna och även haft tävling tre helger på raken så han förtjänar att ta det lugnt och återhämta kropp och knopp. Det är viktigt att hålla dem motiverade till att jobba och viktigast av allt friska och fräscha! Han är ju långt ifrån lastgamal men ändå 12år nu så det gäller att vara rädd om min kung, han ska hålla många fler år. :)
<3
 
Jag har fått massa bilder och även video ifrån gårdagens start i Sigtuna men kan ej nå dem nu då Anders hjälper mig att installera nya mobilen.. 
Han kändes iaf väldigt fin på framridningen och även piruetterna gick fint, spände till en del när jag kom in på banan. Var stora solkatter från fönster och lite annat smått och gott men det släppte efter något varv och jag kunde komma till bra ridning innan starten gick. Vi levererade ett blandat program, tyvärr missade jag i min första svårighet men 2:or på 20m halvcirkel och vänsterpiruetten blev skit rent ut sagt. Han visade även en av våra största svagheter lite väl mkt - gapande mun :/ Så funderar lite över betslingen om jag ska testa ngn annan bettkombination eller helt enkelt göra ett försök på träns. Efter som det är en stor och kraftfull häst så har träns varit lite svårt tidigare men jag har fått ihop honom så pass mkt bättre nu och han är mer med mig än allt runtikring så tror det kan funka.
 
Funderar även på min kür och musiken om jag ska ändra ngt, jag har ju Ranguns jag kan ta också.. Ska titta på Ranguns film och se om jag kan göra om den något så den blir bra för Mille. Älskar musiken i Milles kür men den är lite svår att rida till då det inte är så mycket nyanser i vart jag är plus att den lätt blir lite låg i volym och power.
Rangun har också filmmusik men ifrån Twilight.. Jag har iaf lite tid på mig, nästa deltävling går i början av maj hos Årsta-Runsten. 
 
Jättekul att Rangun lyckades kamma till sig och få en placering igår också - min älskade häst! Domaren hade sagt till mamma efter klassen att R såg lite "oriden" ut när jag började programmet.. Haha, no shit, ja har inte ridit dressyr på nästan 2 veckor! Jag hara bara tränat honom ifrån marken och uppsutten enligt direktiv av John "- No fancy!"  (Alltså ingen vanlig hederlig dressyr) :P
 
Imorgon kommer Erik och vi har premiär UTE! Blir ponnyhoppning för min del, Boss & Seamie.
 
Kram Madde
 

hinder

Publicerat: 2016-04-09 Kl: 22:07:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lång serie från förmiddagens hoppclinic - videosnutt finns på vår fb-sida!
 
 

Jaha då var det dags igen..

Publicerat: 2016-04-09 Kl: 21:36:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorgon avgörs första omgången av div I här på ridskolan. Lite mycket nu!
Igår så var inte min gula stjärna helt okej så det blir ingen tävling med henne imorgon - surt. Hoppas att det inte är något allvarligt.
Igår gick ju bilen till Kungsörstorp då vi hade träff med Ledare i Fokus årgång 1 och 2 mycket trevligt förutom att jag sovit väldigt dåligt.
Kom hem på eftermiddagen idag och då var det full fart på gården. Först var det hoppclinic på förmiddagen och sedan var ett gäng från Stockholm här på hoppkurs så jag o Madde kom in i ridhuset kl 18 ikväll för att rida våra hästar.
Logistiken måste funka imorgon då Madde både ska tävla hemma i div I på Rangun och sedan åka till Sigtuna och rida Millet i Intermediare I kür.
Stallet har vi imorgon också så det gäller att gå upp med tuppen imorgon bitti så vi hinner få ut alla hästar innan tävlingen börjar kl 8.
Ny inackordering har det kommit till stallet igår också Dobbie har ju varit här tidigare i omgångar och nu kommer han hit på "riktigt". Kul för Christina som köpt tillbaks sin gamla uppfödning.
Laget imorgon har fåt ändrats om i all hast så vi som rider är Veronica W och Anna O i MSVC och jag o Madde i MSVB.
Nu är det bara att ladda inför morgondagen.
God natt
Ann

Ledig kväll lekt medbästa grannen

Publicerat: 2016-04-07 Kl: 23:02:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja så gör vi på landet. Bästa grannen bjöd på färsk krabba. Nu tillbaks skönt att ha en cykel.....i övrigt har vi jobbat på som vanligt med ridning och lektioner.
Idag var Edebygänget tillbaka efter påskuppehåll, red bra som vanligt Madde har finslipat sin kür som gick mycket bra.
Avslutade eftermiddagen med två privatlektioner.
Imorgon är det en ny dag. Hästar att rida boxar att mocka och sedan iväg till Kungsörstorp med Ledare i fokus.
God natt
Ann

Sadelkammaren

Publicerat: 2016-04-07 Kl: 22:09:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bäddsoffan tillslut ihopmonterad!
 
Pappas hemmasmidda stövelhängare satte jag upp i veckan 😍 
 
kram Madde

Äntligen träning på Segersta...

Publicerat: 2016-04-06 Kl: 22:58:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag behövde verkligen lite/mycket hjälp då jag de sista dagarna haft en svacka i ridningen. Rider och rider och rider lite till igår var det ingen bra dag på mina egna fina hästar och det är inte lätt när man kör fast.
Har ridit en hel del denna veckan 5 om dagen sliter på kroppen.
Började med Melete idag och det blev ett tufft pass men vilken skillnad det blev. Det blev ett betydligt längre pass än planerat. Får se till att behålla känslan och fortsätta rida på samma sätt.
Säger själv till alla mina elever sluta klämma med benen se till att hästen tar skänkeln direkt. Är ju inte så svårt att få hästen svara dåligt på hjälperna räcker att använda dem för mycket och hela tiden......man vet det men ändå så är det svårt att vara konsekvent.
Sedan var det dags för Madde o Millet och Mads red honom en stund oj vad han är skicklig vilka fina piruetter och Det lyckades Madde bra med också. Så fin han är Millet!
Demeter fick Mads också rida oj vad fin hon blev och jag red henne efteråt också. Så bra med en tränare som gärna sätter sig upp och hjälper till när man får problem. Nu är jag så taggad igen.
Men helt plötsligt var ju klockan väldigt mycket för detta tog sin lilla tid och vi kom inte därifrån förrän 17.30 så jag var hemma strax innan mina lektioner och hade då två hästar att ta hand tur att Jocke gjort en burk med mat som jag kunde äta i ridhuset.
Tur att detta är väldigt kul och helt klart värt att jobba långa dagar när man får hålla på med det man vill!
Detta är ju några år sedan......finaste hingsten som gett mig mina två fantastiska hästar. Känslan att fått förmånen att få ha denna fina hingsten är svår att beskriva även saknaden...
Ann
 

Vackra fuxar på väg...

Publicerat: 2016-04-04 Kl: 18:30:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Måndag morgon en välförtjänt uteritt blev det i morse de finaste fuxarna först med mig o Madde efter kom Jossan på Melete och Sofia på Pommes.
Riktigt skönt att komma ut i skogen så trött på att rida "runt sjön" så idag blev det en tur i Hista skogen och hittade en ny väg i skogen.
Då får man verkligen ladda batterierna.
Ann

NÖJD!

Publicerat: 2016-04-04 Kl: 05:59:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Detta skulle publicerats igår men en trött skribent glömde trycka publicera innan datorn stängdes av..
 
 
Vilken helg! Snacka om att allt gått i ett, mer än vanligt i ett..
 
Som mamma skrev i gårdagens inlägg så gick Mille väldans bra, ja ryttaren skötte väl ett och annat bra också förstås :) Jag hade ju en tidig start i klassen och när jag kollade listorna på Equipe kvällen innan hade de lagt ut att banman var öppen för ridning mellan 6-07.30 så eftersom jag ändå skulle upp hiskeligt tidigt kunde jag väl lika gärna gå upp ännu lite tidigare så jag han dit för att promenera honom på banan för hand innan. 
Smart drag visade det sig för han var riktigt cool när jag kom in sedan, spelade säkerligen roll med Johns jobb dagen innan  också.
Vi genomförde ett nära prickfritt program - piruetterna som är något av en akilleshäl drog ner en del och självklart kan vi ha lite mer av allt men efter förra helgens spända ritt så var jag överlycklig efter sista halten. Att jag skulle hamna på placering i det sjukt tuffa startfältet som är på Strömsholm hade jag aldrig vågat tro på, flera ryttare från landslagstrupperna både på senior och YR-nivå var där bland annat. 
 
Det bra resultatet resulterade dock i att jag var tvungen att återvända till tävlingen då de prompt skulle ha in alla placerade till prisudelningen = att jag förlorade 2,5h, han inte klippa Bad Boy som jag tänkt och fick skjuta fram en provridning.
 
 
Jag lyckades få min fantastiska sambo att komma och hjälpa mig samt filma ritten!!
Fina fina Mille <3 (och Anders förstås) ;P
 
Idag har också varit en lyckosam dag, uppe med tuppen även denna morgon och första start var debut för Bad Boy. Blev 68,33% i LB:2 och det räckte till en 2:a plats med fina ord av domaren. Film kommer!
 
Seamie var sjukt mycket mer ridbar än förra tävlingen, debuten, där jag valde att utgå innan sista momentet. SÅ rider man en spänd häst - kände mig så stolt över honom och min egna insats efteråt. Vi såg även till att domaren fick använda skalan ordentligt!
Hade vi bara fått till de där nedrans halterna så hade han varit placerad även i LBn
Vi tog dock revansch i debuten i LA:3 i klassen efter - här levererade vi ett mycket jämnare och stabiliare program och belönades med 64,85% vilket höll för en 4:e plats, bra bedömning i båda klasserna men tror jag hade fått snäppet högre om domaren i första klassen även dömt klass nr 2 då hon verkligen gillade Seamie :)
 
 
Kram Madde

Vilken tävlingshelg!

Publicerat: 2016-04-03 Kl: 21:54:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I helgen så har det ju tävlats i mängder....och bra har det gått för MRK ryttare. Själv är jag ju tävlingsmänniska och ej nöjd med min prestation/ridning då min häst var som en dröm på framridningen. Höll inte min plan utan gick in i collecting ring och fick ej tillbaks känslan efter det.
Det blev ju en placering men jag är ju ute efter känslan och det är det som räknas.
Ungefär som Sofia efter ett samtal efter hennes första ritt idag(i Södertälje) som blev en fin placering 5:a i 1.10  men som Sofia sa hellre en bra känsla och ett ner -hennes fina Pommes har ju så mycket kapacitet men blir lätt spänd hon var mer nöjd lät det som i andra klassen med bra känsla och ett ner. Vi är ju roliga vi ryttare......
 
MRK:s lag fick en fin andra placering idag i div III dressyren. Extra kul att laget bestod av två lektionshästar Helios och Siri (C-ponny) samt en fjording och ytterligare en privathäst.
I klassen blev det även fin placering individuellt då Madde blev tvåa på 68 % med Johannas fina Bad Boy som gjorde sin första tävling och Anna på Helios trea med 67 %.
LA:3 så blev det ju tre MRK placeringar Maria som kom 2:a och Madde 4:a på Seamie och jag på Melete 5:a.
Men nu är man trött efter att ha tillbringat sin dag från 06.00 i stallet.
Bara att ladda inför nästa söndag som är första omgången i div I här hemma.
God natt
Ann
 
 

Grattis Madde!

Publicerat: 2016-04-02 Kl: 21:25:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja man hinner inte med allt har inte öppnat datorn på 2 dagar.....det har varit milt sagt mycket att göra här på Ekelund.
Fredagen gick i full fart på fm kom John Ricketts hit och Madde o Sofia fick hjälp med sina hästar som tränades på marken och uppsuttet och det gav resultat tror jag fin placering för Madde i hård konkurrens på Strömsholms nationella meeting i St Georges idag.
Nästa gång ska jag vara med och träna Demeter som ju lätt blir spänd.
Men han är ganska fullbokad.
Eftermiddagen stod jag i ridhuset med ett antal privatlektioner några var nya elever kul- en kom från Södertälje på en fin liten svart häst.
Idag har det också varit en lång dag men det går ju mycket lättare när alla elever rider så bra. Idag var det hoppning och det gick verkligen riktigt bra så kul att ha hopplektioner.
Hm försökte precis lägga in filmen på Madde o Millet men det gick inget vidare så Madde fixar nog det så småningom. Hon sover redan...
Så det får bli en gammal från clinicen med Patrik Kittel i höstas dock på Strömsholm i alla fall
Ann
 
RSS 2.0